Een paradepaardje uit onze verzameling likeuren. Veel lekkerder dan de gekende citroenjenevers uit de handel en toch zo eenvoudig te maken. Voor 1 liter jenever van 25° -4 citroenen, rijp maar niet rot; laat ze zo'n 10 dagen rijpen in een warme om- geving. -125 gr kristalsuiker of 125 cc suikersiroop.(zie vorig berichten) -222 cc alcohol van 90° -water bijvullen tot 1 liter (=1000 cc) Gezondheid.
Reacties op bericht (4)
04-12-2007
citroenjenever
beste; als je alle ingredienten mengt met elkaar, is de drank dan klaar
voor consumtie, of moet alles nog een paar weken staan trekken.
04-12-2007 om 20:04
geschreven door antoine
citroenjenever
beste; als je alle ingredienten mengt met elkaar, is de drank dan klaar
voor consumtie, of moet alles nog een paar weken staan trekken.
04-12-2007 om 20:04
geschreven door antoine
15-07-2005
citroenjenever
SORRY VOOR LAATTIJDIGE REACTIE? ZIEK GEWEEST.
VOOR DEZE DRANK TELT ALLEEN HET ONGEFILTERDE SAP. GEZONDHEID.
15-07-2005 om 23:01
geschreven door pirewit
19-05-2005
citroengenever
Ola, graag had ik geweten wat je moet doen met de citroenen. Uitpersen of de schil alleen of of of ??? Vraagjes hé!!Ik heb zelf veel citroenen, natuurlijk ongespoten en heb wel goesting hier in Spanje naar een citroengenever. Zonnige groetjes
19-05-2005 om 21:20
geschreven door ingrid en paco