'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische sigaret ontploft in mond

    Elektrische sigaret ontploft in mond

     AMSTERDAM - Een Amerikaanse man is ernstig gewond geraakt in zijn gezicht toen de elektrische sigaret die hij rookte ontplofte. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.
    Foto:  Thinkstock

    Waarschijnlijk ontplofte de batterij van de sigaret die de man aan het roken was.

    Hij verloor een deel van zijn tong en enkele van zijn tanden werden door de explosie uit zijn mond geslagen. Ook liep de man ernstige brandwonden in zijn gezicht op.

    Het slachtoffer rookte elektrische sigaretten om van het roken van tabak af te komen. Het is onbekend van welk merk de sigaret was. NU.nl

    16-02-2012, 02:31 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Rusland ontsnapt aan kernongeluk'

    'Rusland ontsnapt aan kernongeluk'

    De kernonderzeeër Jekaterinenburg. ©submarine.id.ru

    UPDATE  Rusland is eind december ontsnapt aan een kernramp, toen de kernonderzeeër Jekaterinenburg in een dok in de marinestad Moermansk veranderde in een vuurzee. Het schip zou in tegenstelling tot de officiële lezing niet zijn ontdaan van kernraketten, torpedo's en mijnen, toen het in het dok lag.

    Dat meldden Russische media vandaag, op basis van verklaringen van overheidsfunctionarissen. Het ministerie van Defensie heeft nog geen reactie gegeven op de beweringen.

    Volgens de staatszender RT hebben onderzeeboten als de Jekaterinenburg 16 intercontinentale raketten aan boord, met 4 kernkoppen op elke raket. In iedere raket zitten ook tientallen tonnen giftige brandstof. Bovendien zou de onderzeeër 140 kilo radioactief uranium-235 aan boord hebben.

    'Rusland stond een dag lang op de drempel van de grootste ramp sinds Tsjernobyl', schreef het gerenommeerde tijdschrift Vlast. Een ontploffing bij de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986 maakte een groot gebied radioactief besmet. Het is de grootste nucleaire ramp aller tijden.

    Rookwolken

    De brand bij de Jekaterinenburg brak op 29 december uit, toen houten steigers vlamvatten door laswerkzaamheden. De vlammen sloegen daarna over naar de romp. De brand leidde tot metershoge rookwolken, die tot ver in de omgeving te zien waren.

    De brandweer zette blusschepen en speciale helikopters in. Toen de vuurzee uren later toch nog woedde, besloten de autoriteiten het dok vol te laten lopen en de onderzeeboot onder water te zetten. Negen brandweermannen hadden last van ademhalingsklachten, doordat ze rook hadden ingeademd.

    Moermansk ligt in het uiterste noordwesten van Rusland, bij de grens met Noorwegen. Het is een van de drie thuishavens van de Russische marine. In Moermansk was ook de onderzeeboot Koersk gestationeerd. Die verging in 2000 na een explosie onder water. Alle 118 bemanningsleden kwamen om het leven. (ANP)AD/NL

    15-02-2012, 01:47 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse man bevalt van baby

    Britse man bevalt van baby

    De Amerikaan Thomas Beatie beviel in 2008 van een meisje. © Brunopress

    Een bijzonder verschijnsel heeft zich voorgedaan in Groot-Brittannië. Een man die als vrouw geboren werd is bevallen van een meisje. In de Verenigde Staten en Israël zetten mannen na hun geslachtsoperatie al eerder een kind op de wereld.

    Thomas Beatie met echtgenote Nancy en dochter Susan. © Brunopress
    Thomas Beatie met echtgenote Nancy en dochter Susan. © Brunopress
    De Britse dertiger beviel vorig jaar, zo meldt The Sun.

    Woordvoerster Joanna Darrell vertelt namens de Transgender Support Group dat de man zelf een jaar geleden om raad vroeg aan de groep omtrent het krijgen van een baby. 'Hij nam contact met ons op om te melden dat hij een kind heeft gekregen.' De man uit West Midlands, die niet in de publiciteit treedt, is een uniek geval in Groot-Brittannië.

    Het is mogelijk voor vrouwen die een geslachtsoperatie hebben ondergaan, maar van wie de eierstokken en de baarmoeder nog functioneren, om zwanger te raken, ook al leiden ze een leven als man. De Brit zou een hormoonbehandeling hebben gehad om zijn baarmoeder te reactiveren, deze werd niet verwijderd tijdens zijn operatie. De baby zou met een keizersnede ter wereld zijn gekomen, maar hij had ook de mogelijkheid op een natuurlijke wijze te bevallen.

    De man treedt in de voetsporen van de Amerikaan Thomas Beatie, de eerste man ter wereld die in 2007 zwanger werd. Hij zette drie kinderen op de wereld. In Israël zou Yuval Topper vorig jaar ook zijn bevallen. (Redactie)AD/NL

    14-02-2012, 02:10 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston mogelijk in slaap gevallen in bad

    UPDATE  De Amerikaanse zangeres Whitney Houston zou zaterdag zijn overleden door verdrinking in het bad van haar hotelkamer. Er werden in de kamer geen illegale drugs aangetroffen, maar wel een grote hoeveelheid medicijnen. De legendarische popzangeres overleed in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills.

    Whitney Houston vorig jaar in Beverly Hills, Californië, bij een evenement van de platenindustrie als opmaat voor de Grammy Awards-uitreiking. (Die vanavond ook weer wordt gehouden.)
    Whitney Houston vorig jaar in Beverly Hills, Californië, bij een evenement van de platenindustrie als opmaat voor de Grammy Awards-uitreiking. (Die vanavond ook weer wordt gehouden.) © reuters
    Whitney Houston ontvangt de International Favorite Artist Award tijdens de American Music Awards in het Nokia Theatre, Los Angeles in 2009.
    Whitney Houston ontvangt de International Favorite Artist Award tijdens de American Music Awards in het Nokia Theatre, Los Angeles in 2009. © anp
    In november 2009 bij de uitreiking van de American Music Awards.
    In november 2009 bij de uitreiking van de American Music Awards. © ap
    In Las Vegas, 2004.
    In Las Vegas, 2004. © getty
    De zangeres in 1991.
    De zangeres in 1991. © afp
    Bij de medicijnen zou het volgens entertainmentsite TMZ gaan om diverse doosjes Xanax, een middel dat wordt gebruikt om angststoornissen en depressies te behandelen. Volgens hun bronnen nam de zangeres dat medicijn altijd in voor grote optredens.

    Feest
    Alcohol werd niet aangetroffen in haar kamer, maar de zangeres zou de avond ervoor 'hevig hebben gefeest' met vrienden in de bar van het hotel. Alcohol in combinatie met Xanax kan tot bewustzijnsverlies leiden, waardoor het niet uitgesloten is dat de zangeres in slaap viel in bad.

    Gezicht onder water
    Houston werd naar verluidt met haar gezicht onder water en haar benen in de lucht aangetroffen in bad. De zangeres werd gevonden door iemand uit haar omgeving. 'Ik kan niet zeggen wie dat was', zegt politiefunctionaris Mark Rosen. Fox News zegt dat het haar broer was die haar in de badkuip van haar kamer aantrof. Volgens TMZ gaat het om haar stylist, een kapster en twee bodyguards. Samen haalden ze de zangeres uit de badkuip. Eén van de bodyguards probeerde Whitney te reanimeren, maar haar lichaam was al koud. 'Vrienden, familie en medewerkers hebben mevrouw Houston geïdentificeerd.'

    Reanimatie
    De beveiligingsdienst van het hotel werd ingelicht en hulpdiensten werden gealarmeerd. Artsen hebben nog geprobeerd Houston te reanimeren. 'Alles is gedaan, maar ze konden haar niet meer redden', aldus Rosen. Houston werd om 15.55 (plaatselijke tijd) dood verklaard. Volgens TMZ werd Whitney's lichaam al uit de badkuip gehaald voordat de hulpdiensten arriveerden, televisiezender ABC beweert dat de hulpdiensten haar in het bad aantroffen. De zender meldt dat de autopsie vandaag wordt uitgevoerd.

    De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen misdaad in het spel is. Rossen: 'We hebben daarvoor geen sporen aangetroffen. We zetten ons onderzoek voort, maar zichtbare aanwijzingen van geweldpleging zijn er niet.' Of er drugs in het spel zijn, kon hij niet zeggen. Er zijn hiervoor op dit ogenblik geen aanwijzingen, maar we staan nog maar aan het begin van het onderzoek'.

    Enkele uren voor haar dood werd nog over nieuwe projecten voor Houston gespeculeerd. Ze zou onder meer een rol krijgen in de populaire talentshow The X-Factor. Daarin zou ze als jurylid optreden.

    The Bodyguard
    Houston  is bekend van hits als 'I Will Always Love You' en 'I Wanna Dance With Somebody'. Ze speelde ook de hoofdrol in de film 'The Bodyguard' met Kevin Costner. Haar liedjes stonden in de jaren tachtig en negentig hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten, waar ze met zeven singles op rij op nummer 1 in de hitlijsten belandde, verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Wereldwijd gingen 170 miljoen albums over de toonbank. De zangeres won verschillende Grammy Awards, de belangrijkste onderscheiding in de platenindustrie. Hierboven is een fragment te zien van het laatste optreden van de zangeres (helaas (nog) niet zichtbaar in de apps voor iPhone en Android).

    Tumultueus privéleven
    Houston was niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar tumultueuze privéleven, waaronder haar huwelijk met r&b-zanger Bobby Brown. Nog onlangs ging ze in therapie vanwege drugsproblemen. In interviews kwam ze openlijk uit voor haar verslavingsperikelen. Ze zei eens dat ze alle soorten van drugs weleens had gebruikt, 'behalve crack'.

    Gospelkoor
    Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963. Het zingen zat in de familie. Zowel haar moeder als haar tante, Dionne Warwick, maakten naam als zangeres. Aretha Franklin was haar peettante. Whitney Houston begon haar zangcarrière in het gospelkoor in de kerk. Voordat ze muzikaal doorbrak, was ze enige tijd als model werkzaam.

    Bergafwaarts
    In de tweede helft van de jaren negentig ging het bergafwaarts met de Amerikaanse diva. In 2000 werd ze op het vliegveld van Hawaï gearresteerd vanwege marihuanabezit. Sindsdien hadden berichten over huiselijk geweld en drank- en drugsmisbruik de overhand.

    Houston, ooit geroemd als een van de mooiste vrouwen ter wereld, begon er steeds slechter uit te zien. Ook haar stem leed hoorbaar onder het drank- en drugsgebruik. In 2001 ging al het gerucht dat ze was overleden, nadat ze er tijdens een concert ter ere van Michael Jackson extreem dun uitzag. Daarna verdween ze enkele jaren uit de openbaarheid.

    Comeback
    Houston scheidde in 2006 van Brown en werkte sindsdien aan haar comeback. Dat bleek geen succes. Tijdens een tournee in 2009 werd haar krakerige stem door fans met boegeroep ontvangen.

    De laatste tijd was ze bezig met de opnamen voor de film 'Sparkle'. Het was voor het eerst dat ze weer aan de slag ging voor een film sinds haar rol in de film 'The Preacher's Wife' (1996).
    (ANP/Redactie)
    AD/NL

    13-02-2012, 01:52 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Bobbi Kristina mag lichaam Whitney niet zien

    Dochter Bobbi Kristina mag lichaam Whitney niet zien

    Whitney en dochter Bobbi Kristina © Photonews

    Bobbi Kristina Brown (19) reageert hysterisch op de dood van haar moeder Whitney Houston. Kort nadat ze het nieuws vernam, stormde het meisje binnen in de lobby van het hotel waar haar moeder stierf. Toen ze daar te horen kreeg dat ze haar lichaam niet mocht zien, begon het meisje te roepen en te vloeken.

    Volgens politiebronnen kwam de 19-jarige enkele uren na de dood van haar moeder naar het Beverly Hilton. Ze wilde absoluut het lichaam van haar moeder zien, maar de politie liet niemand toe in de hotelkamer in verband met het onderzoek.

    Aangezien de agenten voet bij stuk hielden, ging Bobbi Kristina uiteindelijk weg. Het meisje zou in de lobby van het hotel getroost zijn door Ray-J, de veel jongere vriend van Whitney.

    Volgens TMZ overkwam Dionne Warwick, Whitney's nicht, hetzelfde. Ook zij werd weggestuurd door de agenten.
    (Redactie)
    AD/NL

    13-02-2012, 01:48 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sparkle had Whitney's grote comeback moeten zijn'

    'Sparkle had Whitney's grote comeback moeten zijn'

    Jordin Sparks en Whitney Houston in het musicaldrama 'Sparkle'. © photo news

    Sparkle, de pas afgeronde film van de betreurde Whitney Houston, wordt zoals gepland gelanceerd op 17 augustus. 'Het had Whitney's grote comeback op het witte doek moeten zijn. Ze is echt briljant in de film', zegt producent Howard Rosenman.

    Na haar glansrollen in 'The Bodyguard', 'Waiting to Exhale' en 'The Preacher's Wife', was 'Sparkle' het begin van Whitney's terugkeer op het witte doek. De opnames waren net afgerond.

    Verhaal
    'Vrijdagavond zag ik een ruwe versie van de film', zegt Sony-producent Rosenman. 'Ik was zo enthousiast over Whitney's prestatie, ze is geweldig in de film. Ik ben in shock nu', was Rosenman's eerste reactie na de dood van de zangeres.

    'Sparkle' is een remake van een film uit 1976, die losjes gebaseerd was op de carrière van de Supremes. De film vertelt het verhaal van drie zussen die gaan zingen in een kerkkoor, een succesvolle meisjesgroep worden en dan af moeten rekenen met een reeks persoonlijke problemen.

    Gospel
    'American Idol'-winnares Jordin Sparks neemt de titelrol van Sparkle op zich. De twee andere zussen worden vertolkt door Carmen Ejogo (Sister) en Tika Sumpter (Delores). Whitney speelt de moeder van de drie zussen, die niet blij is met het succes van haar dochters.

    Een hoogtepunt van de film is de scène waarin Houston de gospel-klassieker 'Eyes on the Sparrow' zingt. Daarnaast zal ook haar duet met Jordin Sparks niemand onberoerd laten. 'Celebrate', een nieuw nummer van R. Kelly, is te horen tijdens de aftiteling.

    In 1992 maakte Houston haar filmdebuut in 'The Bodyguard', waar ze naast Kevin Costner schitterde. De film leverde wereldwijd 411 miljoen dollar op en maakte haar versie van 'I Will Always Love You' onsterfelijk. Verwacht wordt dat ook 'Sparkle' een gigantisch succes zal worden.
    (Redactie)AD/NL

    13-02-2012, 01:45 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apothekers waarschuwen voor maagzuurremmer

    Apothekers waarschuwen voor maagzuurremmer

    © Thinkstock

    Gebruikers van maagzuurremmers moeten het nummer op de medicijnverpakking controleren. Daartoe heeft de apothekersorganisatie KNMP vandaag opgeroepen. De KNMP vermoedt dat de tabletten pantoprazol 40 mg Ranbaxy met de nummers 2297556, 2293914 en 2293796 zijn verontreinigd.

    Laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat de pillen stinken in vergelijking met andere tabletten van hetzelfde middel. Volgens de apothekers gaat het om een maagzuurremmer die veel wordt gebruikt.

    Volgens de KNMP worden de pillen van de markt gehaald. De apothekers hebben onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. (ANP / Redactie)

    12-02-2012, 01:42 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na storm komt Romeinse stad boven water in Bulgarije

    Na storm komt Romeinse stad boven water in Bulgarije

    Archieffoto © Thinkstock

    Een zware storm aan de Bulgaarse kust heeft een Romeinse nederzetting blootgelegd. De golven hadden het zand op het strand weggeslagen. Voorbijgangers vonden zo de resten van antieke zuilen en muren, meldde de krant Trud vandaag.

    De nederzetting beschikte zelfs over kanalen. Op de locatie vonden archeologen ook aardewerk, dierlijke botten en een kist.

    Het stadje is laat-Romeins, concludeerde het historisch museum van Sofia. Wetenschappers wisten tot dusver niet dat er een dergelijke nederzetting in deze buurt was geweest. (ANP)AD/NL

    11-02-2012, 02:22 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man rijdt met zelfgemaakte houtkachel rond in Volvo

    Man rijdt met zelfgemaakte houtkachel rond in Volvo

    © reuters

    De Zwitser Pascal Prokop houdt van hobbyen en niet van de kou. Daarom besloot de man een heuse houtkachel in zijn Volvo 240 te plaatsen.

    © reuters
    Prokop hoeft dus niet langer te blauwbekken in zijn auto, die dateert uit 1990. Of het allemaal wel gezond is, is nog maar de vraag.

    Overigens vormt de Zwitser geen gevaar op de weg. De Zwitserse verkeersinspectie heeft de man een vergunning gegeven om op de openbare weg te rijden. (Redactie)AD/NL
    © reuters
    © reuters
    © reuters

    10-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man smokkelt twee vogels in zijn sok

    Man smokkelt twee vogels in zijn sok

    Een rode kardinaal © Thinkstock

    Een 54-jarige man is op Schiphol betrapt op het meenemen van twee vogels, rode kardinalen, in zijn sok. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich hiermee schuldig maakte aan dierenkwelling, zo liet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vandaag weten.

    De Nederlandse man, die in Argentinië woont, wilde de vogels naar Argentinië smokkelen. Ze zaten in een shampoofles die de man in zijn sok had gedaan.

    Opmerkelijk is dat rode kardinalen geen beschermde vogels zijn en het ook niet verboden is dergelijke vogels te exporteren. Als de man voor de juiste vergunningen had gezorgd en de vogels op een correcte wijze had vervoerd, was er niets aan de hand geweest. De vogels zijn naar een opvangplek gebracht. De man kan de vogels terugkrijgen als hij alle gemaakte kosten voor opvang, transport en medische zorg heeft voldaan. (ANP/Redactie)AD/NL

    09-02-2012, 02:32 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genereuze peuter klimt in grijpmachine

    Genereuze peuter klimt in grijpmachine

    De driejarige Noah Jeffrey had de tijd van zijn leven in een restaurant in de Australische stad Ballarat. Het knaapje was in het speelhoekje van de zaak in een grijpmachine geklommen en ontpopte zich daar als een jonge versie van Sinterklaas.

    De peuter had zich door het gat van de speelgoedmachine gewurmd. Eenmaal binnen was hij tien minuten lang de koning van het speelhoekje. Hij verblijdde alle andere aanwezige kinderen met een gratis knuffeltje, terwijl hij zelf zich te goed deed aan de lolly's .

    Toen Noahs moeder doorkreeg waar haar zoontje uithing, was de pret snel voorbij.
    (Redactie)
    AD/NL

    08-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symantec onderhandelt met dief broncode, en biedt 50.000 dollar

    Symantec onderhandelt met dief broncode, en biedt 50.000 dollar

    © Thinkstock

    Internetbeveiligingsbedrijf Symantec heeft de hacker die in 2006 de broncode van het beveiligingsprogramma PcAnywhere heeft gestolen, 50.000 dollar (ruim 38.000 euro) geboden om de code niet openbaar te maken.

    Dat valt op te maken uit een e-mailconversatie tussen Symantec en de broncodedief, die door hackerscollectief Anonymous is gepubliceerd. Dat schrijft technologiesite CNet.com vandaag. Het gaat om e-mails die zijn verzonden tussen 18 januari en afgelopen nacht.

    Norton
    Bij de inbraak in 2006 werd de broncode gestolen van verschillende beveiligingsproducten, waaronder Norton Internet Security, Norton SystemWorks en dus PcAnywhere. Aanvankelijk claimde het bedrijf dat het zou gaan om broncodes van derden, maar op 18 januari gaf het toe dat het toch om de eigen broncodes gaat. Uit de mailwisseling die sinds die dag is gevoerd tussen Symantec-medewerker Sam Thomas en de hacker, die zich Yamatough noemt, valt op te maken dat er stevig is onderhandeld.

    'We willen je in totaal 50.000 dollar aanbieden', schreef Thomas afgelopen donderdag in een e-mail. 'Maar we hebben garanties nodig dat je de broncode vervolgens niet alsnog zult vrijgeven. We betalen je daarom met ingang van volgende week 2.500 dollar per maand, voor de eerste drie maanden. Na die periode moet je ons ervan overtuigen dat je de code hebt vernietigd, voordat we de rest overmaken. We vertrouwen erop dat je je aan de afspraak houdt.'

    Maar de communicatie verloopt moeizaam. Symantec meldt meerdere malen dat er technische problemen zijn die verhinderen dat er bestanden per mail worden gestuurd. Daarop stelt Yamatough meerdere malen een deadline. Hij vindt dat Symantec te traag handelt. 'Als je een trucje probeert uit te halen, zal dat niet werken. Zodra we iets detecteren, gaat de deal niet door. Is dat duidelijk? Jullie hebben alle bestanden. Wat is het probleem? Leg uit.'

    Gmail
    Ook het wisselen van e-mailadres wekt argwaan bij de hacker. 'Zijn jullie soms naar de FBI gestapt?' Waarop Thomas uitlegt dat hij op Gmail is overgestapt om het bedrijfsnetwerk tegen de hacker te beschermen.

    Na wekenlang heen en weer gemaild te hebben, was gisteravond het geduld van Yamatough op. Hij stelt hij een deadline: binnen tien minuten wil hij van Symantec bevestiging hebben dat het geld via een anoniem account kan worden overgemaakt. Gebeurt dat niet, dan wordt de broncode gepubliceerd.

    Vannacht stuurde Thomas nog een een mail met het verzoek om meer tijd, maar dat mocht niet baten. De broncode is inmiddels gepubliceerd op de downloadsite The Pirate Bay.

    Een woordvoerder van Symantec bevestigt tegenover de technologiesite dat de onderhandelingen hebben plaatsgevonden, maar kan er verder niets over zeggen. De onderhandelingen zijn onderdeel van een nog lopend politieonderzoek. (Redactie)(AD/NL)

    07-02-2012, 16:29 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Kooten en De Bie scoren als vanouds

    Van Kooten en De Bie scoren als vanouds

    Kees van Kooten en Wim de Bie. © ANP

    Alsof ze nooit zijn weggeweest. Van Kooten en De Bie waren gisteravond weer even terug op televisie en trokken meteen weer een fiks aantal kijkers.

    Ruim 1,8 miljoen kijkers stemden af op de eerste aflevering (20.25 uur, Nederland 2) van de driedelige documentaireserie 'Van Kooten en De Bie sloegen weer toe!' Daarmee stond deze op plek drie in de lijst van best bekeken programma's van de dag van de Stichting KijkOnderzoek.

    Kees van Kooten en Wim de Bie werkten bijna veertig jaar samen. Ze maakten vele uren aan satirische tv, waarin hun typetjes en zelfbedachte woorden een centrale rol speelden. Hun laatste reguliere uitzending dateert van 1998. In de documentaire praten ze met regisseur Coen Verbraak over hun oeuvre. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    06-02-2012, 18:23 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen verwerken varken in logo politiewagens

    Gevangenen verwerken varken in logo politiewagens

    In de Amerikaanse staat Vermont hebben gevangenen de politie bij de neus genomen. In de gevangenisdrukkerij hebben de grapjassen een varken verwerkt in het logo dat op de voertuigen van de politie prijkt.

    'Pig' (varken) is in de States slang voor politieman.
    Het afgelopen  jaar werd het verkeerde logo op zo'n dertig politieauto's aangebracht. De grap, waar de autoriteiten evenwel niet mee kunnen lachen, werd pas deze week ontdekt.

    Gevlekte koe
    Op het officiële politielogo van de staat Vermont staan een gevlekte koe en besneeuwde bergtoppen afgebeeld. In het vervalste embleem werd een van die vlekken op de koe echter vervangen door een varken.

    Schande
    Politiewoordvoerster Stephanie Dasaro spreekt schande over de vervalsing. 'Dit is een aanslag op de eer van onze huidige en voormalige politiemensen. Zeker voor hen die het leven hebben gelaten bij de uitoefening van hun taak', klinkt het.

    De bewuste logo's worden zo snel mogelijk verwijderd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de vervalsing. (Redactie)AD/NL

    05-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamer zit uren dood achter pc in internetcafé

    Gamer zit uren dood achter pc in internetcafé

    © Thinkstock

    Een 23-jarige gamer in Taiwan is afgelopen week gestorven in het harnas. Het duurde alleen negen uur voordat andere bezoekers van het internetcafé waar Chen Rong-yu speelde, doorhadden dat hij dood was. Op dat moment zat hij al een tijdje stijf achter zijn computer. Met een hand op de muis en de andere op het toetsenbord.

    Niemand van de dertig aanwezigen in het café had iets van Chens verscheiden gemerkt. Alleen een medewerker van het internetcafé kon zich herinneren dat hij hem rond het middaguur had zien telefoneren. Over Chens doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid. Er wordt vermoed dat de jongeman gestorven is aan een hartstilstand, mogelijk veroorzaakt door een combinatie van vermoeidheid, het koude weer en een chronisch gebrek aan beweging. De familie van de dode gamer heeft verklaard dat hij september behandeld is voor een hartkwaal. (Redactie)AD/NL

    05-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige Belg uitgenodigd voor kleuterschool

    102-jarige Belg uitgenodigd voor kleuterschool

    © Thinkstock

    Een 102-jarige man uit de Belgische plaats Retie heeft afgelopen week een brief van vier kleuterscholen gehad. De man kreeg een uitnodiging om binnenkort in de eerste klas aan zijn schoolloopbaan te beginnen.

    Dat hebben de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag gemeld. De uitnodiging was het gevolg van een administratieve fout.AD/NL

    In Retie in de Antwerpse Kempen ontvangen kinderen die in 2009 zijn geboren een brief van de kleuterscholen. Bij het zoeken naar dat jaartal zijn waarschijnlijk alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, bekeken. Daardoor kreeg ook de in 1909 geboren 102-jarige een brief. (ANP)

    04-02-2012, 17:09 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al meer dan 250 doden en chaos door Europese vrieskou

    Al meer dan 250 doden en chaos door Europese vrieskou

    © ap

    De ijzige kou heeft in West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa nieuwe menslevens geëist, terwijl het verkeer her en der in de knoop raakte.

    © ap
    © afp
    © ap
    © ap
    In Polen heeft de vrieskou de voorbije 48 uur nog eens aan acht mensen het leven gekost, waardoor er sinds begin november in dat land al 88 mensen door de ijzige kou zijn omgekomen, aldus de nationale politie. De voorbije nacht is in het noordoosten van het land -27 graden Celsius gemeten.

    Zowel in Montenegro als in Bosnië kwam een persoon om als gevolg van de kou. In Roemenië vroren op 24 uur tijd nog eens vier mensen dood, wat een totaal van 28 maakt op een week tijd. Op vele plaatsen stond het kwik onder nul, terwijl er ook hevige sneeuwstormen waren. In Frankrijk, waar de thermometer in het oosten tot minus twintig was gezakt, kostte de intense kou het leven aan twee alzheimerpatiënten. Het gaat om de eerste koudedoden in Frankrijk.

    Sinds 27 januari overleefden in Oekraïne minstens 122 mensen de vrieskou niet. Sinds gisteren zijn er 11 bijgekomen. In Italië hield de sneeuw ook buiten Rome lelijk huis, met inbegrip van Sardinië. Ten gevolge van het weer stierven er op het schiereiland al vijf mensen. In het Nederlandse dorp Rijpwetering is ten slotte een man overleden nadat hij door het ijs was gezakt, zo meldt Omroep West.
    *Deze man blijkt een broer te zijn van Joop Zoetermelk 

    Openbaar vervoer lam

    Al twee dagen schier onophoudelijk sneeuwen legt ook Bosnië lam. In de hoofstad Sarajevo ligt een meter sneeuw, in het aangrenzend bergachtig gebied zelfs twee meter. In Sarajevo lag het openbaar vervoer stil.

    In Bulgarije maakte ondanks stijgende temperaturen tot boven het vriespunt een ijslaag scheepvaart op de Donau onmogelijk. Bij de steden Silistra en Tutrakan was de stroom voor 60 procent bevroren. De komende dagen zou het land een nieuwe koudegolf kennen met veel sneeuw.
     
    De koudste februarinacht sinds 30 jaar speelt zelfs de anders zo betrouwbare Zwitserse spoorwegen parten. Wegens bevroren wissels kwam het onder andere tussen Lausanne en de Geneefse luchthaven tot vertragingen. Er is in het Alpenland tot minus 34 gemeten. Het kouderecord van 41,8 graden uit de jaren tachtig blijft echter overeind. (belga/gb)
    © ap

    04-02-2012, 17:06 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koudste nacht in drie jaar: -18 graden in de Kempen

    Koudste nacht in drie jaar: -18 graden in de Kempen

    © belga

    We hebben de koudste nacht in drie jaar achter de rug. Het koudst was het in Retie, in de Kempen, waar het liefst -18,4 graden werd. Het gaat overigens nog een hele week stevig vriezen.

    © belga
    Zelfs aan de kust bereikte het kwik met -11 graden een dieptepunt. Weerman David Dehenauw meldt dat het sinds 7 januari 2009 geleden is dat we nog eens zo'n koude nacht meemaakten. De open hemel en het verse sneeuwtapijt deden het vannacht heel fel afkoelen.

    Komende nacht krijgen we iets meer bewolking en daardoor zal de temperatuur iets minder extreem dalen. Wel zal het kwik nog steeds tussen -6 en -15 graden schommelen. Aan zee kan het licht sneeuwen. Overdag blijft het dit weekend met maxima tussen -3 en -8 graden eveneens vriezen. Morgen wordt vooral in het westen wat sneeuw verwachten.

    De hele volgende week blijft het bibberen. Overdag zal het wel veel minder hard gaan vriezen, maar 's nachts schommelt het kwik nog zeker tot en met vrijdag tussen -7 en -15 graden. (gb)HLN.BE

    04-02-2012, 17:01 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwval legt Nederland lam

    Sneeuwval legt Nederland lam

    © ANP

    Forse sneeuwval heeft Nederland vandaag ontregeld. Vrijwel het hele land sneeuwde onder, waardoor extreem lange files ontstonden en de treinenloop grote problemen kende. Van en naar Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal reden enige tijd helemaal geen treinen.

    Rond 6.00 uur 's ochtends viel de eerste sneeuw. In de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland sneeuwde het intensief. Dat gold later ook voor Utrecht en Flevoland. Het sneeuwfront trok langzaam van het noorden naar het zuiden. De sneeuwbuien duurden gemiddeld 3 tot 4 uur. Rond half 6 was de sneeuwval uit ons land getrokken, maar het KNMI waarschuwde nog wel voor gladheid door sneeuwresten en een lokale sneeuwbui.

    Op de centrale stations van Utrecht en Amsterdam zag het zwart van de mensen. Aan het begin van de avond kwam het treinverkeer weer op gang. Dat was op Utrecht CS vastgelopen door kapotte wissels. Door brokken ijs op de wissels werkten ze niet meer. Volgens ProRail kost het tijd om dat te repareren en stapelen de vertragingen zich dan snel op. De spoorbeheerder vindt het nog te vroeg om te zeggen of er vrijdag fouten zijn gemaakt.

    Ook op de weg was het chaos. De sneeuw veroorzaakte meerdere ongevallen, waaronder een ongeluk op de A28. Op het hoogtepunt stond er in ons land 831 kilometer. Daarmee stond deze spits op de vierde plaats in de ANWB-file top 10 aller tijden. Rijkswaterstaat waarschuwde voor  'gevaarlijke rijomstandigheden' en riep samen met de ANWB voorlopig niet meer de weg op te gaan en een noodzakelijke reis nog wat uren uit te stellen.

    De problemen op de snelwegen duurden tot ver in de avond. Het treinverkeer kwam ook weer op gang, maar vooral in het midden en westen van Nederland bleven er nog lang problemen met de treinenloop. 'De treinen rijden net zo lang totdat iedereen zijn plaats van bestemming heeft bereikt', verzekerden de NS en ProRail vrijdagavond.

    De ANWB verwacht voor zaterdag weinig problemen en gaat ervan uit dat de snelwegen normaal berijdbaar zijn. 'Maar de lokale wegen zullen lang niet allemaal sneeuw- en ijsvrij zijn', aldus een woordvoerder. 'Heel voorzichtig rijden dus.' Het treinverkeer rijdt morgen waarschijnlijk zonder problemen. 

    Vliegverkeer vertraagd
    Op Schiphol moesten passagiers eveneens rekening houden met vertragingen. Als gevolg van de sneeuwval kwamen er per uur minder vliegtuigen binnen en konden er ook minder vertrekken, aldus een woordvoerder. Ook het voetbal in de Jupiler League is door de sneeuw getroffen. De KNVB lastte alle wedstrijden in deze competitie af. De velden zijn onbespeelbaar. Verder gaat de Blokzijler Merentocht niet door. Er is zoveel sneeuw gevallen dat het parcours niet meer veilig kan worden geveegd.

    Het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) heeft tot en met 20.00 uur ongeveer 1200 telefoontjes gekregen over ongevallen op snelwegen en provinciale wegen. Dat is veel meer dan op een normale vrijdag. Op een reguliere dag krijgt het meldpunt 500 ongevalsmeldingen binnen.

    De meeste meldingen kwamen van ongelukken op provinciale wegen. Het was bij het LCM de drukste dag deze winter tot nu toe op de alarmcentrale. Toen kreeg de organisatie in totaal ruim 2100 telefoontjes. Dit gaat om verkeersongevallen van personenauto's en pechmeldingen. Dit is ongeveer vergelijkbaar met de drukste dag afgelopen zomer.

    Harde kritiek
    De politiek en reizigers uitten harde kritiek op de NS en ProRail. Reizigers klaagden over de informatievoorziening, onder meer op Twitter. Reizigersorganisatie Rover noemde de vertragingen belachelijk en onaanvaardbaar. De VVD wil, net als de PVV en GroenLinks, met spoed praten over het vastgelopen treinverkeer. (ANP/Redactie)AD/NL

    04-02-2012, 02:07 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorm schilderij valt van de muur in Antwerps museum

    Enorm schilderij valt van de muur in Antwerps museum

    Het schilderij 'De rede van Antwerpen' bij de verhuizing naar het MAS, maart vorig jaar. © KMSKA

    In het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS) is een enorm schilderij uit 1878 van de muur gevallen. Het doek raakte daarbij zwaar beschadigd. Er zit een scheur van zeker 75 centimeter in het kunstwerk.

    Het schilderij, een werk van Robert Mols, meet ongeveer 9 bij 3 meter en stelt een panorama van het 19de eeuwse Antwerpen voor. Het MAS had het werk in bruikleen van het, voor renovatie gesloten, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Het schilderij kwam los uit zijn bevestiging en viel naar voren. Daarbij raakte het een antieke fiets uit 1870, wat zorgde voor de scheur in het doek. Experts onderzoeken nu hoe het schilderij kon vallen. Tijdens het gebeuren was het museum nog dicht voor het publiek.
    (Redactie)
    AD/NL

    04-02-2012, 02:05 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!