Voor 0,7 liter likeur van 28°. - 200 g onrijpe walnoten, plukken omstreeks eind juni, ze zijn dan nog niet hard. Wanneer je er met een dikke naald in prikt moet dit nog lukken. - 5 kruidnagels - een halve theelepel geraspte nootmuskaat - 35 cl graanbrandewijn - 15 cl Jamaicarum - 20 cl suikersiroop
Hak de groene noten fijn en pers het sap er uit. Giet de sterke drank op de uitgeperste pulp en voeg de kruidnagels,de geraspte nootmuskaat en de suikersiroop toe. Doe alles in een bokaal met wijde hals, sluit goed af en maak hem pas na 4 weken terug open. Vergeet niet zo nu en dan eens te schudden. Dan filtert U de likeur over een koffiefilter, laat nog eens twee weken rusten en filter nogmaals. Wie er van houdt kan tijdens het extraheren nog een opengesneden vanillestokje bij doen.
Reacties op bericht (3)
01-09-2010
walnotenrecept
De brandewijn en de rum kunnen ook goed vervangen worden door wodka en rode wijn.
Krijg je een port achtige smaak heerlijk in de winter.
01-09-2010 om 13:35
geschreven door C. Hermans
27-02-2010
mevr
Ik las het recept voor Walnoten likeur en zag dat ik graan brandewijn nodig ben. Mijn vraag is: is die brandewijn te vervangen door iets anders, zoals wiskey b.v?
27-02-2010 om 04:11
geschreven door Lya Haveman
14-10-2008
Walnotenrecept
Ik zit met een overproductie van wal- okkernoten en vind het altijd jammer dat ik emmers noten van vorig jaar moet weggooien. Vandaar het idee om er iets ander en nuttigs mee te doen. Ik las je recept voor likeur, kan dat ook met volwassen gerijpte noten die geoogst zijn dit jaar ?
Vriendelijke groeten
14-10-2008 om 06:17
geschreven door Erik Bruggeman