In kleine steelpan de koffieroom, honing, cacao, Creme de Cacao en cognac al roerend door en door heet laten worden. Koffie zetten en de slagroom met suiker stijfkloppen. Koffieroommengsel en espresso over koffiebekers of glazen verdelen. Slagroom erop scheppen en met wat cacao bestuiven. Direct serveren.
Gisteren is mijn eigenste cache-reeks "M'n Dorp in de Kempen" van start gegaan.
Nog maar net 'on-line' of ik kreeg al een berichtje dat de eerste van de reeks van elf gevonden was. In de namiddag ben ik zelf gaan cachen in de buurt van Heist o/d Berg. Bij mijn thuiskomst bleek dat mijn cache-reeks al druk bezocht was. De podiumplaatsen (FTF, STF, TTF) zijn zo goed als verdeeld.
Geocacher D_Jakke
File aan een cache
De grote slokop, de 'champion of the Kempen' is D_JAKKE. Deze Geocacher behaalde zijn 150ste FTF (first to find) en heeft ondertussen reeds 1500 caches gevonden, all over the world...
De cache-reeks blijft in princiepe 'jarenlang' liggen. Als u zich geroepen voelt om deze caches te loggen schrijf je dan gratis in bij www.geocaching.com, iedereen is welkom...
De winter staat voor de deur...waarom geen receptje voor een winterse koffie...
Koffie Winterdroom
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 sterke koffie (200 ml)
200 ml hete cacao
1 mespuntje peperkoekkruiden
100 ml melk
suiker naar smaak
1-2 stukjes peperkoek ter decoratie
Bereiding
Roer de cacao en de peperkoekkruiden door de koffie
Schuim de melk op
Vul de glazen voor de helft met koffie. Vervolgens aftoppen met melkschuim. Voeg suiker naar smaak toe en bestrooi het geheel met kleine stukjes peperkoek
Serveren met verse peperkoek, een perfecte combinatie.
Wanneer de nacht is aangebroken, En de geliefden samenkomen, Dan delen zij de donkere chocolade, Die de passie door de aderen doet stromen. Dan is de hemel heel nabij, Dan zingt het hart en alle zinnen, Van liefde en geluk en van beminnen.
Het is verrassend, maar er zijn tegenwoordig veel mannen die kiezen voor een damesspecifiek ontworpen (DSO) fiets, in het bijzonder als het gaat om mountainbikes voor steile ritten. Ook voor dagelijks gebruik kiezen vele mannen voor de damesfiets. De belangrijkste reden hiervoor is het ontwerp van de fiets dat hun voorkeur heeft... Lees meer...
Ik heb het druk, druk, druk met Sinterklaas-inkopen doen loop mijn voeten stuk strompel op één schoen want met wortel voor 't paard staat de ander bij de haard.
Moet nog surprises maken passende rijmen bedenken hoor mijn hersens kraken... maar ben als 'n kind benieuwd of de Sint mij iets zal schenken.
Ingrediënten : Douwe Egberts Senseo® Kenya koffie 2 dl warme melk en melkschuim 1/4 van een vanillestokje 1 koffielepel cacaopoeder 1 soeplepel rietsuiker 1 bolletje vanille-ijs
Bereiding : - Splijt het vanillestokje en deponeer een mespuntje van verse korrels in uw koffiekop. Voeg er het cacaopoeder en de rietsuiker bij. - Laat de melk opwarmen tot u een smeuïg en romig melkschuim bekomt en giet dit als eerste in je kop. - Plaats uw Douwe Egberts Senseo® Kenya pad in je Philips Senseo® machine en druk op de knop voor 1 kop. De koffie zal zich vermengen met de warme melk, de vanille en de rietsuiker. - Voeg een bolletje vanille-ijs toe, en bestrooi met cacaopoeder
Sleutelhanger welke owner heeft vergezeld tijdens zijn pelgrimstocht voor het goede doel naar Santiago de Compostela (Spanje) in 2009. (Zie ook: www.lch.be)
Doel:
De trip nog een keer laten overdoen via de Geocache-weg en liefst volgens de St Jacobsfietsroute. Hopelijk doet de TB zoveel mogelijk plaatsen aan.
Koffie wordt lekkerder als je het uit een eigen kop drinkt. Onderzoekers ontdekten dat mensen zich prettiger voelen als een koffie- of thee gedronken wordt volgens een bepaald ritueel, dat telkens hetzelfde is. Het drinken uit een favoriete (onderscheidende eigen) mok, zorgt op die manier voor een prettiger koffiemoment. Dus neem de favoriete mok van thuis voortaan elke dag mee naar het werk. Of, als de koffie op het werk beter is dan de Senseo van thuis, andersom.
"Cacher, erger je niet" is een gezegde dat soms wel eens van toepassing is bij het zoeken naar 'de schat'... Pedro&Lewis zijn vanaf nu de trotse bezitters van deze Geocoin met dezelfde benaming. 'This coin can be discovered only', dat wil zeggen dat dit prachtig Geostukje in antiek goud bij de bezitter blijft maar dat andere Geocacher dit virtueel in hun bezit kunnen krijgen op aanvraag...De jacht op deze coin is dus open...
Brasilia koffie Meng in een mixer een kopje espressokoffie, een eetlepel room, twee eetlepels rum, twee eetlepels bruine suiker en een theelepel vanillesuiker. Serveer dit in een theeglas en voeg er een blokje ijs aan toe
Goden koffie Serveer een espressokoffie in een theeglas en voeg al roerend een borrelglaasje advocaat toe. Vul af met slagroom en een toefje cacao.
Bretonse koffie Meng een volle eetlepel bruine suiker met een borrelglaasje Calvados. Goed roeren en hierover een hete espressokoffie gieten. Vul het kopje af met slagroom en strooi hierop een toefje kaneel.
Napolitaanse koffie Schenk een borrelglaasje Vieux in een theeglas en vul dit aan met een espressokoffie. Vul het glas verder aan met dunne room en breng hierop een toefje kaneel aan.
Tonic koffie Voeg aan een espressokoffie twee eetlepels dunne room, een eetlepel franse Cognac en vier schepjes suiker toe. Meng alle ingrediënten in een mixer.Giet het mengsel in een theeglas en voeg twee ijsblokjes toe.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)