Het is ook nooit goed. Worden we aan de ene kant gestimuleerd om meer (vette) vis te eten omdat het zo gezond is voor hart en bloedvaten. Krijgen we aan de andere kant de waarschuwing om ook weer niet al te vaak vis te eten!

Uit het doctoraatsonderzoek van de Belgische Isabelle Sioen blijkt dat het riskant is om neer dan drie keer per week vette vis, zoals haring of zalm, te eten. Je krijgt dan te veel dioxine-achtige stoffen binnen, zo heeft de Universiteit van Gent bekendgemaakt.

De onderzoekster stelt wel dat vetzuren in vis goed helpen tegen hart- en vaatziekten. Voor deze zogeheten omega-3 vetzuren is het ’t beste om twee keer per week vis te eten. Uit het onderzoek bleek tevens dat kwik niet echt een probleem bij het eten van vis; de onderzoekster vond geen toxicologische risico's.

Overigens hoeven we ons vooralsnog weinig zorgen te maken, want de inname van (vette) vis ligt nog ver beneden de aanbevelingen.


voor mij dus graag een maal per week vis, vrijdag of zondag het maakt niets uit als het maar lekker vers is.
 
En zo een lekker vers hollands maatje, dat smaakt nu toch wel echt heel goed, zeker met veel fijn gesnipperde ajuin erbij.