Het is dank zij mijn vriend Paul Doolaege uit Nieuwerkerken bij Aalst (O-Vl) dat ik vele jaren terug ben gestart met deze rijke hobby. Ik herriner mij nog steeds de allereerste zelfgemaakte fles wijn die ik heel fier ter degustatie had meegebracht. Het resultaat was er en ik was verkocht voor vele jaren intense hobbypret. Na fruitwijnen kwam het eigen artisaal gebrouwen bier en de likeuren. En ja, het blijft mij na al die jaren nog steeds boeien en het zoeken naar nieuwigheden en andere smaken blijft een uitdaging. Paul Doolaege is niet alleen mijn vriend, hij heeft ook een verkooppunt waar alle gerei en ingredienten voor het zelf bereiden van wijn, bier, likeur, kaas en nog zoveel meer kan bekomen worden. Uit dankbaarheid wil ik hier zijn gegevens doorspelen : PAUL DOOLAEGE - VAN CAUWENBERGH BREMTSTRAAT 15 9320 AALST (Nieuwerkerken) Tel : 053-833105
Reacties op bericht (3)
20-11-2017
Ananaslikeur
Ik heb onlangs Ananaslikeur gemaakt en iedereen is er enthousiast over.
Hiervoor de volgende ingrediƫnten:
1/2 liter Invertsuiker (van Rietsuiker gemaakt)
1 liter Wodka
1 verse Ananas
1 stuk gember van 2 cm
Ik heb de Ananas voor een week in de koelkast gezet, daarna de schil er af gesneden.
Toen de Ananas in 4en gesneden en toen (het hart verwijderd) in dunne schijfjes gesneden.
De plakjes Ananas in een ruime pot van 2 liter gedaan, de gember geschild en in stukjes gesneden, en er een 1/2 liter Invertsuiker bij gedaan en 1 liter Wodka.
De pot gesloten met het bijbehorende schroefdeksel, even goed omgeschud en daarna voor 6 weken laten staan.
Na 6 weken heb ik de Ananas likeur gezeefd door een fijne keukenzeef.
De likeur is troebel, maar dat maakt niets uit, de smaak is super.
20-11-2017 om 14:59
geschreven door Ger
30-07-2010
ananas likeur.
hoe kan ik die aanmaken laat het my weten .
30-07-2010 om 06:50
geschreven door hubrechtsen
ananassen
kan er van ananassen likeur gemaakt worden en hoe moet ik tewerk gaan om dit te brouwen.
alvast mijn dank richard from thailand