Via het gastenboek werd mij gevraagd welke bokalen ik gebruik voor de bereiding van mijn likeuren. Heel eenvoudig, ik gebruik hiervoor grote steriliseerbokalen van 1 tot 2 liter en dek deze af met huishoudfolie en een elastiekje. In geval de bokaal goed hermetisch moet kunnen worden afgesloten dan neem ik er een waar mayonnaise, opgelegde groenten en dergelijke in gezeten hebben. Goed uitwassen is meestal voldoende. Het schroefdeksel zorgt voor de luchtdichte afsluiting.
- 37 cl sap van bloedsinaasappel te koop van december tot april. - 18 cl alcohol - 15 cl suikersiroop De sinaasappels goed wassen en heel dun afschillen. Leg de schillen in de alcohol en haal ze er de volgende dag weer uit. Pers de vruchten uit, filtreer het sap door een koffiefilter en zet het in een gesloten bokaal in de koelkast. Filtreer de volgende dag het schillenextract en doe dat bij het sap. Voeg er de suikersiroop bij en schud goed. Laat 3 à 4 weken staan en filtreer nogmaals indien nodig. Een intensere kleur verkrijg je door : - een deel van de suikersiroop te vervangen door grenadinesiroop. - een deel van het sinaassap te vervangen door kersensap.