" Philippe Wolfers oefende zich in de beeldhouwkunst bij Isodore de Rudder ! Als u klikt op isidore De rudder zal u merken dat bij googl (2002 nog geen bekende was)
Intussen is daar wel een pagina aangemaakt over deze kunstenaar.
Hij was de meester-ontwerper bij de keramiekfabriek " VERMEREN-COCHE.
Philippe Wolfers oefende zich in de beeldhouwkunst bij Isodore de Rudder en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten vooraleer hij ging werken in het edelsmidatelier van zijn vader Louis Wolfers (1820-1892), dat in 1812 was gesticht. Vandaar dat men spreekt van de "Dynastie Wolfers", Meesters in zilver. Philippe onderneemt vele studiereizen door Europa, bezoekt de grote wereldtentoonstellingen van Wenen (1873) tot Parijs (1889) en komt onder de indruk van de Japanse cultuur, die toen in Europa toonaangevend werd.
Bel étage" ('t schoon verdiep) maar dan in Wenen is de grootste jugendstilhandel en kenner van de Weense Jugendstil. Komt u ooit in Wenen ; een aanrader . Vrije ingang
Adres :
Adres: Mahlerstraße 15, 1010 Wien, Oostenrijk
Telefoon:+43 1 5122379
Normaal maak ik geen reclame . Hier wel . Wij hebben 3 maandelijks kontakt en stuurt hij me zijn laatste katalogus.
Hierna enkele beelden die ik bij google haal. Jammer genoeg kan ik ze niet vauit zijn katalogen sturen
Archibald Knox (geboren 9 april 1864 in Cronkbourne [1] in de buurt van Tromode , Isle of Man[2] -overleden 22 februari 1933 in Braddan , was een Manx ontwerper van Schotse afkomst.Zijn baanbrekende werk overbrugde de Arts and Crafts Movement , Celtic Revival , Art Nouveau en Modernisme . Hij is vooral bekend als Liberty's primaire ontwerper op het hoogtepunt van hun succes en de invloed op het Verenigd Koninkrijk en internationaal ontwerper, voor zover dat in Italië, Art Nouveau bekend werd als "Stile Liberty"
Die Jugend was een door Georg Hirth opgericht kunst- en literatuurtijdschrift, dat van 1896 tot 1940 in München verscheen.
Die Jugend was de naamgever van de kunststroming Jugendstil. Het blad viel op door de eigenzinnige opmaak in wat Jugendstil zou gaan heten en droeg bij aan discussies over esthetica. Naast de moderne illustraties en opmaak schonk het blad vooral aandacht aan satirische en kritische bijdragen over actuele maatschappelijke vraagstukken. Vaste auteurs waren onder meer Georg Bötticher, Franz Kunzendorf en de ook voor Simplicissimus werkzame Ludwig Thoma.
Rond 1930 sloeg het blad om naar het socialisme om zich te trachten redden voor het nazisme. Het blad werd niettemin verboden
Werd verboden door de nazi's en verscheen opnieuw na de oorlog.
VER SACEUM
War in onze taal " gewijde lente" betekent. Een blad om van te dromen voor verzamelaars . Was het erkende blad voor de Wiener Secession Van 1898 tot slechts 1903
Tekeningen en design in de Jugendstil van fameuze kunstenaar. Rainer Maria Rilke Hugo von Hofmannstal Otto Bierbaum. En als ik me niet vergis heeft Gustav Klimt er een litho in nagelaten.
Michael_Powolny was een oostenrijkse keramikkunstenaar, beeldhouwer . Werkte in de Wier Werkstatte samen aan het huis Stocklet Brussel. Beeld aan de ingang (portaal) van dit huis is van zijn hand .
Een aanrader voor iemand die van het duitse expressionisme houdt. Deze kunst werd door Hitler als entartende kunst beschouwd en grotendeels vernietigd !
Het museum is gevestigd in een grote mooie villa aan de rand van Berlijn vooraan in het woud met vijvers en wandelpaden.
Brücke-Museum Berlin
Brücke-Museum Berlijn
HetBrücke-Museum Berlinis eenmuseuminBerlijninDuitsland. Het museum is op 15 september1967geopend. Het museum is gevestigd in de omgeving vanBerlijn-Dahlem, in de nabijheid van het voormalige atelier van de beeldhouwerArno Breker.
Die Brücke bestond uit de kunstschildersErnst Ludwig Kirchner,Erich Heckel,Karl Schmidt-RottluffenFritz Bleyl. In 1906 zijnMax PechsteinenEmil Noldetoegetreden. In1910kwamOtto Muellererbij. Die Brücke bestond tot1913. Kenmerkend zijn de vereenvoudiging van de natuurlijke motieven op de essentie. De kleuren van de schilderijen zijn helder en natuurlijk. Ze schilderden spontaan, impulsief en met een dynamische penseelvoering, vooral landschappen, natuur en naakten. Ze schilderde in de studio en in de natuur.
één van de oprichters van de groep " der blaue Reiter "
Over het algemeen is de kleur dus een middel om directe invloed op de ziel mee uit te oefenen. De kleur is de toets. Het oog is de hamer. De ziel is de piano met haar vele snaren. De kunstenaar de * Wassily Kandinsky: citaten, quotes en uitspraken + biografie en feiten, over leven en kunst van de Russische kunstenaar van vroege abstracte kunst, oprichter met Franz Marc van de Blaue Reiter en docent aan het Bauhaus
Het is me eindelijk gelukt om een nieuw blog aan te maken waar ik of U wat meer rust zult vinden dan in de politiek. Daarmee is niet gezegd dat mijn blog "rechts" ermee stopt. Maar af en toe moet ik het wat rustiger aandoen . En waar kan je dat beter dan eens te verpozen bij uw hobby. Uiteraard kan u zelf ook via mijn meel boks één van hobby's in beeld of woord brengen. Bepaalde kunstwerken al dan niet in bezit , gedichten, afijn alles wat u zelf als kunst bekijkt. Ik geef maar een voorbeeld : u hebt voorkeur bv. voor surrealisme ; geef een korte beschrijving met een voorbeeld erbij.
Dit blog is bedoeld voor liefhebbers van kunst, waaronder mineralen, kunstwerken: schilderijen, beelden....uit bepaalde periodes zoals art-nouveu, de Wiener Werkstätte, bouwkunst rond 1900 ....
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!