'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.busongeluk in het Zwitserse Sierre
     In totaal zijn er 28 doden gevallen, onder wie 22 kinderen en zes volwassenen. Ook zijn er 24 gewonden bij busramp.

    Bij de doden van het busongeluk in het Zwitserse Sierre zijn zeven Nederlandse slachtoffers te betreuren. Dat zei politiecommissaris Christian Varone gisteren bij een persconferentie in Zwitserland.

    In totaal zijn er 28 doden gevallen, onder wie 22 kinderen en zes volwassenen. Ook zijn er 24 gewonden.

    Aan boord van de rampbus zaten tien Nederlandse kinderen. Negen van hen zaten op een basisschool in Lommel. Het andere Nederlandse kind op een school in Heverlee, vlakbij Leuven. Drie Nederlandse kinderen zijn gewond geraakt.

    Bijna alle gewonden zijn geïdentificeerd. Twee van hen nog niet. Zij liggen in coma.

    Naast de drie Nederlandse kinderen zijn onder de gewonden ook een kind met de Duitse nationaliteit en een van Poolse origine. De andere gewonden hebben de Belgische nationaliteit.

    In de bus zaten 46 kinderen, twee leerkrachten, twee begeleiders en twee chauffeurs. De bus was op de terugweg naar België na een wintersportvakantie in Zwitserland. In een tunnel in Sierre ging het mis en knalde de bus tegen de tunnelmuur. De oorzaak is nog onbekend.

    Gordels
    De kinderen in de rampbus droegen hun gordels, maar de klap van het ongeval was zo groot dat ook de gordels geen soelaas konden bieden. Dat werd ook vandaag gezegd tijdens de persconferentie in Zwitserland.

    De politiecommissaris sprak van een 'apocalyptische situatie'.
    Premier Elio Di Rupo had het over een dramatische dag. 'Er zijn geen woorden voor.' De premier bedankte de Zwitserse autoriteiten voor hun inzet. 'Bewonderenswaardig, want dit werk moet zwaar geweest zijn.' AD/NL

    14-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslag Brussel wraakactie om geweld Syrië

    Aanslag Brussel wraakactie om geweld Syrië 

    BRUSSEL - De man die maandagavond de Rida-moskee in de Brusselse gemeente Anderlecht in de brand stak, had politieke motieven.

    AFP

    Dat maakte het Brussels parket dinsdagavond bekend. Bij de brand kwam de imam om leven, twee anderen raakten gewond.

    De man, van wie de identiteit nog niet met zekerheid is vastgesteld, wilde angst aanjagen bij die mensen die volgens hem verantwoordelijk zijn voor het geweld in Syrië.

    De woordvoerder van het parket liet daarnaast weten dat de man vermoedelijk een Marokkaan is. Ook zou de man wel in België wonen, maar hij wil niet zeggen waar.NU/NL

    13-03-2012, 22:56 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders mishandelen vrouwen na uitgaan

    Nederlanders mishandelen vrouwen na uitgaan

    AKEN - Na een discobezoek in het Duitse Aken hebben drie Nederlandse mannen maandag twee meisjes uit Duitsland ernstig mishandeld.

    Foto:  ANP

    Een van de slachtoffers liep ''niet geringe verwondingen aan het gezicht'' op, meldde de politie in Aken.

    De 19-jarige vrouwen waren vrijwillig bij de Nederlandse mannen in de auto gestapt, in de veronderstelling dat ze een lift naar huis kregen. Onderweg werd echter duidelijk dat de mannen richting Kerkrade reden, en niet naar het huis van de vrouwen.

    Daarop brak een ruzie uit. De mannen gooiden de vrouwen bij een bushalte uit de auto en sloegen hen. Toen de vrouwen op de grond lagen, werden ze in het gezicht geschopt. Daarna vluchtte het drietal richting de Nederlandse grens. Ze zijn nog niet gearresteerd. NU/NL

    13-03-2012, 07:31 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat Robert M. wraakt rechtbank

    Advocaat Robert M. wraakt rechtbank

    AMSTERDAM - Advocaat Wim Anker, die Robert M. bijstaat in de Amsterdamse zedenzaak, heeft maandag de rechtbank gewraakt.

    ANP

    Dit nadat die had besloten dat ouders van slachtoffertjes spreekrecht krijgen.

    M. en zijn advocaat vinden dat de rechtbank meer kijkt naar de belangen van de slachtoffers en de ouders dan naar de belangen van de verdachte. Ze eisen daarom nieuwe rechters.

    M. vroeg zich af of Nederland een rechtsstaat is of ''een ontwikkelingsland'', waar degenen met de beste banen en connecties het recht naar hun hand kunnen zetten.

    Onpartijdig

    Hij zei dat hij beseft dat er ''strafrechtelijke gevolgen'' voor hem in het verschiet liggen, mede door zijn eigen bekentenis. Maar hij wil die gevolgen alleen aanvaarden als zij worden bepaald door rechters die in zijn ogen onpartijdig zijn.

    Tijdens eerdere zittingen bekroop hem al het gevoel dat de rechters die zijn zaak behandelen dat niet zijn. ''Keer op keer zag ik in de formuleringen: het achterliggend oordeel staat al vast. Dan kun je de hele zaak ook wel schriftelijk afhandelen.''

    Arrest

    De advocaten van M. en Richard van O. hadden maandag gevraagd de ouders de mogelijkheid te ontnemen om te spreken tijdens de behandelingen van de zedenzaak.

    De raadslieden van de verdachten kwamen met hun verzoek naar aanleiding van een recent arrest van de Hoge Raad. Die had geoordeeld dat niet de rechter, maar alleen de wetgever het spreekrecht (dat normaal alleen voor slachtoffers geldt) mag uitbreiden.

    Uniek

    Volgens de rechtbank zijn de zaak bij de Hoge Raad en de zedenzaak echter niet te vergelijken. Zo ging het bij de Hoge Raad om de vriendin van een slachtoffer.

    Daarnaast is de zedenzaak zo uniek, dat de wetgever bij het maken van de huidige regeling die niet voor ogen kon hebben gehad.

    Korver

    De rechtbank oordeelde ook dat advocaat Richard Korver niet het woord mag voeren namens een aantal ouders die hij vertegenwoordigt.

    Korver, zei eerder maandag dat de rechtbank zich schuldig zou maken aan ''de hertraumatisering van mijn cliënten'' als zij terug zou komen op haar eerdere besluit.

    Ook Robert M. zelf mengde zich in de discussie. ''Voor zover ik weet is de wet gelijk voor iedereen'', zei hij. 

    Slechte verliezer

    "M. komt een beetje over als een slechte verliezer'', zegt Korver in een reactie op het wrakingsverzoek. Zij kwamen daar immers mee nadat de rechtbank opnieuw had besloten dat de ouders spreekrecht hebben, in tegenstelling tot wat zij graag willen.

    Volgens Korver is M. bang voor wat ouders gaan vertellen over wat het misbruik van hun kinderen voor ze heeft betekend. ''Het zou nog wel eens een redelijke impact kunnen hebben op deze zaak.'' De advocaat denkt overigens dat het verzoek om nieuwe rechters ''redelijk kansloos'' is.

    Lees de Twitterberichten over dit nieuws op NUlive

    Lees alles over de zedenzaak op onze special
    NU/NL

    12-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Rokende kinderen steken kasteel Slowakije in brand'

    'Rokende kinderen steken kasteel Slowakije in brand'

    AMSTERDAM - Twee kinderen in Slowakije worden er van verdacht zaterdag een gotisch kasteel in brand te hebben gestoken toen ze probeerden sigaretten te roken.

    AFP

    Dat meldt persbureau Reuters zondag.

    "De twee jongens, van 11 en 12 jaar, zijn onzorgvuldig omgegaan met lucifers waardoor het Krasna Horka-kasteel in de Slowaakse regio Kosice in brand kwam te staan", zegt een woordvoerder van de politie. Zo'n 84 brandweermannen rukten uit om het vuur brandmeester te worden.

    Aanvankelijk werd gedacht dat de brand ontstond doordat omwonenden onkruid aan het waren plat branden waren. Vonken zouden zijn overgeslagen en het kasteel in brand hebben gestoken.

    Schade

    Volgens het Nationaal Slowaaks Museum is de schade aan het kasteel enorm, maar 90 procent van de historische collectie, waaronder olieschilderingen en ornamenten is gered.

    "Het dak is volledig afgebrand. Zo ook de gotische expositie in het paleis en de klokkentoren. Drie klokken zijn gesmolten", meldt het museum op Facebook. Het kasteel, vlakbij de door Unesco bechermde Domica-grot, dateert uit de 14e eeuw.

    Onderzoek naar de jongens is gaande, de kinderen kunnen door hun leeftijd niet worden vervolgd.

    NU/NL

    11-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren gewaand bier gelanceerd in Antwerpen

    Verloren gewaand bier gelanceerd in Antwerpen

    ANTWERPEN - In het Antwerpse stadhuis is vrijdagmiddag het ruim een eeuw geleden verdwenen Seefbier opnieuw gelanceerd. 

    Foto:  Thinkstock

    De biersoort was destijds zo bekend dat de legendarische volkswijk Seefhoek ernaar werd vernoemd.

    De zoektocht naar het juiste recept duurde ruim 2 jaar. Maar na de vondst bleek het onmogelijk de exacte ingrediënten te vinden. ''Het bier bevatte bijvoorbeeld soorten tarwe die nauwelijks nog voorkomen'', erkent initiatiefnemer Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.

    Volgens hem lijkt het origineel echter veel op het eindresultaat: een troebel blond bier met een kruidige smaak en 6,5 procent alcohol.

    Antwerps burgemeester Patrick Janssens is enthousiast: ''In een tijd waarin smaken steeds meer geglobaliseerd raken, wordt het belangrijker om lokale smaken te ondersteunen'', zei hij. ''Al is het niet ons doel om hier een bieroorlog te crëeren.''
    NU/NL

    10-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische dieven nemen bus of trein

    Belgische dieven nemen bus of trein

    BRUSSEL - Inbrekers in België nemen steeds vaker de trein of bus. Deze trend bespeurt de federale politie, zo schrijft de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen donderdag.

    Foto:  Thinkstock

    Met name in Turnhout is recent het aantal inbraken gestegen. Ondanks acties, waaronder autocontroles, ontbreekt elk spoor van de daders.

    De inbrekers, die ook vaker overdag hun slag slaan, omzeilen bovendien door het openbaar vervoer te nemen ook de registratie van auto's door bewakingscamera's in en om de stad. De politie voert inmiddels ook acties uit in bussen en treinen.
    NU/NL

    09-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode giraffe heeft 20 kilo plastic in maag

    SOERABAJA - In het lichaam van een giraffe in de Indonesische stad Soerabaja is bij autopsie circa 20 kilo plastic aangetroffen.

    Foto:  ANP

    Dat heeft de dierentuin laten weten.

    De 30-jarige mannetjesgiraffe Kliwon had bovendien tbc. Kliwon was de laatste giraffe in de dierentuin. De dierentuin weet niet of de tbc de giraffe fataal is geworden of de hoeveelheid plastic die het dier in de loop der jaren heeft opgegeten.

    Volgens een woordvoerder van de dierentuin is het plastic vooral afkomstig van zakjes waarin eten was verpakt.

    NU/NL

    08-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingzussen die alleen elkaar hadden sterven tegelijk
     
    Patricia en Joan Miller, op een ongedateerde archieffoto. Niet bekend is wie Patricia en wie Joan is. © AP.

    Tweelingzussen die alleen elkaar hadden sterven tegelijk.


    Ze zijn nooit getrouwd geweest, hadden voor zover bekend geen andere familie, geen kinderen en geen vrienden. De tweelingzusjes Patricia en Joan Miller (73) hadden alleen elkaar, en ze zijn vorige week allebei dood gevonden in hun appartement in Californië.

    De een lag in de slaapkamer op de begane grond, de ander in de hal, vlakbij. Volgens detective Matt Harwood  zag het er naar uit dat de twee niet zonder elkaar konden leven, zegt hij in Time magazine.

    Genoeg aan elkaar
    Als jonge meisjes hadden Patricia en Joan uitbundig geleefd en zelfs als danseres en zangeres opgetreden, maar toen ze ouder werden trokken de zussen zich meer en meer terug. Ze namen de telefoon niet meer op, gingen niet naar feestjes en stuurden geen kaarten meer. Een kleine veertig jaar geleden sloten ze zichzelf min of meer op in het huis waar ze nu ook gestorven zijn, en als ze al een keer naar buiten kwamen, maakten ze nauwelijks een praatje met anderen. Ze hadden genoeg aan elkaar, zeggen de buren.

    'Het ziet er naar uit dat ze beiden een natuurlijke dood zijn gestorven, maar we weten nog niet precies wat er gebeurd is', zegt Harwood, die geen vrienden of familie van de tweeling heeft kunnen vinden. 'Ik denk dat de een is overleden, en de ander dat niet aankon.' AD/NL

    07-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten en fruit verandert huidskleur

    Groenten en fruit verandert huidskleur

    AMSTERDAM - Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur.

    Foto:  Gezondheidsnet

    Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect heeft op de huidskleur en publiceerden hun bevindingen deze week in het online tijdschrift PLoS ONE.

    De onderzoekers volgden vijfendertig personen zes weken lang. Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten.

    Aantrekkelijkheid

    Ze ontdekten ook dat de verandering in huidskleur die geassocieerd wordt met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste suggereert dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.

    In eerste instantie waren er 63 deelnemers, echter een groot deel kon al snel stoppen omdat bleek dat er gebruik gemaakt was van zelfbruinproducten en/of recentelijk zonnebaden. De overgebleven deelnemers aan de studie waren voornamelijk blank op twee uitzonderingen na met een aziatisch huidtype.NU/NL

    07-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde man lokt stelende huishoudster in de val

    Bejaarde man lokt stelende huishoudster in de val

    © Thinkstock

    Een 82-jarige inwoner van Leiden heeft zijn werkster in de boeien laten slaan omdat zij hem beroofde van zijn geld. De bejaarde man vermoedde dat zijn werkster geld uit zijn portemonnee stal en merkte daarom een aantal bankbiljetten..

    Toen de 23-jarige vrouw weer in zijn flat was geweest voor een schoonmaakbeurt, bleek er opnieuw geld te zijn verdwenen, meldt het Leidsch Dagblad.

    De vrouw werd buiten de woning opgewacht door de politie, die de gemerkte bankbiljetten bij de vrouw aantrof. Zij werd gearresteerd en meegenomen naar het bureau.

    (Redactie) AD/NL

    06-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiehuis kankerpatiënten boos om bieractie studenten

    Familiehuis kankerpatiënten boos om bieractie studenten

    Het Familiehuis Daniel den Hoed. © Google Streetview

    Een goedbedoelde actie van Rotterdamse studenten is bij het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam in het verkeerde keelgat geschoten. De studenten wilden een bierkaart in het leven roepen, waarmee betaald zou kunnen worden. Een deel van de opbrengst zou ten goede komen aan het Familiehuis.

    Het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam, waar familie van kankerpatiënten kunnen overnachten, is verbolgen over de actie van Rotterdams Studenten Gezelschap (RSG), aldus De Telegraaf.

    De directie laat weten het erg ongepast te vinden dat de link wordt gelegd tussen bier drinken en het Familiehuis. 'Ongezond gedrag, zoals veel alcohol consumeren, kan de kans op kanker verhogen', aldus Familiehuis-directeur Suzanne Tummers.

    De studenten hadden over de actie, waarvoor ook een poster was gemaakt met dames met grote pullen bier in de hand, geen overleg gevoerd.

    Studentenvereniging het Rotterdams Studenten Gezelschap (RSG) heeft het boetekleed aangetrokken en de barkaarten en posters zijn in de prullenmand verdwenen. Er wordt nagedacht over een nieuwe inzamelingsactie.
    (Redactie) AD/NL
     

    06-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moszkowicz staat ouders bij in Amsterdamse zedenzaak

    Moszkowicz staat ouders bij in Amsterdamse zedenzaak

    © ANP

    UPDATE  Advocaat Bram Moszkowicz staat sinds kort de ouders van een slachtoffertje in de Amsterdamse zedenzaak bij. Over de strategie die hij zal kiezen, kon hij nog niets melden.

    Vooralsnog zijn dit de enige ouders van slachtoffers van Robert M. die de bekende strafadvocaat bijstaat.

    De rechtszaak tegen Robert M. en zijn partner Richard van O. begint op 12 maart bij de rechtbank in Amsterdam. Het proces zal een aantal weken duren.

    Onder meer bij kinderdagverblijven in Amsterdam zou M. 87 zeer jonge kinderen hebben misbruikt, zo heeft hij zelf gezegd. Volgens gedragsdeskundigen zou het het beste zijn als M. langdurig in een tbs-kliniek verpleegd wordt. Richard van O. wordt er onder meer van verdacht dat hij M. bij het misbruik heeft ondersteund.

    Moszkowicz' collega Heleen Feenstra, die de zaak samen met hem behandelt, zei dat de ouders die zij bijstaan gebruik willen maken van het spreekrecht dat slachtoffers van misdrijven hebben. Dat betekent dat ze van plan zijn in de rechtszaal een verklaring voor te lezen.
    (ANP/Redactie)

    AD/NL

    05-03-2012, 15:41 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrachtwagen vol wietplanten verliest dak in tunnel

    Vrachtwagen vol wietplanten verliest dak in tunnel

    © ANP

    Een vrachtwagen vol wietplanten is in Sittard het dak verloren in een tunnel. De vrachtwagen kwam klem te zitten waarop de chauffeur flink gas gaf om los te komen. Dat lukte, maar het dak van de laadruimte werd daardoor kapot getrokken.

    Het dak kwam terecht op de rijbaan. De chauffeur reed snel weg. De politie vond de truck even later terug, maar zonder chauffeur. Toen agenten de wagen onderzochten, bleek dat de laadruimte vol stond met wietplanten, zo schrijft De Limburger.

    De vrachtwagen en de planten zijn in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de bestuurder. (Redactie)AD/NL

    04-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen privérit in dienstauto

    Geen privérit in dienstauto

    © ANP

    Provinciebestuurders moeten niet langer privéritjes kunnen maken met hun dienstauto's op kosten van de belastingbetaler. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

    Uit onderzoek van het AD bleek onlangs dat de Utrechts commissaris van de koningin zich liet vervoeren naar zijn vakantiehuis in Friesland. Hij mocht zijn dienstauto ook privé gebruiken en kreeg de extra belastingaanslag vergoed door de provincie. De regels daarvoor zijn inmiddels aangepast.

    De commissaris van de koningin in Zuid-Holland mag zijn dienstauto echter nog steeds gebruiken voor privéritjes. Hij krijgt daarnaast een fiscale compensatie voor het gebruik van zijn BMW als dienstauto.   *1450,00 Euro pér maand.
    De fracties van de PvdA, PVV, SP, CDA en D66 roepen de bestuurder op om zich terughoudender op te stellen. (ANP/Redactie)


    *Aanvulling van Momentje

    03-03-2012, 03:23 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim helft diplomaten betaalt zijn verkeersboete niet

    Ruim helft diplomaten betaalt zijn verkeersboete niet

    © ANP

    Van de diplomaten die in Nederland tegen een verkeersboete aan lopen, betaalt meer dan de helft de rekening niet. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt het een slechte zaak dat zo veel boetes niet betaald worden maar kan de diplomaten niet dwingen.

    NU.nl verrichtte onderzoek naar cijfers die bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau werden opgevraagd.

    Buitenlandse diplomaten in Nederland genieten onschendbaarheid en kunnen daardoor niet verplicht worden om hun boetes te betalen. In 2009 en 2010 werden respectievelijk 60 en 55 procent van de verkeersboetes niet betaald.

    In 2009 en 2010 tezamen liep de Nederlandse staat bijna drie ton aan inkomsten mis door onbetaalde verkeersboetes. Voor het jaar 2011 hebben diplomaten nog ongeveer 127 duizend euro aan boetes uitstaan.

    Nederlandse diplomaten in het buitenland worden door de gedragscode van het ministerie wel verplicht hun boetes te betalen.
    AD/NL

    03-03-2012, 03:17 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met nekbreuk naar huis gestuurd met pijnstillers

    Man met nekbreuk naar huis gestuurd met pijnstillers

    © Thinkstock

    Een man die na een val van de trap met een nekbreuk in het ziekenhuis belandde, werd naar huis gestuurd met een stripje pijnstillers.

    Toen de ambulance arriveerde, werd de Zweed gevraagd om zelf in de ziekenwagen te stappen. Zonder brace werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Vervolgens draaide de dienstdoende arts het hoofd van de man in verschillende richtingen en kwam tot het besluit dat hij een spierblessure had opgelopen. De man werd naar huis gestuurd. Scheel van de pijn ging hij terug naar de behandelende arts, meldt de krant Länstidningen. De dokter maakte een röntgenfoto van zijn arm en schouder, vervolgens werd de man met een dosis pijnstillers weer naar huis gestuurd.

    Drie weken lang verbeet hij de pijn en ging toen naar een tweede ziekenhuis voor een 'second opinion'. Daar werd ook een röntgenfoto gemaakt van zijn nek. Vervolgens werd hij doorgestuurd naar een groter ziekenhuis in Östersund. Daar constateerden de doktoren dat hij een nekblessure had opgelopen en dat hij ook een probleem heeft met zijn ruggengraat.

    Weer werd hij doorgestuurd, deze keer naar het ziekenhuis van Umeå waar de artsen tot de conclusie kwamen dat de man zijn nek had gebroken. Volgens de krant heeft hij veel geluk gehad. Bij elke beweging verschoof zijn ruggengraat een paar centimeter en riskeerde hij een verlamming. (Redactie)AD/NL

    02-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso opgenomen in Londens ziekenhuis

    Prins Friso opgenomen in Londens ziekenhuis

    Prins Johan Friso. © epa

    UPDATE  Prins Friso is gistermiddag 01-03-2012 opgenomen in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.

     Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot  
    Prinses Mabel
    Prinses Mabel en prins Friso in mei 2011. © ANP
    Prinses Mabel en prins Friso in mei 2011. © ANP
     Londen biedt de kinderen van Prins Friso het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit  
    RVD
    De koninklijke familie heeft gekozen voor het Wellington ziekenhuis op basis van adviezen van deskundigen. 'Daar kan prins Friso in zijn huidige toestand optimaal worden verzorgd', aldus de RVD. Ook biedt Londen voor zijn kinderen 'het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit'. Friso woont met zijn echtgenote prinses Mabel en twee dochtertjes Luana (6) en Zaria (5) al enige tijd in de Britse hoofdstad.

    Intensieve periode
    Met de opname in het Londense ziekenhuis 'breekt een lange en intensieve periode voor de koninklijke familie en met name het gezin van prins Friso aan', aldus de RVD. In de kliniek zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen. Koningin Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken.

    Friso verliet eerder vandaag het ziekenhuis van Innsbruck. Daar werd hij bijna 2 weken geleden opgenomen nadat hij bij het Oostenrijkse Lech door een lawine werd bedolven. Door het ski-ongeval liep de prins een ernstige hersenbeschadiging op. Hij komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn, lieten zijn artsen weten. Een eventueel herstel zal in ieder geval maanden, zo niet jaren in beslag nemen.

    Terughoudendheid
    De RVD herhaalde dat de koninklijke familie alle ruimte nodig heeft om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Friso en het leven daarop in te richten. De Oranjes verzoeken de media opnieuw om hiervoor de privacy van het gezin te blijven respecteren. 'De koninklijke familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs', liet de RVD namens hen weten.

    Mabel herhaalde de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. 'Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven', aldus de prinses. 'Mijn dank hiervoor is groot.' AD/NL
    (ANP/Redactie)

    02-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OM: Rapper prostitueerde vermiste Jaimy en Lisa

    OM: Rapper prostitueerde vermiste Jaimy en Lisa

    Rapper MF Juice.

    De 29-jarige rapper, MF Juice, die afgelopen maandag werd opgepakt naar aanleiding van de vermissing van twee meisjes uit Vleuten en De Meern wordt ervan verdacht het duo te hebben geprostitueerd. Dat meldt het OM vandaag. Ook heeft de Amsterdammer met zeker één van de meisjes ontuchtige handelingen verricht.

    De 15-jarige Jaimy en 14-jarige Lisa werden, een week na hun verdwijning, aangetroffen in een Rotterdamse woning. Ze verkeerden toen, volgens de politie, in 'redelijke gezondheid'. Naar nu blijkt heeft de man de meisjes in de woning ondergebracht en wierf klanten voor hen.

    Aan één meisje vergrepen
    Als de meisjes 'aan het werk' waren,  hield de man de wacht en nam na afloop het geld van de klanten in ontvangst. Daarnaast zou hij zich aan één van de hen hebben vergrepen. Tevens beperkte hij de meisjes in hun contact met de buitenwereld.

    Gregory dos S., zoals MF Juice werkelijk heet, is geen onbekende van de politie. Hij zat eerder vast voor een geweldadige beroving. Ook zou hij prostituees hebben beroofd in een seksclub. Voor de verdwijning van Jaimy en Lisa zou hij hebben getwitterd op zoek te zijn naar meisjes voor een fotoshoot.

    Tweet 'Sexy'
    Mogelijkerwijs heeft één van hen op de oproep gereageerd. De man noemde één van de meisjes, daags voor hun verdwijning, 'sexy' op het sociale medium. Hoe de meisjes, die vrijwillig hun ouderlijke woning verlieten, in het huis in Rotterdam terecht zijn gekomen is nog onduidelijk. 

    De Amsterdammer wordt nu verdacht van mensenhandel, seksuele uitbuiting en ontucht met, één van, de slachtoffers. De rechtbank in Utrecht heeft vandaag besloten het voorarrest van de man met minstens zestig dagen te verlengen.

    Een tweede verdachte, een 29-jarige vrouw uit Den Helder, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Zij wordt verdacht van het onttrekken van de meisjes aan het wettelijk gezag en van mensenhandel. (Redactie)AD/NL

    02-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Steven B. voelen zich 'besodemieterd' door zoon

    Ouders Steven B. voelen zich 'besodemieterd' door zoon

    Steven B.

    De ouders van Steven B., de man uit Roosendaal die gisteren bekende een 5-jarig meisje uit Oudenbosch te hebben ontvoerd en seksueel te hebben misbruikt, zijn geschokt door de bekentenis van hun zoon. 'We voelen ons door onze zoon besodemieterd', zegt de vader van B. 'We hebben moeilijke weken gehad. Je kunt het niet geloven dat je kind zoiets doet.' De ouders vinden dat hun zoon een passende straf verdient.

    B. gaf eveneens toe op een eerder moment ontucht met een ander meisje uit Oudenbosch te hebben gepleegd. Tegenover Omroep Brabant omschrijven de ouders van Steven hun zoon als een vrolijke, goed opgevoede jongen. 'Hij was altijd bezig. Steven is filmgek en ging wel vijf tot zes keer per week met zijn vriendin naar de bioscoop. Ook ging hij helemaal op in zijn hobby als jeugdtrainer bij voetbalclub DVO'60.'

    Donderdagochtend vernamen zijn ouders de bekentenis van B. via de media. Wegens de beperking die hun zoon is opgelegd, hebben ze hem nog niet gesproken. In beperking mag een verdachte alleen contact met zijn advocaat hebben. B. werd 17 februari 's avonds in zijn woning aangehouden. Tegelijkertijd deed de politie ook een inval in de woning van zijn ouders. 'Een verschrikkelijke ervaring.'

    In het ongewisse
    Bij de inval werd ook de computer van Stevens vader meegenomen. 'Ons werd alleen verteld dat de politie er was, omdat onze zoon iets vreselijks zou hebben gedaan. Anderhalf uur lang mochten we alleen maar op de bank zitten en bleven we in het ongewisse. Uiteindelijk zijn we meegegaan naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.'

    Lopende het onderzoek is B's ouders niet verteld wie de slachtoffertjes van hun zoon zijn. Contact met de betrokken families hebben ze daarom nog niet kunnen leggen. 'Wij weten niet wie de slachtoffertjes zijn, dat is ons niet verteld. We volgen alles via de media.' Zijn ouders hebben wel slachtofferhulp aangeboden gekregen, meldt Omroep Brabant. 'Het is ook voor ons een heel moeilijke tijd', zegt zijn vader.

    Steven B. ontvoerde het 5-jarige meisje op 9 februari bij haar school. Getuigen zagen hem in een lichtblauwe Ford Ka, voorzien van gele streep, rijden. Het meisje was een uur samen met B. Hij zette het meisje, onder het oog van een agente, later weer uit zijn wagen. De agente ontfermde zich over het meisje en  verloor de auto uit het oog.

    Tweede meisje
    Bijzonderheden over het tweede, volgens B. eveneens misbruikte, meisje geeft de politie nog niet vrij. Ook de leeftijd van het kind wordt in het belang van het onderzoek nog niet gemeld. B. blijft nog zeker 90 dagen vastzitten, besloot de rechtbank in Breda. Het onderzoek in de zaak is, ook na B's bekentenis, nog in volle gang.

    Meer aanhoudingen worden door justitie niet uitgesloten, zegt Officier van justitie John Remmerswaal. 'In eerste instantie werd deze man verdacht van een drietal pogingen op dezelfde dag en de ontvoering van het 5-jarig meisje. Daar is nu een extra feit bij gekomen. Met een dergelijk patroon aan feiten sluit ik niets uit. We zullen groot en goed onderzoek doen naar de mogelijkheid van andere feiten.' (Redactie)AD/NL
    02/03/12 00u42

    02-03-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!