Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Likeur, alleen voor in de winter?
    Een opmerking van een collega-blogger : Ik vind dat likeuren meer geschikt zijn voor de winterperiode. Akkoord of niet?
    Feit is dat tijdens de koude periode een gezapig likeurtje wel tot zijn recht komt.
    Maar waarom zou dat niet kunnen tijdens warmere peridoden?
    Zo kreeg ik vorig jaar een plantje van een vriend (hij noemde het "chartreuseplant"). De likeur die ik maakte van de blaadjes smaakt licht anijsachtig. Goed gekoeld een heerlijke zomerdrank. Met muntblaadjes kan men het zelfde bereiken, enz....Later volgen meer recepten hierover.
    En vergeet niet: in de zomer maak je de wintervoorraad.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    10-01-2009
    de latijnse naam
    mag ik aub de latijnse benaming van de plant of een afbeelding dan kan hem misschien beter herkenen dank bij voorbaat

    10-01-2009 om 13:29 geschreven door geert


    14-02-2008
    Chartreuseplant
    Graag zou ik willen weten waar men deze plant kan verkrijgen ? Groeten, Arseen

    14-02-2008 om 15:31 geschreven door Mertens Arseen


    28-05-2007
    Chartreuseplant?
    Zitten hier met dezelfde vraag in verband met de chartreuselikeur.Maar kan er mij iemand vertellen hoe die plant in het nederlands heet en waar dat je het kan vinden.Al wat ik weet is dat het een plant is die winterhard is. Graag een antwoord Dank

    28-05-2007 om 21:23 geschreven door Formesyn R


    06-10-2005
    likeuren bij het eten en nagerechten
    Likeuren zijn inderdaad niet alleen te drinken in de wintertijd, je kunt ze ten allen tijde en met veel genot drinken. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke likeur bij de koffie of als een bijgerecht bij een overheerlijke nagerecht, zoals allerlei soorten ijs. Likeur, altijd drinken. Het is beslist de moeite waard en de likeur verdiend het. Johan van Geneijgen, hobby likeurmaker.

    06-10-2005 om 13:53 geschreven door j.j.m. van Geneijgen




    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!