Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van verbod tot genot
     
     


    60 jaar bikini

    De bikini bestaat deze zomer zestig jaar. Al zag het er bij de lancering van het tweedelige badpak bijzonder slecht uit. Iedereen met aanzien verguisde de bikini, alles met gezag verbood het kledingstuk. Uitvinder Louis Réard, een Franse autotechnieker, is er helemaal niet rijk van geworden.

    In 1946 erfde Louis Réard de lingeriezaak van zijn moeder. Réard was daar absoluut niet gelukkig mee. Hij was geen man voor finesse, hij was een man van de mechaniek. Hij had een vrij goed draaiende autogarage in de buurt van Parijs. Zij het wel dat de oorlog een domper op de zaken had gezet. Dus wilde Réard zich wel even concentreren op zijn erfenis.

    Réard had een idee dat even simpel was als ingenieus. In een buitenlands tijdschrift had hij gelezen dat het Amerikaanse leger serieus zou gaan besparen op kledij. Ook op die van de - weliswaar schaarse - vrouwelijke militairen. Er mocht niet meer zoveel stof in hun badpakken kruipen. Door een diepere ruguitsnijding zou minder textiel nodig zijn.

    Réard had een beter idee: een badpak in twee delen, naar het voorbeeld van de lingerie in de winkel van zijn moeder. Een slipje en een bovenstukje. Simpel. Réard maakte zelf het eerste ontwerp. Uit een Lap stof van 70 centimeter sneed hij vier driehoeken. Dan verknipte hij nog eens twee stukken touw om alles aan elkaar te zetten.

    Réard verwonderde er zich nog over dat niemand anders hem was voorgeweest. In stoffige boeken over de kledij in de oudheid - ook die zaten in de erfenis - vond hij genoeg afbeeldingen van dames in zo'n tweedelig badpak. Maar toen Réard op zoek ging naar modellen om zijn ontwerp te showen, werd hem algauw duidelijk dat hij toch iets revolutionairs had gemaakt.

    Geen enkel bekend model was bereid om met zijn uitvinding te defileren. De tijd drong nochtans, want Réard had voor op 5 juli 1946 een zwembad in Parijs afgehuurd.

    Er waren nog meer zorgen: Réard had nog geen naam voor zijn badpak. Op een avond hoorde hij op de radio dat de Amerikanen nucleaire tests zouden doen op Bikini, een atol tussen Papoea-Nieuw-Guinea in Hawaï. Réard redeneerde dat zijn revolutionaire badpak even hard zou inslaan als de atoombom. Kwam daarbij dat de bi in bikini al aangaf dat het over twee stuks ging. Zoals je bij bicyclette meteen weet dat het over iets met twee wielen gaat.

    Réards geluk kreeg uitbreiding, want twee dagen voor de officiële voorstelling was Micheline Bernardini dan toch bereid om als model langs de rand van het zwembad te paraderen. Bernardini was voor haar normen goed gekleed met een bikini, want eigenlijk was ze naaktdanseres in het Casino de Paris.
     
     


    Schande voor Frankrijk

    Het defilé was een immens succes. Meer dan 10.000 bezoekers kwamen kijken. Réard was in zijn opzet geslaagd. Zo leek het toch. Maar toen de volgende dag de kranten hun gal en gif spuwden over de vertoning, kroop hij weg in het kleinste hoekje. Niemand berichtte positief over de bikini. De grote woorden kwamen uit de kast: zedenverwildering! Een schande voor Frankrijk!

    Vooral het feit dat de bikini de navel toonde, stootte tegen de borst. Dat dit gedeelte van de vrouwelijke anatomie als onfatsoenlijk gold, kwam uit Amerika overgewaaid. Daar had kort voordien de code-Hays zijn intrede gedaan in de filmwereld. Die code was ingevoerd omdat Hollywood te losbandig werd en de films te amoreel. Producent Hays stelde een morele code op. Daarin stond dat onder andere het tonen van de navel voortaan ongepast was en dus niet meer kon.

    Réard evenwel was niet uit zijn lood te slaan. Hij was ervan overtuigd dat Europa niet zo preuts zou zijn. In die overtuiging zette hij nog vóór de zomer van 1946 grootse promotiecampagnes op. Daarin ging hij het frontale gevecht aan met zijn rechtstreekse concurrent Jacques Herim. Die had een eendelige badpakkenlijn op de markt, die hij promootte onder de slogan: 'Dit zijn de kleinste'. Réard zette daar zijn slogan tegenover: 'Toch zijn wij de kleinste.'

    Herim won de slag met vlag en wimpel. Het eerste seizoen werden amper 3.000 bikini's verkocht. Maar de zwaarste klap moest nog komen. Toen Réard de volgende zomer weer een bikinicampagne opzette, kwam vanuit het Vaticaan een duidelijke veroordeling: de bikini is immoreel.

    Nog had Réard zijn kelk niet helemaal geledigd. Want Italië, Spanje en Portugal verboden het kleinood op hun stranden. Réard had het nu wel begrepen. Hij maakte brave ontwerpen voor de lingeriewinkel van zijn vrouw.

    Maar in 1951 was de automecanicien daar weer met zijn bikini's. En weer eens was de timing bijzonder slecht. Want de volgende week pakte het toonaangevende tijdschrift Vogue uit met een enquête en die concludeerde: ,,De moderne vrouw verafschuwt de bikini, omdat die sommige stranden - hier werd verwezen naar de Belgische, waar de bikini wel was toegelaten - veranderen in de backstage van een music hall.''

    Voorlopig was er nog maar één winnares in de hele bikini-affaire: de naaktdanseres Micheline Bernardini. Sinds zij die fameuze vijfde juli de bikini had geshowd, bleven de huwelijksaanzoeken binnenkomen. Daartegenover stonden dan weer de aanvallen van de eerste feministen. Ze verweten Bernardini dat ze vrouwen aanzette zich te laten exploiteren door mannen die erop uit waren het vrouwenlichaam op nog maar eens een andere manier te tonen. Ironisch genoeg zouden het net de feministen zijn die later voor de totale aanvaarding van de bikini zouden zorgen.

    Réards uitvinding moest eerst nog de jaren vijftig helemaal door. Toen werd de Europese film toch wat minder preuts. Brigitte Bardot kwam eraan. In 1956 draaide ze de film Et Dieu Créa La Femme , waarin ze veelvuldig in bikini was te zien. In die periode kwam de Amerikaanse ontwerpster Anne Cole van Californië naar Europa. Hier zag ze voor het eerst de bikini. In haar memoires schreef ze: ,,Het was een droom. Het meest opwindende dat ik ooit zag.''

    Cole was ook slim. Ze wist dat er in Amerika nog steeds een verbod rustte op het tonen van de bikini. Cole nam de voor de hand liggende beslissing. Ze maakte de bikinibroekjes hoger, tot boven de navel.

    Dat was al veel verstandiger dan wat Réard nu weer aan het doen was. Hij had zich volledig op zijn nieuwste spectaculaire uitvinding gestort: het kameleonpak. Een pak dat zich aan de omgeving aanpaste. Daarvan zijn tien stuks verkocht. Zeven klanten brachten hun exemplaar terug omdat het pak niet deed wat het beloofde.

    Proces tegen bikini van Ursulua Andress

    Er dreigden processen. Iets waar Louis Réard zelf ook al bijzonder goed mee vertrouwd was. Want ondertussen was men overal ter wereld zijn uitvinding wel aan het kopiëren. Réard deed ze allemaal een proces aan. Ook de Jamaicaan die de fameuze bikini had gemaakt waarmee Ursula Andress in de James Bond-film Dr. No (1962) uit de zee kwam. Inderdaad: Hollywood had zich eindelijk van het juk van de Hays-code ontdaan. Maar dat was geen bron van vreugde voor Réard.

    Ook tegen de Ursula Andress-bikini trok hij naar de rechtbank en ook die keer verloor hij zijn zaak. In 2001 werd de Andress-bikini met ivoren gesp geveild in het Londense Christie's voor 30.000 euro.

    Zijn enige overwinning behaalde Réard in 1984, toen het woord bikini voor het eerst in een officieel woordenboek werd gezet met als uitleg: ,,Zwempak bestaande uit twee delen, met zeer beperkte afmetingen.'' Dat is alleszins méér dan wat de oorspronkelijke inwoners van het koraaleiland Bikini kregen. Hun nakomelingen hebben nog steeds processen lopen tegen de Amerikaanse staat omdat zij de 500 miljoen euro beloofde schadevergoeding voor de gedwongen verhuizing in 1964 nooit hebben gekregen.

    Feministen nu voor

    Midden de jaren zestig gaf de wereld de strijd tegen de bikini op. Daar waar vrouwen zich aanvankelijk in naam van het feminisme tegen de bikini keerden, eisten ze in diezelfde naam in de jaren zestig het recht op de bikini op. Geen moraalridder zou hen nog zeggen wat ze wel en niet mochten dragen.

    Ondertussen was ook Hollywood helemaal bijgedraaid. In 1966 verscheen Raquel Welsh in bikini op de cover van het magazine Life. In Europa had zanger Brian Hyland ondertussen een dikke hit te pakken met Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini. En in de filmzalen was Bikini Beach met Annette Funicello en Frankie Avalon dé kaskraker.

    Anno 2006 is een derde van de 52 miljoen badpakken die jaarlijks wereldwijd worden verkocht aan dames boven de 14 jaar, tweedelig. De meeste meisje krijgen hun eerste bikini op hun vijfde. Het gros van de 17 miljoen bikinikoopsters per jaar zijn twintigers. Vanaf 40 kiezen dames weer meer voor een eendelig zwempak.

    Frankrijk ziet in dat het fout was toen het 60 jaar geleden de bikini zo hard verfoeide. Om dat goed te maken, moeten dit jaar de kandidates miss Frankrijk in bikini het podium op.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    16-05-2006
    ahoy
    it was an itsy bitsy,tiny winny yellow polka dot bikini(of zoiets,) fijne dag verder Miekemuis,knuffel smiliewiske4ob.png smiliegeneratortest5vy.png > smiliegeneratorwisewis9px.png

    16-05-2006 om 16:36 geschreven door hotlips




    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!