'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mammogram redt nauwelijks levens'

    'Mammogram redt nauwelijks levens'

    AMSTERDAM - Een mammografie laten maken om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, redt nauwelijks levens.

    Foto:  ANP

    Dat concluderen twee wetenschappers van Dartmouth College online in Archives of Internal Medicine.

    Het gevolg van een mammografie, een röntgenfoto van de borst, is enerzijds dat vrouwen in een te vroeg stadium worden getest, waarin ze nog geen borstkanker hebben. Anderzijds krijgen vrouwen vaak te horen dat ze borstkanker hebben, terwijl ze dat uiteindelijk niet blijken te hebben.

    Niet geholpen

    Van de 138.000 Amerikaanse vrouwen waarbij jaarlijks borstkanker wordt gevonden doordat ze een mammografie hebben laten maken, zijn 120.000 tot 134.000 vrouwen niet geholpen door de test, zegt een van de onderzoekers, Gilbert Welch, in The New York Times.

    Aanleiding voor hun onderzoek was dat veel vrouwen erg enthousiast zijn over het laten maken van een mammografie, terwijl nog niet wetenschappelijk bewezen was of dit daadwerkelijk levens redt.

    De onderzoekers gebruikten software van het Amerikaanse Nationale Kanker Instituut. Daarmee bepaalden ze het risico om te overlijden aan borstkanker met en zonder mammografie. Dat deden ze bij vrouwen van 40, 50, 60 en 70 jaar.

    Nu blijkt dat bij de zestig procent van de vrouwen die borstkanker ontdekten door een mammografie, 3 tot 13 procent daadwerkelijk geholpen was door de test. Dit betekent: 4000 tot 18.000 vrouwen per jaar in de Verenigde Staten.

    Hoewel dit geen onbelangrijke aantallen zijn, vertegenwoordigen ze een fractie van de 39 miljoen Amerikaanse vrouwen die jaarlijks een of meerdere mammografieën krijgen.

    Populariteitsparadox

    Een vroege diagnose van borstkanker zorgt ervoor dat meer borstkankerpatiënten blijven leven. Hoe meer overlevenden, hoe groter het enthousiasme voor mammografieën. Dit is volgens de onderzoekers een zichzelf versterkend mechanisme, ook wel aangeduid als ‘de populariteitsparadox’ van mammografieën.
    NU.nl

    26-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spechten werpen nieuw licht op voorkomen van hersenletsel

    Spechten werpen nieuw licht op voorkomen van hersenletsel

    AMSTERDAM - Een specht aan het werk tikt met hoge snelheid op de bast van een boom. Toch loopt de specht geen hersenletsel op.

    Foto:  NU.nl/M Barrett

    Chinees onderzoek werpt nieuw licht op de structuur van de kop van de specht en hoe het kan dat ze geen letsel oplopen. Mogelijk hebben ontwerpers van helmen hier ook wat aan.

    Biologen van de universiteiten van Hong Kong en Beijing publiceerden hun paper 26 oktober online op bij PLoS ONE.

    Een specht pikt met een gemiddelde snelheid van 22 kilometer per uur in een boomstam en dat doet hij dan zo’n 12.000 keer per dag. Let wel: dit is niet de pikfrequentie, maar de snelheid waarmee de bek de stam raakt.

    Bij het onderzoek is er vanuit gegaan dat als een specht daadwerkelijk hoofdpijn zou krijgen van zijn geklop, de specht daarmee zou stoppen.

    Verschillende eigenschappen

    Het blijkt dat het opvangsysteem van de schokken niet gebaseerd is op één systeem, maar op een combinatie van verschillende eigenschappen.

    Zo is het bot van de snavel op verschillende plaatsen bijvoorbeeld ‘sponziger’ en verschilt ook de lengte van de onder- en bovensnavel. Deze kennis kan mogelijk weer door mensen gebruikt worden om veiliger beschermingssystemen te verzinnen.

    Camera’s

    Door opnamen te maken met twee synchroon draaiende hogesnelheidscamera’s waarmee 2000 beeldjes per seconde vastgelegd worden, kregen de onderzoekers meer inzicht in het klop-gedrag.

    Er werd daarbij onder andere gekeken naar bewegingen van de buikspieren, het ooglid en de punt van de bek. Daarnaast maakten de Chinezen ook micro-CT scans van de schedel. Met die informatie construeerden de onderzoekers een 3D-model.
    NU.NL

    26-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkend filmpje

    INDRUKWEKKEND!

    Twee kreupele circusolifanten worden na 22 jaar weer herenigd.

    De film springt vanzelf over naar het tweede  deel.

    http://www.snuffelknuffel.nl/video/shirley-en-jenny/

     

     

    25-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stranden vol met plastic uit kleding

    Stranden vol met plastic uit kleding

      24 oktober 2011

    UTRECHT – Het gebruik van wasmachines vervuilt kusten over de hele wereld met minuscule stukjes plastic uit synthetische kleding. 
    Foto:  NU.nl/Lady Love

    Mark Anthony Browne, een ecoloog aan het University College in Dublin, onderzocht met een team wetenschappers achttien kustlijnen over de hele wereld.

    Ze vonden bijna overal microplastic: stukjes plastic die kleiner zijn dan een speldeknop. Na een lange speurtocht wist hij de oorsprong te herleiden tot wasmachines.

    Het microplastic kan op zee ontstaan als plastic afval wordt aangetast en afgebroken. Volgens Browne zijn kunststofvezels uit onze kleding echter de belangrijkste bron. Eén synthetisch kledingstuk kan bij een wasbeurt maar liefst 1900 van zulke vezels verliezen. Deze bereiken via het afvalwater de oceanen en belanden uiteindelijk op stranden over de hele wereld.

    Schadelijk

    Bij de toenemende plasticvervuiling van de oceanen wordt voornamelijk gekeken naar grote afvalobjecten en hun effect op grote zeedieren zoals dolfijnen of schildpadden. Mogelijk kunnen echter ook de kleine plastic vezels ecologische schade veroorzaken. Ze vormen namelijk voor mensen een bekend gezondheidsrisico.

    De vezels kunnen via de maag en bloedbaan in lichaamscellen terechtkomen en worden in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker. Hoe kleiner de vezel hoe gemakkelijker deze zich zowel in het milieu als in organismes verspreidt.

    “Hoe meer de wereldbevolking groeit en mensen meer synthetisch textiel gebruiken, hoe erger het milieu, dieren en mensen besmet zullen raken,” aldus Browne. NU.nl

    24-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie tast ruimtelijk geheugen aan

    Depressie tast ruimtelijk geheugen aan

    AMSTERDAM - Bij sociaal gestreste, depressieve ratten is het ruimtelijk geheugen aangetast, zowel direct als drie maanden na de stresservaring.

    Foto:  Gezondheidsnet

    Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Pieter van Bokhoven, waarop hij 27 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

    Depressie is een veelvoorkomende psychiatrische aandoening die vaak diep in het leven van mensen ingrijpt. Stress is de meest voorkomende oorzaak, bijvoorbeeld door verlies van een baan of een geliefde of langdurige stress op het werk.

    Naast een gedeprimeerde stemming zijn er bij depressieve patiënten ook cognitieve symptomen waarneembaar, zoals verminderde concentratie en geheugen.

    Van Bokhoven onderzocht bij ratten de relatie van sociale stress en depressie met cognitie en neuroplasticiteit (het vermogen van de hersenen om zich aan te kunnen passen).

    Naast de directe effecten van sociale stress bestudeerde hij ook de lange termijneffecten van stress omdat bij mensen de depressieve symptomen nog lang na een stressvolle levenservaring voorkomen.

    Pillen helpen

    Uit het onderzoek van Van Bokhoven blijkt dat chronische behandeling met het antidepressivum imipramine zowel de primaire depressieve symptomen als de cognitieve symptomen kan verhelpen.

    Een belangrijke ontdekking is dat gedragstherapie even effectief is in het verhelpen van deze symptomen en ook op moleculair niveau het brein lijkt te herstellen.

    Behandelmethoden

    Deze bevindingen zijn waardevol voor de behandelmethoden voor depressieve patiënten met cognitieve symptomen. Lang na stress blijken  andere moleculaire mechanismen betrokken zijn bij het ontstaan van cognitieve symptomen.

    Het bestuderen van de lange termijneffecten van stress is dus van belang in onderzoek naar nieuwe medicijnen. Vooral omdat mensen vaak pas lang na de stressvolle levenservaring met antidepressiva worden behandeld. NU.nl

    23-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap

    Astronomen zien hoe ster uiteen wordt gerukt door zwart gat

    Laatste update:  22 oktober 2011 00:43 info

    AMSTERDAM - Op foto's die gemaakt zijn met de Sloan Digital Sky Survey zijn 'tidal disruption flares' gevonden: tijdelijke opvlammingen van sterren die worden opgeslokt door superzware zwarte gaten in de kernen van sterrenstelsels.

    Foto:  NU.nl/Allesoversterrenkunde.nl

    De onfortuinlijke ster wordt uiteengerukt door de getijdenkrachten van het zwarte gat, waarna een deel van het sterrengas rond het gat blijft wervelen voordat het erin verdwijnt.

    De temperatuur neemt daarbij enorm toe, waardoor de kern van een sterrenstelsel gedurende enkele maanden opvallend helder kan zijn. Een internationaal team van astronomen, onder leiding van de Nijmeegse sterrenkundestudent Sjoert van Velzen, heeft zulke 'tidal disruption flares' nu waargenomen in twee verre sterrenstelsels.

    De resultaten worden op 10 november gepubliceerd in The Astrophysical Journal. Onderzoek aan dit soort opvlammingen kan in de toekomst informatie opleveren over onder andere de rotatie van superzware zwarte gaten.
    NU.nl

    22-10-2011, 01:15 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse gevangenis raakt sleutelbos kwijt

    Britse gevangenis raakt sleutelbos kwijt

    © THINKSTOCK

    In één van de grootste gevangenissen van Birmingham is men een paar dagen geleden tot een verontrustende ontdekking gekomen. Toen alle gevangenen achter slot en grendel zaten, bleek een grote bos sleutels verdwenen te zijn.

    Alle sleutels en sloten van de gevangenis moeten nu vervangen worden. Volgens Terry Fullerton van de Prison Officers Association wordt er momenteel een onderzoek gedaan. 'Niemand weet hoe de sleutels zijn zoekgeraakt. Ze waren er nog toen we een sleutelcheck deden, daarna bleken ze verdwenen.'

    Fullerton noemde de gevolgen voor de veiligheid groot als blijkt dat de sleutels zijn gestolen en gekopieerd. Maar het is volgens hem niet de eerste keer dat een set sleutels werd gestolen, en zijn ervaring is dat het drie weken duurt voor alle sloten vervangen zijn. De woordvoerder benadrukte dat er vooralsnog geen gevaren voor de publieke veiligheid zijn.
    AD.nl

    21-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Verhaal van slof van 2 meter is niet waar'

    'Verhaal van slof van 2 meter is niet waar'

    © Thinkstock

    UPDATE  Een opmerkelijk verhaal van de Britse krant The Telegraph vandaag: Een Engelsman die bij een Chinees bedrijf een slof voor zijn grote linkervoet bestelde, keek raar op toen hij zijn bestelling kreeg. In plaats van een slof in maat 49,5 kreeg hij er een van ruim 2 meter. The Guardian zocht het uit, en concludeerde dat het verhaal niet klopte.

    Het Chinese bedrijf had in plaats van de Engelse maat 14,5 een slof gemaakt in maat 1450, omgerekend 2.10 meter, meldde The Telegraph.

    The Guardian
    zocht uit dat het niet ging om een verhaal dat echt was gebeurd, maar hoogst waarschijnlijk om een pr-stunt. De man die de slof toegestuurd kreeg, is een pr-functionaris.

    Het verhaal werd door vele nieuwssites overgenomen, inclusief deze.
    (ANP)
    AD.nl

    20-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automobilist 'kruipt' over snelweg

    Automobilist 'kruipt' over snelweg

    Laatste update:  19 oktober 2011 12:06 info

    NUMANSDORP - De politie heeft dinsdagmiddag een 75-jarig automobilist uit Duitsland aangehouden.

    Foto:  Thinkstock

    De bestuurder voegde met een vaartje van 40 kilometer per uur vanaf de vluchtstrook in op de A29 ter hoogte van Numansdorp, accelereerde naar 65 kilometer om vervolgens terug te zakken naar 50 kilometer per uur. Dat meldde de politie woensdag.

    De man verklaarde op weg te zijn naar zijn vakantiehuis, waarvan hij niet meer precies wist waar dat was. Hij moest een boete betalen van 500 euro wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag.

    19-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honkbalteam terug in Nederland

    Honkbalteam terug in Nederland

    De eerste honkbal-helden werden vanochtend feestelijk ontvangen op Schiphol» De eerste honkbal-helden werden vanochtend feestelijk ontvangen op Schiphol NOS dinsdag 18 okt 2011. 

    Een deel van het Nederlandse honkbalteam is aangekomen op Schiphol. Het team, dat afgelopen weekend de wereldtitel behaalde, is er binnengehaald door tientallen fans en de pers.

    De overwinning van het Nederlandse team in Panama was uniek, want het was voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland wereldkampioen werd.

    Gisteren werd duidelijk dat de ploeg voorlopig nog niet wordt gehuldigd, omdat ongeveer de helft van de spelers vanuit Panama direct is vertrokken naar hun club in de Verenigde Staten of naar hun familie op Curaçao.

    Utrecht of Haarlem

    De Nederlandse honkbalbond wil de wereldkampioenen pas huldigen als de ploeg compleet is. De huldiging is waarschijnlijk op 11 november in Utrecht of Haarlem.
     NOS.nl

    18-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de hand gelopen kantoorgrappen

    Uit de hand gelopen kantoorgrappen

    Een leuke grap op zijn tijd zorg je dat er eens goed gelachen wordt op de afdeling, en is de druk even van de ketel.

    Met de billen bloot
    Het is een klassieke kantoorgrap: met de billen bloot gaan op het kopieerapparaat en het onsmakelijke resultaat ergens ophangen, zodat al je collega’s er mee worden geconfronteerd. Dat kan lekker anoniem, want wie zal er nou je achterwerk herkennen? Dat wordt anders als in het kopieerhok een beveiligingscamera is opgehangen. En als je vanwege je overgewicht dan ook nog eens door het glas van de kopieermachine zakt, kan je stellen dat je grap behoorlijk is mislukt. Alhoewel…….

    Hoe maak ik me impopulair
    Een kantoormedewerker dacht een geniale grap te hebben bedacht. Hij wilde zijn collega’s verrassen met toetsenborden waar plantjes uit groeiden. Methode: tuinkers zaaien tussen de toetsen, en een beetje water toevoegen. Omdat er een vakantie tussen zat voordat de afdeling weer aan het werk ging troffen zijn collega’s inderdaad flink begroeide toetsenborden aan. Grap gelukt? Niet helemaal: het management dacht dat de oorzaak lag in het eten en drinken tijdens het werk en besloot dat voortaan keihard te verbieden. Een kantoorgrap met zulke verstrekkende gevolgen: daar maak je je niet populair mee bij je collega’s.

    Gevolg: ontslag
    Een lijnende vrouwelijke ambtenaar kreeg een grappig bedoeld mailtje van een collegaatje. Bij een foto van een aantal extreem dikke blote vrouwen had ze geschreven dat de dame in kwestie haar best moest blijven doen om niet ook zo vet te worden. Het toeval wilde dat tegelijkertijd bij een mannelijke ambtenaar grote hoeveelheden erotisch getinte plaatjes op zijn computer werden gevonden. Hij werd op staande voet ontslagen, en de directie besloot ook verder harde maatregelen te treffen. Bij iedere medewerker waar ook maar één bloot plaatje zou worden gevonden zou eveneens ontslag volgen. Gevolg: de lijnende dame had opeens wel heel veel tijd vrij om aan haar gewicht te werken. Ook zij kon haar biezen pakken.

    Good cop, bad cop
    Ook politieagenten gaan wel eens over de schreef. Vijf Amerikaanse “cops” besloten om een practical joke uit te halen met een collega die op het punt stond om te trouwen. Tijdens zijn vrijgezellenfeest werd het slachtoffer in de handboeien geslagen en met een prop in zijn mond achtergelaten bij de voordeur van hun chef. Althans: dat dachten ze. Want het huis waar de bruidegom werd gedumpt bleek van de burgemeester van hun woonplaats te zijn. Die was “not amused”, en nam zijn maatregelen. Drie van de vijf agenten kregen een officiële berisping. Eentje bleek dronken te zijn geweest toen hij de auto bestuurde die het slachtoffer afleverde. Hij kreeg als gevolg van de practical joke zijn ontslag. Eigenlijk kwam het mikpunt van de grap zelf er nog het beste vanaf.
    NU.nl

    17-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Sound of Music' voor het eerst welkom in Salzburg

    'The Sound of Music' voor het eerst welkom in Salzburg

    De filmversie van 'The Sound of Music' is rond de feestdagen jaarlijkse kost op onze televisiezenders. Maar in Salzburg, de stad waar het verhaal zich afspeelt, was het succesvolle verhaal tot nu toe taboe. Het theater van de stad heeft echter besloten de musical eindelijk op de planken te brengen.

    Salzburg - net als de rest van Oostenrijk - steunde Adolf Hitler tijdens de Twee Wereldoorlog. In 1938 vluchtte de familie Von Trapp weg uit de stad en hun verhaal vormde de basis voor 'The Sound of Music'. Oostenrijk had meerdere decennia nodig om te herstellen van z'n schuldgevoel na de oorlog en daardoor waren de liedjes uit 'The Sound of Music' te pijnlijk.

    Komende zondag zal de musical in een Duitstalige versie opgevoerd worden in het theater van Salzburg. Daarna volgt er wekelijks een vertoning tot juni. De musical is al voor de première in Oostenrijk een succes. Voor de voorstellingen tot januari is 90 procent van de kaartjes verkocht.

    Zwijgen over de oorlog
    Er was wel kritiek op de plannen om de musical in Salzburg op te voeren. 'Sommige mensen vonden het nog steeds niet kunnen om een show te brengen die Salzburg en de rest van Oostenrijk aan hun rol in de oorlog herinnert', zegt Carl Philip von Maldeghem, directeur van het Landestheater, in The Telegraph. 'Net als andere delen van Oostenrijk heeft ook Salzburg zijn verleden lange tijd niet onder ogen willen zien. Wie tijdens de oorlog leefde, wilde er niet over praten.'  De nieuwe generatie lijkt het taboe op verhalen over de oorlogsjaren nu te doorbreken.
    (Redactie)
    AD.nl

    16-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1 op de 6 mobiele telefoons vervuild met poep en plas'

    '1 op de 6 mobiele telefoons vervuild met poep en plas'

    FOTO AD

    Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 6 mobiele telefoons is vervuild met kleine hoeveelheden poep en plas. Dat meldde de Britse omroep BBC op basis van bevindingen van de Universiteit van Londen en de School voor Hygiëne en Tropische Medicijnen in Londen.

    Onderzoekers van deze onderwijsinstellingen hebben 400 monsters genomen van mobiele telefoons en handen in twaalf Britse steden. De publicatie van de onderzoeksgegevens valt samen met de Wereldwijde Dag voor het Handenwassen, die morgen plaats heeft. Het jaarlijkse evenement is bedoeld om het belang van goede persoonlijke hygiëne onder de aandacht te brengen.

    Volgens een van de onderzoekers waren mobiele telefoons en handen in het noorden van Groot-Brittannië relatief vaker vervuild dan toestellen in het zuiden van het land. 'Het kan zijn dat de bacteriën beter overleven in koude en natte omgevingen of misschien wassen mensen hun handen er minder vaak', aldus de onderzoeker. (ANP/Redactie) AD.nl

    15-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (23) in paar dagen vijftig jaar ouder !

    Vrouw (23) in paar dagen vijftig jaar ouder

    Een 26-jarige vrouw uit Vietnam die er uit ziet als iemand van 60 jaar ouder. Nguyen Thi Phuong is het raadsel van alle dokters. De vrouw is op zoek naar een remedie voor haar opmerkelijke en mysterieuze aandoening.

    Het gezicht van de 26-jarige vrouw veranderde snel nadat bij haar een allergie werd geconstateerd, meldt het TouiTre News. De vrouw kreeg onder meer hangende oogleden, wangen en kin.

    Phuong is afgelopen week gecontroleerd door tien experts op het gebied van endocrinologie, dermatologie, cardiologie, en anatomie. De onderzoeken werden geleid door dr. Dang Van Phuoc van het Ho Chi Minh’s University Medical Center. Maar Phuoc heeft geen idee wat de verandering heeft veroorzaakt.

    Een arts die de vrouw onderzocht in haar woning in de provincie Ben Tre beweert dat ze aan mastocytose lijdt, een huidaandoening veroorzaakt door de aanwezigheid van teveel cellen die gerelateerd zijn aan allergieën.

    Volgens de krant hebben een aantal Vietnamezen aangeboden Phuong een bedrag te schenken zodat ze in het buitenland kan worden behandeld. Phuong kreeg voor het eerst een allergische reactie in 2008 na het eten van schaal- en schelpdieren. Ze kreeg eerst medicijnen die niet werkten. Toen ze overging op Chinese traditionele medicijnen, begon ze op te zwellen. Na een korte tijd begon haar huid te rimpelen. Tekst: Telegraaf.nl

    14-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blinde' vrouw betrapt tijdens fietsen

    'Blinde' vrouw betrapt tijdens fietsen

    © THINKSTOCK

    Een Italiaanse kapster die al jaren een uitkering ontvangt omdat ze 'volledig blind' is en dus haar werk niet kan uitoefenen, is door de mand gevallen. De politie heeft de 62-jarige 'blinde' vrouw aangehouden toen ze over straat fietste. Bij nadere controle bleek ze helemaal niet blind te zijn.

    De vrouw blijkt ook gewoon aan het werk te zijn geweest in haar eigen kapsalon in het Noord-Italiaanse Lugo.

    Volgens de vrouw begon haar zicht in 1986 te verminderen en zou nu niets meer zien. Haar uitkering is inmiddels stopgezet. De vrouw heeft tot nu toe 43.000 euro ontvangen. (ANP)

    AD.nl

    13-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91-jarige oma viert verjaardag met bungeejump

    91-jarige oma viert verjaardag met bungeejump


    Een adrenaline-liefhebbende Californische grootmoeder Frances Gabe vierde haar 91ste verjaardag op een wel heel bijzondere manier: met bungeejumpen op een kermis.

    Het was overigens niet de eerste keer dat zij de sprong waagde. Ze begon de traditie op haar 82ste verjaardag na het overwinnen van darmkanker.’Ik word een beetje nerveus omdat er zoveel mensen kijken,’ vertelde Gabe aan de aanwezige media. Gabe verklapte ook alvast dat ze van plan is om weer een bungeejump te maken voor voor haar 92ste verjaardag. Tekst: ad.nl

    12-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste auto is 127 jaar

    Oudste auto is 127 jaar, kost 3, 4 miljoen euro en haalt 61 km

    La Marquise. © photo news

    Een oud brik van 127 jaar oud- velen moeten er niet aan denken, maar voor de liefhebber is het een droom om de oudste nog rijdende auto ter wereld te bezitten. Een droom die uitkomt voor iedereen die er 3,4 miljoen euro voor neer kan tellen.

    © photo news
    Het exemplaar loopt op stoom en werd in 1884 gebouwd door de Franse graaf De Dion-Bouton et Trépardoux. Afgelopen vrijdag ging de automobiel, 'la Marquise', onder de hamer in de Amerikaanse staat Pennsylvania, en bracht een niet onaanzienlijk bedrag van 3,4 miljoen euro op. Dat was twee keer zoveel als van te voren was geschat.

    Voor al dat geld kan de nieuwe eigenaar maar liefst met 61 kilometer per uur lekker over de weg gaan scheuren. Deze topsnelheid houdt het 2,7 meter lange object echter niet langer dan 32 kilometer vol, dan is het namelijk tijd om de tank van 20 liter weer te vullen. Om vervolgens een half uurtje te wachten tot de motor weer - letterlijk- op stoom is.

    La Marquise is volgens het betreffende veilinghuis nog maar een vijfdehandsje. De vorige eigenaar was een Texaanse verzamelaar die in 2007 2,6 miljoen euro neertelde om de wagen de zijne te mogen noemen.

    Opmerkelijk detail: La Marquise was ooit de allersnelste auto ter wereld. Het ouwetje nam deel aan de eerste autorace ter wereld, georganiseerd in 1887 tussen Parijs en Versailles. Op dit traject van een krappe 30 kilometer wist La Marquise het eerste snelheidsrecord te vestigen. Een prestatie in die tijd- ware het niet dat de graaf De Dion met La Marquise de enige deelnemer was. 

    uit het AD.nl

     

    11-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberië erkent bestaan Yeti,ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman
    Siberië erkent bestaan Yeti
    De regio Kemerovo in het zuiden van Siberië erkent het bestaan van het beroemde bergwezen de Yeti, ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman.

    Volgens de lokale autoriteiten is er „onweerlegbaar bewijs" dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium.
    Vaak wordt de Yeti gezien als een aapachtig wezen dat in de Himalaya woont. Nu zou het wezen ook buiten de Himalaya leven.

    Kemerovo, ten oosten van Novosibirsk, probeert toerisme te ontwikkelen in de regio, waarbij de pijlen al een aantal jaar op de Yeti gericht zijn. Naar aanleiding van de nieuwste vondsten denkt de regio na over de instelling van een speciaal onderzoekscentrum om de Yeti te bestuderen. Verder wordt nagedacht over een wetenschappelijk tijdschrift over de Sneeuwman.
    Ballenbak.net

    10-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-bokskampioen gaat op zoek naar Yeti (Verschrikkelijk Sneeuwman)
    Ex-bokskampioen gaat op zoek naar Yeti
    De Russische ex-wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten Nikolaj Valoejev gaat op zoek naar de verschrikkelijke sneeuwman die in een afgelegen Siberisch berggebied zou leven, zo heeft het persbureau Interfax gemeld.

    Volgens de plaatselijke overlevering heeft een yeti-achtig figuur zijn intrek genomen in de Azatsky-vallei, in de hooglanden van Tasjtagol van het Altajgebergte, zowat 3.500 km ten zuidoosten van Moskou.
    De voorbije jaren hebben jagers ontmoetingen gemeld met een harig mensachtig wezen dat zowat 1,8 meter groot is.

    Valoejev wil nu dat wezen zoeken, hoewel hij naar eigen zeggen ervan bewust is dat de kans om het te vinden even groot is als het ontdekken van Atlantis of het monster van Loch Ness, om twee andere mythes te vernoemen. De ex-bokser wil eerst mensen van de lokale Sjors-bevolking ontmoeten alvorens, met enkele andere expeditieleden onder leiding van Aleksej Dorogonov één of twee dagen effectief te zoeken. Indien het team solide bewijzen van het bestaan van de yeti levert, kan het 32.000 dollar op zak steken, betaald door de plaatselijke gouverneur.

    Het bestaan van de Azatsky-yeti is wetenschappelijk niet bewezen. Toch is de afschuwelijke sneeuwman de jongste jaren een officieuze mascotte geworden van Tasjtagol - bijvoorbeeld op toeristische souvenirs - en de naam van een officiële vrije dag. Valoejev zei in 2009 het professioneel boksen vaarwel. Hij was twee keer WBA-wereldkampioen bij de zwaargewichten.
    Bericht uit Ballenbak( eind september 2011)

    09-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clare Ormiston had twee wensen op haar verlanglijstje staan voor haar 100ste verjaardag:

    100-jarige vraagt en krijgt stripper als verjaardagscadeau ‎


    Clare Ormiston had twee wensen op haar verlanglijstje staan voor haar 100ste verjaardag: een stoel op de maan of een mannelijke stripper. Het werd de stripper.

    Het was onmogelijk een stoel op de maan voor haar te regelen, legt dochter Margeurite uit. ‘Ik viel bijna van mijn stoel, toen ik hoorde dat ze dan wel een stripper als verjaardagscadeau wilde.’ Stripper John Green zegt dat het niet tot zijn dagelijkse bezigheden behoort om op te treden voor een 100-jarige dame, maar hij heeft er wel van genoten. Tekst:ad.nl

    08-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!