Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Likeur, alleen voor in de winter?
    Een opmerking van een collega-blogger : Ik vind dat likeuren meer geschikt zijn voor de winterperiode. Akkoord of niet?
    Feit is dat tijdens de koude periode een gezapig likeurtje wel tot zijn recht komt.
    Maar waarom zou dat niet kunnen tijdens warmere peridoden?
    Zo kreeg ik vorig jaar een plantje van een vriend (hij noemde het "chartreuseplant"). De likeur die ik maakte van de blaadjes smaakt licht anijsachtig. Goed gekoeld een heerlijke zomerdrank. Met muntblaadjes kan men het zelfde bereiken, enz....Later volgen meer recepten hierover.
    En vergeet niet: in de zomer maak je de wintervoorraad.

    31-07-2005 om 20:22 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen op brandewijn.
    Voor 0,7 liter likeur van 25°.

    Hiervoor kan je bijna alle soorten kleine bessen uit de tuin gebruiken. Noodzaak is wel dat ze goed rijp zijn.
    - 300g bessen
    - 45 cl brandewijn
    - 50 g suiker
    Doe de bessen in een grote glazen pot en overgiet ze met brandewijn tot ze onder komen te staan.
    Alle bessoorten komen in aanmerking. Je kan wel het soort brandewijn aanpassen aan de gebruikte bessen. Zo gebruik je bvb. best een frambozenbrandewijn bij frambozenbessen, enz...

    31-07-2005 om 20:10 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (39 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien, wel of toch niet.
    Iemand vroeg mij een recept om zijn tuinproductie aardbeien om te zetten in een aardbeienlikeur.
    Eerlik gezegd zou ik er confituur van maken. Het is namelijk zeer moeilijk zowel smaak als kleur te laten overkomen. De kleur zal immers door oxydatie eerder naar het bruine toe neigen. Voor een mooi rode kleur moet men dus zoveel mogelijk contact met zuurstof vermijden maar ook beschikken over het juiste soort aardbeienras. Alles bijeen wel een delicate zaak. Confituur dus maar.

    31-07-2005 om 20:01 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selderijlikeur.
    Voor 1 liter likeur van 27°.

    - 100 g  knolselder (schoongemaakt)
    - 10 g selderzaad
    - 70 cl wodka of gin
    - 30 cl suikersiroop

    Schil de knol en schaaf of rasp hem fijn (zoals je doet bij rauwkost).
    Maak de zaden fijn (vb in een mortier).
    Giet de drank er over en laat een week staan. Filter over een koffiefilterzakje . Pers de pulp goed uit en jaag het sap ook over de filter. Voeg de suikersiroop bij het extract en filter na een paar weken nogmaals. Resultaat een overheerlijke degustatie die niet in de handel te verkrijgen is.

    29-07-2005 om 11:01 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!