Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    29-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikooslikeur.
    Voor ongeveer 1,4 liter likeur van 25°.
    - 72 cl abikozensap (+/- 1,7 kg vruchten)
    - 36 cl alcohol
    - 32 cl suikersiroop

    Abrikozen ontpitten en fijnmixen. Voeg een enzympreparaat toe, filtreer het sap na ongeveer 12 uur inwerktijd door een linnen doek en pers de pulp uit. Voeg aan de pulp de alcohol en enkele stukgeslagen pitten toe. Laat dit mengsel 14 dagen staan en laat het dan door een koffiefilter lopen. Pers de pulp zo goed mogelijk uit. Meng het gewonnen sap met de suikersiroop en laat dit twee weken staan; dan filteren en dit eventueel na enige weken nogmaals doen.
    Nog niet 100 % helder? Geen nood, de smaak zal heerlijk zijn.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!