Van mijn goede vriend Roger Logghe uit Gistel kreeg ik volgend recept dat overheerlijk en verfrissend smaakt. Een aanrader. - 25 mooie vlierbloesemschermen, geplukt begin juni. - 1,5 liter plat water. - 1,5 liter spuitwater. - 1,5 liter gin. - 50 gram citroenzuur (apotheek). - 1 kg griessuiker. - 4 citroenen, onbehandeld. Verwijder de stelen van de schermen en spoel de schermen af. Laat het plat water en de suiker koken en laat afkoelen. Gebruik een grote pot met deksel. Snij de ongepelde citroenen in stukken en doe ze samen met de gin, het spuitwater en het citroenzuur in de pot. Goed roeren. Het afgekoelde suikerwater en de vlier toevoegen en nogmaals goed roeren. 72 uur laten rusten met gesloten deksel. Door zeef gieten en zo nodig filteren over een koffiefilter. Bottelen en .......genieten. Wel fris opdienen.
Reacties op bericht (2)
12-06-2010
mevrouw
Ik zou graag vlierbloesemlikeur maken en ben op zoek naar een recept.
Maar ik begrijp er niets van. Je gebruikt platwater en spuitwater.
Maar dan heb je toch alleen maar water en geen likeur. Om likeur of drank te maken heb je toch alcohol of een andere alcoholische drank nodig. Hopelijk kan jij mij wat wijzer maken.
Ik wil er vlug aan beginnen, want de vlier staat mooi te pronken in mijn tuin.
12-06-2010 om 22:38
geschreven door yvette
19-05-2009
vlierbloesem
als je de bloesems niet wast maar enkel nakijkt op ongedierte is dit nog veel lekkerder