Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen langs de Weerribben
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Een fijn weekend gehad? Veel energie opgedaan, en goed uitgerust aan een nieuwe week begonnen?  We gaan er weer volop tegenaan hé mensen. Het weer zal beter worden; als we de weermakers mogen geloven. Ik krijg weeral de kriebels om in de tuin te beginnen en om patoaters te planten. Vandaag eerst nog 't gazonneke maaien. Op 't gemaksken beginnen, ons eigen niet forceren, en af en toe eens stoppen om "brandstof " te tanken. Dat moet toch lukken hé. En daarna eens gaan zien tot achter den draai. Misschien is er daar ook nog wel iets te beleven...ook al was't maar om ne keer doei...doei te kunnen roepen!

    31-03-2008 om 09:57 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langzaam maar zeker komt de lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste bloggers!  Ik ben niet uitgeslapen vandaag. Neem me dan ook niet kwalijk als ik vandaag niet veel zinnens vertel. Maar dat laatste valt misschien wel meer voor. Ja 't is gisteravond laat geworden; ik zou misschien beter zeggen : vroeg. Onze beste buren zijn even op bezoek geweest, en 't vrouwke had lekker gekookt, en er zijn enkele flessen  van tafel gevallen. Die waren gelukkig al leeg. Enfin, 't Is een fijne avond geworden waar we allen deugd  van gehad hebben. En dan moesten al die uurwerken nog bij gesteld worden. Dat was nog 'n nachtelijke corvee daarbij. 'n Mens is op 'n oogpink een uur ouder geworden. Zo kwam het dat ik deze morgen al moest opstaan , nog voor dat ik geslapen had. Mizerie, mizerie, gans mijn zondag is naar de knoppen, en 't ergste van al; als ik naar buiten keek was 't weeral aan 't regenen. Op zijn boers gezegd: ne mens zou er de sch........ van krijgen. Maar 'k heb al mijn courage bijeen geschept, en tegen mijn eigen gezegd; mens trekt u dat allemaal niet aan; 't is zondag vandaag, 't is allemaal zoveel niet waard, en er staan nog 'n paar flessen die nog half vol zijn... Wel 't belooft toch nog een schone zondag te worden. En dat wens ik ook aan u allen! A demain!

    30-03-2008 om 09:53 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen , mijn land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, beste lezers!   Hoera, daar is de zon terug van weg geweest!  Zal het dan toch nog goed komen?
    Afwachten en hopen, maar ons nog niet veel illusies maken. Kennen jullie de weerspreuk "de vrouwen en aprillen... wel ze hebben allebei hun grillen" Wel dat is al meer dan eens  waarheid geworden. Ik weet het, als de vrouwen dit lezen, zal ik serieus op mijn donder krijgen; maar ik heb die weerspreuk niet verzonnen. Dus , lieve vrouwkes: op mij niet kwaad zijn hé. Ik heb lang gezocht, maar er zijn geen weerspreuken, waarin mannen door 't slijk getrokken worden , te vinden . Zit er dan toch een beetje waarheid in? In elk geval wens ik u allen een fijn weekend toe, met of zonder zon. Jullie moeten 't goed weer maar zelf maken! Moest het toch weer gaan regenen, wel dan kunnen jullie nog altijd eens naar "mijn mémoires" surfen. Ik ga ondertussen eens gaan zien achter den draai. Saluut en de kost!

    29-03-2008 om 09:26 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachtend op beter weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste vrienden. 't Is momenteel stil in de polder. De velden liggen er verzopen bij, en de boeren doen gelijk de duivenmelkers bij slecht weer: wachten! Ik vond het zo zielig, dat ik maar een fotoken van verleden jaar opgezocht heb. Gewoon om wat meer kleur en 'n beetje blauwe lucht te kunnen tonen. Voor de rest ga ik ook wachten. Uit schrik om niet vast te raken in de modder, ga ik zelfs niet kijken achter den draai. En... ondanks dat de weermannen voor vandaag weer veel regen voorspellen, wens ik jullie toch allen een heel fijne dag! Eén ding is zeker: na regen komt zonneschijn! Doei...doei

    28-03-2008 om 09:08 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse roos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers!  Het ziet er naar uit dat het vandaag weer een grijze en sombere dag wordt.  't Is weer kil en vochtig en ik heb de indruk dat het stillekes aan op 'n mens zijn systeem begint te werken. Eerlijk gezegd, ik ben dat weer kots beu. Onze stalen rossen staan al weken te hunkeren om eens buiten te mogen, en in den hof hebben de plantjes weer goesting om weer in de grond te kruipen. 't Is echt triestig; op den duur zou er nog 'n depressie van krijgen. Maar zo ver gaan we 't niet laten komen hé. Ik breng jullie daarom nog wat zomerse beeldekes. Die zullen ook 'n beetje zon in huis brengen . Intussen wens ik jullie allen een heel fijne dag. Wees gerust: morgen wordt het beter! Niet pleujen , moar vuursdoen. A demain !


    27-03-2008 om 08:55 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n Hollands kroostrijk gezin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. Vandaag geen sneeuw meer op uwen boterham. 'k Heb hier zo'n leuk fotoken genomen aan de grote parkvijver in Philipine. Een  neste jonge eendjes kuierend aan de rand van 't water en genietend van een prille lentezon. Ja, ik heb dat plaatje al 'n tijdje geleden geschoten. Die beestjes zullen met zo'n weer van de laatste dagen ook wel binnen gebleven zijn zeker. En ik heb gisteren gedaan gelijk die eendekes. 'k Ben ook binnen gebleven!  Ik ben zelfs niet tot achter den draai geweest. Bij zo'n weer is er daar ook niets te zien; en 'k zou wel doei...doei moeten roepen tegen mijn eigen, want die Hollanders komen ook niet buiten bij zo'n hondeweer!. En daarmee heb ik gisteren nog wat op mijn "peeceeken " gespeeld. Nog wat "gegoogled" en "geskypt" om mijnen tijd te passeren. En ondertussen leert ne mens nog af en toe ietske bij. Ja; 'n mens is nooit te oud om te leren hé.

    26-03-2008 om 09:33 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De seizoenen zijn om zeep
    Dag beste lezers! 'k Heb deze fotokes zopas genomen van uit den draai, met zicht op onzen achteruit. Eerlijk gezegd, ik zit hier nog met verkleumde vingers achter mijn peeceeken. Ik begin echt te geloven dat heel den boel om zeep is en verkeerd aan "t draaien is. Die geleerde bollen zggen wel, dat zo iets maar om de zoveel jaar voorkomt, maar ondertussen zitten wij er toch mee. Als je de tulpen op de foto bekijkt, is het triestig om aan te zien. 't Is waar , ze zullen niet slap vallen want ze staan stijf van de kou onder 'n dikke trui van verse sneeuw. 'k Heb al halvelingen gedacht van te verhuizen; maar als je 't ziet op den "Teevee" is 't elders niet veel beter. En God weet zou ik daar mijnen " draai" wel vinden... Waar zou 'k dan naar toe moeten om u te zeggen: a demain



    25-03-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenjes op de Hoekse Kreek
    Dag beste lezers. Ik ga vandaag tegendraads zijn. Feitelijk zou ik jullie nu een fotoken kunnen voorschotelen van een besneeuwd Vlaanderen op Paasdag. Maar dat is voor morgen. Ik ben uitgegleden in de sneeuw aan ons achterdeur. Met klieken en klakken  in de sneeuw beland. Peinst dat nu ne keer ; dat op Pasen 2008. Wat gaan we nog allemaal meemaken met dat gat hier boven. En mijn fotokes van dat besneeuwd Vlaamse land hangen nu nog te drogen boven de stoof. Dat zal voer zijn voor morgen .  Om die ergernis om dat rotweer wat te temperen, heb ik dan maar een zomers tafereeltje gepakt. Als de zon  van zelf niet wilt schijnen , wel wij zullen haar doen schijnen! Maar al met al hoop ik toch dat u allen 'n fijne Pasen gehad hebt. Ik ben zeker dat ge daar voor allemaal jullie best  zult gedaan hebben. Geniet er vandaag ook nog maar van. Ik ga ondertussen wat sneuw ruimen achter den draai. Omdat de Hollanders er zouden door kunnen! Doei...doei....zou 'k zo zeggen!


    23-03-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers.
    Ik ga beginnen met u allen een Zalig Paasfeest te wensen. Ik heb dat gisteren wel al gedaan, maar hiervoor val ik nog eens graag in herhaling. Voor jullie pasen heb ik een kleine presentatie gemaakt. Klik gewoon op bijgaande foto en u wordt onmiddelijk doorverbonden. Mischien bent u  nu ook al paaseieren aan 't zoeken.  Ik heb hier veel brokstukken gevonden... Gewoon kapot gestuikt op de bevroren grond..Wreed jammer hé! Maar ach, paaseieren dienen toch om gebroken te worden. Dat is dus al een werkje gespaard. Zoals ik gisteren al heb verteld: ik ben bij mijn meiskes geweest om hun een zalig Pasen te wensen. 't Was weer een gelukkig weerzien. Ja, 't was van Kerstmis geleden. Niet te verwonderen dat hun vlammen weer oplaaiden! De koffietafel stond al te wachten en mijn portie"neuskes" stond al gereed.
    Die nonnekes kennen hun wereld ! En wij hebben nog lang en gezellig gebabbeld en een heel leuke dag gehad. En vandaag ga ik mij op mijn gemak houden. 't Vrouwke is al druk bezig om een lekker diner klaar te maken. De rosbief zit al in de oven.. ruikt ge nog niet ?  Ik ga ne keer gaan zien.. Misschien staat er al een aperitiefken klaar... In dat geval zeg ik ; Santé lieve lezers en ...à demain!

    23-03-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Paasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste lezers,
    Zoals die kuikentjes op de foto wil ik jullie vandaag allen een Zalig Paasfeest toewensen. Een Pasen vol zon met een ganse hoop paaseieren.Maar pas op hé, lieve senioren; niet goed voor de lijn naar 't schijnt.Zoals gepland, ga ik vandaag mijn meiskes  nog maar eens in de bloemekes zetten. Ik zal daar morgen meer over vertellen. 'k Ben direct weg zie, ik kom niet graag telaat op de afspraak! A demain, zou 'k zo zeggen!

    22-03-2008 om 07:46 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als moeder natuur schildert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey beste vrienden,

    't Is met vertraging dat ik vandaag aan mijn dagelijks "blogske" begin. Eerlijk gezegd, ik had geen goesting om op te staan, en 'k ben gewoon nog wat blijven liggen. 't Was daar goed warm, en als ik door 't venster keek zag het er volop herfst uit. Dus den dezen is nog 'n uurke blijven liggen. Ineens schoot 't mij te binnen dat ik nog voor mijn meiskes moest zorgen. Bloemekes maken voor in hun kapel tegen de paasdagen. "k Doe dat zo graag omdat het toch zo'n lieve, dankbare mensen zijn. Daarmee ben ik hier laat op 't appel, en ik ga het ook niet lang rekken vandaag. Ik ga mij stillekes voorbereiden op de komende paasdagen, en er gewoon van trachten te genieten; zonder mij dat rotweer aan te trekken. En wat die foto betreft: een ouwe achterdeur van een ouwe schuur, maar toch de moeite vind ik. Lieve mensen, maak jullie gereed om er een tof paasweekend van te maken. Ik ben al bezig zie!

    21-03-2008 om 18:23 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog lentebloesems in herfstooi !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey jongens en meiskes! Hebben jullie er al eens aan gedacht. Morgen zou de lente moeten beginnen. Wel mensen, den boel is om zeep. Nu geloof ik echt dat het nooit meer zal goedkomen. De opwarming van onze aardbol? Wij zitten verdomd te verkleumen van de kou. Ik zou eerder beginnen denken dat we weer naar den ijstijd gaan.Volgens mij zijn die geleerde bollen volledig de kluts kwijt, en spelden ze ons zo maar iets op de mouw, en doen ons van allerhande dingen doen, die toch niet helpen. Of denken die geleerden dat we ons kunnen verwarmen met bibberen? Ah ja, ons schouwken spuwt te veel schadelijke stoffen uit. Mij niet gezien; 'k ga er direct nog 'n blokske hout bij leggen zie, en mij koesteren bij de haard, met nen goeien dreupel.Is 't niet goed voor 't milieu, wel 't zal wel ergens anders goed voor zijn. En die lentebloemekes op de foto; wel die zijn er om u allen een fijne dag te wensen ! Saluut !

    20-03-2008 om 10:52 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camelia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers!  Vandaag breng ik jullie 'n camelia blommeke. Vandaag nog hagelwit ven kleur; morgen waarschijnlijk bruin bevroren. Het is triestig gesteld met de meeste voorjaarsbloemekes. de meesten staan er verwaaid en bibberend bij. Waar is die vroege lente toch gebleven? 'k Heb zelfs terug 'n dikke trui aangetrokken. En ik die gehoopt had met Pasen op mijn teraske te liggen in die milde lentezon. Ik vrees dat het voor 'n ander keer zal zijn. Kunnen jullie geloven dat ik zelfs geen goesting heb om efkes tot achter den draai te gaan kijken. 't Is daar al even koud en nat als hier aan mijn achterdeur, en ik kan zelfs geen doei...doei roepen naar die Hollanders, wan t ze blijven ook binnen. Daarom doe ik het hier..... Doei...doei, nog 'n heel fijne dag!

    19-03-2008 om 11:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De polder in Zeeland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste vrienden!  Vandaag een fotoken uit de Zeuwse polders, genomen juist een jaar geleden.  Toen was het echt lenteweer, en konden wij in ons hemdsmouwen buiten lopen. Wat een verschil buiten vandaag. Ik overweeg zelfs om mijn dikke winter trui boven te halen. Volgens de weermannen wordt het de koudste Pasen sedert dertig jaar! Dat belooft dus niet veel goeds hé. Ja, ' t zal ook weer aan de opwarming van de aarde liggen zeker. Die geleerde bollen zullen er wel weer een uitleg voor vinden. Ik weet maar één ding, en dat is dat ik van die opwarming nog niet veel gemerkt heb. Als het tegenvalt kunnen wij met Pasen sneeuwruimen. Maar ach, daarover zeuren helpt niet. Een witte Pasen zal ook zijn charme hebben. Misschien kunnen wij langlaufen achter den draai....en naar mekaar sneeuwballen gooien! In afwachting , wens ik jullie 'n heel fijne dag....doei....doei

    18-03-2008 om 10:30 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als paarden lachen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers. Het is ver gekomen als de paarden beginnen lachen.Is het nu om mij uit te lachen om mijn dagelijks hoekske gezever? Nee vandaag willen ze u in paardentaal zeggen dat ik gisteren ijverig geweest ben. In eerste instantie heb ik mijn mémoires wat bij geschaafd. En omdat ik mij zo in mijn sas voelde, heb ik ook nog 'n kleine presentatie gemaakt.Jullie kunnen ze vinden aan de rechterkant van dit blog. Open ze gerust, ze is gegarandeerd virus vrij. Eigen fabrikaat, vers uit den oven zou ik zo zeggen. Ik hoop daarmee, dat jullie 't begin van de week op een leuke manier kunnen inzetten. Ik wens jullie allen nog 'n fijne maandag en zeg u allen; à demain!

    17-03-2008 om 09:21 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers! Alvast een fijne zondag voor iedereen. Vandaag breng ik jullie nog maar eens 'n paasblommeke. 't Is er toch de moment voor hé, en 't zal misschien een beetje lente binnenbrengen. 't Weer is niet veel soeps hé mensen. Rièn à faire, zeggen de Fransen.. en ze pakken nog maar ne keer naar die "scheve flassche". Wel beste lezers, ik ben ook van dat principe en 'k ga mij vandaag ook zo af en toe 'n  antidepressiva nemen. Het zal wel ergens deugd doen zeker! Wij gaan niet zeuren en trachten te genieten van onze zondag, en moest 't weer na de noen meezitten, wel dan pakken we ons velookes, en weg zijn wij... tot in den draai!

    16-03-2008 om 09:12 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog lentebloesems( scimmea japonica)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag beste lezers. De week is letterlijk en figuurlijk voorbij gewaaid, en de stormwind heeft veel enheil aangericht. In de tuin liggen her en der tulpen en narcissen gegeseld  en kapot gewaaid; viooltjes tegen de grond gesmakt. Waar is die vroege lente, waar iedereen had op ge hoopt, toch gebleven? Als't eventjes tegen gaat kunnen wij met Pasen misschien met sneeuwballen gooien.  Ja, lieven mensen , 't weder is om zeep. Zou dat nu ook komen door de opwarming van de aarde? 't Is dan toch alleszinds een haverrechts effect hé. Ook vandaag ziet het er niet al te schitterend uit. Ons stalen rossen zullen weer best op stal blijven denk ik. Als er te veel wind is om te fietsen, dan maar de beenvoiture gepakt. Wij gaan toch alleszinds gaan kijken achter den draai. God weet zit er daar niemand die zijn mémoires aan 't schrijven is. Misschien weten jullie dat nog niet, maar sedert gisteren staat " deel 2" over De geschiedenis van Desteldonk on line. Zie pagina 11 van  mijn Mémoires.Te bereiken via mijn andere blog: Mijn Plekske. Nog een fijn weekend, beste lezers!

    15-03-2008 om 10:33 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentebloesems in onze tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste bloggers! De week zit er weer bijna op. Daarom een groot boeket lentebloesem voor al mijn lezers. Jullie verdienen het toch wel hé. Zo alle dagen al die moeite doen om mijn dagelijkse portie "riem-ram" te lezen. Ik moet eerlijk zijn, de ene dag is de andere niet, en 'k moet soms eens goed nadenken wat ik jullie zou vertellen. Altijd over 't weer praten verveelt ook, en die muze van mij wordt ook al een stukske ouder; daar kan ik dus ook niet altijd op rekenen. Maar 'k voel mij al gelukkig als ik elke dag 'n paar lijntjes kan schrijven. Dat is'n teken dat we hier nog zijn hé. Laat ons allen gelukkig zijn als we 's morgens mogen opstaan en die mooie natuur mogen bewonderen. En al kraakt het soms hier of daar; wij gaan niet pleujen hé mensen! Krakende karren rijden 't langst, zeggen ze langs dees kanten. Nog 'n heel fijne dag en een goed begin van 't weekend!

    14-03-2008 om 09:08 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helleborus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste makkers. Ik ben deze morgen al vroeg op zoek geweest om een nieuw plaatje te schieten. Toevallig ontdekte ik tussen een groepje helleborussen zo'n enig mooi exemplaar. 'k Dacht zo bij mijn eigen, dat is er enen voor mijnen blog. Ja; beste lezers, ik probeer u dagelijks verse soep te serveren. Nu wij het toch over soep hebben; 't ruikt hier al lekker naar verse ajuinsoep! Dat het maar rap middag is. 'k Vrees dat het na de noen weer winderig zal worden! Maar ja, dat zijn we de laatste dagen toch al gewend hé. Ondertussen wens ik jullie allen een heel fijne dag, en niet pleujen hé makkers. A demain!

    13-03-2008 om 09:24 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinder op bezoek bij magnolia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Laat ik maar beginnen met u allen een heel fijne dag te wensen. Regen en wind mogen ons humeur niet bederven. Daarvoor heb ik hier vandaag een fotoken van ' mooi lente tafereel, verleden week genomen in een schaarse zonnige periode. De natuur kan toch schoon zijn hé! Als het maar niet te veel stormt ten minste. 'k Heb gisteren nog al mijn werk gehad hier achter den draai. Mijn schoon plakaat waar ik opgeschreven had: à demain! was stukken van een geslagen. En weet ge wat er nen Hollander had opgeschreven: doei..doei ... morgen beter!

    12-03-2008 om 10:25 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcissen met hopen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers! Het is haast niet te geloven, maar met honderden staan ze momenteel in onze tuin te pronken. Een zee van narcissen, die een beetje bibberend de aarzelende lente te gemoet zien. 't Is toch wreed gesteld met 't weer ook hé.  Gisteren nu ook weer,'n ganse dag regen en wind. 'n Mens zou er soms zijn courage bij verliezen. 't Was gisteren weer gedwongen kamer arrest. Nog 'n geluk dat we ons nog wat kunnen bezig houden met onze beste vriend. Daarmee bedoel ik ons peeceeken natuurlijk. En als 'n mens dan af en toe een mailtje krijgt, met daarin een schone blommekee, wel dat maakt veel goed. Dan ziet ge pas tot wat senioren  nog in staat zijn! In de late achternoen ben ik dan nog eens gaan zien achter den draai. 't Was daar een ravage van je welste. Er lag daar een groot plakaat omgewaaid, en weet ge wat daar op stond: à demain!

    11-03-2008 om 10:07 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze vier seizoenenhaag in lentestemming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers!
    Hoe is't?  Een fijn weekend gehad ? Genoeg energie opgedaan om de vogende week door te
    komen ?
    Ik elk geval, ik persoonlijk ben kontent. 't Was wel geen weer om buiten te komen, maar senioren weten daar over 't algemeen wel raad mee . Ik was vast besloten van geen voet buiten te zetten, en dan zijn er zo van die kerels, die 'n mens toch weten uit zijn kot te lokken. Ja , ze vinden wel altijd 'n reden. Hun peeceeken doet niet wat ze zouden willen.... en dan is't van Skype....Weet gij niet wat dat zou kunnen zijn? Waaraan zou dat nu kunnen liggen? Meestal weet ik dan wel, waaraan het ligt, maar ik durf het gewoon niet recht af zeggen. "n Mens valt niet geren in onmin. Wel gisteren had ik dat ook weer voor. En ik, die goeie ziel( 'k zal het maar zelf zeggen) ben in mijnen schoon gewassen auto gesprongen, en in de gietende regen die meneer  ter hulp gesneld. Daar aangekomen stond de tafel al gedekt met zeven soorten brood, en nog meer soorten beleg! Dat was het eerste probleem dat moest weggewerkt worden. Maar dat ging tamelijk vlot. Ik had toevallig groten honger. Het tweede probleem: dat peeceeken.... Mens ik heb al van alles geprobeerd en 't lukt niet....Ik dacht zo bij mijn eigen: ge hebt weer te veel van die "scheve flassche" op! Maar 't lukte vaneigens niet... die man wilde 'n gansen album foto's afprinten op 'n sigatetten blaadje. 'k Heb hem dat maar eens in 't lang en in 't breed uiteen gedaan, dat hij daarvoor zijn printer instellingen moest aanpassen.
     't Resultaat: twee gelukkige mensen. Een die uit de penarie was, en 'n andere die fier was dat hij had kunnen helpen. Wel , lieve mensen, kunnen jullie nu  geloven dat ik een fijn weekend gehad heb!

    10-03-2008 om 10:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsbloesems
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste blog vrienden! Ik heb hier een schone blommekee voor jullie zondag. Ik hoop dat jullie er kontent mee zijn. Maar 't is dat of niets. 'k Zeg zo tegen mijn eigen; straks waaien die bloemekes toch kapot. 't Is bijkan niet te geloven, maar die weermannen voorspellen niet veel soeps voor 't weekend.

     't Is nog ne keer zondag. Het is verdomd juist gelijk dat ze 't doen om ne mens te pesten. Maar niet mee mij hoor. Ik ben van zin van 't er mij eens goed van te pakken zie. 'k Begin een schrale keel te krijgen, en 'k peinze dat een goeien apéritief daar wel deugd zou aan doen. In moeders keuken is't ondertussen al goed aan 't  ruiken. Het zal weer "kerremesse " zijn van de noen!  Ik mocht niet weten wat ze aan 't klaarmaken is. Anders schrijft ge 't weer op uwen blog , zegt ze. En dan doe ik al mijn lezers goesting krijgen. Surtout dat we hier zo dicht tegen Holland wonen. Die noorderburen zijn niet beschaamd om effe over 't straat te wippen, het leuk en gesellig te maken, en voor je 't beseft zitten ze met hun benen onder tafel. En dan is 't van: was me dat hardstikke gesellig, doen we nog eens over niet? Wel, beste mensen, daarom ga ik nu niet schrijven wat ons moeder aan 't klaar stoven is. Maar ik heb toch al gezien dat er 'n paar "scheve flasschen" staan te chambreren. Dat is ook al een goed teken. Ik kan dus weer in d'hope leven, zoals ze hier zeggen. Ik ga jullie allen nog 'n fijne zondag wensen. Beste lezers, maak er het beste van, juist gelijk ik dat ga doen. A demain!

    09-03-2008 om 09:51 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn de magnolia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste lezers! Inderdaad, daar zijn de magnolia's terug. Voor zover ze niet beschadigd zijn door de ochtend vorst van de laatste dagen. Straks staan ze weer volop te pronken als prachtige boeketten. Hopelijk zullen ze niet te veel te lijden hebben van het aangekondigde storm weer. Ja zeg, die weermakers beloven ons nog al 't een en 't ander voor het volgend weekend. Als 't is gelijk ze voorspellen, zal het niet helpen, met ons vast te pakken aan de takken van de bomen! 'k Ga schoon binnen blijven en maken dat de "scheve flassche" niet te ver uit mijn buurt staat, en wij gaan er op ons manier toch een fijn weekend trachten van te maken. 'k Zou verdorie nog vergeten van ook aan jullie 't zelfde te wensen. Maak het gezellig, en denk, bij storm of regen, 't is misschien een zegen, en pak jullie dan een goeien dreupel! 't Is altijd voor iets goed toch! Doei...doei jongens en meiskes en à demain!

    08-03-2008 om 10:06 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteboeket
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers. Ik heb voor jullie 'n boeketje lentebloemen geplukt. Jullie weten het toch wel al; ik hou van mijn lezers,omdat ik dagelijks ondervind hoe trouw jullie mijn dagelijkse portie prietpraat lezen. Ja, mensen, 't is niet zo simpel als jullie denken. Wat moet ne mens altijd schrijven. Als ik durf schrijven wat we 's middags gaan eten, wel dan staan ze tegen de noen op twee rijen aan te schuiven . En dat is nu ook weer niet de bedoeling. En als ik durf schrijven langs waar we gaan fietsen in den achternoen, wel dan tracht iedereen, om ons ergens tegen te komen, mee 't gedacht: die zullen ons wel ne keer trakteren. En ik kan toch ook niet schrijven dat er soms 'n keer een scheet scheef zit, want ik ben bijna zeker dat jullie daar evenveel last van hebben. Dus, 'k ga alle dagen ne keer gaan kijken tot achter den draai...'k Ben juist terug zie. Er stond daar vandaag een groot bord; en weet ge wat daar op te lezen stond: à demain!

    07-03-2008 om 10:13 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n mooi exemplaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste bloggers! Ik hoor het jullie al luid op denken: die heeft het voor de violetjes! Wel, beste bloggers, ik zie alle bloemen graag, van de kleinste tot de grootste. En de kleinste zijn nog dikwijls de schoonste.En ik kan het weten, want van kleinsaf zit ik letterlijk en figuurlijk tussen de bloemen. Dus ik kan er van "meeklappen" zeggen ze langs dees kanten. Serieus, lieve mensen, moeder natuur  tovert toch af en toe prachtige exemplaren uit haar sacoche. Gewoon eens gaan zien in de graskant, daar achter den draai, en 'n mens verschiet soms wat voor schone dingen er  allemaal tussen 't gas verscholen zitten. Soms genoeg om er nen groten blommekee van te maken. A propos, van een blommekee gesproken; ik had er vandaag graag een gemaakt voor jullie, maar ge zult moeten  content zijn met één violetje. Maar 't is jullie geschonken uit de grond van mijn hart, en ik hoop dat het jullie allemaal een fijne dag mag brengen. A demain beste jongens en meiskes!

    06-03-2008 om 09:53 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ijskristallen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, beste lezers! Ik die dacht dat de lente al voor de deur stond. 't Was een teleurstelling toen ik deze morgen  vroeg,door 't raam naar buiten keek. Overal glinstrerende ijskristallen en dreigende maartse buien. Onze stalen rossen zullen weer op stal moeten blijven. Maar jammeren helpt niet hé mensen. Wij staan er voor en moeten er door! En kunnen wij niet fietsen, wel dan houden wij 't gezellig thuis, met af en toe zo'n slokje van die scheve flassche. En naar 't schijnt geeft dat courage. 't Is toch dat wat wij senioren, moeten hebben nietwaar. Courage, wel dat es iets dat ik u allen toe wens. Veel , heel veel courage, mee 't gedacht dat het morgen beter zal gaan! En ge zult zien, morgen gaat de zon weer schijnen, en zal 't leven ons weer toelachen van achter den draai! A demain jongens en meiskes!

    05-03-2008 om 10:22 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een regenbui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen. Het was deze morgen nog heel vroeg toen ik dit fotoken gemaakt heb. Ik was speciaal vroeg opgestaan . 't Had pas een goeie bui gedaan, en de vogeltjes presenteerden hun mooiste liedjes om de prille ochtendzon te verwelkomen. Eerlijk gezegd, 't was heerlijk om zo vroeg op de morgen te kunnen genieten van die prachtige natuur en die frisse ochtend lucht. 'k Heb er echt deugd  van gehad. Hopelijk breekt dat zonneke voor goed door en kunnen wij na de noen lekker gaan fietsen. Lekker de beentjes gaan strekken en ons stramme spieren eens goed los rijden. Na't middageten zijn we direct weg zie , en wees gerust : wij zullen onze draai pakken, gelijk dat we dat nog nooit tevoren gedaan hebben. 't Verslag morgen in Uw dagelijkse blogkrant . a demain!

    04-03-2008 om 10:08 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loodgieters stilleven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, jongens en meiskes. 'k Ben late vandaag. Ik had deze morgen gewoon geen goesting om te bloggen. Ne mens kan zo ne keer zijn hé; surtout de maandag kan dat soms lastig zijn. Gisteren een schone zondag gehad. Goed gegeten bij ons dochter. Zij had niet één beste beentje voorgezet, maar alle twee! En ik heb het mij laten smaken. 'k Dacht zo bij mijn eigen: 't is hier de moment, 't moet maar zo lekker niet zijn. En deze morgen heb ik eerst nog wat bloemekes geplant in onzen hof. "t Weer is wel niet fantastisch, maar volgens de weermannen zal 't morgen nog slechter zijn . Toevallig vond ik in mijn tuinhuis daar  nog wat restanten,van 'n werkske van een loodgieter, die vergeten had van zijn werkplek op te ruimen. Wel 'k heb daar nen foto van gepakt. En die krijgen jullie nu vandaag inplaats van 'n blommekee. 't Es ne keer wat anders zou ik zo zeggen. En tegen morgen zal ik wel ne keer gaan zien achter den draai.. dus zeg ik jullie allen : à demain en de wind van achter!

    03-03-2008 om 18:45 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons stulpje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers. Mensen , mensen was me dat een storm! Ben met fototoestel en al de lucht in gegaan. 'k Was even in paniek, maar  had toch nog efkes de tijd om door de wolken heen, 'n plaatje te schieten van ons stulpje.Nu kunnen jullie tenminste zien dat ik niet lieg, als ik steeds spreek over den draai hé. En serieus, achter dienen draai is er altijd wel iets te beleven.Van daar uit zitten wij direct in de weidse polders, en als we't straat oversteken kunnen wij hardstikkefijn hollands praten. Als dat niet tof is! Maar er zijn nog toffe dinges hoor! Vandaag mogen wij weeral eens ons voeten onder tafel gaan steken. Een grote "kleinzoon" is jarig, en dat moet toch gevierd worden  niet? Ons dochter zal weerom wel voor 'n goed dineetje zorgen. Ze weet dat haar vader geren een kreeftje tussen zijn tanden voelt!
    Zo kan onze zondag al weer niet meerstuk. Maar ik wens meteen ook aan u allen een heel fijne zondag, met of zonder kreeft; een goeie zwarte pens kan ook smaken. Mensen geniet ervan , en als jullie vandaag niet weten wat gedaan, wel dan zijn er nog altijd mijn mémoires om eens in te bladeren. Daar kunnen jullie het eerste deel van de geschiedenis van Desteldonk al eens inkijken! Tot uit den draai hé mensen!

    02-03-2008 om 09:45 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gejaagd door de wind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers! Hoe is't, niet weggewaaid van nacht? Het was toch niet gezeverd hé. Die weermaker is er eens goed op geweest met zijn voorspellingen. Deze morgen was mijn eerste werk een inspectieronde. Gelukkig beperkte de schade zich tot 'n paar omgewaaide bloempotten op ons terras. Dat was blijkbaar de adem van de aanstormende lente . En als 't zo verder gaat, zal die er rap zijn hé. Daardoor is dat fotoken van vandaag ook een beetje gejaagd door de wind! En ondanks die stormwind en de regen wens ik jullie allemaal toch een heel fijn weekend. Fietsweer zal het wel niet zijn voor ons, maar dan kijken we wel TV. Wij gaan die coureurkes maar laten rijden vandaag! En wie weet vind ik niet wat extra tijd om mijn mémoires wat bij te werken. 't Is al 'n beetje geleden, en ik laat jullie niet lang met honger zitten. Eerst mijn muze nog eens goed laten uitwaaien achter den draai... en 't zal wel lukken!
    A demain , beste vrienden!

    01-03-2008 om 10:58 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!