Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bloeit er in ons hofke
    Dag beste blog vrienden, 'k Had schrik van mijn ogen open te trekken deze morgen. Weeral grijs en grauw. Eerlijk gezegd, dat ontneemt mij wel een beetje de moed om te Bloggen. 'k Weet niet wat het is, maar als 't zonneke schijnt voel ik mij 'n stuk actiever, en ik heb de indruk dat mijn muze daar zeker op inspeelt. Jammer, maar 't is zo. Rien à faire, zeggen ze in 't frans. En ik heb moeten zoeken om 'n deftig bloemeke te vinden. Hortensia struiken genoeg, maar géén bloemen. 'k Weet niet hoe 't komt, blad genoeg, maar de bloemen moeten wij er bij denken. Maar ondanks dat, heb ik toch 'n paar beelden kunnen "schieten". Dus vandaag Hortensia soep.'k Hoop dat ze smaakt, en dat u allen er 'n heel fijne dag aan beleefd. Tot de volgende " zitting"!



    26-08-2008 om 11:50 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Flowers
    Dag beste bloggers. 't Is weer van dat; nat! Amper de tijd gehad , tussen twee regenvlagen door, om 'n paar fotokes te "pakken". Triestig hé mensen. En de weermakers hadden nochtans al van begin deze week een zonnig weekend voorspeld. Ik geloof dat ze er ook niet veel van onthouden hebben. En die worden er dan ook nog voor betaald. Dat is 't strafste. Maar 't ergste is: wij zitten er mee, en 't enigste dat wij kunnen doen is er eens over zeuren. Maar dat helpt ook niet; contreire, dan komt ons humeur zeker onder 't nulpunt. 'k Heb een gedacht zie. 'k Ga mij direct 'n goeien uitschenken. 't Is nog wel vroeg, maar na ' n stuk of twee, zal ik de zon wel in mijn glas zien schijnen. Wij gaan verdorie zelf 't goed weer maken! Voor jullie weekend ...'n hele hoop bloemekes, vers geplukt. Vraag mij niet wat het zijn... eerlijk gezegd 'k weet het niet. Zij stonden daar maar te staan....eenzaam in de regen. 'k Hoop dat ze 'n beetje zon brengen in huis. Nog 'n prettig weekend!





    23-08-2008 om 09:46 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dovemansnetel
    Dag beste Blog vrienden. Er groeit weer wat in mijn hofke. 't Is er niet van gisteren of eergisteren gekomen; nee het groeit er al sinds 't voorjaar. En 't bloeit al de ganse " zomer". Een goede grondbedekker die praktisch geen zorgen hoeft, en zich regelmatig tooit met liefelijke kleine bloemekes. Meer moet dat toch niet zijn zeker. Daarom vandaag dan 'n paar fotokes van dat schattige plantje. Ja beste vrienden, kunnen jullie geloven dat ik soms moet zoeken om 'n paar beeldekes te schieten. Zelfs achter den draai is 't momenteel genen vetten! Maar in afwachting van beter weer, wil ik jullie toch allemaal 'n heel fijne dag wensen. De week zit er weer bijna op, en de weermakers beloven een schoon weekend. En ik... wel ik wens jullie dat ook!





    22-08-2008 om 11:49 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n Vijs kwijt?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey beste lezers. Ik kan het al denken wat jullie gaan zeggen bij het zien van deze foto. Met wat is hij daar nu? Beste mensen, ik kan er echt niets aan doen; 't is bij gebrek aan iets beters. En daarbij, ik ben niet in de stemming. 'k Heb deze nacht een echte nachtmerrie beleefd. 'n Mens moet het toch maar tegenkomen. 'k Was als bijlage opgesloten in 'n e-mail, en 'k werd van Pol naar Jan gestuurd. Ja , ge kent dat tegenwoordig. Sommige senioren doen dat graag... zo eventjes op "doorsturen " klikken. Meestal is dat een van de weinige dingen dat ze geleerd hebben. Maar serieus, ik heb er nog 'n zere kop van. Ah ja, ik ben al niet van de lichtste. Ik kan niet zeggen hoe vaak ze mij willen " comprimeren " hebben om er toch maar in te kunnen. En maar duwen en wringen om mij toch maar in hun bus te kunnen krijgen. Ik kan niet zeggen hoe vaak ik in de vuilbak ben beland, en nog minder, hoeveel er mij behandeld hebben met "anti spam" spuitbussen. Er waren er zelfs die dachten dat ik 'n virus was in levende lijve. Wel , lieve mensen, je moet zoiets maar meemaken. Ik die zo dolgraag droom van schone meiskes, en nu komt ge zo iets tegen. 'k Heb het verteld aan moeder de vrouw. Weet ge wat ze geantwoord heeft : Gij zijt zeker een vijs kwijt! Zou dat kunnen?

    20-08-2008 om 10:27 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er nog zaad zijn?
    Dag beste lezers. Ik heb jullie weer 'n paar dagen in de steek gelaten . Geen goesting om ook maar iets te schrijven. Kan dat nu anders met zo'n rotweer. Ik breng jullie zo dolgraag foto's van schone bloemekes; maar die staan er allemaal zo verlept bij. Van armoe, vandaag dan 'n paar prentjes van Agapanthus zaaddozen. 't Is eens iets anders, en jullie kunnen toch niet zeggen dat ik jullie weer op jullie honger laat zitten. Van honger gesproken... Dat weten jullie nog niet... Volgende week zijn wij uitgenodigd op een dinneetje in een heel sjiek restaurant, mee allemaal om ter sjieker volk. 'k Zal mijn beste kostuum ne keer uit de kas moeten halen om te zien of ik er nog in kan. Als 'n mens dat niet veel draagt, hangt dat op den duur te krimpen hé. En wij moeten er toch een beetje redelijk voorkomen. Wij zijn wij maar "boerkes van den buiten", maar wij willen toch niet afsteken bij de rest. Ge kent dat hé. In elk geval, 'k ben al benieuwd wat er op tafel zal komen. 'k Ben zeker dat 't goed zal zijn. Ik krijg nu al 't water in de mond door er aan te denken. En omdat ik zeker in mijn kostuum zou kunnen, ga 'k nu nog wat trainen ....achter den draai. 't Is droge op de moment! A demain!





    19-08-2008 om 09:34 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er nog zaad zijn?






    19-08-2008 om 09:08 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera, daar is ze eindelijk
    Hey beste vrienden. Daar is ze eindelijk nog eens. 't Was alsof ze in 't begin nog wat verlegen was, maar in de loop van de dag is ze toch goed beginnen te schijnen. Hebben vlug onze bikes van stal gehaald en een ritje gemaakt door de Gentse Kanaalzone, en zijn uiteindelijk in Lourdes-Oostakker beland. Daar was veel volk op zo'n zonnige hoogdag om de gunst van Maria af te smeken. 'k Heb dat ook geprobeerd, maar 'k twijfel of dat ik mij goed verstaanbaar heb kunnen maken. Op zo'n momenten heb ik het er altijd moeilijk mee. Maar 'k heb toch nog de tijd gevonden voor 'n paar fotokes te maken. Cedum met hopen in onze tuin. Een van de weinige planten die de regen en wind getrotseerd hebben. 't Is niet veel, maar " niets" zou minder zijn hé. 'k Heb tenslotte toch mijn goeie wil getoond. En vol met goeie wil ga ik afsluiten; niet zonder u allen nog 'n heel fijn weekend te wensen. A demain zou 'k zo zeggen!





    16-08-2008 om 09:29 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voer voor de vogeltjes
    Dag beste lerers. Vandaag breng ik voeder voor de vogeltjes. Lekkere bessen, 't enigste dat niet verregend is in ons hofken. Ja, het is droevig gesteld met de bloemekes in de tuin, maar wat kunnen we er aan doen? Wij heben één voordeel; wij hoeven niet te gieten. Dat maakt een beetje tijd vrij om mijn Blogske bij te werken. Anders denken jullie weer dat ik u vergeten ben. Maar ja, beste vrienden, 't is nog altijd verlof, en dan draai ik zo 'n beetje op ralenti. En tussen de regenvlagen door ben ik aan ' t hovenieren? Onkruid groeit immers altijd, en nog liefst als het veel regent. Voorlopig blijven onze stalen rossen op stal. 't Weer leent zich echt niet voor lange fietstochten. Jammer! Maar toch geven we de moed niet op; na regen komt zonneschijn! Ik wens jullie allen een heel "zonnig" lang weekend, en een zalige Hoogdag! Geniet er van als God in de Vlaanders! Tot in den draai!





    14-08-2008 om 15:26 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spookluchten over onze wijk
    Hey, jongens en meiskes. 't Is weer van dat. " Regendruppels die aan het venster kloppen" van 's morgens vroeg. Ik had méér goesting om in bed te blijven . Nukkig geweg, ben ik toch maar opgestaan. Mijn ogen eens goed uit gewreven.. 't Hielp niet.... 't Was weerom al aan 't regenen. Met veel geluk gisteren avond 't gazonneke nog kunnen maaien onder een hemel vol spook wolken. ' k Heb er 'n paar beeldekes van gemaakt. Wat moet ik jullie anders tonen, nu alle bloemekes er als verlept bij staan te kijken. Zomertje lief, waar blijf je toch? Wie weet krijgen wij misschien nog 'n goed nazomerke. Misschien zal St. Gummarus goed gezind zijn, alhoewel dat is ook al zo'n ouwe knorrepot. Laten wij hopen, en laten wij ondertussen maar zelf 't zonneke spelen in huis. Tot in den draai , lieve mensen, op voorwaarde dat 't droog is!





    13-08-2008 om 09:47 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triestesse
    Dag beste vrienden. ' t Is me gelukt vandaag. 'k Ben weer terug van effe weg geweest te zijn. Eerlijk gezegd, 't weer speelt op mijn humeur. Was het nu ook maar één dag echt zomer. Nee alle dagen regen en wind. Serieus, ik heb weinig zin om te Bloggen. Ik zou jullie zon overgoten foto's willen brengen, maar tot mijn groot spijt zijn 't regendruppels geworden. Zelfs mijn muze ziet het momenteel niet zitten. 'k Geloof dat ze in staking is. Ja zo maar, zonder echte reden. Tegenwoordig gaat dat zo hé. Kijk maar ne keer naar Zaventem. Plezant hé, hoe 'n handvol mensen zo maar gans 't boeltje kunnen en mogen ontredderen. En ja, mijn muze is daar voorzeker jaloers van, en heeft daar 'n voorbeeld aan gepakt. De enen moment krijg ik dus goesting om wat neer te pennen, 'n paar minuutjes later laat ze me in de steek. Moest het niet voortdurend regenen, 'k zou eens tot achter den draai gaan zien, om nieuwe inspiratie op te doen. 'k zie het echt niet meer zitten. 'k Vrees zelfs dat ik bij zo'n weer mijnen draai niet meer zal vinden. Hopelijk : à demain!



    12-08-2008 om 10:03 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog bloemen uit ons hofke ( 3)
    Dag beste lezers. 'k Heb moeten zoeken in den hof om tussen al die verzopen bloemen, toch nog iets deftig te vinden, om op mijn blog te zetten. Maar op 'n kort zonnig moment opende onze Portulaca toch nog zijn bloemekes. Daar stonden ze , zo fier als nen "lege gieter". 't Was net alsof ze wilden zeggen: ze hebben ons niet klein gekregen; en nochtans zij zijn al niet van de grootste! Maar die bloemekes zijn wel zo slim, dat ze dicht gaan als 't begint te regenen. Achteraf staan ze dan te lachen en te pronken in 't zonneke. Van zon gesproken; wat is het daar triestig mee gesteld . De zomer zit er bijna op en we hebben de zon amper te zien gekregen. 'n Mens zou van minder zijn humeur verliezen. 'k Denk steeds, na regen komt zonneschijn, maar 't blijft verdorie regenen. 'k Vind zelfs mijnen draai niet meer, en 't is hier juist achter! Maar ondanks alles wens ik jullie toch nog 'n heel fijne dag. Courage mensen, wij zijn weeral vrijdag. De week zit er weer bij kan op. A damain!





    08-08-2008 om 09:17 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de stortvloed
    Dag beste lezers. Toen ik deze morgen mijn ogen opentrok dacht ik 't zal nooit dag zou worden. Was het niet dat de hemel af en toe eens verlicht werd door 'n helse bliksemschicht, 'n mens zou gedacht hebben dat we midden in de nacht waren. En 't gazonneke is weer besproeid.. Genoeg voor 'n paar dagen. De bloemekes hangen met hun kopken naar beneden, alsof ze treuren omdat de zon weer weg is. Misschien voor 'n hele periode, als we de weermakers mogen geloven. Nog 'n geluk dat we gisteren ons paardjes nog eens goed hebben laten draven. Bijna gans 't Meetjesland doorkruist. Dwars door de polder, die herschapen was in één groot mierennest. 't Was net alsof er 'n wedstrijd tussen de boeren aan de gang was. Iedereen wilde blijkbaar nog op 't laatste moment zijn oogst binnehalen, voor de aangekondigde onweersbuien. 't Was laveren tussen de pikdorsers, de tractoren en de platte wagens, meters hoog geladen met strobalen. Maar 't voornaamste was... goed weer, soms een beetje 't heet, maar wij hebben er toch van genoten. Eens thuis gekomen , nog 'n lekkere Pastis gepakt op ons terras... en nog wat geleefd gelijk God...in de Vlaanders! Tot: à demain!





    07-08-2008 om 12:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergane schoonheid
    Dag beste vrienden. Ik hoor het jullie al zeggen: is 't al dat we krijgen vandaag? Maar 'n vergane schoonheid kan toch ook mooi zijn. Dat is onder de mensen toch ook zo. Ah ja, 'k moet maar ne keer naar mijn eigen zien! Ja stoefers zijn ook mensen hé. Vandaag moeten jullie het maar stellen met 'n uitgebloeide dahlia. 't Is eens wat anders. Alle dagen koekebrood zou ook vervelen toch? Maar genoeg gezeurd; 't is fantastisch weer vandaag. Den dezen trekt er na de noen op uit. Eerst nog nen uil vangen, en dan ..hup .. in 'n draf door de polders. Gaan zien of de boeren hun oogst bijna binnen is. 'k Weet één ding; daar achter den draai wordt er hard gewerkt.. 'k Ga seffens eens kijken zie! A demain!



    06-08-2008 om 10:39 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog bloemen uit ons hofke
    Dag beste lezers. Even terug van weg geweest. Figuurlijk wel te verstaan. Weinig tijd en nog minder goesting om te bloggen. Dat kan toch iedereen wel eens overkomen zeker. Ik weet het; er zijn mensen die speciaal vroeg opstaan om mijn blog te lezen. Ik heb ook liever 'n versen boterham dan een van 'n paar dagen oud hoor. En die mensen heb ik dan wel wat teleurgesteld. Sorry hoor. Ik zal mijn best doen om niet te dikwijls in herhaling te vallen. Maar ja, zondag moesten wij gaan BBQ-en. 't Was er juist een weer voor hé. En maandag... ik denk dat er de dag tevoren een kater op de rooster gelegen had. Of beter gezegd, ik geraakte maandag niet goed wakker. Ik weet niet hoe 't kwam, maar ik kwam maar niet op dreef. Dus van Bloggen is er niets in huis gekomen. Zoiets kan de besten overkomen toch! Maar vandaag ben ik hier terug. Met een ganse boekee bloemen voo jullie. 'k Ben in mijn trompetboom gekropen, en 't resultaat ziet u in bijgaande foto's. 'k Hoop dat ze jullie week goed maken. Tot in den draai hé mensen!





    04-08-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbena
    Hey, jongens en meiskes! Laat ik beginnen met u allen 'n heel fijn weekend te wensen. Een weekend met alles er op en er aan.... zo eentje om te leven als God in Frankrijk. Maar zo iets thuis kunnen beleven vind ik toch nog altijd beter. En wij gaan dat proberen . Dat moet ook hier op onzen achteruit ook kunnen; en dat zonder verre verplaatsingen en zonder dure brandstof te verspillen! 'k Zie mij hier al liggen onder ons denkbeeldige palmbomen, ( 'n krulwilg en een berk) met een karafke van dat rood vocht naast mij. 'k Ga dienen Franse God ne keer jaloers maken. Als jullie het horen donderen, wel dan kunnen jullie weten hoe 't komt! En ondertussen ga ik naar mijn schone bloemekes kijken. Zij staan daar zo schoon te pronken in 't zonneke...Onzen achteruit is juist de promenade van Saint Tropez... Maar dan zonder al dat siek volk en zonder al die schone madammekes. Die laatste gaan we er dan ook maar bij dromen; zo zal 't plaatje ook kompleet zijn. Gelijk altijd zou 'k zo zeggen: à demain!



    02-08-2008 om 09:29 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bloeit er in mijn hofke,
    Dag beste lezers. 'k Ben weer de tuin ingedoken. Gisteren avond 'n goeie regenvlaag gehad. 't Heeft deugd gedaan voor de tuin, en nog meer voor 't gazonneke. 't Stof is van de bladeren gespoeld; alles toont precies weer veel groener. Jammer voor de boeren. Die hadden voorzeker graag nog zo'n paar dagen warm zomerweer gehad. Die mensen zijn ijverig aan 't oogsten. 't Was gisteren avond laat nog één mierennest op de velden. 't Was heerlijk fietsen door de polder, met de geur van vers gemaaide tarwe in de neus. Allemaal dingen die 'n mens toch eens moet meemaken. Vandaag krijgen jullie van mij 'n paar fotokes van één van onze hortensia's. 'k Weet niet hoe het komt, maar ze geven dit jaar weinig bloem... Maar 't zal ook wel door de opwarming van de aarde zijn zeker. De gevolgen daarvan zijn zelfs te zien tot achter den draai... Die Hollanders met hun nou...en doei...doei... Wel die zeggen nu : à demain!





    01-08-2008 om 12:13 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!