Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente bode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden,
    't Is koud en er waait 'n ijzige wind door den draai. Nee mensen, 't weer ziet er niet goed uit vandaag. En nochtans, moeder natuur doet flink haar best om  de nakende lente aan te kondigen. Crocussen bloeien volop en de knoppen van de hortensia beginnen flink te zwellen. Nu nog even wachten op een paar zonnige dagen, en wij kunnen weer beginnen tuinieren,en fietsen dat de spaken uit ons wiel vliegen.
    'k Begin er al flink zin in te krijgen om eens goed "gaze" te kunnen geven. Het zal deugd doen na zo'n  lange winterstop! Bij deze gedachte wens ik u allen nog een heel fijne dag. Pas op als jullie van achter den draai komen... 't Kan zijn dat daar iemand staat die u toe roept: à demain!

    31-01-2008 om 10:30 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesneuveld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. Vandaag breng ik jullie een stukje kunst uit ver vervlogen tijden. Ik vond deze resten van een oude windmolen, hier even verder voorbij den draai, zo halverwege Zuiddorpe en Oostburg. 'k Dacht zo bij mijn eigen: dat is een fotoken waard. Een stille getuige uit een ver verleden. Ik hoop dat jullie er voor vandaag tevreden mee zijt. ' Is dat of niets hoor! Ik heb vandaag weinig tijd om mij met jullie bezig te houden. Er zitten weer een nieuwe dosis mémoires in mijnen kop. Ik ga die vandaag trachten op te schrijven, voor dat ik ze weer vergeet! Al je die wilt lezen klik dan gewoon op bijgaande foto. Ik wens jullie veel leesgenot en nog een heel fijne dag...à demain!

    30-01-2008 om 11:24 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nico De Guchtenaere Kunstschilder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nico De Guchtenaere exposeert in Galerie Lieve Lambrecht in Merendree
    Klik op de foto om de gelerie te bezoeken

    29-01-2008 om 15:05 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker ( 3 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey beste lezers,
    Vandaag breng ik jullie nog maar wat kunst. Om in de stemming te blijven.  Nog een van de tientallen werken van onze zoon en kunstschilder Nico De Guchtenaere. Die staan nog te kijk tot en met 24 februari in Galerie Lieve Lambrecht in Merendree. En 't is serieus lieve mensen, 't is echt de moeite. In eigen termen zou ik zo zeggen, 't es niet gezeverd... Chapeau!  Jullie moeten echt gaan kijken met 't weekend... Ik ken mensen die er hun eten hebben voor laten staan! Dat raad ik nu ook niemand aan, want er is mee momenten zo veel volk, dat ge in de rij moet staan tot achter den draai , om binnen te geraken. Allen daar heen, zou 'k zo zeggen. Misschien  staan we naast mekaar in de rij aan te schuiven; wel 'k zal jullie dan een fijne dag wensen. Tot  in de rote!

    29-01-2008 om 11:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste Bloggers, Een fijne zondag gehad? Hopelijk wel. Wij hebben gisteren genoten van kunst van de bovenste plank. Zijn naar de Galerie Lieve Lambrecht in Merendree geweest. Niet gezeverd zulle! Drie gekende kunstenaars, waaronder onze zoon Nico, tonen hier hun recentste werken. De belangstelling was 'GEWELDIG' zou de Eddy zeggen. 't Was waar ook. Wij moesten zoeken voor 'n parkeer plaatsje, en nochtans er was een heel grote parking.Wij stonden er versteld van dat er zo veel kunstminnende mensen zijn. Maar ja, er zijn ook prachtige dingen te zien. Zoveel zelfs, dat ik dat hier moeilijk kan beschrijven. Maar 't is beter dat jullie daar zelf eens naar gaan kijken. Jullie kunnen er terecht ieder weekend, van vrijdag tot zondag, en .....'t is verdekke nog helemaal gratis. Dat is ook al zeldzaam in deze tijd. Nog 'n fijne dag lieve lezers en à demain!

    28-01-2008 om 08:55 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsopgang in de polder (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden bloggers! Vandaag wil ik jullie nog maar eens laten mee genieten van een enig mooie zonsopgang in de Zeeuwse polders. Wat een kleurenpracht! Maar vandaag is er nog meer kleurenpracht te zien hoor! Toch niet vergeten zeker? In Merendree, in de Galerie Lieve Lambrecht, opent er vandaag een prachtige tentoonstelling van etsen, beeldhouwwerken en schilderijen. En onder die schilderijen zijn er bijzonder mooie werken van niemand minder dan Nico De Guchtenaere. Jullie moeten dat beslist een zien mensen,en jullie moeten geen schrik hebben om zo'n werk te kopen hoor. Momenteel is dat een betere geldbelegging dan aandelen kopen, die misschien morgen niks meer waard zullen zijn. Dus geef gaze, zou 'k zo zeggen, en maak er een fijne zondag van.

    27-01-2008 om 10:25 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de zon opkomt in de Polders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Nog voor de zon opkwam waren wij deze morgen al in de polder tussen Sas van Gent en Axel. Al hoewel de horizon vandaag veel wind voorspelde, was het deze morgen een lekker rustig weertje. Lekker om te wandelen en te genieten van die prachtige zonsopgang aan die schier eindeloze gezichts einder. 't Was het moment om een plaatje te schieten, wat ik dan ook gedaan heb. Nu kunnen jullie ook mee genieten van dit prachtig schouwspel, ons door moeder natuur gratis aangeboden, op weg naar de zaterdagse markt, bij onze Noorderburen. Verder wens ik jullie allen nog een heel fijn weekend. Geniet er van met volle teugen! Ik zeg u: à demain...doei...doei

    26-01-2008 om 11:11 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze jarige tweeling!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste vrienden Bloggers! Vandaag zijn we in feeststemming. Twee van onze kleinkinderen zijn vandaag jarig. Twee flinke zussen die vandaag zeker een dikke proficiat verdienen. Laat de champagne maar knallen! En ondertussen gaan omaatje en opaatje vandaag fietsen, om hun door de winter verstramde benen wat leniger te maken. Het is hoog nodig want onze scharnieren beginnen zo wat overal te kraken. Wij gaan ons een beeetje inrijden, daar juist achter den draai, in de polders, waar we niet te veel mensen storen met ons krakende gewrichten! Maar 'k ben zeker, het zal ons deugd doen. Nog 'n prettige dag ...à demain, zou 'k zo zeggen!

    25-01-2008 om 09:57 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rietvelden in de Damse vaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, beste Blogvrienden! Vandaag neem ik jullie mee langs de Damse Vaart tussen Damme en Sluis. Een prachtige fietsroute onder door de wind gegeselde eeuwen oude bomen. Een enig mooi landschap, dat straks al zijn charme kwijt zal zijn. Die oude reuzen worden gekapt omdat ze zo gezegd 'n gevaar vormen voor fietsers en voetgangers. Er komen weliswaar nieuwe exemplaren, maar die ingreep zal 't landschap voor lange tijd fel veranderen. 't Zal niet helpen met eventjes achter den draai te gaan kijken hé mensen. Daarom vandaag deze foto als herinnering. Ik zelf ga vandaag nog wat herinneringen neerpennen in mijn mémoires. Maar daar voor moeten jullie "Mijn Plekske" maar eens kriebelen met jullie muis! Nog een fijne dag al te gare!

    24-01-2008 om 09:51 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterbloesem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste lezers! Het is bijna niet te geloven, maar als de temperatuur zo blijft, staan binnen 'n paar weken, al verschillende lente bloeiers in bloei. De forsitia begint al kleur te tonen en de paasbloemen staan binnen 'n paar dagen in hun volle glorie te pronken. Het wordt een vroege lente. Hopelijk moeten wij met Pasen onze schaatsen niet aanbinden! Maar dat zou misschien ook wel zijn charme hebben. Wij gaan in elk geval genieten van de zachte temperaturen. Vandaag gaan onze paardjes een eerste maal van stal. Eventjes losrijden achter den draai! Wij hebben er al zin in! Nog 'n fijne dag beste lezers en à demain!

    23-01-2008 om 11:17 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers, Allereerst mijn excuses omdat ik jullie gisteren in de steek heb gelaten. Ik had zo dol graag op post geweest, maar ik heb gisteren echt niet de tijd gehad om mijn blogske bij te werken. Vandaag breng ik jullie een beetje "kunst in de kijker". Nico, jullie weten wel, dat is dienen flinken zoon van ons, stelt vanaf zaterdag as. zij prestigieuse werken te toon in Galerie Lieve Lambrecht, in Merendree. Hij doet dat, samen met nog 'n paar andere gerenomeerde kunstenaars. En ze brengen alle drie de "crème van de crème" op kunst gebied.'t Zou toch spijtig zijn moesten jullie die tentoonstelling missen. Serieus lieve mensen, jullie moeten daar echt eens naar gaan zien. 't Is echt de moeite. En moesten we mekaar dan tegenkomen, wel dan neem ik jullie even mee tot achter den draai... ge weet wel hé! Nog een fijne dag! Saluut!

    22-01-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de helleborus bloeit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar staan ze dan weer volop te pronken. Prachtige hagelwitte helleborus bloemen, nog 'n beetje verscholen tussen hun stevige bladeren, alsof ze zich willen beschutten tegen kou en wind. En van dat laatste krijgen wij de laatste dagen meer dan genoeg.Maar een mens vergeet soms dat we nog maar januari zijn! Het had slechter gekund.Vandaag ziet het er echt wandelweer uit. Wij gaan ons laten meedrijven door de wind en ons eens flink laten uitwaaien in de weidse polders. Wij gaan er van genieten. En ik hoop ook dat u allen een fijne dag moogt beleven, zodat u genoeg energie kunt opdoen om de volgende werkweek te trotseren. Geniet van jullie zondag, en à demain!

    20-01-2008 om 10:06 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n lente bode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Samen met deze vroege lente bode wil ik jullie allen een heel fijn weekend toe wensen. Het weer is wel niet veel soeps, maar wij gaan daar niet over zeuren.'t Is goed voor onze portemonnee; en dat is toch ook een pluspunt hé. Zijn deze morgen al vroeg naar de markt geweest, daar juist achter den draai, bij onze noorder buren. Provisie opgedaan voor een ganse week. 't Vrouwke kan weer koken nar hartelust, 't zal dus weer een kermisweek worden. 't Mens zal haar weer kunnen uitleven, en ik zal er stiekem van profiteren! Nog een fijne dag! à demain, zou'k zo zeggen!

    19-01-2008 om 10:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ald de winterjasmijn bloeit..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Zou het waar zijn? Dat de lente in aantocht is als de winterjasmijn bloeit! 'k Ben het toch niet zeker hoor. 't Kan best zijn dat er ons volgende maand nog 'n pakske winter te wachten staat. Maar laat ons niet pessimistisch doen, en hopen op een vroege lente, zodat we spoedig onze stalen rossen kunnen van stal halen. Alleen de gedachte daar aan, doet me nu al kriebels krijgen om er op uit te trekken. Vandaag wordt het voor mij een rustdag. Gisteren gans de dag op draai geweest met moeder de vrouw. Kennen jullie dat? Van 't een naar 't ander.. Op de duur hangt dat in de benen hé. Daarmee leg ik er vandaag de riem af. Nog efkens gaan zien achter den draai.... gaan kijken wat dat ik u morgen ga vertellen hé. A demain jongens en meiskes, en nog een fijne dag....doei....doei

    18-01-2008 om 10:34 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderwolken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers, Wees gerust lieve mensen, ik breng u vandaag helemaal geen donderwolken. Moest het aan mij liggen dan kregen jullie alle dagen zon, van 's morgens tot 's avonds. Maar sommigen onder u zouden dat misschien ook een beetje "trop" vinden denk ik. Dus laten wij 't weer maar zijn gang gaan. Voorzeker nog 't beste voor iedereen. Maar laten wij allen ons best doen om voor mekaar 'n zonneke te zijn. Dat zal ook al veel goedmaken hé. Ik wens jullie allen een fijne dag, en ik; 'k ga op stap met 't vrouwken lief. Naar stad om de bloemekes eens buiten te zetten. Jullie zullen er misschien nog van horen. Nog een fijne dag al te gare!

    17-01-2008 om 08:17 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een zonnige dag in Hoek ( NL)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers, Hoe is't, niet weg gewaaid gisteren? Waarschijnlijk niet hé. Senioren hebben nog al stevige wortels. Maar 'k ben toch niet tot achter den draai geraakt, want daar in de vlakte waait het altijd nog harder. 'k Ben stillekes bij 't vrouwken gebleven, en wat op 't peeceeken gespeeld en in mijn fotokes zitten rommelen. Nog 'n geluk dat we dat kunnen, anders zou ik misschien nog moeten leren klaverjassen. En dat is aan mij helemaal niet besteed. En 'k heb ook nog wat verder aan mijn mémoires gewerkt. Hebben jullie ze al gelezen? Nee, nog niet? Wel dan wordt het hoog tijd! Weten jullie niet hoe ge daar aan moet komen? Klik gewoon in de linkerbovenhoek.. op "Mijn Plekske". 'k Heb dat toch zo graag, want het kan verdomd deug doen! Nog een fijne dag, en tot in den draai!

    16-01-2008 om 09:49 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers, Het ziet er weer uit om een grijze dag te worden. En als het waar is wat de weermakers voorspellen, zullen wij ons moeten vast houden aan de takken van de bomen. Zolang die niet omwaaien natuurlijk. Het is daarom dat ik u vandaag nog een fotoken presenteer uit een zonniger periode, en genomen aan die prachtige Hoekse kreek in Zeeuwsch Vlaanderen. Een enig mooi en rustig plekje, waar menige watervogel uit mensenhand komt eten. Moge dit plaatje en beetje zon brengen op deze grijze dag, en laten we allen ons best doen om zelf een zonneken te zijn voor de anderen. Nog een hardstikke fijne dag, beste lezers, en tot in den draai!

    15-01-2008 om 09:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelbeeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste bloggers Gisteren even geprofiteerd van een klein zonnig moment om deze foto te nemen. Weerspiegeling van rietvelden op de Boerekreek.'n Prachtig plekje midden 't Meetjesland. Zijn daarna nog even afgestapt in een gezellig eethuis om lekkere appelbeignets te smullen, met daarbij een geurig bakje koffie. Meer moest dat voor ons niet meer zijn hoor! Onze zondag namidag kon weer niet meer stuk. Er mogen er zo meer volgen. In die sfeer van voldoening wens ik jullie allen een fijn begin van de nieuwe werkweek. Niet pleujen hé lieve mensen!

    14-01-2008 om 10:28 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Knokse duinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve mensen, Vandaag neem ik jullie mee door de duinen van Knokke, in de onmiddelijke omgeving van het Zwin, het mooiste vogelreservaat van Vlaanderen. Het kunnen toch niet altijd fotokes zijn van juist achter de draai hé. Op de duur zouden jullie wel denken dat ik niet verder meer geraak. Dat is heus nog niet het geval hoor. Nee mensen ik plaats die foto voor mijn gemak.'k Ben al laat om mijn blog bij te werken, en ik vond dit beeldeken toevallig bij de verloren voorwerpen op mijn peeceeken. 'k Dacht zo bij mijn eigen: voor een keer zullen ze mij dat niet kwalijk nemen! Ondertussen wens ik jullie allen nog een heel fijne zondag. Doei...doei

    13-01-2008 om 12:18 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vlakke land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey matekes! 'k Ga beginnen met jullie allen een prettig weekend te wensen. Anders vergeet ik het misschien nog, en dan mag niet hé. 'k Ben daar juist nog eens door de velden getrokken om 'n fotoken te pakken. Er was daar een plekske waar de zon scheen. Ja beste lezers, jullie weten't wel, daar juist achter den draai! Ik dacht:'t is hier de moment. Tegenwoordig moet een mens rap zijn om hier in Vlaanderen een zonnige foto te maken! Eerlijk gezegd, 't is triestig met dat weer in ons land. Maar 't is toch nog beter of vriezen hé. Minder stookkosten is meer ander plezier toch? En dat ander plezier gaan we zelf maken, elk op zijn manier hé. Ik ga maken dat de "scheve flassche" niet te ver staat,dat zal mij inspiratie brengen om mijn mémoires verder te schrijven. En 'k heb nog veel te schrijven, ik ben nog maar pas begonnen. Wacht maar als ik voor goed uit mijn krammen schiet! En nu roept 't vrouwke dat ik mij moet komen bij zetten. Het ruikt hier al lekker naar....hutsepot! A demain, beste vrienden!

    12-01-2008 om 10:28 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar men gaat langs Vlaamse wegen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden, Ik kom juist van achter den draai zie; 'k Heb daar een fotoken gemaakt van een schone madam die daar op haar gemaksken aan 't wandelen was. En 'k zeg zo tegen mijn eigen, ik ken dat mens; ik ga daar ne keer een klapken mee doen. 't Was toch wel mijn eigen vrouwe zeker. 'k Verschote mij bijkan een breuke! Een mens zou zo evengoed zijn eigen kunnen tegenkomen hé. Ja lieve mensen, 'k hoor het jullie al luidop peinzen: dienen gast heeft zijnen draai te kort gepakt! Niets van aan, maar 'k heb slecht geslapen en wreed gedroomd, en nu heb ik er nog de naweën van! Ik ga het daarom niet te lang trekken vandaag. Ik ben volop bezig mee mijn mémoires te schrijven, en mijnen kop doe nu al zere van 't peinzen wat dat ik allemaal niet mag vergeten. A propos, hebben jullie al ne keer in mijn "memories" zitten bladeren? Nee?... Wel dan wordt het hoog tijd dat jullie eens naar "MIJN PLEKSKE" gaan zien. Jullie moeten daarvoor niet "Googlen" ! Gewoon mee jullie muis ne keer kriebelen in den linker bovenhoek.. daar is mijn gevoelig PLEKSKE! Nog nen fijne dag, lieve mensen en à demain!

    11-01-2008 om 10:50 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilleven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, jongens en meiskes! Vandaag breng ik jullie een "stilleven" uit grootmoeders tijd, toen het zo gezellig was bij 't stoofke onder 't licht van een petroleum lampke. Toen de mensen nog niet gehoord hadden van een peecee of nen geepee'S'.Ja, de wereld is veel veranderd, en de mensen natuurlijk ook. Nu is de wereld een grote bol stress geworden. Juist daarom wil ik U vandaag dit fotoken presenteren, om u nog eens terug te wanen in de tijd van toen. 'k Weet wel, dat het niet veel zal helpen, maar misschien brengt het jullie toch efkens in die sfeer! En samen met die foto wens ik jullie een rustige en fijne dag, helemaal zonder stress. Een dag om van te genieten en waarvan je zult zeggen: zo mogen er nog komen! En nu ga ik vlug nog eens piepen achter den draai; ik heb gehoord dat' Oud Schutterke" weer actief geweest is....en dat moeten jullie toch volgen hé. Daarvoor klikken jullie best bovenaan links op deze site. A demain , lieve jongens en meiskes!

    10-01-2008 om 09:31 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendjes in ' Maaltepark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! 'k Voel me vandaag een beetjen als nen kikker zonder kop. Ik heb momenteel geen recente foto voor jullie. Ik heb dan maar een oud plaatjen uit mijn schoendoos gehaald. 'k Heb er het meeste vuil afgeveegd om het toch enigzinds toonbaar te maken. Ja, lieve mensen, ik heb het toch zo druk.'k Ben begonnen met mijn memoires te schrijven! En 'k was van 't gedacht, dat 't van zelf zou gegaan hebben, maar ik heb mij lelijk vergist hoor. Mijn muze moet nu dubbel zo hard werken, en die is juist gelijk nen ouwen peecee. Die durft ook af en toe ne keer crashen! 'k Zou moeten een Back-up kunnen maken daarvan, maar dat lukt niet tot nu toe. Misschien zullen jullie wel al gemerkt hebben dat die link naar "mijn oude Schoendoos", bovenaan links, verdwenen is. 't Was gewoon niet meer te doen. Ze was zo doorweekt dat ze in stukken uiteen gevallen was. Ik heb gans dat boeltje opgeruimd en naar 't containerpark gedaan. En wil ge nu wat weten: 'k moest het nog bij 't gevaarlijk afval kieperen. Maar door al dat werk zou ik nog vergeten van jullie een goeie dag te wensen. Da's toch wel erg hé! Maak er het beste van, en als jullie niet weten wat gedaan, wel surf dan ne keer naar "MIJN PLEKSKE"

    09-01-2008 om 10:59 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Was weer wasdag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren waren er weer grote "maneuvers" bij ons thuis. Hebben wij "vele werk" gehad, zoals Berken zou zeggen. 't Was wasdag en de kerstversieringen moesten naar de zolder, en doordat wij zondag mee zo'n sjiek volk gezeten hebben, moest er nog meer aan de kant gedaan worden, dan anders het geval was. Met momenten moest ik uit moeder de vrouw haar vaarwater zijn. 't Mens was in volle actie. Nog 'n geluk, er was veel wind, dus 't droogde goed. En dan is dat vrouwvolk goed gezind hé.Op 't eind van 't spel waren wij alle twee neig kontent dat wij zo veel gepresteerd hadden. En nu, vandaag ben ik nog altijd kontent omdat ik 't gisteren ook was. 'k Hoop dat jullie verstaan wat dat ik wil zeggen. Meer moet dat toch niet zijn hé mensen. Kunt ge geloven dat ik zelfs kontent ben dat ik dat nu kan schrijven, en dat jullie dat nu gelezen hebben.Weeral bedankt daarvoor.'k Wense jullie allen nog nen schoonen dag al te goare! En moesten jullie vandaag niet weten wat gedaan, wel klik dan ne keer in de linker bovenhoek op "MIJN PLEKSKE". Ik ben zeker dat jullie dan ook kontent zullen zijn vandaag!

    08-01-2008 om 10:04 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Vrouwke had weer haar beste beentje voor gezet!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag, beste lezers, Moeder de vrouw heeft het gisteren toch weer maar eens gefikst. Ja, er kwam "sjiek volk" op bezoek, en dan wilt ze natuurlijk nog een tandje bijsteken hé. En ze heeft dat nog maar eens prima gedaan. Ik moet dan natuurlijk wel oppassen dat ik haar niet voor de voeten loop, en uit haar vaarwater blijf. Anders dreigt er onweer in 't kiekenkot! Maar wij hebben ons nog maar eens in een vier sterren restaurant gewaand, misschien wel met iets minder tralala, maar 't was zeker zo gezellig als in zo'n sjiek eetkot; en onze portemonee is er achteraf niet buikziek van geworden! Besluit:'t Is voor herhaling vatbaar! En nu is't werkendag. De drie koningen zijn gepasseerd, dus tijd voor de kerstversieringen op te bergen. Ik ben dus van "korvee". Daarom ga ik jullie vlug nog een fijne dag wensen, saluut lieve mensen!

    07-01-2008 om 09:32 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regendruppels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden, Eerst en vooral wens ik jullie allen een fijne zondag. 't Weer ziet er wel niet al te best uit, maar dat ge we ons niet aantrekken hé. Wij leven hier al weer in blijde verwachting, want wij krijgen bezoek van "sjiek volk" zoals men langs dees kanten zegt.' t Vrouwken is al sinds gisteren bezig in haar domein ( dat is de keuken )met alle nodige voorbereidingen te treffen. Veiligheids halve bemoei ik mij niet op dat terein. 'k Zou niet graag een braadpan of een deegrol naar mijn kop geslingerd krijgen. 'k Durf zo wel een keer van ver gaan kijken wat de pot schaft,en om efkes die heerlijke geuren te kunnen opsnuiven; maar voor de rest blijf ik best uit haar omgeving. 'k Versta dat wel, nen goeien kok laat niet in zijn potten kijken, zeggen ze toch. En zo laat ik dat mens maar doen. Ik weet toch dat 't weer lekker zal zijn. 't Zal deze noen weer "kirmesse" zijn, peinze 'k zo weerom. Ik krijg al 't water in de mond als ik er aan denk. En tussen deure ben ik wreed aan 't werk. Ik ben bezig mee een nieuwe "site" aan 't opzetten. Ik kan al peizen wat dat jullie daarop gaan zeggen: dat ik mij moet weren om dezen blog een beetjen aantrekkelijk te maken. Maar wees gerust, 't zal iets helemaal anders worden. Misschien wel mee allemaal foto's van snelle madammen! Bij tijd en stond zal ik dat hier wel uit bazuinen, maar 'k moet eerst nog veel gaan bijleren daar achter den draai....Saluut, lieve mensen!

    06-01-2008 om 08:45 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit wind in de lucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag trouwe lezers, Al valt het water hier met bakken uit de lucht, toch wens ik jullie allen een heel fijn en zonnig weekend. Bijgaande foto,gisteren in de valavond genomen, van op onzen " achteruit" beloofde al niet veel goeds. Maar optimist zijn hé; 't kan alleen maar beter! En om jullie weekend nog wat aangenamer te maken, heb ik hier in de linker kolom nog een kleine presentatie geplaatst. Jullie kunnen met ons mee wandelen door 't Drongengoed bos. Jullie moeten daarom het huis niet uit hoor. Gewoon klikken en downloaden, en ge kunt vertrekken. En dat zonder natte voeten te krijgen! En nu ik toch over natte voeten begin; wel Uw trouwe dienaar is deze morgen al met natte voeten thuis gekomen. Ben immers al vroeg naar de markt geweest bij onze noorderburen, en 't weer was er nog slechter dan bij ons. 'k Ga voor de rest van de dag bij 't vouwken blijven dicht bij de stove. En als ik nieuws heb van achter den draai, wel dan vertel ik dat morgen wel. Doei...doei lieve mensen!

    05-01-2008 om 10:47 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Momentopname ( 2 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, bonjour, lieve mensen! Hoe is't met jullie? Gisteren ook solden gelopen, en uw kilometerkes gedaan. Ook scharrelkip gespeeld in die bakken vol oude vodden, die ze nu voor een redelijk prijsken verkopen? Mij niet gezien hoor! Ten andere: 'k heb nog geen pensioen getrokken van de maand, er de laatste weken zijn alles behalve goedkoop uit gevallen. 'k Ga dus maar gewoon mijn oud frakske verder dragen, 'k voel mij daar best thuis in, en 't vrouwken zegt dat ik daar nog altijd schoon mee ben. Daarbij, 'k zou niet graag hebben dat ik iemand achter mijnen rug zou horen zeggen: zie ne keer , meneer solde loopt daar! En nu iets anders: mensen wat peinsde van mijn nieuw behang papier? Es't schuune en heb 'k niet te veel blaaskes? Laat ne keer weten wat dadde guldre doar van peist hé. Zeg moar ne keer hulder gedacht. 't Kan mij toch niet schelen zulle! 'k Zegge alsom: die 't beter kan mag komen. Moar 'k zien genen enen! En nu ga 'k mijn schuppe af kuisen, bij wijze van spreken natuurlijk. 'k Zou zeggen tot achter den draai, moar 'k en geen goeste om zo ver te lopen, dus schreeuw ik van hier uit: bedankt mensen omdat jullie mijn" gepraat" weer willen lezen hebben. 'k Wense hulder nog al te goare nen fijnen dag, en 'k roepe van verre...doei....doei

    04-01-2008 om 09:52 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moment opname
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, jongens en meiskes, Is 't u nog niet opgevallen? Ik heb mijn blog her behangen. Ja lieve mensen,'t was dringend nodig. 'k Had al die kaderkes ne keer weg gedaan, en dan pas ziet ge hoe vuil dat 't staat hé. Overal ringen op 't papier; 't was nie meer om aan te zien. Op tweede nieuwjaarsdag ben ik dan ineens uit mijn krammen geschoten,(misschien hebt ge 't wel gehoord)en 'k ben nieuw papier en plaksel gaan halen; en 'k ben geginnen "tappesieren", zoals ze zeggen. En al was 't gisteren koud, wel 'k heb toch gezweet hoor. Dat is zo als ge iets zo maar af en toe ne keer doet hé. Een Blog herbehangen is niet gezeverd hoor. 't Zijn overal hoeken en kanten. Bij momenten wist ik niet waar eerst beginnen. Maar 't is goed gekomen. 't Is nu juist een moment dat ne mens veel bezoek krijgt, en 'k zou niet graag hebben dat ze zeggen dat ik nen luizigaard ben! En 'k weet niet of dat ge 't al gezien hebt, maar aan den linker kant van mijnen blog vinden jullie voortaan wat kleine presentatiekes. Ge moogt daar ne keer op klikken, als ge wilt, maar ge moet niet hoor. Maar 'k vrees als ge niet klikt, dat ge soms veel zoudt kunnen missen. En dienen foto hier boven, wel die heb ik verleden weke gepakt hier een beetjen verder, ge weet wel hé, daar juist achter den draai. En door dat ik jullie zo vele moest vertellen, ben ik nog vergeten van u allen nen goeien dag te zeggen. Bij deze zeg ik jullie al te goare: een heel fijne dag lieve mensen, en geniet ervan, net zoals ik dat ga trachten te doen!toe wel ne keer veel sagrijn gehad, maar 't is weer proper. Dat is 't voornaamste, want nu in de nieuwjaars

    03-01-2008 om 10:31 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden! Hoe gaat het? Al wat bekomen van jullie nieuwjaarskaters? Ik heb er in elk geval geen last van, 'k heb immers BOB gespeeld. Maar ik kan wel begrijpen dat er vandaag meerdere mensen rondlopen met nen zeren kop. En ik kan u daar eigentlijk geen remedies tegen geven. Ofwel "bijt ge dat af", zoals ze in de volksmond zeggen, ofwel bouwt ge dat geleidelijk af door "vuurs te doen". Jullie weten immers al lang; vuursdoen en niet pleujen is mijn princiepe! A propos, is't al lang geleden dat ge nog ne keer naar mijnen blog" Niet pleujen, niet kriepen, moar vuursdoen" hebt gekeken? 'k Heb mijnen nieuwjaarsbrief voor jullie daar op gezet. Klik maar ne keer op dienen link in den linker bovenhoek. En dat fotoken van vandaag, wel dat is "gepakt" aan de kapel van d'Arme Claarkes in Boom, ge weet wel, daar waar mijn meiskes wonen! En nu ga'k nog ne keer gaan kijken hoe dat 't es achter den draai. 'k Ben daar van heel 't jaar nog niet geweest. 'k Ga daar ook ne keer mijn nieuwjaar gaan wensen. Maar eerst wil ik aan al mijn dierbare lezers nog een heel fijne dag wensen....doei...doei

    02-01-2008 om 09:32 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de eerste dag van 't jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve lezers, Vooreerst wil ik jullie allen bedanken omdat u gedurende het afgelopen jaar, zo talrijk, en met regelmaat "Zon en Schaduw" bezocht heb.Ik wil u dan ook allemaal mijn allerbeste wensen voor 2008 aanbieden; maar vooral wens ik jullie allen een heel goede gezondheid. Dat is toch steeds 't voornaamste hé. Ik hoop ook dat u allen, net zoals wij trouwens, de jaarwisseling op een onvergetelijke manier hebt gevierd. Wij genieten nog na van de lekkere oesters en dat overheerlijke kreeftje! Onze dochter had echt haar beste beentje voor gezet! En op die manier zijn wij 't nieuwe jaar ingegaan, vol goeie moed, en wij zijn vast besloten van ook dit jaar "niet te pleujen, maar altijd vuurs te doen"! Maar wat u misschien vandaag ook opvalt, is dat mijn blog zoveel is afgeslankt. Wel lieve mensen, 'k heb mijnen oude frak eens afgeschud. Die begon zo zwaar te wegen. 'k Kreeg zo stillaan de indruk dat Seniorennet zou gaan kapseizen. Maar wees gerust, ook dit jaar beloof ik jullie veel mooie prentjes, en bij leven en welzijn elke dag een portie zever van achter den draai! Nog een fijne nieuwjaarsdag!

    01-01-2008 om 09:11 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!