Een 53-jarige Rotterdammer is na een vermissing van bijna drie weken teruggevonden op een wel heel bijzondere plek: in het mortuarium van een ziekenhuis.

Hoe kan zoiets gebeuren, zou je denken. Het is zo'n typisch verhaal van een alleenstaande zonder familie die als gevolg daarvan niet snel gemist wordt.

De man lag weken in een koelcel zonder dat iemand het wist. Gelukkig had hij wel alerte buren die inmiddels een zoekactie naar hem op touw hadden gezet.

De 53-jarige Rotterdammer werd half september met een leverkwaal in het Havenziekenhuis van die stad opgenomen en is, zo naar nu blijkt, twee dagen later overleden.

Maar toen buurtgenoten hem na een aantal dagen in het ziekenhuis wilden opzoeken, kregen ze te horen dat de man inmiddels was ontslagen.  

Hij bleek echter niet thuis te zijn en ook een zoekactie mocht niet baten.

Aan de mysterieuze verdwijning kwam een week geleden een einde toen het havenziekenhuis een telefoontje kreeg van het bedrijf dat patiënten die in het ziekenhuis overlijden aflegt. 

Toen kwam de aap uit de mouw en bleek de Rotterdammer nog in het mortuarium te liggen zonder dat het ziekenhuis ervan wist. De sociaal werkster van het ziekenhuis noemt de situatie in het Algemeen Dagblad vreemd en tragisch. En dat lijkt me nog zacht uitgedrukt! 

Bron: Algemeen Dagblad