Voor 0,7 liter likeur van 30°. - 30 cl koffie, gezet van 70 g koffie en 20 g cacao. - 18 cl suikersiroop van glucose. - 22 cl alcohol.
Neem zeer verse gemalen koffie en cacaopoeder en doe dat in een koffiefilter. Giet er kokend water op tot de aangegeven hoeveelheid (30 cl) is doorgelopen. Meng er na het afkoelen de alcohol en de siroop door, laat het even staan en filtreer dan (over een koffiefilter). Voor een nog rijkere smaak kunt U in de alcohol, zo'n 8 dagen op voorhand, een extract maken van volgende specerijen : -1/2 vanillestokje -1/4 kaneelstaafje -snuifje nootmuskaat Opgelet : in dit recept maken wij gebruik van suikersiroop gemaakt van glucose i.p.v. suiker, anders komt de likeur te waterig over. Als we 1 liter glucosesiroop maken volgens het zelfde re- cept als de suikersiroop dan komen we toe voor ruim 5 liter likeur te maken.
Reacties op bericht (3)
13-07-2012
Gluco
Gluco kan je kopen in de AVEVE(BELGIE)
groet
13-07-2012 om 20:10
geschreven door Barfreak
11-08-2007
koffielikeur
Kan ik glucosesiroop maken? Zo ja, hoe moet dat?
Of is het te koop? Zo ja, waar is het dan te koop?
Met vriendelikjke groet
Mevr. Hagen
11-08-2007 om 15:16
geschreven door mevr. Hagen
20-05-2006
koffielikeur
Kan ik glucosesiroop kopen, zo ja in welke winkel ?
Of kan ik het zelf maken ?
20-05-2006 om 19:39
geschreven door Haentjens Marc