Van mijn goede vriend Roger Logghe uit Gistel kreeg ik volgend recept dat overheerlijk en verfrissend smaakt. Een aanrader. - 25 mooie vlierbloesemschermen, geplukt begin juni. - 1,5 liter plat water. - 1,5 liter spuitwater. - 1,5 liter gin. - 50 gram citroenzuur (apotheek). - 1 kg griessuiker. - 4 citroenen, onbehandeld. Verwijder de stelen van de schermen en spoel de schermen af. Laat het plat water en de suiker koken en laat afkoelen. Gebruik een grote pot met deksel. Snij de ongepelde citroenen in stukken en doe ze samen met de gin, het spuitwater en het citroenzuur in de pot. Goed roeren. Het afgekoelde suikerwater en de vlier toevoegen en nogmaals goed roeren. 72 uur laten rusten met gesloten deksel. Door zeef gieten en zo nodig filteren over een koffiefilter. Bottelen en .......genieten. Wel fris opdienen.