Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheidsrechters te kort of scheidsrechterstekort?

    Scheidsrechters te kort of scheidsrechterstekort?

    Het Jeugdjournaal met de kop "Scheidsrechters te kort" is in Nederland de winnaar geworden van de verkiezing "de onjuiste spatie van 2008". Het Nederlandse platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) strijdt sinds 2004 tegen verkeerd gebruik van spaties in teksten.

    Een derde van de bezoekers van de website van SOS stemde op de kop van de website van het Jeugdjournaal. De titel impliceert dat de scheidsrechters van tegenwoordig te klein zijn, hoewel de kop werd aangetroffen boven een nieuwsbericht over het tekort aan scheidsrechters. Op de tweede plaats eindigde de onjuiste spatie in de fijne "gemalen gids" van de Nederlandse Gemalen Stichting. "Zou je dan ook kunnen aangeven hoe fijn je de gids gemalen wilt hebben?", vraagt initiatiefnemer René Dings zich af. Derde werd de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) met een bericht op de website dat het "gestolen bromfietsregister" niet meer online te raadplegen was. De dubbelzinnige betekenis en de onwrikbare logica in de kop (iets wat gestolen is, is inderdaad niet te raadplegen) waren voor vele bezoekers reden om op dit voorbeeld te stemmen. De zin "buiten band kopen, binnen band gratis" kreeg nog een speciale vermelding. (TIP)
    bron: Belga

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgen over de lengte van de penis?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zorgen over de lengte van de penis?

     





    Zoals vrouwen zich vaak zorgen maken over het formaat en de vorm van hun borsten, zo maken mannen zich blijkbaar meer en meer zorgen over het formaat en de vorm van hun penis. Dat zou men ten minste kunnen afleiden uit de toenemende vraag naar penisverlengingen. Ook op het internet worden tientallen hulpmiddelen en preparaten aangeprezen die de penis langer en/of dikker zouden maken. De effectiviteit van die methoden en producten is zeer twijfelachtig en soms zijn ze zelfs gevaarlijk, zoals bv. gewichten aan de penis hangen of zuigpompen. Echt verlengen kan men een penis trouwens niet. Hem langer doen lijken door het lid operatief een paar centimeter meer naar buiten te brengen, is de enige mogelijkheid.

     

    De idee dat een lange en/of dikke penis tot betere seksuele prestaties zou leiden of de vrouw meer zou doen genieten, is overigens op niets gebaseerd. Uit verschillende studies blijkt dat er geen verband bestaat tussen penisgrootte (van de partner) en tevredenheid met het seksuele leven. Om een goede minnaar te zijn heb je geen grote penis nodig. Dat hangt van heel andere factoren af. Een erectie van 7 cm is trouwens al genoeg om te kunnen vrijen.

    Als je wilt weten hoe lang je penis is (zowel in slappe als in stijve toestand), meet je hem aan de bovenkant (de buikkant). Vanaf je schaambeen, waar je penis begint, tot het topje van je eikel, terwijl deze wordt uitgetrokken tot maximale lengte.

    Aan de grootte van de penis in slappe toestand is niet altijd te zien hoe groot de penis in erectie is. Bij een erectie nemen kleine penissen dorgaans meer in lengte toe dan grote penissen. Bij iemand die een kleine penis in rust heeft, kan de grootte van de penis in erectie boven het gemiddelde zijn. Het tegenovergestelde komt ook voor.

    De penissen van de meeste volwassen mannen zijn in slappe toestand gemiddeld 9-10 cm lang (met een spreiding van 6-11 cm), in stijve toestand 14,8 cm (met een spreiding van 11-20 cm). De grootste zijn slap meer dan 11 cm lang en stijf meer dan 20 cm, maar zo’n formaat is uitzonderlijk.

    Bij jongens neemt de penismaat tijdens de puberteit toe. Wanneer het maximum wordt bereikt hangt af van persoon tot persoon. Sommige jongens hebben op hun veertiende al een flinke penis, bij andere duurt dit tot 17-18 jaar. Jongens met een kleine penis hoeven dus niet direct in paniek te raken.

     

    De penislengte wordt ook beïnvloed door het ras: Aziaten hebben gemiddeld de kleinste, gemiddeld 9 tot 10 centimeter, zwarten met gemiddeld 14 centimeter de grootste. Het blanke (Kaukasische) ras zit daar met gemiddeld 12-13 centimeter tussenin.

    Of de lichaamslengte een rol speelt, en grote mannen een langere penis hebben, is niet helemaal zeker. Wel zou er een omgekeerd verband bestaan tussen de lichaamsomvang en de penislengte: dikkere mannen met een hoge Body Mass Index (BMI) blijken vaak kortere penissen te hebben.

    Dat er een relatie zou bestaan tussen de penislengte en de schoenmaat, is alleszins een fabeltje. Vermits grote mannen doorgaans ook grotere voeten hebben, is er eventueel onrechtstreeks een verband.

    Er is wel een correlatie gevonden met de vingerlengte. Hoe langer de (wijs)vingers, hoe groter de kans op een langere penis.

    Er zijn aanwijzingen dat de gemiddelde penislengte de laatste decennia vermindert – zeker in verhouding tot de toegenomen lichaamslengte – maar die afname is totnogtoe onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd.

    27-01-2009 om 20:03 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper 1 op 10 apothekers geeft goedkoopste middel

    Amper 1 op 10 apothekers geeft goedkoopste middel

    Amper 12 procent van de apothekers geeft klanten met een voorschrift op stofnaam het goedkoopste middel mee. Dat blijkt uit cijfers van de Christelijke Mutualiteit en een onderzoek van Test-Aankoop bij 148 apotheken.

    Test-Aankoop stuurde anonieme onderzoekers op pad met twee verschillende geneesmiddelen op basis van een voorschrift op stofnaam. Wanneer de arts voorschrijft op stofnaam kan de apotheker samen met de patiënt uit diverse geneesmiddelen met dezelfde actieve stof kiezen. Tijdens het onderzoek verstrekte slechts 12 procent van de apothekers in beide gevallen het goedkoopste geneesmiddel, terwijl 4 procent telkens naar het duurste greep. Zelfs als een geneesmiddel niet op voorraad was, bestelde de meerderheid niet het goedkoopste geneesmiddel, maar doorgaans het iets duurdere. Bij aflevering van een geneesmiddel tegen chronische hoge bloeddruk vroegen twee op de drie apothekers bovendien niet welk geneesmiddel de, voor hen nochtans onbekende patiënt, gewend was te nemen. (DWM)

    bron: Belga

    27-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden Belgen kunnen fluiten naar Turkse flat

    Honderden Belgen kunnen fluiten naar Turkse flat

    Honderden Belgen die droomden van een mooi appartement in de buurt van het Turkse Antalya dreigen hun geld kwijt te zijn. Dat schrijven meerdere kranten.

    De verkopers, Limburgse vastgoedmakelaars, gebruikten ex-tennisster Sabine Appelmans als lokeend. Zij zou stages geven op fraaie terreinen bij de appartementen, maar ook Appelmans werd opgelicht. De appartementen zouden achter de rug van de kopers nog een tweede keer verkocht zijn of dreigen gewoon nooit afgewerkt te geraken. De kopers vrezen dat hun gedroomde buitenverblijf er nooit zal komen en dat ze ook hun geld niet zullen terugzien. De gedupeerden gaan ervan uit dat er enkele honderden Belgen betrokken zijn. Sabine Appelmans - die in 2006 zei dat ze van bij de start bij de planning betrokken was - zei donderdagavond in een reactie dat ze "weet dat er problemen zijn". "Ik vind het verschrikkelijk, want ik heb mijn naam aan dat project verbonden." (DWM)

    bron: Belga

    27-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische artsen vluchten naar buitenland

    Belgische artsen "vluchten" naar buitenland



    Elk jaar trekken 528 Belgische artsen naar het buitenland. Dat stemt overeen met twee derde van het aantal artsen dat jaarlijks mag afstuderen. De cijfers komen uit een studie van Henri Anrys, die in De Artsenkrant staat.

    Anrys, juridisch adviseur bij de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten, onderzocht hoeveel artsen België achter zich lieten tussen 2004 en 2007. In die vier jaar trokken 2.111 dokters weg uit België, wat neerkomt op 528 per jaar. Het aantal buitenlandse artsen dat zich de afgelopen vier jaar in België vestigde, bedraagt 1.668. Anrys vraagt zich af "of het wel correct is dat Belgische artsen emigreren wegens een tekort aan werk en patiënten, terwijl onze ziekenhuizen een beroep doen op buitenlandse artsen". Opmerkelijk meer specialisten dan huisartsen opteren voor andere oorden, wat volgens Anrys door de concurrentie met buitenlandse artsen, vooral in ziekenhuizen, een logische tendens is. Een duidelijke teneur is ook dat meer Franstaligen dan Vlamingen naar het buitenland vertrekken. (DWM)

    bron: Belga

    26-01-2009 om 21:06 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen onderdrukken honger beter dan vrouwen

    Mannen onderdrukken honger beter dan vrouwen



    Mannen zijn beter in het wegdenken van hun hongergevoel dan vrouwen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Dat komt omdat mannen de drang tot eten kunnen onderdrukken tot in de belangrijkste delen van de hersenen.

    Net als mannen kunnen vrouwen weliswaar het subjectieve hongergevoel verdringen, maar in hun hersenen knaagt de honger verder, meent de wetenschapper Gene-Jack Wang van de Amerikaanse Academie voor Wetenschappen.

    Zijn team van wetenschappers onderzocht de activiteit in geselecteerde hersengebieden bij 23 proefpersonen. Dertien vrouwen en tien mannen vastten 17 uur lang. Daarna moesten ze proberen om de gedachte aan eten te verdringen.

    De bewuste onderdrukking van honger leidde bij beide geslachten tot een daling van de wens tot eten. Bij de vrouwen drong dit effect slechts oppervlakkig door. Bij de mannen zorgde de onderdrukking wel voor een afname van de activiteit in het dieper gelegen hersengebied, dat onder andere gevoelens en motivatie stuurt. (belga, vah)

    26-01-2009 om 12:45 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water in vierde versnelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Water in vierde versnelling

    Shen Di is een echte autofanaat en toont dit in zijn laatste idee. De +Shifter waterkraan is een milieuvriendelijke kraan die de watertoevoer regelt aan de hand van een versnellingspook uit een wagen. Di heeft vier ‘versnellingen’ voorzien, die bepalen hoeveel water we verbruiken. Het wordt immers hoog tijd dat we de schaarse middelen op een verantwoorde manier gaan gebruiken, zo stelt hij. De kraan is gemaakt van geborsteld zwart metaal, in combinatie met het koper van de versnellingen. Eén klein detail is Shen wel vergeten: deze kraan maakt geen onderscheid tussen warm en koud water. Voeg dat ook nog toe, en we zijn helemaal verkocht.

    bron: MF

    26-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische vrouwen meest getroffen door borstkanker

    Belgische vrouwen meest getroffen door borstkanker

    Proportioneel gezien komt borstkanker in geen enkel ander land van de Europese Unie vaker voor dan in België. Dat blijkt uit statistieken die de Europese Commissie heeft gepubliceerd.

    In 2006 telde België 138 gevallen van borstkanker per 100.000 vrouwen. Nergens in de Europese Unie lag de frequentie hoger. Op de tweede plaats komt Ierland, waar per 100.000 vrouwen 131 gevallen werden geregistreerd. In België overleden datzelfde jaar gemiddeld 33,5 op 100.000 vrouwen als gevolg van borstkanker. België bezette daarmee de tweede plaats. Enkel in Denemarken lag de sterftegraad nog hoger. Daar stierven gemiddeld 34,5 op 100.000 vrouwen aan de ziekte. België is een van de 22 EU-lidstaten waar systematisch wordt gescreend op borstkanker. Bij vrouwen zijn borstkanker, baarmoederhalskanker en colorectale kanker verantwoordelijk voor 32 procent van alle overlijdens als gevolg van kanker. (DWM)

    bron: Belga

    25-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn 25 van de gevaarlijkste voedingswaren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zijn 25 van de gevaarlijkste voedingswaren

    Eten op eigen risico

    Groenten zijn goed en chips slecht? Zo simpel is het niet. Zelfs 'goede' voedingsmiddelen kunnen gevaarlijk zijn en ziek maken. Wie wist dat muskaatnoot dodelijk kan zijn voor kinderen? Dit zijn 25 van de gevaarlijkste etenswaren volgens voedingsexpert Sven-David Muller.

    1 Aardappelchips

    Bij de productie van chips ontstaat acrylamide, een stof die bij dieren kanker kan veroorzaken. Uit voorzorg is het af te raden om er grote hoeveelheden van te eten.

     

    2 Aardappelen (verkeerd bewaard)

    Aardappelen bouwen de giftige stof alkaloïde op om zich te beschermen tegen parasieten. Bij slechte bewaring (te licht, te vochtig) neemt de concentratie alkaloïde toe. Die kan diarree en misselijkheid veroorzaken. Eet zeker nooit kiemende, groene of ingedroogde aardappelen.

     

    3 Alcohol

    Alcohol beschadigt niet alleen de lever. Ook het spijsverteringsstelsel, hart en bloedvaten, geheugen en skeletspieren lijden eronder.

     

    4 Aspartaam

    De zoetstof aspartaam wordt vooral in lightproducten gebruikt. De toegelaten dosis voor kinderen is klein - oppassen dus met lightfrisdranken voor kinderen.

     

    5 Bakbananen

    Bakbananen bevatten veel serotonine, het zogenaamde gelukshormoon. Te veel serotonine is niet goed voor het hart en kan de slagkracht ervan verminderen.

     

    6 Barbecuevlees

    Als bij het grillen vet van het vlees in de gloeiende houtskool drupt, ontstaan zogenaamde polycyclische aromaten. Die kunnen in het vetweefsel giftige verbindingen opbouwen die voor tumoren zorgen. Wikkel daarom barbecuevlees in aluminiumfolie of leg het in een aluminium grillschaal.

     

    7 Cornflakes

    Voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, zoals aardappelen, rijst en noedels, mogen niet te lang en niet te sterk verhit worden. Dan ontwikkelt zich acrylamide, een stof die in verband wordt gebracht met kanker. Frieten, aardappelchips, muesli en cornflakes bevatten veel acrylamide.

     

    8 Drop

    Drop is niet geschikt voor mensen met een verhoogde bloeddruk. Bij het verteren van de zoetigheid ontstaat een stof die de bloeddruk verhoogt en voor hoofdpijn kan zorgen.

     

    9 Frieten

    Frieten en koekjes bevatten veel transvetzuren. Die verhogen de schadelijke ldl-cholesterol in het bloed, verminderen de goede hdl-cholesterol en laten moleculen tegen de bloedvatwanden achter. Die kunnen tot dichtslibben leiden en het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

     

    10 Hoestbonbons

    Hoestbonbons bevatten etherische olie. Te grote hoeveelheden kunnen misselijkheid, braken en nierfalen veroorzaken. Te veel menthol beïnvloedt de hartspier en kan tot hartritmestoornissen leiden.

     

    11 Honing

    Honing is taboe voor zuigelingen. Bij de bereiding kunnen bacteriën ontstaan die voor darmverstopping zorgen. Als het gif in de bloedsomloop terechtkomt, kan het de spieren verlammen.

     

    12 Mosterd en muskaatnoot

    Mosterd kan bij allergie tot misselijkheid, braken en nierschade leiden. Muskaatnoot kan hallucinaties opwekken. Lever en nieren kunnen schade oplopen, vanaf 15 gram kan inname tot zware vergiftiging leiden. Opgelet: twee muskaatnoten kunnen al dodelijk zijn voor kinderen.

     

    13 Kaas

    Veel kaassoorten (cheddar, emmentaler, camembert) bevatten tyramine, een stof die gevaarlijk is voor parkinsonpatiënten. In combinatie met antidepressiva en geneesmiddelen tegen de ziekte van Parkinson kan tyramine bloeddrukverhogend werken. Andere kaassoorten, zoals kazen die bereid zijn met rauwe melk, kunnen listeria bevatten, een bacterie die tijdens de zwangerschap dodelijk kan zijn voor de ongeboren baby.

     

    14 Jeneverbessen

    Jeneverbessen bevatten een substantie die het darmslijmvlies prikkelt. Voor zwangere vrouwen zijn deze bessen absoluut taboe omdat ze bloedingen kunnen veroorzaken.

     

    15 Kiwi

    Gevaarlijk voor mensen met allergie, want kiwi, ananas en papaja bevatten het enzym actinidine, dat melkeiwit splitst. Het kan hevige allergische reacties uitlokken.

     

    16 Koffie

    Te veel koffie kan onrust, beven, braken en zelfs hartritmestoornissen veroorzaken. Wie regelmatig veel koffie drinkt, kan ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn krijgen als hij dat achterwege laat.

     

    17 Noten

    Heel gevaarlijk voor allergische reacties - de kleinste hoeveelheid kan ernstige gevolgen hebben. Mensen met een allergie moeten zich ver weg houden van alles wat 'sporen van noten' vermeldt op het etiket. Heel gevaarlijk is het om van amandelnoten zelf amandelolie proberen te maken: tien drupjes kunnen al dodelijk zijn voor een kind, omdat de olie waterstofcyanide kan bevatten, een kleurloze, erg giftige vloeistof. In de industrie wordt die stof verwijderd.

     

    18 Oude conserven

    Conserven mag je nooit te lang bewaren. In minder ernstige gevallen ontstaat er in het blik een chemische reactie omdat het te vol zit, maar in het slechtste geval ontwikkelen zich giftige kiemen die het ademhalingsstelsel kunnen lamleggen.

     

    19 Rauwe eieren

    Rauwe eieren vormen een risico voor salmonella-infectie. Symptomen daarvan zijn braken, buikkrampen, diarree en koorts - vooral kinderen en ouderen zijn er gevoelig voor. Eieren moeten altijd tot boven de 75 graden verwarmd worden om besmetting te voorkomen.

     

    20 Rauwe prinsessenbonen

    Rauwe prinsessenbonen zijn giftig en tasten het darmslijmvlies aan. Bij grote hoeveelheden kan zelfs weefsel afsterven. Worden de bonen gekookt, dan verdwijnen de gifstoffen volledig.

     

    21 Suiker

    Huishoudsuiker (saccharose), glucose (druivensuiker), fructose (vruchtensuiker), galactose (bouwsteen van melksuiker) en lactose (melksuiker) kunnen mensen ziek maken. Glucose wordt door insuline verteerd. Diabetici van het type 1 produceren geen insuline en moeten zich ermee inspuiten. Diabetici van het type 2 produceren te veel insuline, met gevaar op overgewicht.

     

    22 Vlees (te heet gebakken)

    Als vlees te lang en te heet gebakken wordt, verandert het weefstel en ontstaan stoffen die in verband worden gebracht met tumoren. Tip: vis en vlees worden het best niet te lang en niet warmer dan 150 graden verhit.

     

    23 Wijn

    Een klein beetje wijn kan al tot hoofdpijn leiden. De boosdoener zijn zwavelachtige zuren, die bij het houdbaar maken van wijn ontstaan door zwaveldioxide. Gevoelige personen reageren er allergisch op.

     

    24 Wild en ingewanden

    Wild en ingewanden zoals lever en niertjes kunnen sterk met zware metalen belast zijn. Als het wild geschoten is, kan het vlees in de omgeving van de schotwonden met lood vervuild zijn.

     

    25 Zwarte thee

    Zwarte thee bevat veel salicylzuur. Allergiepatiënten moeten er voorzichtig mee zijn. Het zuur - ook bekend als aspirine - werkt pijnstillend, maar kan huidproblemen veroorzaken en allergieën uitlokken.

     

    25-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit wil van Londen naar Timboektoe in vliegende auto

    Brit wil van Londen naar Timboektoe in vliegende auto

    Een Britse avonturier heeft zijn Skycar voorgesteld, een auto die hij zelf heeft ontworpen en op enkele minuten tijd kan transformeren in een vliegende machine. Met die Skycar wil hij vanuit Londen naar Timboektoe vliegen.

    De Skycar, die op biobrandstof werkt, haalt op 4,5 seconden 100 km/u. De vliegende versie begint op te stijgen aan 60km/u en verplaatst zich door het luchtruim aan ongeveer 110 km/u, en op een hoogte van ongeveer 3.000 voet (1.000 meter). De machine kan klimmen tot 3.000 meter. Giles Cardozo, die de Skycar ontwierp, verlaat Londen woensdagochtend voor een reis van ongeveer 6.000 kilometer, over Frankrijk, Spanje en Noord-Afrika. Hij zal ook de Pyreneeën, de straat van Gibraltar en de Sahara moeten oversteken, om na 40 dagen aan te komen in Timboektoe, een stad in Mali. Tijdens zijn tocht zullen verschillende voertuigen (4x4's, moto's en vrachtwagens) hem assisteren. Zij zullen onder andere instaan voor de brandstof- en waterbevoorrading. (TIP)

    bron: Belga

    25-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelandse hond krijgt onderscheiding voor moed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuw-Zeelandse hond krijgt onderscheiding voor moed

     
    De heldhaftige George was een Jack Russell Terrier, net zoals de hond op deze foto.




    Een kleine Nieuw-Zeelandse hond, die twee jaar geleden vijf kinderen tegen een horde pitbulls had verdedigd en daarbij werd doodgebeten, ontvangt postuum een onderscheiding voor bewezen moed. De Britse onderscheiding zal volgende maand aan het baasje van de Jack Russell terriër 'George' overhandigd worden. Dat bericht de krant Taranaki Daily News.

    Stilaan genoeg
    De medaille van de dierenbeschermingsorganisatie PDSA wordt toegekend aan dieren die met inzet van hun leven mensen of andere dieren redden. Baasje Alan Gay zegt aan de krant dat zijn hond al herhaaldelijk werd onderscheiden. "Ik hoop echter dat dit de laatste huldiging wordt. George is dood en het wordt nu stilaan genoeg." (belga/adb)

    24-01-2009 om 11:35 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Litouws incassobureau schakelt helderziende in

    Litouws incassobureau schakelt helderziende in

    Een van de belangrijkste Litouwse incassobureaus kondigde aan dat het een bekende helderziende heeft aangezocht om schuldenaars en fraude(urs) op te sporen.

    Vilija Lobaciuviene is een bekend tv-figuur in Litouwen, die bekend staat om haar veronderstelde bovennatuurlijke krachten. Ze heeft een contract afgesloten met Skolu Isieskojimo Biuras (SIB), een van de grootste Litouwse incassobureaus. "Lobaciuviene zal vooral haar perceptieve krachten gebruiken om bedrijven en zakenmensen te vinden die financiële problemen hebben door de kredietcrisis, maar die de volledige reikwijdte van hun problemen nog niet onthuld hebben aan SIB. Maar ze kan ook ingeschakeld worden om fraude te ontdekken", zegt Almantas Celkonas, directeur van SIB. Nog volgens Celkonas is het gebruik van helderzienden en andere paranormaal begaafden doodnormaal in zijn sector. (TIP)

    bron: Belga

    24-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paraglider overleeft 11 uur aan hoogspanningskabel

    Paraglider overleeft 11 uur aan hoogspanningskabel

    Een Colombiaanse paraglider heeft de schrik van zijn leven beleefd toen hij zondag elf uur lang aan een hoogspanningskabel bengelde. De man kwam er heelhuids vanaf.

    Alberto Ocampo vertrok met zijn vlieger vanuit Bello, bij Medellin, een bergachtig gebied. Door een plotse windopstoot belandde zijn paraglider tegen een 110.000 volt zware kabel, waar hij tot overmaat van ramp aan bleef hangen. De elektriciteit werd onmiddellijk afgesneden en een reddingsoperatie werd op poten gezet. Dertig reddingswerkers konden Alberto maandagochtend uit zijn benarde positie verlossen. "Het is door mijn roekeloze gedrag. De weersomstandigheden waren niet ideaal om te vliegen", zo vertelde de 49-jarige Ocampo achteraf aan de pers. (TIP)

    bron: Belga

    24-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een flitspaal op Kapaza en een Airbus op eBay
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een flitspaal op Kapaza en een Airbus op eBay



    Een flitspaal is voorlopig het gekste item dat de Belgische zoekertjessite Kapaza al heeft aangeboden. Dat blijkt uit een enquête die de site uitvoerde bij zijn gebruikers. Bij concurrent eBay is, naast het LDD-logo vorige week, een Airbus zowat het vreemdste object dat in België werd verkocht.

    Trokken het voorbije jaar eveneens de aandacht van de Kapaza-bezoekers: aandelen van Fortis en Dexia, de Belgische Voetbalbond en - een klassieker - het Koninkrijk België. "Opvallende aanbiedingen op zoekertjessites zijn intussen statements geworden", analyseert trendwatcher Herman Konings. Ook bij eBay hebben ze ervaring met vreemde items. In september 2008 bood iemand een Airbus te koop aan op de veilingsite. Het toestel kostte 1,5 miljoen euro, inclusief een stuk grond in Gilly, bij Charleroi. Het vliegtuig werd op dat moment gebruikt als horecazaak. In februari 2008, toen kandidaat-premier Yves Leterme in het ziekenhuis lag, werd op eBay het urinaal van de patiënt aangeboden. Volgens de verkoper een "origineel collector's item". (DWM)

    bron: Belga

    23-01-2009 om 10:27 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië zoekt toerist voor beste job ter wereld

    Australië zoekt toerist voor "beste job ter wereld"



    De Australische deelstaat Queensland zoekt voor een toeristische campagne iemand die "de beste job ter wereld" wil doen. Wie zes maanden langs de kust van een tropisch eiland wil flaneren voor een aantrekkelijk salaris, kan terecht op www.islandreefjob.com.

    Behalve een salaris van 105.000 dollar (ongeveer 80.000 euro) krijgt de winnaar van de job ook een vliegtuigticket naar Hamilton, een eiland aan de Australische oostkust tussen de kust van Queensland en het Groot Barrièrerif. De "tuinier van het eiland" moet, behalve tochten maken langs de kust en de onderzeese bodem verkennen, ook een blog onderhouden met video's en foto's. Hij of zij zal overnachten in een villa met zwembad en golfbaan. Met dit initiatief wil Queensland de toeristische industrie in stand houden tijdens de economische crisis. Iedereen kan zich inschrijven op www.islandreefjob.com, en dat tot en met 22 februari. (TIP)

    bron: Belga

    23-01-2009 om 10:22 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterprik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winterprik

    Het ergste van de winter hebben we begin deze maand wel gehad, maar je weet maar nooit. Voor alle zekerheid koop je je best een setje Yaktrax. Deze antislip zool plaats je onder je schoenen, waardoor de kans op een glijpartij aanzienlijk vermindert. Volgens de producenten gebruiken Olympische bobsleeteams dit product, niet de minste referentie dus.
    De Yaktrax zijn te koop op Amazon voor 13 tot 22 dollar, afhankelijk van de schoenmaat.

    bron: MF

     

    23-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hormoon zorgt ervoor dat vrouwen vaker vreemdgaan

    Hormoon zorgt ervoor dat vrouwen vaker vreemdgaan



    Een van de vrouwelijk geslachtshormonen zorgt ervoor dat vrouwen vaker vreemdgaan. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat vrouwen met een hoge oestradiolconcentratie meer affaires hebben dan die met een lage concentratie. Bovendien lijken deze vrouwen aantrekkelijker en hebben ze meerdere vaste partners in de loop van hun leven. Dat schrijft psychologe Kristina M. Durante in het vakblad Biology Letters van de Britse Royal Society.

    Durante, die wetenschapster is aan de universiteit van Texas in Austin, ging bij 52 vrouwen de concentratie oestradiol na. Dat belangrijke hormoon zorgt onder meer voor de vruchtbaarheid. Het bereikt piekwaarden rond de eisprong en halverwege de tweede helft van de cyclus. Uit speekselstalen genomen in die periodes blijkt dat vrouwen met bijzonder hoge oestradiolkwaarden zichzelf aantrekkelijker vinden en ook door mannen erg aantrekkelijk worden gevonden. Daardoor neigen deze vrouwen eerder tot flirts en vreemdgaan. Het aantal onenightstands bij vrouwen met een hoge oestradiolspeigel ligt niet hoger. (TIP)

    bron: Belga

    22-01-2009 om 18:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crew South African Airways vast wegens drugsmokkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Crew South African Airways vast wegens drugsmokkel

     
    De gehele bemanning van een vliegtuig van South African Airways is op de Londense luchthaven Heathrow onder arrest geplaatst wegens drugsmokkel. Dit heeft de Britse douane bekendgemaakt.

    Cannabis en cocaïne
    De vijftien crewleden werden aangehouden toen ze de douane wilden passeren met drie tassen met in totaal vijftig kilo cannabis. In een van de tassen zat ook nog vier kilo cocaïne. Het toestel kwam uit Johannesburg.

    (novum/ap/eb)
     

    22-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal offroad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allemaal offroad

    Studenten Markus Klung en Lucas Fuchs van de Oostenrijkse FH Joanneum universiteit kregen van KTM de opdracht om een nieuw model wagen te ontwerpen. De KTM AX biedt plaats aan twee personen, bezit vier elektrische motoren en valt vooral op door de lichtgewicht materialen. Het is een echte KTM geworden en dus vooral geschikt om er offroad mee aan de slag te gaan.

    bron: MF

    22-01-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan verlaat vliegtuig wegens te veel Arabieren aan boord

    Amerikaan verlaat vliegtuig wegens te veel Arabieren aan boord



    Een Amerikaan heeft in Istanboel een vliegtuig van Turkish Airlines verlaten, enkele minuten voordat het vliegtuig zou vertrekken. Even voordien had hij zijn ongenoegen geuit over de "vele Arabieren" aan boord.


    Dinsdag berichtten Turkse media dat het vliegtuig maandag stilgelegd en gedurende twee uur helemaal doorzocht werd. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigde het verhaal. Het vliegtuig zou naar New York vertrekken, maar de Amerikaan had een stewardess geroepen en haar gezegd dat hij met "deze Arabisch uitziende en geklede reizigers" niet wilde vliegen. De piloot legde het vliegtuig daarop stil. Volgens de berichten in de Turkse media hebben de Turkse autoriteiten het vliegtuig doorzocht, en werden alle passagiers even verplicht het vliegtuig te verlaten. De Amerikaan nam uiteindelijk een later vlucht naar Londen. (TIP)

    bron: Belga

    21-01-2009 om 18:13 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!