Een opmerking van een collega-blogger : Ik vind dat likeuren meer geschikt zijn voor de winterperiode. Akkoord of niet? Feit is dat tijdens de koude periode een gezapig likeurtje wel tot zijn recht komt. Maar waarom zou dat niet kunnen tijdens warmere peridoden? Zo kreeg ik vorig jaar een plantje van een vriend (hij noemde het "chartreuseplant"). De likeur die ik maakte van de blaadjes smaakt licht anijsachtig. Goed gekoeld een heerlijke zomerdrank. Met muntblaadjes kan men het zelfde bereiken, enz....Later volgen meer recepten hierover. En vergeet niet: in de zomer maak je de wintervoorraad.
Reacties op bericht (4)
10-01-2009
de latijnse naam
mag ik aub de latijnse benaming van de plant of een afbeelding dan kan hem misschien beter herkenen
dank bij voorbaat
10-01-2009 om 13:29
geschreven door geert
14-02-2008
Chartreuseplant
Graag zou ik willen weten waar men deze plant kan verkrijgen ?
Groeten,
Arseen
14-02-2008 om 15:31
geschreven door Mertens Arseen
28-05-2007
Chartreuseplant?
Zitten hier met dezelfde vraag in verband met de chartreuselikeur.Maar kan er mij iemand vertellen hoe die plant in het nederlands heet en waar dat je het kan vinden.Al wat ik weet is dat het een plant is die winterhard is.
Graag een antwoord
Dank
28-05-2007 om 21:23
geschreven door Formesyn R
06-10-2005
likeuren bij het eten en nagerechten
Likeuren zijn inderdaad niet alleen te drinken in de wintertijd, je kunt ze ten allen tijde en met veel genot drinken. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke likeur bij de koffie of als een bijgerecht bij een overheerlijke nagerecht, zoals allerlei soorten ijs. Likeur, altijd drinken. Het is beslist de moeite waard en de likeur verdiend het.
Johan van Geneijgen, hobby likeurmaker.
06-10-2005 om 13:53
geschreven door j.j.m. van Geneijgen