Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    25-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anijsdrank.
    De liefhebbers van anijssmaak wachten best tot het voorjaar, maar voor hen nu reeds een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis". De merknamen Ricard en Pernod zijn beter bekend.
    Ingredienten voor ongeveer 2 liter van 45°.
    - 1 liter alcohol van 90°
    - 1 liter water
    - 10 lindenbloesems
    - 9 soeplepels kristalsuiker
    - 2 soeplepels anetol (anijsextract) bij de apotheker.
    - 2 stukken zoethout

    Bereiding :


    De lindenbloesem trekken wij rond 29 juni.
    Doe alle ingredienten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is. Zet deze op een donkere plaats bij kamertemperatuur en schudt regel-
    matig. Na 3 weken filteren over een koffiefilter. Opdienen met gekoeld water maar dat wist U zeker wel.











    25-09-2006 om 00:00 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!