Inhoud blog
  • Suikersiroop.
  • Producten voor deze hobby.
  • Anijsdrank.
  • Vlierbloesemlikeur.
  • Beschonken mandarijntjes
    Zoeken in blog

    Likeuren maken.
    ...een geestrijke hobby.
    12-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikersiroop
    De meeste likeuren hebben suiker als ingredient. Dit kan toegevoegd worden als gewone kristalsuiker of als suikersiroop (=invertsuiker). U zult zien dat in vele van de volgende recepten veel gebruik gemaakt wordt van deze suiker-water-zuur oplossing. Heel gemakkelijk te maken en later heel handig bij het mengen.
    Werkwijze :
    U meet de in onderstaande tabel weergegeven hoeveelheid water af, voegt de suiker er aan toe en brengt dit mengsel al roerend aan de kook. Wanneer het kookpunt is bereikt voegt U het citroenzuur bij dat U eerst oplost in wat warm water. Nu laat U het mengsel al roerend nog precies 10 minuten zachtjes koken. Laten afkoelen en in gereinigde flessen gieten. Flessen goed sluiten. Het citroenzuur is te koop bij de drogist of winkel van zelfwijnmakerij (goedkoop) of bij de apotheek (iets duurder); koop het zuur in poedervorm.
    Hoeveelheid        Hoeveelheid       Citroenzuur          Totale
    water voor het     suiker                                             hoeveelheid
    koken                                                                       suikersiroop
    _____________________________________________________________
    0,20 liter              500gr                 0,5gr                   0,5 liter
    0,45 lter              1000gr                1,0gr                   1,0 liter
    0,65 liter              1500gr                1,5gr                   1,5 liter
    0,85 liter              2000gr                2,0gr                   2,0 liter
    1,10 liter              2500gr                2,5gr                   2,5 liter
    1,30 liter              3000gr                3,0gr                   3,0 liter
    __________________________________________________________________
    Opmerking : het roeren tijdens het hele proces is van het grootste belang. Hier-door wordt het karamelliseren (bruin worden) van de siroop vermeden.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    20-10-2006
    suikersiroop
    Vraag mij af waarvoor het citroenzuur nodig is. Merk op dat er op 500gr suiker 0,2 liter water wordt gebruikt. Waarom niet gewoon 1 op 1 en naderhand het verdampte water aanvullen om toch de juiste hoeveelheid te bekomen? Heb dit recept al uitgeprobeerd en de suiker kristaliseert in het slechtste geval en vormt een dikke kleverige pasta op de bodem van de fles in het beste geval. Wat doe ik dan verkeerd?

    20-10-2006 om 14:58 geschreven door luc




    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!