Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n winterprikje
    Hey, beste lezers. Ik ga beginnen met u allen 'n fijn weekend te wensen. anders zou ik het nog kunnen vergeten. Het is niet dat ik u vandaag zoveel te vertellen heb. Helemaal niet. 't Is hier verdraaid rustig achter den draai, en 't is hier ook verdomd koud. Echt 'n weer om achter 't stoofke te blijven zitten. Zo met 'n scheve flassche bij de hand moet dat wel kunnen hé. 'k Heb hier in mijn "archieven" nog 'n paar foto's gevonden, genomen enkele dagen geleden.'k Zeg bij mijn eigen: da's voer voor vandaag. Ik hoop dat jullie er tevreden mee zijn. En zien jullie ze niet graag; niet erg, 'n klein tikje met 'n hamer op Uw scherm, en jullie zijn er van af. Simpel en kordaat nietwaar. 't Voornaamste is dat jullie deze avond kunnen zeggen: wij hebben 'n fijne dag gehad!



    29-11-2008 om 10:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is gedaan met sneeuwen!
    Dag beste lezers! Genoeg sneeuw gehad zeker?  Wel vandaag breng ik jullie 'n paar foto's van bloemekes die de kou getrotseerd hebben. Onze winterjasmijn bloeit nu met honderden kleine gele bloemekes. Prachtig om te zien. Het is net alsof ze trots zijn omdat ze de sneeuw en de koude getrotseerd hebben. Wat is moeder natuur toch prachtig!  Voor de lezers die 't nog niet weten: sedert begin deze week worden 'mijn mémoires' weer regelmatig aangevuld. Werkloosheid in de tuin geeft mij daar terug tijd voor. Tevens heb ik er voor gezorgd dat u via 'mijn mémoires' terecht kunt naar "de geschiedenis van Desteldonk" mijn geboorteplaats.  Stof om te lezen in deze donkere dagen!
    Nog 'n heel fijne dag en tot in den draai!




    28-11-2008 om 10:04 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Blijft sneeuwen in mijn stroatjen
    Dag beste vrienden! Nee , 't is niet blijven sneeuwen, maar 'k wil jullie nog op 'n paar winterse beeldekes vergasten. Mijn pas gemaakt vogelhotelleke in de sneeuw, wachtend op de eerste boekingen. Ik vrees dat ik nog even geduld zal moeten hebben. Tot op heden zijn er nog geen reservaties binnen gekomen. Komt mischien ook door de crisis, wie weet? En wat jullie nog niet weten; vanaf volgende week worden "mijn memoires" weer regelmatig aangevuld. Ik heb weer wat tijd gekregen om te schrijven, en ik ondervind dat veel lezers ongeduldig zitten te wachten op mijn jeugdherinneringen. Zie dus dat ge niets overslaat, 't gaat spannend worden. Bij deze gedachte wens ik jullie allen 'n heel fijne dag, hou jullie recht, want hier is't verdomd glad buiten. A demain zou 'k zo zeggen...tot in den draai!



    26-11-2008 om 10:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Heeft nog gesneeuwd in mijn stroatjen
    Inderdaad 't heeft weer gesneeuwd in mijn stroatjen. Zo te zien aan de foto's toch. Deze morgen was alles zelfs in een echte glijbaan herschapen. Binnen blijven was de bootschap. 'k Ben dan maar achter mijn Peecee gekropen; beter gezegd voor mijn Peeceeken hé. Om mijn tijd te paseren al vlug mijn blogske bijwerken. 'k Heb nu 'n paar recente foto's zitten, dus ik weet weer wat te tonen hé. Die schone winterjasmijntjes staan er maar verkleumd bij te kijken in hun sneeuwfraksken. Zij verlangen, evenals ik, naar 'n beetje hogere temperaturen. Rien a faire, zei de fransman en hij kroop achter zijn stoof; Wel beste lezers, 'k ga dat ook doen. Mee 'n goeien dreupel en wat stukskes "hoodvlakke" als borrelhapken. 'k Peinze dat 't zal smaken! Tot in den draai....maar 't moet eerst gedooid zijn! Saluut!



    25-11-2008 om 11:14 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Es gesneeuwd in ons stroatjen
    Beste mensen, 't is veel te vroeg winter. Zo'n sneeuwprentje is wel schoon, maar ze zijn er veel te vroeg mee. 't Ergste van al, morgen is 't  Sint Katrien. Een oude weerspreuk zegt :  Sint Katrien  in 't wit gekleed, zeven weken is ons leed. Het is te hopen dat ze haar wit frakske thuis laat. Maar 'k ben, gisteren toch buiten gekomen.' t Was wel koud, maar als 't sneeuwt krijg ik altijd de kriebel in mijn vingers om fotokes te trekken. Ik heb zo links en rechts wat rond gelopen, maar 'k ben weer rap naar binnen gegaan. 't Was beter achter 't stoofken met nen goeien ouden klaren. Vandaag laat ik jullie zien hoe dat het was in ons straatjen.. Precies 'n keerstkaartje uit vroegere tijden. Bij die beelden van gisteren wens ik u allen 'n heel fijne maandag en een goed begin van de "werk"week. Tot de volgende zitting, zou 'k zo zeggen! Doei...doei!




    24-11-2008 om 09:59 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de jaren stillekes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden! 'k Ben hier weer terug van weg geweest. Deze morgen zei ik zo tegen mijn eigen: 't wordt tijd dat ik no eens ga 'bloggen'! En mijn eigen zei, wel ge moet dat niet zeggen, maar doen! En voila, ik ben hier. En dan nog met 'n oude postkaart van mijn geboorte stek uit 't jaar stillekes. Ik heb die kaart toegestuurd gekregen van 'n brave meneer, die mijn "mémoires' gelezen had. Daarom wil ik die mens langs deze weg nog eens bedanken voor die lieve attentie. Die kaart doet ons toch nog eens herinneren hoe mooi dit dorpje, dat nu door de industrie verwoest is, vroeger was. Jammer hé, maar dat is nu eenmaal de ..vooruitgang! Vele lezers zullen zich ook afvragen waarom ik zo'n ganse week forfait gegeven heb. Eerlijk gezegd, ik ben van corvee geweest. Als 'n brave echtgenoot, moeder de vrouw terwille geweest. 't Mens kreeg ineens grootse plannen; en wat doet 'n brave man als ik... gehoorzamen, gelijk dat ik al meer dan vijftig jaar doe hé. Maar 'k heb goeie punten gehaald, en per slot van rekening, ik zie mijn vrouwke graag content.En zo was de week voorbij zonder ik er erg in had. Maar met al mijn geklets was ik bijna vergeten van u allen 'n fijne zondag te wensen. Mensen hou jullie warm, maak het gezellig en geniet ervan. Uw dienaar is er al volop mee bezig. Tot in den draai....doei...doei

    23-11-2008 om 16:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit mijn schoendoos
    Dag beste vrienden. Ik heb in mijn schoendoos zo wat aan 't rommellen geweest; en 'k heb er nog 'n paar schone prentjes gevonden. Fotokes genomen bij 't begin van de herfst. En omdat ik zelf ze zo mooi vind, wil ik ze met jullie delen. 'k Hoop dat jullie er tevreden mee zijn. 't Is dat of helemaal niets hoor. De laatste tijd heb ik weinig tijd gehad om op pad te gaan en nieuwe beelden te "schieten". Ik hoor het jullie al luid op denken: die vent is met pensioen en heeft nog geen tijd! Ja mensen , deze tijd van 't jaar is er wel altijd iets te doen . En moeder de vrouw wil onder tussen ook wel eens op stap. Dus de kerk 'n beetje in 't midden houden hé. 't Eerste dat uitgesteld wordt is dan natuurlijk mijn "Blogske". Maar vandaag ben ik hier toch weer present om jullie 'n fijn weekend toe te wensen. 't Weer belooft niet al te veel, maar laten wij er toch maar 't beste van maken. Vergeet al jullie zorgen en geniet met volle teugen. Ik ga proberen dat ook te doen. Tot in den draai, lieven mensen....doei....doei!



    14-11-2008 om 18:34 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij maar den buiten
    Zwijg stil , lieve mensen. Zijn gisteren naar 't stad geweest. Ah ja, 'k had mijn pensioen getrokken en ze zaten te jeuken in mijnen binnenzak. Moeder de vrouw, die altijd heel attent is, wel die had het natuurlijk in de gaten. En al direct had ze er de gepaste oplossing voor. 'k Zal u al rap van die ongemakken afhelpen was 't antwoord. En ...wij naar 't stad met de tram van " De Lijn". Gelijk haringen in 'n dooske, maar dan zonder olie natuurlijk. Bij elke halte waren wij content dat de deuren efkens open gingen, en wij wat 'verse' lucht konden happen. Maar wij zijn in 't stad geraakt. 't Was daar nog erger of in 'n mierennest. 'k Zeg tegen de vrouw: 'k geloof dat ze allemaal hun pensioentje opgestreken hebben! Bij wijze van spreken kon je er op de koppen lopen. En wij van d' een etalage naar d' andere...wreed veel schone dingen zo op 't eerste zicht; maar eens dat ge naar de prijs gekeken had, waren die dingen al veel minder schoon. Wel, wij hebben zo bijna heel 't stad schoon gelekt. Kou hebben wij niet gehad, want die stadsmensen met hun sjieke winkels, die blazen de warmte buiten. 't Is niet te verwonderen dat hun prijzen "aangepast " zijn. Enfin, door al dat lekken hadden wij dorst gekregen,en wij zijn 'n goe potjen kaffee gaan drinken, met een grote wafel daarbij. 't Was de Max, eerlijk waar. Daarna weer mee den tram naar huis; waarom niet, want we rijden toch gratis hé. En wij waren content omdat we zo'n goeie wafel gegeten hadden, maar nog meer omdat mijnen binnenzak toe gebleven was! En bij ons thuiskomst hebben we tegen mekaar gezegd, Geef ons toch maar den buiten,en de geur van de polders. 'k Heb hier ook nog 'n paar fotokes van bij ons thuis. Ik vond die paddestoel onder de bijna verdorde hosta's....De herfst is toe geslagen. Toch wens ik jullie allen nog 'n heel fijne zondag! Saluut en tot in den draai!



    09-11-2008 om 10:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vlakke land
    Dag beste vrienden. 't Is schone; ons vlakke land, met zijn schier eindeloze vergerzichten. Daarom heb ik er ook 'n paar beelden van " geschoten". Momenteel liggen de velden er rustig bij, alsof zij hun winterslaap al willen beginnen. De meeste bladeren zijn al van de bomen, en de laatste restanten wachten op ' n paar hevige windstoten om te gaan vliegen, en ons nog wat opruim werk te bezorgen. Maar ook dat zijn charmes van de natuur, en wij mogen blij zijn dat wij ze nog kunnen opruimen. 'k Ga er direct maar aan beginnen zie..er ligt' n tapijt van hier tot in den draai. Maar wees gerust, ik ben zinnens, af en toe eens te pauzeren om een " vitamientje" achterover te slaan. Lieve mensen, ik wens jullie allen nog een heel fijn weekend. Geniet ervan! Doei....doei





    08-11-2008 om 09:53 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog in 't Maaltepark
    Dag beste vrienden. Ik breng jullie vandaag nog maar 'n paar beeldekes uit 't Maaltepark. Een van de eeuwoude bomen ( volgens deskundigen meer dan 200 jaar oud) staat daar met zijn knotsige stam nog steeds te pronken, alsof hij wil zeggen; ik ben onverwoestbaar. Even verder op, vreten zwammen met wellust aan zijn kameraad, die beetje bij beetje aan 't afsterven is. Ja beste vrienden, ' t Kan verkeren, ook in 't bos. En ondertussen wandelen wij verder, genietend van al dat schoons dat moeder natuur ons te bieden heeeft. Nog 'n fijne dag al te samen...doei..;doei



    07-11-2008 om 09:57 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Maaltepark ( 3 )
    Dag beste lezers. 't Is in een "rapken" vandaag. Ik zit tot over mijn oren in 't werk. Er is links en rechts te snoeien in de tuin , en de bladeren stuiken met hopen. Tegen dat 'n mens rond is ligt er weer 'n vers tapijt. Ja , beste mensen , Uw dienaar weet wat gedaan vandaag. Daarom heb ik vlug 'n paar plaatjes uit mijn schoendoos getoverd. Ja, ik weet het; ik moet mijn blogske toch onderhouden. Zie dat al mijn lezers afhaken. Dus vandaag nog 'n paar fotokes uit de "Maalte" zoals wij dat noemen. Jullie hebben dus toch iets om naar te kiijken. Maar ja, de meesten onder u zullen vandaaag aan de radio of de TV gekluisterd ziiten. Ah ja, zwarte piet heeft gewonnen in Amerika hé. 'k Ben benieuwd wat die er zal van teweeg brengen. 't Zou best kunnen dat ze ginder nu nog meer zwarte sneeuw zien vliegen. Maar dat zijn zorgen voor morgen; 't is nu de moment om bladeren te ruimen... Tot in den draai beste lezers, en nog 'n fijne dag allemaal!



    05-11-2008 om 10:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog paddestoelen
    Dag beste vrienden. Voor de zoveelste keer paddestoelen op jullie bord. Misschien beginnen ze u we al de keel uit te komen? Maar er zitten toch zulke schone exemplaren tussen, zodat ik het niet over mijn hart kan krijgen om jullie die beelden te ontzeggen. Toch nog beter dan prentjes van troosteloze kerkhoven; die zien wij deze dagen overal, en 't zijn toch zo al sombere donkere dagen. Ik hoop dat jullie allen een fijn weekend mogen gehad hebben. Wij waren van de goeie. Lekker onze voeten onder tafel mogen steken bij één van ons kinders. 't Was weer niet gezeverd en "k heb geget.., nee gefret, want 't was verdraaid lekker. Ik ga jullie niet vertellen wat, want 'k zou niet graag hebben dat jullie 't water in de mond zouden krijgen. Dat zou ik ook erg vinden. Ik wens jullie daarom een goed begin van de nieuwe ( werk )week, een heel fijne dag en tot in den draai....saluut met de kost!



    03-11-2008 om 09:53 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!