Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
We have a dream
In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.
Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.
Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot
dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.
Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,
er ooit een stralende morgen komt,
Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.
Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullenkunnen eten
om hun lichaam te voeden.
Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.
Wij geloven dat ooitde vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.
Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.
werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
Boomer is onze 100.000e bezoeker
Miekemuis en haar Maatje
Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
13-01-2008
Zweedse vrouwen mogen nu toch topless in zwembad
Zweedse vrouwen mogen nu toch topless in zwembad
Zweedse vrouwen mogen nu toch topless gaan zwemmen in een zwembad in Sundsvall. De toegift is een grote overwinning voor 'Bara Bröst'. De drukkingsgroep ijvert al een tijdje voor het topless zwemmen in zwembaden nadat twee vrouwen zonder bovenstukje uit het zwembad van Uppsala gezet werden. "We zien hier wel vaker naakte mensen en we zullen niet ingrijpen als vrouwen zonder topje een duik nemen", zegt Per-Erik Ulander.
"Goed nieuws!" De strijd voor topless zwemen begon eind vorig jaar toen twee vrouwen zonder topje het zwembad van Uppsala moesten verlaten. Een groep feministen richtte meteen 'Bara Bröst' op, wat zoveel betekent als 'Naakte Borsten' en startten een campagne. Ragnhild Karlsson is heel blij met de beslissing van het zwembad in Sundsvall. "Dit is heel goed nieuws!". Ook al omdat een klacht bij de Ombudsdienst tegen Discriminatie niets opleverde. De ombudsman vond niet dat vrouwen gediscrimineerd werden.
"Gelijke behandeling" "Onzin" vond Karlsson toen en ze blijft bij haar standpunt. "Als mannen in naakte bast mogen gaan zwemmen, dan mogen wij vrouwen dat ook zonder topje. We willen een gelijke behandeling voor mannen en vrouwen, punt uit." (vsv)
Italianen verkiezen overspel boven pizza tijdens lunchpauze
Italianen verkiezen overspel boven pizza tijdens lunchpauze
Heel wat Italiaanse werknemers verkiezen tijdens de lunchpauze hun partner te bedriegen boven een effectieve maaltijd. Dat blijkt donderdag uit een rondvraag, uitgevoerd door het psychologische tijdschrift Riza Psicosomatia.
Eén derde van de slippertjes vindt volgens de rondvraag plaats tijdens de lunchpauze tussen 12.30 uur en 14 uur. "Mensen trekken hun plan", luidt het in het tijdschrift. "Los van de locatie, of het nu in de wagen, op kantoor, of in de toiletten van het restaurant is, het moet snel gebeuren, terwijl de andere werknemers zijn gaan lunchen." De helft van de ondervraagden beweert in de loop van 2007, trouw aan de verleiding te hebben weerstaan. Diegene die wel hun partner bedrogen, deden dit meestal met collega's of met toevallige kennissen. (SVR)
Een groep dolfijnen uit het Dolfinarium van het Nederlandse Harderwijk heeft in 2007 betere "beurstips" gegeven dan vijf beursanalisten. Het ging om een experiment van het Nederlandse Financieele Dagblad.
Zowel de dolfijnen als de analisten stelden een top vijf samen van bedrijven die in 2007 de grootste rendementen zouden halen. De dolfijnen kozen de vijf beursfondsen aan de hand van ballen. In een zwembad lagen 49 ballen, die symbool stonden voor de grote en middelgrote beursfondsen. Ze scoorden een rendement van 27 procent. Ze hadden onder meer ABN Amro en TomTom er uitgepikt. De analisten werken onder meer bij ABN Amro, ING, Rabo en Robeco. Een van hen had een top vijf die 10 procent winst maakte, de top van de anderen maakte bijna 10 procent verlies. Volgend jaar willen de analisten het opnieuw opnemen tegen de dolfijnen. Volgens hen is het "megarendement" van de dolfijnen toeval. De nieuwe top vijf wordt vrijdag in het Nederlandse Nova bekendgemaakt. (SVR)
Glazenwasser overleefde val van 47 verdiepingen in New York
Een Ecuadoraanse glazenwasser die vorige maand in New York vanop de 47e verdieping naar beneden is gestort, heeft zijn val wonderwel overleefd. Dat melden media vrijdag.
Het ongeval gebeurde op 7 december in Manhattan. De constructie, waarop Alcides en Edgar Moreno zich bevonden, stortte toen vanop een hoogte van 150 meter naar beneden. De jongste van de twee broers was op slag dood, de oudste (Alcides) belandde in een coma en werd weggevoerd naar het dichtstbijzijnde hospitaal. Dankzij meervoudige bloedtransfusies (in totaal meer dan 11 liter bloed en bijna 9 liter plasma) en negen operaties slaagde de man erin om er langzaam weer bovenop te komen. Met kerstmis kon de man alweer praten. Artsen spreken van "een mirakel". "Een val van drie verdiepingen is vaak al dodelijk", verklaarde Philip Barie, hoofd van de dienst intensieve zorgen van het Cornell-ziekenhuis in Manhattan. "En mensen die vanop de tiende verdieping naar beneden zijn gevallen krijgen we zelfs nooit te zien, omdat die normaal gesproken onmiddellijk dood zijn." De artsen sluiten niet uit dat Alcides Moreno, na enkele bijkomende operaties, ooit weer zal kunnen lopen. (TIP)
Chocolade voor verkoopster die biljet van 1.000 euro aanvaardde
Een vrouw heeft in een winkel in het Duitse Waiblingen (in het zuidwesten van Duitsland) betaald met een vals biljet van 1.000 euro. Later die dag keerde ze nogmaals terug naar de winkel met een doos vol chocolaatjes, om de goedgelovige verkoopster te danken. Dat meldt de Duitse politie vrijdag.
De vrouw kocht cosmetische producten ter waarde van ongeveer 200 euro. Ze betaalde met een vals biljet van 1.000 euro en kreeg dus ook nog eens 800 euro terug van de verkoopster, die wel erg goedgelovig was. Er bestaat immers geen biljet van 1.000 euro. Het bewuste biljet bevatte bovendien afbeeldingen van naakte vrouwen. De koelbloedige oplichtster keerde enkele minuten later nog terug naar de winkel met een doos vol chocolaatjes. Daarmee wilde ze de verkoopster bedanken "voor de nuttige informatie" die ze verstrekt had. De politie is nu op zoek naar de oplichtster. (TIP)
Niet alleen mensen maar ook apen betalen voor seks. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers uit Singapore, na observatie van in het wild levende Javaan-apen in Indonesië. De studie staat in de nieuwe editie van het Britse vakblad New Scientist.
Mannetjes "betalen" de vrouwtjes voor een seksueel avontuur met duidelijk langere vlooiperiodes. "Op plaatsen waar minder vrouwtjes dan mannetjes zitten, stijgt de prijs, en omgekeerd", zo zegt Michael Grumert van de technische Nanyang-universiteit van Singapore. Grumert evalueerde observaties bij een 50-koppige groep Javaan-apen (Macaca fascicularis). Gemiddelde paarde een vrouwtje 1,5 keer per uur. Na langere vlooiperiodes door de mannetjes steeg dat tot 3,5 keer per uur. Daarbij boden de vrouwtjes alleen seks aan aan mannetjes die hen langer gevlooid hadden. Waar veel vrouwtjes in de buurt waren, kon een mannetje seks kopen voor slechts acht minuten vlooien. Waar er minder vrouwtjes waren, steeg dat al tot 16 minuten. De studie is volgens New Scientist een van de eerste die de invloed van de markt op paringsgedrag in de natuur aantoont. (TIP)
De Belg verdraagt van alle Europeanen het best een ander slaapritme van de partner. 45 procent vindt het geen probleem, tegenover 34 procent van de Europeanen. Vooral de mannen vinden het geen probleem: 64 procent van de Belgische mannen stoort zich niet aan een ander slaapritme, tegenover 34 procent van de Belgische vrouwen.
Geen wonder dat de helft van de Europeanen op zoek is naar iemand met hetzelfde slaapritme. Dat blijkt uit een onderzoek van relatiebemiddelingssite Parship bij 10.000 Europeanen, waarvan 541 Belgen
Mannen versus vrouwen Mannen zijn daarin losser dan vrouwen: 64 procent van de Belgische mannen stoort zich niet aan een ander slaapritme, tegenover 34 procent van de Belgische vrouwen. Mannen in Oostenrijk (25 procent), Zwitserland (26 procent) en Duitsland (28 procent) storen zich van alle Europeanen het meest. De meest flexibele vrouwen vinden we dan weer in Nederland (52 procent), op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (46 procent) en Denemarken (44 procent).
Nachtraaf of vroege vogel? Eén op de zes noemt zichzelf 'geen ochtend- of avondmens', 9 procent is een nachtraaf, zeven procent een vroege vogel. De helft wil mensen met hetzelfde slaapritme.
Een kleine groep Europeanen (15 procent) zegt op zoek te zijn naar een partner met een compleet tegenovergestelde levensstijl om hen te helpen hun levensritme te veranderen. De Zweden zijn het meest op zoek naar verandering: bijna één op drie wil een partner met een tegengesteld ritme. In België is dat maar elf procent. (edp)
Het enige wat we niet leren van jongs af aan, is geduld. Hoe groter we worden, hoe moeilijker die eigenschap wordt. Ons hectisch leventje en een prestatiegerichte maatschappij maken dat de tijd ontbreekt om onszelf en onze allerliefste te verwennen. Kijk maar eens tussen de lakens. Seksen wordt haast een routine, liefst op vaste tijden. Aan languit knuffelen en erotisch vrijen komen we, helaas, te weinig.
Seksuologen hebben een oplossing: slow seks. Een manier van liefde bedrijven die volgens hen ieder in staat stelt om intimiteit en passie uit het begin van de relatie terug te vinden. Meer nog, elke relatie die gedoemd leek om te verdwijnen, krijgt weer nieuw leven. Tijd Slow seks vraagt tijd en toewijding. Vergeet alle huishoudelijke klusjes die nog moeten geklaard worden, zet de tv uit en maak tijd voor elkaar. Emotionele betrokkenheid, daar draait het om. Aandacht Wees vooral geduldig, bedprestaties zijn even niet belangrijk. Een orgasme is slechts bijzaak. Wat telt is de opwinding, het lange voorspel, het kussen en het strelen. Ontdek opnieuw je eigen lichaam en dat van je partner. Plekjes waar je normaal geen aandacht aan schenkt, kunnen plots heel wat teweeg brengen. Omgeving Slow seks vraagt enige voorbereiding. Creëer een perfecte omgeving. Zet een zacht muziekje aan, draai de verwarming een graadje hoger, trek mooie lingerie aan en neem een glas wijn. Kinderen mogen af en toe wel eens bij vriendjes of oma of opa logeren. Alleen je liefste telt. Focus alle aandacht op hem of haar. Lichaam Voor goede seks moet je lichaam eerst onder handen genomen worden. Benen epileren, een ontspannend badje, een geparfumeerde bodylotion of een goed zittend kapsel doen je stralen en goed voelen. Emoties Praat met je partner over emoties. Voor sommigen moeilijk, stel je daarom als eerste open voor zijn gedachten en luister naar hem. Intussen streel je zijn lichaam en krijgt hij alle aandacht. Herontdek zijn lichaam. Enige creativiteit kan nooit kwaad. Observeer zijn reacties, ademhaling en bewegingen, zo weet je meteen wat hij fijn vindt. (lvl)
Mannen hebben géén bindingsangst. Waarom ze er dan zolang over doen om de stap te zetten tot het huwelijk? Omdat ze het huwelijk zodanig positief en 'heilig' inschatten, dat ze de uitdaging niet onderschatten. Ze willen zeker zijn van hun partner en hun gevoelens, voor ze de stap zetten. Daarom wikken en wegen ze zolang voor ze de stap zetten, maar als ze het doen is het wél om er helemaal voor te gaan.
"Geen wonder dat twee derde van de vrouwen de echtscheiding inzet". Deze provocatieve stelling komt van de Amerikaanse schrijver-journalist Neil Chetnik.
Anders Chetnik trok het land rond en praatte met 360 Amerikaanse getrouwde mannen over seks, hun liefdesleven, hun vrouwen en meehelpen in het huishouden. Mannen hadden daarbij geen problemen om over hun gevoelens te praten, "zolang het gebeurt op een manier waarbij ze zich comfortabel voelen", aldus Chetnik.
"De voorwaarde om mannen te doen praten is dat ze zelf de toon van het gesprek mogen kiezen. Geen 'vertel eens over je gevoelens' maar wel 'wat dacht je toen?'. Gevoelens zijn niet meer de weg naar een innerlijk dan gedachten of handelingen."
Clichés blijken mythes De getuigenissen, conclusies en inzichten schreef Chetnik neer in 'Voice Male - What husbands really think about their marriages, their wives, sex, housework and commitment'. Of: 'wat mannen echt denken over hun huwelijk, hun vrouw, sex, het huishouden en toewijding'. De bestaande clichés werden niet bepaald bevestigd.
Zij-aan-zij "Mannen hebben geen bindingsangst, denken niet continu aan seks en willen wel praten over hun relaties. Alleen doen ze dat op een andere manier dan vrouwen, maar dat wil niet zeggen dat ze een minder complex innerlijk hebben", verdedigt Chetnik zijn medeseksegenoten. "Mannen zijn gewend om een ruimte te delen, in plaats van gevoelens. Ze hebben meer aan zij-aan-zij-intimiteit dan aan face-to-face."
"Ondanks alle verschillen willen mannen en vrouwen uiteindelijk hetzelfde: een persoon die ze kunnen vertrouwen en die hen vergezelt op de reis door het leven." (edp)
Echtelijke problemen kunnen het risico op hartziekten verhogen. Stress is de grote boosdoener en vaak de oorzaak van veel problemen. Wie daardoor over een slechte relatie beschikt met partner of dichte vrienden krijgt vaker af te rekenen met hartaanvallen of andere hartkwaaltjes. Deze recente studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, onderstreept hiermee een ander onderzoek waarbij gezondheidskwalen werden gelinkt aan singles of mensen met weinig relaties. Eigen mening Een respect- en kwaliteitsvol huwelijk kan heel wat goeds doen voor het lichaam. Eerder opperden vorsers dat vrouwen die niet voor hun mening durfden opkomen tijdens echtelijke ruzies, sneller sterven dan zij die met de vuist op tafel durven slaan. Opmerkelijk is dat deze regel niet voor mannen geldt. Getrouwde mannen leven sowieso langer dan alleenstaande seksegenoten. Of verwennen we onze jongens dan toch teveel? (lvl)
Wie ga jij dit jaar een Valentijnskaartje sturen? Is hij lief en attent (en ben je dolverliefd?). Of kwetst hij je voortdurend (en ben je desondanks dolverliefd?). Herken jij je in het tweede profiel, dan is de kans groot dat het object van jouw affectie tot de categorie 'foute mannen' behoort. Hem in het juiste vakje stoppen is één ding, begrijpen waarom jij op hem valt een ander. Sla deze kleine handleiding daarom zeker niet over!Foute mannen zijn onbetrouwbaar, niet in staat tot een langdurige liefdevolle relatie, en gedragen zich als parasieten. Soms weet je zelfs dat ze fout zijn en voel je je toch onweerstaanbaar tot hen aangetrokken. Val je op foute mannen, dan zegt dat veel over jezelf, zeker als je er een abonnement op lijkt te hebben. Foute mannen zoeken namelijk sympathieke vrouwen uit die bereid zijn veel te geven. Waarom? Omdat zij dan veel kunnen nemen. Foute mannen kun je vergelijken met een gokkast: je stopt er van alles in, maar er komt nooit iets uit. Vrouwen die op foute mannen vallen, hebben in hun jeugd vaak liefde en aandacht te kort gekomen. Door veel liefde te geven proberen ze de foute man te veranderen, zodat hij hen daarna de liefde kan geven waar zij zo naar snakken. Om je niet langer aangetrokken te voelen tot foute mannen moet je dan ook vooral naar jezelf kijken: daar ligt de oplossing. Zoek de 7 fouten! Niet elke foute man is hetzelfde, je hebt ze in soorten en maten. In haar nieuwste boek 'Het monsterverbond. De aantrekkingskracht van foute mannen' verdeelt psycholoog Carolien Roodvoets deze mensensoort onder in 7 types. Elk van deze mannen brengt unieke problemen mee, problemen die ook iets zeggen over het type vrouw dat zij als een magneet aantrekken. Weet je eenmaal waaróm je precies valt op foute mannen, dan weet je ook wat je aan jezelf moet veranderen om wél de juiste Valentijn te vinden.
1. De man met bindingsangst
Hans kent Brigit nu een halfjaar, maar wil het geen relatie noemen. Hij vindt het leuk om haar te zien, maar na een paar keer vindt hij het ook wel weer genoeg. Ze benauwt hem snel en wil hem vastleggen. En dat terwijl hij zich vrij en onafhankelijk wil voelen. Hij wimpelt haar dan een tijdje af. Heeft hij weer zin om haar te zien, dan staat hij bij haar op de stoep. Ondertussen fantaseert hij ook over zijn buurvrouw. Hij denkt: 'Dat is pas een echte vrouw!' Helaas is zij al getrouwd.
Hoe zit hij in elkaar? Van deze man kun je niet op aan. Hij zweert je eerst eeuwige trouw en verdwijnt dan opeens. Om na een paar weken weer op te duiken en daarna... weer te verdwijnen. Je weet het bij deze man nooit zeker. Zal hij er morgen nog zijn? Meent hij het als hij zegt dat hij van je houdt? Hij is aantrekkelijk omdat hij spannend is, je blijft er maar achter aan jagen. Hij kan bovendien heel charmant zijn en je het gevoel geven dat je de enige bent voor hem, ook al is dat een leugen.
Val jij op hem? Dan heb je waarschijnlijk, zonder dat je het doorhebt, zelf ook een bindingsprobleem. Deze mannen trekken namelijk vrouwen aan die verlangen naar liefde en geborgenheid, maar er tegelijkertijd heel bang voor zijn. Bovendien heb je grote bewondering voor zijn onafhankelijkheid en zelfstandigheid, een gevoel dat je in jezelf mist. Door een tekort aan liefde en aandacht in je jeugd ben je onzeker geworden over jezelf en de liefde. Laat hem los! Het is tijd om naar deze oude gevoelens te kijken en ermee aan de slag te gaan. Raak je je angst voor de liefde kwijt en voel je je sterker over jezelf, dan voel je je niet langer aangetrokken tot deze man. Je hebt hem dan immers niet meer nodig om je sterk en onafhankelijk te voelen!
2. De bezitterige man
Stefan is verliefd op Annette. Zij is zijn droomvrouw, en hij zou liever vandaag dan morgen met haar gaan samenwonen. Hij belt haar elke dag zeker drie keer op haar werk, om te vragen hoe het gaat, waar ze mee bezig is en hoe laat ze thuis is. Hij vindt het erg vervelend dat ze soms dingen alleen of met vriendinnen doet. Het gaat ten koste van zijn tijd met haar en dat vindt hij maar niks. Soms volgt hij haar stiekem: gaat ze echt wel naar de sportschool of de winkel zoals ze had gezegd? Ziet hij dat ze met een andere man praat, dan begint hij vanbinnen te koken.
Hoe zit hij in elkaar? Deze man wijkt niet van je zijde en gaat 100 procent voor jou. Eindelijk, denk je, de Ware! Helaas ontdek je al snel dat deze man meer weg heeft van een wurgslang dan van een liefdevolle partner. Hij claimt je, wijk je even van zijn zijde, dan krijgt hij een rothumeur en elke andere man ziet hij als een rivaal. Deze man is aantrekkelijk omdat hij helemaal voor jou gaat en dat streelt je ego.
Val jij op hem? De kans is groot dat je last hebt van verlatingsangst. Deze man biedt immers zekerheid: hij is lekker veilig en je hoeft niet bang te zijn dat hij bij je weggaat. Bovendien heb je een lage eigendunk en ben je weinig assertief: je laat je zijn jaloerse gedrag welgevallen en zoekt eerder de schuld bij jezelf dan bij hem. Hoewel hij je een gevoel van zekerheid kan geven, zul je bij hem jezelf steeds verder verliezen en zal je wereld steeds kleiner worden.
Laat hem los! Om van deze man los te komen is het nodig dat je je gevoel van eigenwaarde opkrikt. Zodra je weer het gevoel hebt dat je zelf iets voorstelt en recht hebt op een eigen leven, zul je zijn bezitterigheid niet langer accepteren. Doe dit zo snel mogelijk: hoe langer je bij hem blijft, hoe moeilijker het wordt om bij hem weg te gaan!
3. De afstandelijke en dwangmatige man
Victor en Georgina hebben een halfjaar een relatie. Hij geeft om haar maar zegt dat eigenlijk nooit. Hij weet niet hoe dat moet, een lief woord zeggen of een complimentje geven. Zij zegt soms dat ze hem zo afstandelijk vindt, dat ze wil weten wat er in hem omgaat. Van die momenten gruwelt hij. Waarom zeurt ze zo? Kan ze niet wat meer haar eigen gang gaan? Ze verstoort zijn regelmaat. Hij houdt nu eenmaal van rust en orde, waarom kan ze dat niet accepteren?
Hoe zit hij in elkaar? Deze man is gesloten, wat er in hem omgaat, weet je niet, want hij praat niet tegen je. Ook in gezelschap is hij een stijve hark. Hij is vaak intelligent maar ook star: 'gehoorzaamheid en regelmaat' is zijn motto. Deze man versiert niet maar wordt versierd. Waarom? Hij is voor vrouwen aantrekkelijk omdat hij mysterieus lijkt, stille waters hebben immers diepe gronden. Bovendien is hij een uitdaging: jou zal het wel lukken om hem te doorgronden en te openen.
Val jij op hem? Wat hij te weinig heeft, heb jij te veel: je bent warm, moederlijk, sociaal en hebt inlevingsvermogen. Je besluit voor hem te zorgen, je denkt dat hij tegen jou wel zal beginnen praten en dat jij hem tot bloei zult brengen. En dan kan hij, zo denk je, jou geven wat jij nodig hebt: liefde en warmte. Omdat dat niet gebeurt, raak je gefrustreerd en begin je aan hem te trekken: je begint door te vragen, te drammen of te huilen. Het gevolg is dat hij zich nog verder afsluit.
Laat hem los! Om van deze man los te komen is het nodig dat je beseft dat je deze man niet kunt veranderen. Richt je niet langer op zijn behoeftes, maar op wat jij nodig hebt. Je zult dan inzien dat deze man je niet gelukkig kan maken.
4. De perverse en dwingende man
Frank denkt voortdurend aan seks. Hij masturbeert vaak en ziet hij op het internet iets nieuws op seksueel gebied, dan wil hij dat meteen uitproberen met zijn vriendin Bea. Wil zij niet, dan dramt hij door, net zolang tot ze hem zijn zin geeft. Desnoods doet hij het tegen haar zin. In bed behandelt hij haar als een object en houdt hij geen rekening met wat zij wil.
Hoe zit hij in elkaar? Deze man is niet alleen verslaafd aan 'gewone' seks maar wil ook bizarre seks. Daarbij is hij ook nog eens dwingend: hij zet zijn partner net zo lang onder druk tot ze hem zijn zin geeft. Onder zijn gedrag gaat een sterke behoefte aan macht schuil, en seks is de manier waarop hij dat probeert te krijgen. In het begin lijkt hij aantrekkelijk omdat hij zo vaak seks met je wil. Je voelt je gevleid: blijkbaar ben je erg aantrekkelijk en opwindend. Maar eigenlijk maakt het hem weinig uit met wie hij seks heeft.
Val jij op hem? Het kan zijn dat je een groot gebrek aan assertiviteit hebt: je durft geen 'nee' te zeggen uit angst dat je ruzie krijgt of dat hij bij je weggaat. Je laat je aanpraten dat je preuts bent en langzaam verschuiven je grenzen totdat je dingen doet die je niet wilt. De tweede mogelijkheid is dat je in je jeugd hebt geleerd dat pijn macht betekent. Bijvoorbeeld omdat je vader je in elkaar sloeg, maar je toch overeind bleef staan. In dat geval geeft deze man je een gevoel van macht en controle, ook al is hij degene die je overmeestert.
Laat hem los! Loskomen van deze man doe je in het eerste geval door te beseffen dat ook jij recht hebt op geluk en door je zelfwaardering op te vijzelen. In het tweede geval doe je dat door de pijn van traumatische jeugdervaringen onder ogen te zien en te verwerken.
5. De gewelddadige man
Gerard is graag bij Anita maar soms haalt ze hem het bloed onder de nagels vandaan. Ze begint dan over de verkeerde dingen of zeurt terwijl hij moe is. Op die momenten stijgt het bloed naar zijn hoofd en wordt hij woedend. Hij slaat haar dan, meestal eerst in haar gezicht. Ligt ze op de grond, dan schopt hij haar. Hij weet dat hij het niet moet doen. Ze begint te huilen en wordt dan helemaal stil. Naderhand vraagt hij haar daarom om vergeving. Hij zegt: 'Ik hou zó veel van je dat je me gewoon gek maakt!'
Hoe zit hij in elkaar? In het begin lijkt deze man lief en aardig, totdat er iets gebeurt waardoor hij omslaat als een blad aan een boom. Hij wordt ontoerekeningsvatbaar, draait door en mept erop los. Is hij weer rustig dan betuigt hij zijn diepste spijt: hij zal het nooit meer doen! Of hij zoekt de schuld buiten zichzelf: 'Jij doet ook altijd zo moeilijk.' Deze man is aantrekkelijk omdat hij in het begin vaak heel leuk en aardig is. Gewelddadig wordt hij pas later, als je al van hem houdt.
Val jij op hem? De kans is groot dat je in je jeugd bent mishandeld of dat je hebt gezien hoe je moeder werd gedomineerd door je vader. Hierdoor heb je een gespleten beeld gekregen van mannen en vrouwen en daarmee van jezelf als partner. Vrouwen - en daarmee ook jezelf - zie je als lief, zwak en dienstbaar, mannen als boos, sterk en agressief.
Laat hem los! Om los te komen van deze man moet je inzien dat zowel mannen als vrouwen sterke en zwakke eigenschappen bezitten en dat ook jij dus sterk en krachtig kunt zijn. Dat doe je door de boosheid te voelen over het onrecht dat jou is aangedaan. Voel je je weer compleet, niet alleen zwak maar ook sterk, dan heb je de gewelddadige man niet langer nodig om in evenwicht te zijn.
6. De verslaafde man
Op de wc kan Marco het niet laten: even een snuifje coke om er weer fris tegenaan te gaan. Dagelijks neemt hij zich voor om te minderen. Hij voelt zich namelijk steeds beroerder als de coke is uitgewerkt, en zijn schulden lopen de spuigaten uit. Is de coke uitgewerkt, dan stort hij zich in de armen van Maria. 'Ik voel me zo ziek', klaagt hij. Zij zorgt dan voor hem. Ze is een echte rots in de branding voor hem en heeft hem al vaak geholpen om af te kicken. Helaas wil dat maar niet definitief lukken.
Hoe zit hij in elkaar? Deze man is verslaafd aan drank, drugs of gokken. In het begin probeert hij zijn verslaving nog te verbergen en liegt hij tegen je. Op den duur valt hij geheid door de mand. Vaak heeft hij een problematische jeugd gehad, die hij door zijn verslaving probeert te vergeten. Deze man is in eerste instantie net zo aantrekkelijk als andere mannen. Is hij aan de drank of drugs, dan kan hij zelfs heel joviaal, energiek en aardig zijn.
Val jij op hem? Val je voor een verslaafde partner, dan lijd je aan het moeder-Teresacomplex. Je lapt hem op, praat hem moed in en brengt hem weer aan het lachen. Kortom, hij is je 'zorgproject'. Zorgen voor een verslaafde partner is vaak een indirecte manier om voor jezelf te zorgen: je geeft je verslaafde partner de zorg en aandacht die je zelf zo graag wilt hebben. Dat leidt echter nergens toe, omdat het je niet van je eigen pijn afhelpt.
Laat hem los! Om van een verslaafde man los te komen moet je aan de slag gaan met je eigen onverwerkte pijn. Zorg je weer goed voor jezelf, dan heb je geen zin meer om voor hem te zorgen en verliest deze man zijn aantrekkingskracht.
7. De psychopathische man
Ruud kan vrouwen snel het bed in praten. Lang houdt hij het echter nooit uit met één vrouw. Hij vindt vrouwen eigenlijk maar hysterisch en labiel. In het begin zien ze vaak nog wel in dat ze enorm met hem boffen. Maar na een tijdje begint het gezeur: ze klagen dat hij in bed alleen maar met zichzelf bezig is, willen dat hij liever voor hen is, of dat hij luistert naar hun prietpraat. Soms beginnen ze zelfs huilen! Belachelijk! Hij zegt dan: 'Ben je nu klaar met die scène?'
Hoe zit hij in elkaar? Deze man is een wolf in schaapskleren. Hij lijkt heel charmant en wint je snel voor zich. Leer je hem beter kennen, dan ontdek je echter dat hij alleen maar aan zichzelf denkt. Hij kent weinig emoties, heeft geen geweten, en kan liegen als de beste. Om te krijgen wat hij wil, gaat hij over lijken. Hij is aantrekkelijk omdat hij zo innemend is, je uitstekend om zijn vinger kan winden en zichzelf geweldig vindt, waardoor je aanvankelijk geneigd bent te denken dat dat ook zo is.
Val jij op hem? Je hebt behoefte aan een sterke man, iemand die jou kan beschermen tegen de gevaren van het leven. In ruil daarvoor overstelp je hem met liefde. De kans is groot dat jij beschermd bent opgevoed, dat je goedgelovig bent en eerlijk. Je hebt een negatief zelfbeeld en je denkt dat je het leven alleen niet aankunt. Deze wolf in schaapskleren zal je echter opvreten: er blijft niets anders van je over dan een slavin.
Laat hem los! Om los te komen van deze man moet je de realiteit onder ogen zien: de wereld is geen sprookje en niet iedereen heeft goede bedoelingen. Ook moet je weer voelen dat je best op eigen benen kunt staan. Voel je je weer zelfstandig, dan heb je deze man niet langer nodig.
Door Pieternel Dijkstra (Goed Gevoel, februari 2004)
Lang haar is altijd onweerstaanbaar voor mannen: losjes gedragen, proper gewassen. Klaar!
Draag wat je flatteert, en je kan niks fout doen.
Lingerie scoort altijd, zeker als je je er goed en sexy in voelt.
Hoge hakken verlegt de aandacht naar de benen.
"Mannen zijn niet zo moeilijk, want ze denken maar aan een ding." Een veel gehoorde en even vaak bevestigde uitspraak. Maar mannen zijn niet de domhoofdige bonobo's waarvoor ze versleten worden, en sommige dingen maken wel degelijk het verschil. Je (toekomstige) geliefde zal het misschien niet (onmiddellijk) bewust opmerken, maar de onbewuste effecten zijn minstens zo belangrijk. Dus, wat merken mannen wél op?
Steve Santagati schreef er een boek (The Manual, een handleiding tot mannen) vol over. "De eerste indruk is nog altijd de eerste indruk. Met je persoonlijkheid zal je hem niet aantrekken als er ook geen verzorgd plaatje bij hoort." 1) Lingerie Het hoeft niet duur te zijn, zolang het niet doet denken aan oma's of in pakketjes verkocht wordt. Hij vindt het sexy, zeker als jij het sexy draagt. Vele vrouwen voelen zich anders als ze mooie lingerie dragen, en zeggen zelfs met meer zelfvertrouwen rond te lopen. Dát effect toont dat je lingerie bij je past. Voor mannen maakt het niet zoveel uit wát je draagt, al zijn ze minder fan van beha's met veel kant.
2) Schoenen Eigenlijk gaat het niet om de schoenen zélf, behalve als het om (hoge) hakken gaat. Mannen zijn er wild van omdat het je benen én kont sexy toont. Voor de rest zien ze echt niet welk merk je draagt, en hoe elegant de lijn is? ze zien echter wél wat je houding is en wat je uitstraalt, en dat is uiteindelijk deels afhankelijk van de schoenen die je draagt. 3) Je kapsel Ze merken misschien nauwelijks dat het geknipt is, maar dat betekent niet dat ze er niet om geven. Integendeel. Kleur en coupe zijn echter niet belangrijk, wel dat het proper is. Liefst lang, en een beetje warrig. Simpel is goed genoeg, al moet je saai (en kort) absoluut vermijden.
4) Jurken Eén gouden regel: kies er eentje dat je 'troeven' accentueert. Wie klein is, focust op hakken; wie wat kilootjes te verbergen heeft, kiest voor iets losser zodat niet elk detail duidelijk is zonder de vormen volledig te verstoppen. Ook een hit: jurken waarin je kont niet 'vast' zit. Wie groot is, zou voldoende huid moeten bedekken én gaat beter voor langere jurken.
5) Sexy boven- en ondergoed Topjes die wat decolleté tonen, slips of strings die onweerstaanbaar zijn: elke vrouw zou er minstens een paar van in huis moeten hebben.
6) Bril In een modieus exemplaar, waarin je ogen goed te zien zijn en dat goed onderhouden is, ben je sexy. Punt.
De rest kan mannen niet schelen. Het merk, het mode-kleur of net niet, de snit... dat speelt allemaal geen rol. Netjes, verzorgd en een tikje (of twee) sexy, meer moet dat niet zijn. (edp)
Miekemuis en haar Maatje wensen aan alle bloggers, familie, vrienden en kenissen een succesvol, gelukkig en vooral gezond nieuwjaar, waar al jullie wensen uitkomen en jullie gespaard blijven van tegenspoed en ongeluk.
Explosieve toename van delinquente senioren in Japan
Explosieve toename van delinquente senioren in Japan
In Japan neemt de criminaliteit bij 65-plussers de laatste tien jaar exponentieel toe. Verarmde senioren plegen er ondertussen al evenveel misdrijven als adolescenten, zo zegt de Japanse politie.
Tussen januari en november 2007 werden 3,5 keer meer misdaden begaan door Japanners boven de 65 jaar dan in dezelfde periode tien jaar geleden. Zo'n 44.928 senioren zijn dit jaar al gearresteerd. Het aantal delinquente senioren steeg in de voorbije tien jaar veel sneller dan de totale populatie ouder dan 65. Ongeveer de helft van alle delinquente senioren werd opgepakt voor winkeldiefstal. Ook het aantal geweldplegingen door senioren nam dit jaar toe. Naast een verouderende bevolking is de toenemende kloof tussen rijk en arm ook een belangrijke oorzaak. Die zou de fundamenten van de traditionele, egalitaire samenleving langzaam ondergraven. (TIP)
Partners geven met de feestdagen het vaakst ongewenste cadeaus aan elkaar. Vorig jaar stonden de schoonouders nog op de eerste plaats met het geven van tegenvallende presentjes. Dat bleek donderdag uit een onderzoek onder 1.350 gebruikers van advertentiesite Marktplaats.nl.
Van de ondervraagden die de cadeaus van zijn of haar partner niet zien zitten, is 65 procent man. Vrouwen vrezen nog steeds het meest voor de vrijgevigheid van de schoonfamilie. Ruim vier op de tien ondervraagden verwacht dit jaar een ongewenst cadeau te ontvangen tijdens de feestdagen. In 2006 waren dat nog drie op de tien. Ruim 40 procent van de ondervraagden geeft toe te overwegen de ongewilde presentjes aan te bieden op de advertentiesite. Maar uiteindelijk houdt 40 procent de nutteloze geschenken. (DWM)
Eddy Wally stelde woensdagavond zijn eerste boek "Eddy Wally. The voice of Europe" voor in het Gentse stadhuis. Het rijkelijk geïllustreerde boek schetst een overzicht van de hele carrière van de charmezanger.
Naar aanleiding van de 75e verjaardag van Eduard Van De Walle overhandigde de Gentse burgemeester Daniël Termont het eerste exemplaar van het boek over The voice of Europe. Het lijvige boek is geïllustreerd met een 500-tal nooit eerder gepubliceerde foto's, van de hand van fotograaf Patrick Dekeyser en ook uit het archief van de zanger. De auteurs Kathleen Haentjens en Ivan Saerens probeerden een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de hele carrière van de internationale ster. De reeds 91-jarige ontdekker van Eddy Wally, Johnny Hoes, bracht samen met zijn zoon Adri-Jan hulde aan de ster. Ook Koen Crucke, Luk Alloo en Zackie hadden woorden vol lof voor Eddy Wally. "Bovendien heb ik een contract getekend dat ik er nog een lap op zal geven voor de komende tien jaar", gaf de charmezanger mee. De burgemeester van zelzate zei dat er heel binnenkort in Zelzate, de thuisbasis van de vedette, een Eddy Wally-museum wordt opgericht. (LEE)
Nederlanders kunnen voortaan niet enkel naar trouwbeurzen, maar ook "gezellig" naar de (echt)scheidingsbeurs. Die heeft plaats op zaterdag 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. De standhouders, van detectivebureaus tot scheidingsbemiddelaars, geven vooral praktische informatie.
De organisatoren van de beurs zijn naast Sdu Uitgevers Result ADR, een bureau gespecialiseerd in conflictoplossing en mr. Fred Schonewille, scheidingsspecialist en docent familierecht aan de Universiteit Utrecht. Mede-initiator Gert Jan Schinkel verwacht dat vooral veel vrouwen de beurs bezoeken. "Meer dan 80 procent van de scheidingen wordt geïnitieerd door één persoon, meestal de vrouw. Ook staan vrouwen over het algemeen meer open voor relatiecoaching en bemiddeling dan mannen. We hopen dat stellen er ook samen heen gaan om informatie in te winnen", aldus Schinkel. Wie anoniem een gesprek wil voeren kan dat doen bij de daartoe speciaal ingerichte stands. (DWM)
Frans bedrijfje helpt je ongestoord partner te bedriegen
Frans bedrijfje helpt je ongestoord partner te bedriegen
Weekendje weg met een nieuwe vlam zonder dat uw partner het te weten komt? Sinds zes maanden biedt het Franse bedrijf Ibila tegen betaling geavanceerde smoezen. Of u nu een uitnodiging wilt ontvangen voor een niet bestaande conferentie of uw partner zoet wilt houden met gefingeerde hotelrekeningen, Ibila-oprichtster Regine Mourizard regelt het graag voor u.
Voormalig privédetective Mourizard zegt dat haar diensten zijn bedoeld om huwelijken en gezinnen van de ondergang te redden door mannen of vrouwen zonder problemen overspel te laten plegen. De 50-jarige moeder van twee kinderen kwam op het idee doordat ze twintig jaar lang bezig was te voorkomen dat mensen vreemd zouden gaan. "En toen dacht ik, 'Wat als ik ze nu gewoon help, op een veilige manier'?"
Mourizard heeft een keer een klant met een nogal bezitterige man geholpen door naar hun huis te bellen en zich voor te doen als een van de leerlingen van de vrouw, die een rijschool had. Ze zei dat ze nog snel een paar lessen nodig had voor haar rijexamen. Geen probleem. De man van de klant haalde zelfs haar auto uit de garage. Deze simpele smoes kostte slechts 19 euro, maar voor meer tijdrovende klussen kunnen de kosten oplopen tot boven de 150 euro.
Het is bijvoorbeeld mogelijk pennen, petjes en t-shirt te laten maken voor de niet bestaande conferentie waar iemand zogenaamd naartoe gaat. In combinatie met bijvoorbeeld gedetailleerde neprekeningen en kado's die via het bedrijf van Mourizard kunnen worden aangeschaft om te voorkomen dat klanten verdachte afschriften thuisgestuurd krijgen, kan een weekendje veilig vreemdgaan aardig in de papieren lopen. Maar je moet wat over hebben voor je huwelijk.
Zo'n 60 procent van de klanten van Mourizard zijn mannen, van wie de meesten in de 40 zijn. Wat vindt haar eigen man ervan als ze vreemde telefoontjes krijgt of een onverwachte uitnodiging? Mourizards echtgenoot vertrouwt haar volledig, zegt ze. "En ik vertrouw hem. Ik bedoel, als hij vreemd zou gaan, dan weet ik dat direct." (anp/hln)
Politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland worden geacht vanaf 1 januari niet meer te blowen in hun vrije tijd. Dat staat in een code die het korps aan alle medewerkers heeft gestuurd, bericht radioprogramma De Ochtenden donderdag. Het korps is daarmee het eerste in Nederland dat softdrugs voor agenten in hun vrije tijd aan banden wil leggen.
Code De politie heeft een voorbeeldfunctie en het gebruik van softdrugs is daarom ongepast, stelt de Amsterdamse code. "Tot nu toe was alleen duidelijk dat je niet dronken of stoned op je werk kon verschijnen", zegt voorzitter van de ondernemingsraad van Amsterdam-Amstelland Frank Gittay. "Wij zeggen nu: collega's, ook buiten diensttijd word je als politieman gezien." De ondernemingsraad heeft zelf het initiatief genomen voor de gedragslijn.
Alcohol Ook over het gebruik van alcohol buiten diensttijd is de code stellig. Het kan volgens Gittay niet zo zijn dat een agent 'lallend over straat' gaat, ook niet in zijn vrije tijd. In de code staat dat agenten zich moeten gedragen als 'modelburger'. Sleutelwoorden zijn respect, transparantie, verantwoordelijkheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid en balans.
Protest De Nederlandse Politie Bond is tegen de code. Voorzitter Hans van Duijn vraagt zich af of de ideale burger wel bestaat. Hij vindt daarbij dat agenten niet 'in hokjes geplaatst' moeten worden 'waarin ze zichzelf niet meer kunnen zijn'. Het impliciete verbod op softdrugs ontkent volgens Van Duijn wat er in de samenleving en politiek is gebeurd. "Er is juist ruimte geschapen voor de burger om softdrugs te gebruiken."
Ook landelijk wordt gewerkt aan een code voor medewerkers binnen de politie maar deze is veel minder concreet, weet De Ochtenden. Verschillende korpsen hebben de Amsterdamse code inmiddels opgevraagd. Of deze korpsen overgaan tot overname van de richtlijnen is nog niet bekend. (novum/mvl)
nu nog de dierentuin hier en we zijn rond pitou mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben van de kippen hebben we alleen de eitjes
onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver