Nieuwpoort Vissershaven...Nieuwpoort is gelegen aan de monding van de Ijzer op zon 15 km van Veurne. Nieuwpoort is de plaats waar de Ijzer, vele kanalen en beekjes samenkomen. Deze waterlopen komen samen aan de Ganzepoot, dit is een groot sluizencomplex in de vorm van een ganzenpoot. Vanaf de Ganzepoot tot aan de monding in de Noordzee is er een 2 km lange havengeul. Langs de havengeul bevindt zich de vissershaven met vismijn.
Gisteren vanuit Zaventem de landelijke route van de 30ste Gordel gefietst. Een goeie 60km langs Vlaams-Brabantse dorpjes. Over rustige landelijke wegen en door parken en bossen van de startplaats via Humelgem en Steenokkerzeel naar Berg en Perk en verder via Elewijt naar het BLOSO-domein van Hofstade. Hier hielden we een lunchpauze zoals de meeste van de deelnemers... Verder naar de Leuvense vaart tot in Kampenhout-sas en het mooie landelijke Relst naar Erps-Kwerps om via Kortenberg terug naar Zaventem te fietsen.
In Nil-Saint-Vincent, een deelgemeente van Walhain, bevindt zich het geografische middelpunt van België. Je fiets er op enkele meters langs. Landbouw is het hoofdkenmerk van deze streek. Maar de valleien van de kleine riviertjes maken dat het een licht glooiend landschap is dat het daar ook begroeid is met iets anders dan suikerbieten, graan en ma&ieuml;s. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. De website van Walhain vermeldt dat hier in de 18de eeuw de eerste aardappelknollen werden geplant.
Starten deden we in Walhain in Waals Brabant. De fietsroute is 38km lang en je mag je verwachten aan enige kasseistroken. De GPS-track kan opgehaald worden bij GPStracks.nl
Stats generated by FindStatGen3 V3.8.03 by rutson and lignumaqua, running on GSAK v7.7.2.56 Theme from pisg by Morten Brix Pedersen Statistics generated in 26 seconds. This work is licensed under a Creative Commons License .
Soms vind je een cache echt niet, ondanks alle middelen die je inzet...
Zelfs de viertand van de boer kon niet helpen bij de zoektocht... Noot: de naam van de legger van bewuste cache is PocoLoco...zegt dat misschien genoeg..?
Een simpele Mexicaanse koffie voor 'dos personas'...
Ingrediënten: * 100 ml slagroom * 25 gram pure chocolade * 2 tassen espresso * 2 eetlepels rhum
Bereiding: Klop de slagroom op. Rasp de pure chocolade en verdeel deze over de twee tassen. Giet de espresso over de chocolade. Voeg de eetlepel rhum toe. Tenslotte bedek je de koffie met slagroom.
In 2010 focust de Fietsersbond vzw zich extra op de oudere - maar daarvoor niet minder dynamische - fietsers (55+). Met de campagne 'Senioren veilig op de fiets!' biedt de Fietsersbond vzw een educatief programma aan dat tegemoet komt aan de specifieke noden van senioren op de fiets en in het verkeer.
Fietsen in West-Vlaanderen. Fietsen met wind op kop...Fietsen door de Moeren... De Moeren, gelegen tegen onze kustlijn en tegen de Franse grens.
Kasteel van Beauvoorde
De Moerenroute brengt de fietser door een heel afwisselend landschap. Je passert de vlakke polders waar de grond zwaar en kleiïg is. Het Houtland is glooiend en voorzien van struiken en bomen. Het 3.000 ha groot landbouwgebied De Moeren is dan weer het laagste punt van België. Je fietstocht start in Beauvoorde en gaat daarna langs charmante dorpjes als Izenberge, Gijverinkhove, Leisele en Houtem. Je maakt er kennis met kastelen, stemmige dorpspleintjes, molens en oude hoeven. De Moerenroute brengt een stuk onvervalst boerenland voor het voetlicht. Men ontmoet er twee landschapstypes : de vlakke, open Moeren en het zachtglooiende, meer geborgen Houtland van Veurne-Ambacht. De Moeren vormen het laagst gelegen polderland van Vlaanderen. Ze ontstonden door drooglegging van een middeleeuws moeras. Het Houtland ligt hoger en vormt het zgn. Plateau van Izenberge. Het vertoont meer reliëf en herbergt vele lieftallige dorpjes. De route start in Beauvoorde en doet o.m. Leisele en Houtem aan. De terugweg voert door de Buitenmoeren naar de eigenlijke Moeren met de St Karels en St Gustaafmolen. De folder geeft 39 km aan als totale lengte van de route. Op onze teller stonden 46 km waarschijnlijk door het zig-zag rijden tegen de wind in...
Een familietraditie: Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al 228 jaar lang de Gueuze Lambic, sinds 1781. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij « De Mol ». Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martins "Finest Beer Selection, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort...
Je kent ze wel, de populaire bierfietsen, een rijdende bar met een tap in het midden voor zon 10 tot 20 personen. In Amsterdam werden ze onlangs verboden, omdat ze volgens de wet onder de categorie fiets vallen en daarom dus te breed zijn voor de weg. De rechter kwam tot dat oordeel in een zaak over een ongeluk met een bierfiets, vorig jaar mei in Amsterdam-Noord. Drie vrouwen raakten gewond toen de bierfiets die ze hadden gehuurd voor een vrijgezellenfeest, te hoog bleek voor een fietstunneltje... Meer info op: www.fietsen123.be Vorige week zag ik er nog eentje 'rijden' in mijn eigen dorp...
Noot: Bovenstaande fiets heeft WEL de reglementaire afmetingen en kan gehuurd worden bij Maxi Fun, zie ook www.maxifun.nl
Westmalle: de bierroute... Deze fietsroute van 48 kilometer vertrekt aan de abdij van de trappisten van Westmalle.
De abdij werd in 1794 opgericht door cisterciënzermonniken. Aanvankelijk legden de religieuzen zich toe op het ontginnen van de woeste heidegronden in de Kempen. Later gingenzij over tot verschillende andere activiteiten waaronder het brouwen van de volksdrank: het bier. Hun ondertussen wereldbefaamde trappistenbieren Westmalle Dubbel en Tripel, gebrouwen binnen de abdijmuren, vormen de rode draad tijdens deze fietsroute. De Malse trappist is één van de zeven unieke trappistenbieren in de wereld. Verkorting mogelijk en dan bedraagt de afstand 28km. Fietskaart van de Antwerpse Kempen nr. 2 Knooppunten: 62 63 47 45 42 44 99 48 49 50 51 61 55 92 93 89 90 63 62 (start)
Meer nieuws in: www.fietsroute.org
Fietsen met de GPS, sinds een aantal jaren is dit ook mogelijk in Vlaanderen. Er bestaan ondertussen al héél wat GPS toestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor outdoor activiteiten, zoals wandelen en fietsen. Het grote verschil met de gewone GPS toestellen is dat men z'n GPS fietstocht kan opslaan (tracks), bekijken (bvb met Google Maps, Google Earth of Mapsourcce) en uitwisselen. Een GPS track is een soort kruimelspoor van jouw traject dat je wenst te volgen. Een GPS route bevat meer informatie dan een GPStrack, o.a. instructies geven van afslagen en veranderingen in het traject. U heeft ook de mogelijkheid om GPS fietsroutes & tracks gratis te downloaden via het internet en deze in uw GPS te laden, dit is meestal in het "gpx" formaat. Andersom is het ook mogelijk om fietstochten uit te stippelen met een fietsrouteplanner of kaartsoftware en deze dan te exporteren.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)