De liefhebbers van anijssmaak wachten best tot het voorjaar, maar voor hen nu reeds een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis". De merknamen Ricard en Pernod zijn beter bekend. Ingredienten voor ongeveer 2 liter van 45°. - 1 liter alcohol van 90° - 1 liter water - 10 lindenbloesems - 9 soeplepels kristalsuiker - 2 soeplepels anetol (anijsextract) bij de apotheker. - 2 stukken zoethout
Bereiding :
De lindenbloesem trekken wij rond 29 juni. Doe alle ingredienten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is. Zet deze op een donkere plaats bij kamertemperatuur en schudt regel- matig. Na 3 weken filteren over een koffiefilter. Opdienen met gekoeld water maar dat wist U zeker wel.
Ik distilleer zelf via een Elktrisch Distileer apparaat nl de Smart Still, verkrijgbaar bij de betere zaken voor Wijnbrouwers. oa bij "Brouwmarkt BV" in Almere NL, de goedkoopste Brouwwinkel van Europa.
Het gebruik vd Still is betrouwbaar en kan gewoon in de keuken plaatsvinden, echter is het verboden in Nederland om zelf te Distileren, behalve wanneer het voor eigen gebruik bedoeld is, dus Distileer ik gewoon voor eigen gebruik, jatochnietdan :)
20-11-2017 om 15:07
geschreven door Ger
14-06-2010
Mevr.
De 90% alcohol vindt men bij de aphoteek of ook in sommige supermarkten.
Ik zelf breng mee uit de Delhaize te Luxemburg. Vorig jaar (2009) heb ik likeur gemaakt van vlier samen met braambes. Heb ongeveer 500gr fruit en 250gr fijne griessuiker, met 40° zuivere wodka begoten tot alles goed onderstaat en een half jaartje laten staan, dan heb ik alles door een neteldoek gezeefd (niet te hard knijpen, pulp !!) en een nachtje laten uitlekken. Was voor ons iets te zoet, heb er dan nog wat zuivere wodka terug bij gevoegd naar onze smaak, lekker. En dit zelfde heb ik ook gemaakt met aardbeien, zelfde werkwijze. Je hiermee proberen en blijven proberen. De 90% alcohol heb ik nog maar alleen grbuikt om Vin a'l Orange te maken. Veel succes.
14-06-2010 om 10:56
geschreven door Linda
04-03-2010
Dhr.
40% alc verdunnen met een beetje water en opnieuw distilleren
Verdunning is omdat 40% alc brandbaar is. Helemaal geurloos kun je alc niet maken maar er wel de vervelende geurtjes uithalen met actieve kool
Zie bijv. website v gelder likeur
04-03-2010 om 15:34
geschreven door John
22-06-2009
poire william likeur
kan mij iemand het recept geven om likeur poire william te maken ,
met een volmaakte peer in de fles ,zo aan de boom gegroeid ,
22-06-2009 om 18:35
geschreven door dubrul ronald
06-06-2009
VLIERBESSENBLOESEM
Kan iemand mij een recept geven om vlierbessenbloesem te gebruiken in likeur?
06-06-2009 om 10:11
geschreven door carine
22-06-2008
Poire william
Ik ben ook op zoek naar het recept om een likeur te maken.
Wie kan mij helpen om POIRE WILLIAM te maken.
Eén zaak heb ik reeds : de peer is aan het groeien in de fles. Maar dan.....
THX
Franky
22-06-2008 om 09:47
geschreven door CANOOT franky
26-09-2006
BSc.
Het lijkt me een erg lekker recept. Ik heb zelf al lange ervaring met likeur maken, maar heb dit nog niet geprobeerd. Zelf heb ik vlierbessenbloesem-, vlierbessen-, bramen-, citroen-, koffie-, sinaasappel- en muntlikeur gemaakt. Ik ben alleen erg benieuwd hoe je aan 90% alcohol zonder smaak kunt komen. Ik ben er a lang op zoek naar. Zelf gebruik ik altijd 40% gedistilleerde aclohol. Weet iemand hoe ik aan 90% alcohol kan komen?