Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor jullie gelezen

    Soms moeilijk ... maar moeilijk gaat ook .xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Mijn moeder had in een programma op tv "toevallig" iets over een vereniging tegen pesterijen gezien en zo goed en vlug ze kon schreef ze alle gegevens op. Ik kreeg direct het briefje van haar en ze voegde er aan toe om er eens serieus over na te denken om hulp in te roepen. Ik had het briefje dikwijls bij de hand maar durfde niet te bellen. "Alles terug uitleggen en daarna misschien nog meer miserie krijgen dan ik al had", dacht ik.

    Weer had ik er een nachtje over geslapen, ik had enorme schrik gekregen, er werd me het zwijgen opgelegd en de bedreigingen van X, mijn pester en het ging al verder dan dat zoals ongewenst intiem gedrag op het werk... Ik kon het niet meer aanzien, meneer X keek steeds met dreigende blik en heimelijke lach naar mij, afdwingend, en ik kon nergens terecht op het werk. "Wie zou me 'willen' geloven? Meneer X een chef met vele vriendjespolitiek op het werk en ik een bediende ...

    's Avonds nam ik de telefoon bij de hand, mijn hart bonkte, zou ik het durven of niet? "Wat als ze ook geen begrip hebben en zeggen TREK HET JE NIET AAN.. wat moest ik dan beginnen? Zouden ze denken dat ik flauw ben, zoals X me vertelde?"

    Er gingen vele vragen door mijn gedachten ik draaide het nummer, een vriendelijke stem klonk aan de lijn, ik wist niet hoe ik moest beginnen uit te leggen. Wat is belangrijk genoeg en wat niet? "Met wat kunnen we U helpen?" Ik kreeg het precies niet meer uit mijn keel... "Ik word gepest op het werk, ik zie geen uitweg meer en vraag graag raad".

    De lieve stem vroeg me wat er gebeurd was en of ik in korte lijnen kon vertellen waar ik graag raad voor had. Aarzelend nam ik de stem in vertrouwen, deze had voor mij de tijd en stilletjes begon ik met bibberende stem mijn verhaal te doen.

    Dingen die verdwenen op mijn brureau, commentaar dat ik kreeg op mij persoonlijk, dat ze opdringerig waren door me dingen te willen laten doen dat zijn goed vonden "lach eens naar mij" enz... dat ik bij de personeelschef was geroepen en dat ik beter moest "luisteren" en omgaan met HUN en niet met de ' verkeerde personen' en dan het geval van meneer X maar ik durfde alles zo direct niet te vertellen, dus ging het maar in stukjes van het ganse verhaal.

    De stem vroeg me van hoelang dit al bezig was en ik antwoordde vanaf het bedrijf verkocht was. Toen was de grote doorbraak gekomen omdat meneer en mevrouw weg waren, iedereen die vriendjes was met de huidige directie kon alles bereiken en de anderen zag ik stilletjes verdwijnen van de firma ....

    Ik weende en vertelde dat we juist gebouwd hadden, dat ik mijn job graag deed en dat ik me slecht voelde omdat de pesters me alle schulgevoelens wilden aanpraten, wat ik op den duur over alles en nog wat begon te twijfelen...

    Stem: " Dat is waarschijnlijk dan wel de bedoeling om u te laten twijfelen zodat ze meer vat op u proberen te krijgen".

    Ik schrok even omdat ik BEGRIP van iemand kreeg, snikkend deed ik verder aan het verhaal en ik begon te denken "Wat moet die stem toch denken van mij? Hoever hebben ze me nu al gekregen? Ik voelde schaamte om het ongewenst intiem gedrag van X. Ben ik nog juist bezig? Waar ben ik toch in beland? Zou ik de juiste hulp krijgen en wat moet ik IN HEMELSNAAM NU DOEN?"

    Zachtjes vertelde ik dat ik naar een andere job aan het zoeken was en de stem steunde me daarin ... deze stelde me wat gerust in de mate van het mogelijke en gaf me wijze raad, dit alles waar ikzelf nooit aan zou gedacht hebben. Ik had steeds slechte gedachten gecreëerd door alle omstandigheden dat ik had meegemaakt, voor mezelf en ten opzichte van anderen. In een cirkel met obstakels die steeds terugkwamen kon ik niet juist meer denken.

    Ik voelde een steun in mijn rug, een hulp ... "Eindelijk mensen ontmoeten die begrip hadden voor mij", dacht ik. Ik voelde me toch al wat beter en ik knoopte de goede raad dubbel in mijn oren, het voelde als een sterkte ...

    Ik zocht steun, sterkte, troost, begrip en goede raad en had die dan ook zo dubbel goed ontvangen.

    Later belde ik mijn vakbond op, deze mensen gaven me ook raad en ik voelde me al wat sterker maar ik bevond me onder in de kan, zo een gevoel had ik gekregen. Geen uitweg meer, donkere wolken, altijd maar hetzelfde dat tegelijkertijd maar ERGER werd.

    Op het werk probeerde ik me afstandelijk te houden in de mate van het mogelijke en ik lette op de tips die ik gekregen had.

    Tussen korte en langere periodes heen belde ik regelmatig naar "de lieve stem". Deze had ook voorgesteld om naar de vergaderingen te gaan, weer een zware stap die ik MOEST zetten want het was voor mijn BESTWIL!! Opsluiten en wegkruipen ging niet want ik zat er midden in.

    Op de eerste vergadering was ik bang, moest juist zoeken waar de zaal gelegen was en mijn partner was ziek, dus ging mijn broer mee met mij ... Zenuwen alom, toen ik binnen was schrok ik ervan dat alles zo vlot verliep, ik had daar geen gedacht van .... misschien wel slechte gedachten "Hoe gaan ze reageren tegen mij? Zoals ze op het werk doen? Ligt de fout dan toch bij mij? Ik ben het monster, mij gaan ze laten stikken"! enz... NEEN, blijkbaar was ik daar niet de enige met een probleem, IK WAS NIET ALLEEN MET EEN PROBLEEM!!! Dat was een ONGELOOFLIJKE OPLUCHTING!!! Dat kon je niet geloven hoe ik me zalig voelde, er kunnen over luisteren en dat ik dan toch geen 'trut' was zoals X me aan de oren slingerde !!! Er heerste een wederzijds GROOT RESPECT, ieder gelijk.

    Andere leden deden hun verhaal, hun gesprek, ik vond het heel interessant, zou ik het mijne ook durven vertellen? "Neen", dacht ik.

    Maar ja, ... was het wel, waarom moest ik zwijgen? Omdat ik niet mocht uitkomen van die pesterijen? Dan bedroog ik mezelf want dan kon ook niemand me verder helpen, dus moest ik wel iets doen! Tenslotte waren we daar om GEHOLPEN te worden en steun en goede raad te krijgen want we kregen VELE GOEDE STERKE TIPS!!!

    Ik was tevreden toen ik huiswaarts keerde met mijn broer, het belangrijkste IK WAS NIET ALLEEN MET EEN PROBLEEM !!!!!

    Waarschijnlijk had ik slechte gedachten gekregen omdat ze me veel isoleerden en schuldgevoelens aansmeerden ...

    Ook al voelde ik me de enen keer wat beter dan de andere keer toch wou ik geen een vergadering missen, een emotionele ontlading, de gesprekken, er samen KUNNEN over praten, het verwerkingsproces, .... het was iets waar ik naar uitzag !!

    PS: hierbij wil ik het SASAM-TEAM bedanken dat er nog bereidwillige goede mensen bestaan om anderen te WILLEN HELPEN

    Voor al wie nood heeft aan een babbel wie gepest is op het werk, wie zich gevangen voelt en denkt alleen te staan.
    Stalking, slachtoffers van een misdaad enz ... voor jullie heb ik deze site gevonden, een echte aanrader
    het verhaal hierboven is overgenomen van de site en heeft in mijn leven niet plaatsgegrepen

     http://www.sasam.be/doel_van_sasam.html



    Groetjes Ria 

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    01-07-2006
    Hallo!

    d24448d7.gif
    Ik heb er geen ervaring mee met dat soort dingen en toen ik werkte heb ik er ook nooit iets van gehoord,maar ik weet dat het een groot probleem is,spijtig genoeg.En als ik dan dit verhaal lees is het goed om weten dat er zo'n verenigingen bestaan die de mensen proberen te helpen,maar ik begrijp niet dat de mensen dat elkaar kunnen aandoen en we zijn hier nochthans niet lang op deze bol hoor,iedereen wordt geen honderd jaar. Goed dat je dit bericht hebt geplaatst jongedame! Groetjes,Joël.

    01-07-2006 om 18:45 geschreven door joel loose




    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!