Shoarma is hier practisch onbekend,maar wij vinden het wel erg lekker,dus maken wij het zelf wel,natuurlijk met kruiden uit Nederland. Ik gebruik voor 6 broodjes 8 ons kipfilet die ik in hele dunne reepjes snij en even bak in de olijfolie. Coen maak de sausen,een knoflook saus en een frisse pittige saus. Voor de knoflook saus maakt hij mayonaise.In de kom gaat een heel ei,wat mosterd wat citroensap en verse peper ,daar gaat de staafmixer op en dan net zoveel olijfolie erbij tot hij stijf genoeg is.Dan perst hij 10 teentjes knoflook uit en dat gaat er door.Heerlijke saus. Zijn frisse saus duurt wat langer. ! rode paprika , 1 ui (zelfde verhouding als de paprika) 2 augurken 2 bolletjes gember scheutje sesamolie flinke theelepel sambal theelepel thym halve theelepel dille verse zwarte peper een eetlepel bieslook 1 eetlepel peterselie Dit allemaal heel heel fijn snijden en door elkaar roeren en je hebt een heerlijke saus.
|