Voor 0,7 liter likeur van 30°. - 30 cl koffie, gezet van 70 g koffie en 20 g cacao. - 18 cl suikersiroop van glucose. - 22 cl alcohol.
Neem zeer verse gemalen koffie en cacaopoeder en doe dat in een koffiefilter. Giet er kokend water op tot de aangegeven hoeveelheid (30 cl) is doorgelopen. Meng er na het afkoelen de alcohol en de siroop door, laat het even staan en filtreer dan (over een koffiefilter). Voor een nog rijkere smaak kunt U in de alcohol, zo'n 8 dagen op voorhand, een extract maken van volgende specerijen : -1/2 vanillestokje -1/4 kaneelstaafje -snuifje nootmuskaat Opgelet : in dit recept maken wij gebruik van suikersiroop gemaakt van glucose i.p.v. suiker, anders komt de likeur te waterig over. Als we 1 liter glucosesiroop maken volgens het zelfde re- cept als de suikersiroop dan komen we toe voor ruim 5 liter likeur te maken.
Voor 0,7 liter likeur van 28°. - 200 g onrijpe walnoten, plukken omstreeks eind juni, ze zijn dan nog niet hard. Wanneer je er met een dikke naald in prikt moet dit nog lukken. - 5 kruidnagels - een halve theelepel geraspte nootmuskaat - 35 cl graanbrandewijn - 15 cl Jamaicarum - 20 cl suikersiroop
Hak de groene noten fijn en pers het sap er uit. Giet de sterke drank op de uitgeperste pulp en voeg de kruidnagels,de geraspte nootmuskaat en de suikersiroop toe. Doe alles in een bokaal met wijde hals, sluit goed af en maak hem pas na 4 weken terug open. Vergeet niet zo nu en dan eens te schudden. Dan filtert U de likeur over een koffiefilter, laat nog eens twee weken rusten en filter nogmaals. Wie er van houdt kan tijdens het extraheren nog een opengesneden vanillestokje bij doen.