Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    09-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffielikeur.
    Voor 0,7 liter likeur van 30°.
    - 30 cl koffie, gezet van 70 g koffie en 20 g cacao.
    - 18 cl suikersiroop van glucose.
    - 22 cl alcohol.

    Neem zeer verse gemalen koffie en cacaopoeder en doe dat in een koffiefilter. Giet er kokend water op tot de aangegeven hoeveelheid (30 cl) is doorgelopen. Meng er na het afkoelen de alcohol en de siroop door, laat het even staan en filtreer dan (over een koffiefilter).
    Voor een nog rijkere smaak kunt U in de alcohol, zo'n 8 dagen op voorhand, een extract maken van volgende specerijen :
    -1/2 vanillestokje
    -1/4 kaneelstaafje
    -snuifje nootmuskaat
    Opgelet : in dit recept maken wij gebruik van suikersiroop gemaakt van glucose i.p.v. suiker, anders
                   komt de likeur te waterig over. Als we 1 liter glucosesiroop maken volgens het zelfde re-
                   cept als de suikersiroop dan komen we toe voor ruim 5 liter likeur te maken.
                 

    09-06-2005 om 11:00 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    08-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnootlikeur.
    Voor 0,7 liter likeur van 28°.
    - 200 g onrijpe walnoten, plukken omstreeks eind juni, ze zijn dan nog niet hard.
                Wanneer je er met een dikke naald in prikt moet dit nog lukken.
    - 5 kruidnagels
    - een halve theelepel geraspte nootmuskaat
    - 35 cl graanbrandewijn
    - 15 cl Jamaicarum
    - 20 cl suikersiroop

    Hak de groene noten fijn en pers   het sap er uit.
    Giet de sterke drank op de uitgeperste pulp en voeg de kruidnagels,de geraspte nootmuskaat en de
    suikersiroop toe.
    Doe alles in een bokaal met wijde hals, sluit goed af en maak hem pas na 4 weken terug open.
    Vergeet niet zo nu en dan eens te schudden.
    Dan filtert U de likeur over een koffiefilter, laat nog eens twee weken rusten en filter nogmaals.
    Wie er van houdt kan tijdens het extraheren nog een opengesneden vanillestokje bij doen.

    08-06-2005 om 08:08 geschreven door pirewit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (136 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!