Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar wat bloemekes
    Dag beste bloggers. Om die donkere dagen wat op te vrolijken breng ik jullie vandaag nog maar 'n paar bloemenfoto's. Genomen tussen de regenbuien door. Ondanks dat het gisteren onze huwelijksverjaardag was, heb ik me toch even vrij kunnen maken om 'n paar fofotjes te nemen. En die twee roosjes breng ik speciaal voor al die mensen die ons gisteren met gelukwensen hebben overladen. Dank voor al jullie welgemeende wensen, voor jullie mooie kaartjes, voor jullie talrijke mailtjes en SMS jes. Het heeft ons echt deugd gedaan. Voorlopig zullen jullie het enkele dagen zonder mijn dagelijks praatje moeten stellen. Uw dienaar legt er even de riem af, en neemt 'n paar dagen vakantie. Eventjes onze stalen rossen laten draven bij onze Noorderburen. Ik wens jullie al vast 'n fijn weekend en tot binnen kort!



    30-05-2008 om 19:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. 't Is bijna niet te geloven, maar het is echt waar. Vandaag zijn wij 50 jaar getrouwd. Als dat geen prestatie is in deze moderne tijd. Maar ja, wij zijn alle twee nog gefabrikeerd van voor den oorlog, dus nog van voor oorlogse kwaliteit. En eerlijk gezegd, die jaren zijn voorbij gevlogen. En 'k mag het wel zeggen, wij hebben vijftig schone jaren gehad, zoals bij de meesten, de ene dag wat zonniger dan de andere. Soms wel eens in mekaars haren gevlogen, maar dat hoort er allemaal bij hé. En als kers op de taart , twee flinke kinderen groot gebracht. Toch wel 'n hele prestatie. En dat zal onze Burgervader blijkbaar ook geweten hebben. Die kwam, samen met 'n paar van zijn schepenen, ons gisteren avond al feliciteren en overladen met bloemen en enkele geschenken, waaronder 'n kistje van de beste wijnen uit de kelder van ' t gemeente! Gelukkig had ik ' paar flessen koud staan, en die hebben wij dan ook op ons gemaksken gekraakt. En wij hebben geklonken op ons volgend jubileum... Nu op naar de zestig! 't Is toch maar tien jaar meer. Wij gaan ons ne keer lanceren zie... maak dat den draai vrij is...


    29-05-2008 om 09:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer bloemekes
    Dag beste lezers. Inderdaad, nog meer bloemekes. 't Kan haast niet anders. Momenteel kom ik niet verder dan mijn hofke. Het is me gisteren zelfs niet gelukt om eens tot achter den draai te gaan piepen. Vele, vele werk mensen. Dat is zo als je 't allemaal " gelekt " wilt hebben. Ah ja, wij leven in blijde verwachting.... vandaag krijgen wij "hoog" bezoek! Maar daar kan ik helaas nu niets over kwijt. Super geheim . Misschien kan ik het jullie morgen wel vertellen. Als we 't overleven natuurlijk. Wij zijn we alle twee benieuwd wat 't zal worden en hebben in ieder geval al 'n paar flasschen gereed gezet. Wie weet krijgen jullie morgen, in plaaats van blommekes, 'n uitgebreid verslag van de situatie. A demain zou 'k zo zeggen!



    28-05-2008 om 08:38 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bloeit er in mijn hofke?
    Hey beste vrienden bloggers. 't Regent buiten..dus wat staat er mij te doen..peeceeken spelen. Nog'n geluk dat ik deze morgen vroeg wat fotokes gemaakt heb in mijn hofke. Jullie weten het al; ik breng graag alle dagen vers " brood" op de plank. Vandaag 'n reeks bloemekes vers geplukt voor mijn trouwe lezers, omdat jullie dagelijks 'n beetje van uw tijd splenderen om mijn prietpraat te lezen. Maar al breng ik misschien veel prietpraat, toch krijgen jullie van mij wel steeds 'n paar mooie fotokes. En daar is het juist om te doen. En al ben ik maar 'n fotoamateurke met 'n kodakske van twee "kluiten", ik doe toch mijn best om jullie iedere dag 'n schoon beeldeke te brengen, van achter den draai! Nog 'n fijne dag al te goare!





    27-05-2008 om 12:09 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera, 't Vrouwtje is jarig!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. 't Is een speciale dag vandaag. Moeder de vrouw is jarig. En die verdient meer dan een dikke proficiat. 't Mens is in de weer van 's morgens tot "s avonds om alles naar mijn zin te maken.Echt een vrouwke uit de duizend. Ook nog eentje van voor den oorlog hé. Zo van dat soort dat aan 't uitsterven is. Voor haar vandaag dus honderd duizend bloemekeetjes, en een hele grote fles mee van die bubbels daar in. Misschien is dit laatste nog 't belangrijkste.....ik zit met 'n droge keel voor mijn peeceeke! 'k geloof dat ik ga proberen van de kurk er af te krijgen...Saluut!


    26-05-2008 om 09:32 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n Zondags boeketje voor jullie
    Dag beste vrienden. Voor jullie zondag heb ik toch weer 'n klein boeketje gemaakt. Misschien brengt het 'n beetje zon op deze grijze en druilige zondagmorgen. Onze jasmijn toont fier zijn eerste bloemtrosjes. Nog 'n tiental dagen , en hij staat te pronken in al zijn glorie. 'n Bewijs dat de echte zomer niet meer zo ver af is. Laat ons hopen! En al is 't vandaag geen zomers weer, we gaan er niet om treuren, maar rustig genieten van onze zondag , bij 'n lekker dineetje met 'n goed glaasje wijn. Meer moet dat voor mij heus niet zijn. Nog 'n prettige zondag allemaal, en tot in den draai!



    25-05-2008 om 09:56 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheepjes....
    Dag beste vrienden. Vandaag ben ik tussen de scheepjes verzeild geraakt. Dat noemen ze tegenwoordig" Ship Spotting". Ah, ja, 't is eens wat anders hé.'t Moeten toch niet altijd fotos van bloemekes zijn. 'k Ben deze week 'n hele achternoen bootjes aan 't trekken geweest. 'n Mens die op pensioen is moet zich toch met iets bezig houden . Ik zou natuurlijk liever beeldekes schieten van schone madammekes, maar 'n mens moet daar wreed mee oppassen. Dus gewoon niet doen, kwestie van geen ambras te krijgen mee 't vrouwvolk thuis. Alhoewel, die van mij is nog geen van de kwaadste. Zwijg stil; overmorgen is ze jarig. Dat zal moeten gevierd worden! 'k Ga maar al wat bloemekes gaan plukken achter den draai; 'n boeket veldbloemekes met af en toe zo'n distelke daartussen, dat heeft ook zijn charme. Maar met al dat gezever, had ik bijna vergeten van jullie allen 'n prettig weekend te wensen. Misschien komen we mekaar wel tegen , daar in den draai, om blommekes te "trekken"  Doei...doei


    24-05-2008 om 09:49 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilige baken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey beste vrienden, bloggers. Ik ga 't vandaag kort maken. Onze stalen rossen staan al gezadeld voor een trip door Zeeland. Het belooft een zonnige windstille dag te worden. De oudjes voelen weerom de kriebels om er op uit te trekken. Ja, wij moeten onze krakende gewrichten in beweging houden. Rust roest , zegt 't spreekwoord. Vandaag wordt het 'n ritje rond "Den Braekman", dwars door het prachtige Zeeuwsche landschap. Morgen vertel ik er beslist meer over. Ondertussen voor iedereen nog 'n heel fijne dag...tot achter den draai....doei....doei

    23-05-2008 om 09:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zeilen is plezant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden; Vandaag 'n geheel andere foto. Zijn gaan fietsen aan 't zeetjen in de Vloanders. Vele, vele wind en een wilde zee. Ik was dan ook niet jaloers op die opvarenden in dat zeilbootje. Mij niet gezien hoor bij zo'n felle wind in zo'n klein schuitje. Ik denk dat er bij mij wel iets in mijn broek had gelegen! Maar 't was heerlijk fietsen, zo door die polders van de Westhoek. De zon en de wind hebben ons kopke zo rood gebrand als 'n rijpe tomaat. En ondanks dat wij bij de terugkeer, 'n twintig tal kilometers in de verkeerde richting aan 't fietsen geweest zijn, hebben wij toch 'n heel fijne dag gehad. Wel , eerlijk gezegd, die streek van Bachten de Kuppe, waar dat ze mee 'n "pipegoale" rijden, heeft ook zijn charmes; al zouden er her en der wel 'n paar wegwijzers meer mogen staan! Maar wij zijn thuis geraakt, dat is 't voornaamste. Nog juist op tijd om u allen nog 'n heel fijne dag te wensen. Beste vrienden, hou jullie kloek, en maak het gezellig. Ik zeg u zoals al zo dikwijls: à demain!

    22-05-2008 om 09:20 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen voor mijn redders in nood
    Dag beste vrienden. Het is met 'n serieuze vertraging dat ik vandaag mijn blogske kan bij werken. Niet mijn peeceeke, maar wel mijn scherm heeft er de brui aan gegeven. Heb alarm geslagen bij de verdeler van Benq; en tot mijn grote verbazing binnen de twee dagen , een nieuw beeldscherm, gratis aan huis geleverd. Als dat geen service is! En daarom bloemekes voor die mensen, die mij in de kortste keren uit de penarie geholpen hebben. 't Zijn wel bloemekes uit eigen tuin, maar des te mooier. Deze morgen vond ik gewoon mijn dagelijkse draai niet. Gewoonlijk is mijn eerste werk van de dag : mijn blog bij werken, iets wat zonder beeldscherm moeilijk te doen is. Dus ben ik deze morgen vroeg in de tuin gaan werken. 't Zonneke was al vroeg van de partij, de wind kwam wel uit 't verkeerde gat, maar 'k heb mijn sagrijn toch kunnen weg werken. Kort na de noen kwam die Hollandse koerier met dat nieuwe gezicht voor mijn peeceeke. En nu is mijn goeie vriend weer de ouwe, en kan ik weer mijn dagelijkse portie prietpraat op u loslaten. 'k Heb mijn gewone draai weer terug gevonden. Ik kan jullie weer 'n fijne dag wensen en ik kan jullie weer zeggen: à demain!



    20-05-2008 om 20:47 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen uit eigen tuin
    Dag beste lezers. Vandaag onthaal ik jullie nog maar eens met 'n blommekeetje uit eigen tuin. Dat is toch de goedkoopste oplossing niet? Maar 't is niet omdat het bloemekes zijn uit eigen hofke, dat ze daarom niet minder mooi zijn hé. Ik vind dat er prachtige exemplaren tussen staan, en die  wil ik u dus ook laten zien.  Ik hoop dat jullie allen 'n fijn weekend gehad hebben, zodat jullie batterijen goed opgeladen zijn om de nieuwe week te beginnen.Ga er samen met mij goed tegenaan, en denk vooral : niet pleujen, moar vuursdoen!




    19-05-2008 om 09:54 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n Zondags blommeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden Bloggers.  Hier 'n bloemeke  om jullie zondag wat op te fleuren. En als de zon nu ook nog haar best wil doen, wel dan kan deze zondag ook niet meer stuk. Het zal misschien wel 'n terraske doen  zijn,  met 'n truitje aan, maar dat zal de gezelligheid niet temperen. En vandaag wil ik mij ook verontschuldigen bij die Hollandse meneer, voor mijn flater van deze week.  Na 'n paar "oude klares" had ik Vlissingen gesitueerd in Zeeuwsch -Vlaanderen. Die pientere Hollander heeft mij op deze flater attent gemaakt. Volgens die meneer ligt Vlissingen op het eiland Walcheren. En nog volgens diezelfde meneer, hebben die vlijtige Hollanders 'n tunnel gegraven van Zeeland, onder 't Scheld, tot op Walcheren. Wat die Hollanders toch allemaal kunnen hé. Alleen jammer van dat tolgeld, elke keer dat je er doorheen wilt. Ja, daar zijn ze ook wel bedreven in. Maar eerlijk gezegd, die tunnel is een kunstwerk, maar volgens mij, toch niet zo gezellig als  de veerdienst over de Schelde. Maar kom, hierbij heb ik mijn flater recht gezet, en dank ik die lieve Noorderbuur voor zijn opmerking. Ik wens jullie allen nog' n heel
     fijne zondag,....doei....doei

    18-05-2008 om 15:27 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dat is Bokrijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden.  Het ziet er vandaag niet schitterend uit. 'n Sombere grijze hemel, die hopelijk zijn laatste tranen uitstort. Nee 't wordt helaas geen zonnig weekend. Misschien wel 'n barbecuetje  onder de paraplu. Heb dat al eerder eens mee gemaakt, en 't kan ook wel gezellig zijn. Alhoewel, geef mij toch maar zon à volonté hoort. Vandaag breng ik samen met jullie nog een bezoekje aan het prachtige "Park Midden Limburg" ,zoals die fiere Limburgers het heten. Wij noemen dat Bokrijk! Ah ja, er staken nog wat fotokes op mijn kodakske, en voila hier zijn ze. En jullie mogen natuurlijk mee kijken. Ik weet het, voor sommigen onder u  zal het misschien " brol" zijn; maar voor mij zijn het mooie herinneringen aan de tijd van toen. En veel van die dingen van vroeger herinneren mij nog aan mijn prille jeugd. Maar destijds beseften de mensen niet  hoe gelukkig ze leefden zonder stress. En vandaag gaan we ook proberen van al onze stress van ons af te schudden, en eens lekker te genieten van al de goeie dingen des levens. Ik wens u allen een heel fijn weekend. A demain!


    17-05-2008 om 09:47 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog beelden uit het liefelijke Vlissingen
    Dag beste vrienden. 't Heeft goud geregend de voorbije nacht. Dat zullen de boeren zeker en vast zeggen. Werkelijk, kijk maar eens in de tuin. Alles staat er zo fris bij, en 't is net alsof er dubbel zo veel groen staat in de tuin. Links en rechts 'n paar tere bloemekes, die de regen niet kunnen trotseren hebben, en die er nu wat verlept bij staan. Maar binnen 'n paar dagen staan er dubbel zoveel te pronken.
    Vandaag nog wat fotokes , genomen tijdens ons kort bezoekje aan het charmante Vlissingen. 't Was een zon overgoten dag, en ik wil U allen er van laten mee genieten. Ik wens u allen ook nog 'n heel fijne dag, en zeg zoals gewoonlijk: à demain!


    16-05-2008 om 12:41 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'n Scheve lavabo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. Voor zo iets moet je natuurlijk bij onze Noorderburen zijn. Die architecten hebben voorzeker wat te diep in den "Ouden Klaren" gekeken. Of misschien hebben ze wel gedacht: schoon schots en scheef is ook niet lelijk. En of zij gelijk hebben. Ik heb toch wel 'n fotoken genomen van dat mastodont zeker. Het moet zijn dat er toch nog 'n aantrekkelijke kant aan is. Maar dat lelijke gedrocht staat in het charmante  Vlissingen, dat  mooie stadje gelegen op het liefelijke eiland Walcheren , gisteren badend in de zomerzon. Wij hebben er 'n leuke uitstap van gemaakt en onder 'n parasolleke hebben we lekker genoten van  'n lekker bakkie koffie. Wat kan het goed zijn achter den draai....Nog 'n heel fijne dag allemaal....doei...doei!

    15-05-2008 om 00:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en zonen? ( 2 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. Je moet het maar tegenkomen. Op 'n vroege morgen sta je op,en er loopt 'n hele bende jonge eendjes in je tuin. Dat kan  voorzeker alleen in de mini - zoo van onze kleinkinderen. Wat een verrassing. Blijkbaar had moeder eend op een goed verscholen plekje zitten broeden, en nu paradeert ze daar,  fier met haar kroost  in het malse gras. Ineens 'n kroostrijk gezin van twintig telgen rijker. Dat was toch wel 'n fotoken waard zeker. Wat 'n mens allemaal te zien krijgt achter den draai!
    En alhoewel 't weer vandaag niet al te best schijnt te worden, wens ik jullie allen 'n heel fijne dag...gewoon niets van aantrekken, en denken ..morgen wordt het beter. A demain zou 'k zo zeggen!

    14-05-2008 om 07:22 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en zoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey beste lezers. Hoe gaat het met jullie allemaal?  Goed geprofiteerd van 't heerlijk pinksterzonnetje? Ik hoop het  toch voor jullie. Wij hebben er in elk geval met volle teugen van genoten. Gisteren in de late namiddag nog 'n trip gemaakt van 45 km door Zeeuws-Vlaanderen, 'n rondje Terneuzen. Geen enkele auto tegen gekomen. Niet denkbaar in ons Belgen landje. In de Westkant in Terneuzen 'n heerlijk terrasje gedaan met  'n bakkie koffie en 'n lekkere Hollandse pannekoek. 't Was er heerlijk vertoeven, terwijl je de mastodonten van zeereuzen aan je  neus ziet voorbijvaren.
    De foto van vandaag: moeder Lotte en haar jongste telg.  Een van de jongste aanwinsten uit de mini zoo van onze kleinkinderen. Net als wij, koesteren ze zich in ' t mei zonneke. Samen met deze foto, wens ik jullie allen  'n heel fijne dag. Tracht ervan te genieten, elk op zijn manier; en gedenk...... al wat je meepakt kunnen ze u niet meer afnemen! Doei....doei

    13-05-2008 om 08:50 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Werd een reuze Lentefeest
    Dag beste vrienden. Onder een hemelsblauwe lucht, en overgoten van 'n milde zomerzon, hebben wij gisteren 't Lentefeest van onze tweeling kleindochters gevierd. 'n Lekker koud buffet, vergezeld van nog lekkerder wijnen, hebben er voor gezorgd dat er weer 'n kilootje zal bij gekomen zijn. Het werd een gezellig feest met alles er op en er aan; en iedereen heeft er met volle teugen van genoten.Proficiat voor de orginisatoren. Vandaag zal het voorzeker 'n stukje minder worden. Eventjes ceintuurke toe, en ons buikske 'n beetje laten krimpen. Als dat nog zal gaan ten minste. Ik vrees er voor. Maar ach, 'n buikske op mijn ouderdom geeft naar 't schijnt " standing". Dus zeker niet getreurd. Vandaag fietsen wij die kilokes er misschien wel weer af.... wij gaan ons direct lanceren zie....door den draai de wijdse polder in.   A demain, beste lezers en nog 'n heel fijne dag!


    12-05-2008 om 09:52 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is 't feest , groot feest !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve mensen. Vandaag ga ik beginnen  met aan alle moedertjes een fijne moederdag te wensen. Speciaal daarvoor heb ik dit mooi boeket witte bloemen besteld. Laat het een prachtige dag worden vol liefde en zonneschijn. En we vieren nog meer.Vandaag houden onze flinke tweeling kleindochters hun Lentefeest. Daarom hartelijk proficiat aan deze twee sprinkhanen en hun ouders. Wij zijn vandaag van de goeie, wij mogen onze voeten onder tafel gaan steken, en dat is toch altijd plezant hé, en wij gaan ons best doen om er samen één groots feest van te maken. Misschien deint het wel uit tot ver achter den draai... Nog een hardstikke fijne dag...doei...doei


    11-05-2008 om 07:59 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige groetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoy beste vrienden. 'n Portie vergeetmijnietjes voor jullie zaterdag. Ik ga hier vandaag niet veel priet praat verkopen. Daarvoor is 't weer veel te goed. Zijn al heel vroeg naar de markt geweest bij onze noorderburen. 't Is maar juist achter den draai hé. Voor de rest van de dag rustig genieten op ons gezelig terasje; lekker onder de luifel. 'n Barbequetje doen. 'k Heb zo'n lekkere wilde zeebaars op de kop getikt bij den Dolf. Met 'n fris salaatje daarbij en 'n lekker wijntje. Meer zal dat weeral niet moeten zijn hé. Ik krijg er al 't water van in de mond als ik er aan denk. Ik kan zelfs haast niet meer zeggen : à demain!

    10-05-2008 om 10:56 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar men gaat langs Vlaamse wegen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. 'k Ga vandaag niet met de deur, maar met de zon in huis vallen, en met volle teugen genieten van dat zomerse weer. En omdat we toch in de meimaand zitten, vandaag 'n fotoken van een van de talloze kapelletjes die onze Vlaamse wegen sieren. of zou ik beter schrijven : sierden. Helaas met de regelmaat van de klok,worden die herinneringen uit het verleden door vandalen vernield, om later uit het straatbeeld te verdwijnen. Gelukkig staat dit kapelletje veilig te pronken in 't domein van Bokrijk. En nu ga ik 't parasolleke open zetten, 'n lekkere Pastiche uitschenken en genieten en dromen als God in Vlaanderen. Nog 'n heel fijne dag en tot in den draai...

    09-05-2008 om 08:13 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goe were!
    Hey beste vrienden. Hoe is’t ? Een beetje in vorm vandaag ? ’t Zal wel zijn zeker nu ’t zonneke hele dagen haar best doen. Niet meer klagen hé mensen, maar lekker profiteren en genieten. Hebben dat gisteren ook gedaan. Ah ja, we kregen bezoek van sjiek volk. ‘k Zeg tegen moeder de vrouw: ’t is goe were, wulder goan een barbekuken doen. Die mensen zelf hebben genen hof, en daorbij, misschien zouden ze dat zelfs niet kunnen. Ah ja, ge weet toch nooit… zie dat ze niet weten hoe ge ’n barbeku moet aansteken. ‘k Ben direct op mijnen velo gesprongen, en ’t was beenhouwer direct! Zo wat van ’t een en ’t ander gekocht… worstjes, satekes en vooral ribbekes. Ik wist dat die gast daarop verlekkerd was. ’t Vrouwke zegt mij: breng maar genoeg mee, als we over hebben is ’t goed voor morgen. Maar wat denken jullie: ’t was op , allemaal op. Dat is dus best een teken dat het goed was. En wij hebben er plezier aan beleefd om onze gasten zo smakelijk te zien eten.. Maar dat wil dus zeggen, als we vandaag vlees bij de patoaters willen, ik weer eerst bij de slager moet. Gelukkig is’t maar juist deur den draai! En voor die mensen die niet graag in de zon zitten, heb ik hier nog’n kleine fotopresentatie. Die kunnen mee wandelen in Bokrijk. Nog ’n fijne dag…. Doei…doei


    08-05-2008 om 09:09 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ' t nu geen Lente is!
    Dag jongens en meiskes. ’t Is volop lente, ’ t zonneke straalt van de vroege morgen tot de late avond. Ik voel mij als ’n meikever die zijn eerste vluchtje gaat doen. Straks zonnetentje open, stoelkes buiten, barbekuutje aansteken, ondertussen ’n paar fleskes gereed zetten, ’n half varken gaan halen, en we kunnen beginnen…Wij gaan ons als God in Frankrijk wanen. ‘k Heb deze morgen vroeg al voor bloemekes gezorgd om ’t geheel nog wat op te fleuren. Jullie mogen gerust zijn, die ouwe Belgen gaan er ’n gezellige dag van maken. Samen met mijn boeketje bloemen ,wens ik jullie allemaal een heel, heel fijne dag. A demain!


    07-05-2008 om 09:35 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje Bokrijk
    Wij zijn op stap geweest… op schoolreis naar Bokrijk. Ja, moeder de vrouw had er al lang over gepraat. ’t Was van de laatste keer geleden dat we daar geweest waren. En vandaag was ’t goed weer..We zijn vroeg opgestaan, we konden toch niet meer slapen. Hoe zijn kinders als ze op schoolreis mogen hé? ’n Paar bokes gegeten met ’n pekelharing om er kloek op te staan.De geepee-es ingesteld en vooruit met de geit…. De file ingedoken. Wij die dachten van maar ’n goed anderhalf uur onderweg te zijn… Kregen al vlug ’n warme douche. Wegenwerken links, aanschuiven rechts… enfin wij zijn er geraakt. Maar we hadden toch kompassie met al die mensen die dagelijks op de baan moeten. Dat is gewoon haast niet meer te doen. Daar aangekomen…’t was daar gelijk overal… Kassa 1….kassa 2 enz. Die Limburgers, wel ze zijn helaas niet gekend voor de vlugste, maar ze weten wel van wanten als ’t over inkomprijzen gaat. Maar niets slimmer of ’n Belg (lees dan Vlaming); ik veinsde ’n manke poot en die kassierster zag direct dat ik ook nog van voor den oorlog was, en wij mochten binnen voor halve prijs. Chanse, ’t was nog geen pensioen geweest, en ‘k had mijn laatste eurokes mee genomen. En we zijn wij gaan kijken hoe onze voorouders leefden… heel primitief, maar voorzeker heel gezellig samen, zonder stress, zonder files, zonder kassa’s een en twee. We kregen honger van al die gedroogde hespen te zien , die her en der aan ’t plafond hingen, en doordat ons inkomgeld gehalveerd was, hadden we nog juist genoeg eurokes over om in” Sint Gummarus” frieten mee stoverij te gaan eten. En of ’t ons gesmaakt heeft, zo gelijk twee oude Belgen op ’n bankske , in de schaduw van ’n grote eik, van waar uit de processierupsen hun haren als pijltjes op ons afstuurden. Maar al bij al, “wulder emme nen schonen dag gehad” zouden ze bij ons thuis zeggen. ’t Was goed weer, weinig volk en in ’t terugkeren was de file opgelost. En doordat we bij tijd thuis waren, had ik nog tijd over om nog ’n paar fotokes uit mijn kodakske te halen. En samen met die fotokes ( morgen volgen er misschien meer), wens ik jullie allen nog ’n heel fijne dag; zo’n dag zoals wij gisteren hebben gehad. Tot in den draai beste vrienden.. ’t Wordt weer genieten vandaag, ’t zal goed were zijn!





    06-05-2008 om 08:31 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je beste vriend je in de steek laat... DE OPLOSSING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag trouwe lezers. Je moet het toch maar tegenkomen. Mijn beste vriend, jullie mogen dat gerust weten, wel dat is mijn peeceeken. Dag na dag doet hij zijn best om mij op allerhande manieren ter wille te zijn. Gisteren was ’t ineens gedaan. Finito, Ik startte dat beestje op, en wat hij anders nooit doet, wel dat deed hij nu. Die sloeber vroeg mij toch wel een paswoord om Windows XP te openen. Dedju, wat had ik nu mispeutert? ’n Tiental keren heropgestart, maar hij was zo koppig als ’n koppige ezel. En ik wilde mijn blogske bijwerken. Wat nu gedaan. ‘k Had al zin om er mee naar ’t containerpark te rijden. Opeens kreeg ’t vrouwke een ingeving. In plaats van daar zo chagreinig in uwen zetel te zitten knorren, bel naar ons dochter, zegt ze; dat is toch een experte terzake. Mijn eerste gedacht was, die zal leute hebben. Ze zal zeggen, dienen ouwen pee heeft er weer wat van gebakken. Enfin, ‘k heb toch maar mijn vrouwke haar goesting gedaan… en gebeld. Aan de andere kant van de lijn… maar pa toch, wat hebt ge nu uitgestoken? Blijf kalmkes, geen zenuwen maken… komt wel voor mekaar. ‘k Zal direct ne keer Googlen! Twee minuten nadien had ze al ’n remedie. Start dat spel op in “veilige modus”. Miljaar waar stond dat knopke? Uiteindelijk toch gevonden. En ga dan naar “uitvoeren”, en tik in: “control userpasswords2”. Daar zat het probleem. Blijkbaar had ik per abuus ’n verkeerde acount gemaakt. Simpel dat paswoord verwijderd, en ’t was voor mekaar. Wel die dochter van ons is niet alleen een experte, maar ook ’n heel goedkope helpdesk! Van wie zou ze dat hebben hé?

    05-05-2008 om 07:32 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gele monster
    Dag beste lezers; Vandaag geen bloemen, geen mooie vergezichten, maar zoals beloofd: het gele monster. Dit verhaal begon al 'n hele tijd geleden,op een dag dat ik aan 't babbelen was met één van mijn kinders over de tuin en over grasmaaiers.En die dochter van ons had pas een nieuwe aanwinst. Zo'n kei van een grasmaaier van Japanse makelij; best te vergelijken met een dure auto. Ik zeg tegen haar: Uw andere machien is nog maar 'n paar jaar oud. Ja pa, antwoorde ze; 't was alle vijf stappen wat, met dat scraminkel. Ge krijgt dat ding amper aan de praat, het pruttelt, verbruikt nafte gelijk nen straaljager. Enfin een hele hoop mizerie. We zullen heel dat boelke ne keer naar 't containerpark doen zegt ze. En ik, ik zat zo in mij zelf te peinzen: dat komt ervan als ge zo'n ding koopt in een groothandel gelijk de ORKAM, en terzelfdertijd dacht ik: daar is misschien wel nog iets mee aan te vangen. Ah ja, ik ben nog enen van voor den oorlog hé.'k Zeg zo tegen mijn dochter, weet ge wat meiske, als ge dat machien toch zo beu zijt, brengt dat gerust bij mij; ik kan dat desnoods ook nog naar de eeuwige jachtvelden verwijzen. En zo gebeurde het. Gisteren werd dat pronkstuk bij mij thuis afgeleverd. Een beetje onder 't stof, ge kent dat hé. Twee jaar stilgestaan . 'k Ben er zo 'n paar keer rond gelopen, en al vlug zag ik dat wij goeie maatjes gingen worden...ik en dat nukkig gele monster. 'k Heb zo ne keer heel lief over haar kopke geaaid( 't kopke van dat machien)en heel stillekes bij mijn eigen gezegd: dat komt dik in orde. Een sleutel gepakt en haar neuske eens uiteen gevezen. 't zat natuurlijk vol snot van zolang in de kou te staan. Even uitgekuist, netjes uitgeblazen en teruggezet. Nog 'n klapke mee gedaan... zo van allé Marie..mij niet in de steek laten. En hop, tot ieders verbazing draaide dat spel van de eerste start gelijk een lierke van een cent.En nu staat dat gele monster te pronken in mijn tuinhuis, schoon afgekuist en opgeblonken En de fiere eigenaar gaat morgen niet naar 't containerpark... geen tijd want 'k moet grasmaaien!



    04-05-2008 om 20:09 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergane schoonheid
    Dag beste vrienden. Vandaag 'n paar mooie plaatjes van een vergane schoonheid. Laat ons zeggen van een verwelkte tulp. Mag toch zeker? Er zijn wel fotografen die beeldekes schieten van oude menskes. Dat zijn toch ook stuk voor stuk vergane schoonheden zeker. Maar gisteren kreeg ik zo'n beetje kommentaar van een van mijn getrouwde kinders. ( zij zijn alle twee getrouwd) Pa , zegt ze: Ik heb zo den indruk dat ge niet altijd weet wat schrijven op uw blog. Ik geef dat grif toe. Ik ben niet zo geleerd, en zit niet in 't hoger onderwijs lijk zij. En ik ben al van ver voor den oorlog, en heb al zeker 'n zestal nieuwe spellingen moeten verwerken. Zonder dan nog te spreken van dat klein pakske hersenen van mij, dat ook al goed aan 't krimpen is.Ik zou natuurlijk kunnen schrijven over onze politiekers; dat zij er niets van teweeg brengen. Maar ik zou het voorzeker niet beter doen. Of 'k zou kunnen schrijven over schone meiskes waar ik nog altijd graag naar kijk( lees wel "kijk"). Of over mijnen zere rug en over nog zoveel andere dinges die nen ouwe pee mankeert. Maar dat alles zou ook vervelen. De bedoeling van mijn "Blogske" is om jullie iedere dag 'n schoon fotoken te brengen, met daarbij 'n beetje kommentaar. Maar dan wel 'fotoken, vers uit den oven. Ik hoop dat jullie daarmee tevreden zijn. Surtout als jullie weten dat ik bij elke foto altijd mijn beste wensen mee stuur.En die beste wensen zijn echt gemeend; die komen van een senioorke van achter den draai.... Morgen vinden jullie hier een exclusief verslag over het gele monster?





    03-05-2008 om 09:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquelegia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste Blogmaatjes. Ik ben deze morgen vroeg de tuin in gedoken, en ik vond 'n paar mooie aquelegia's in bloei. Ik dacht bij mijn eigen, die zijn 'n fotoken waard. 'k Ben  mijn kodakske gaan halen en op mijn knieen in 't nat gras gaan zitten wachten tot ze hun schoonste smoeltje presenteerden. Ja 'n mens moet er wat voor over hebben hé. Ik kan toch niet alle dagen met oud fotomateriaal voor de dag komen. Jullie eten toch ook liever verse soep dan soep uit dooskes zeker. En ik heb zo op mijn gemakske 'n serieke plaatjes geschoten. Dat noemen ze zo in vaktermen. Alhoewel , ik ben  maar een fotoamateurke, met 'n kodakske van twee kluiten. Maar ik doe mijn best, en dat is ook al veel. Jullie mogen er van overtuigd zijn, al die fotokes zijn vergezeld van mijn allerbeste wensen, voor jullie allemaal. En dat is toch ook iets waard zeker. En nu ga   'k bij 't vrouwke in de keuken, de soep ruikt al lekker... Ik ben zeker dat je ze kunt ruiken tot in den draai.....à demain!


    02-05-2008 om 10:18 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluksbrengertjes voor jullie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. Zo pas geplukt in de tuin: verse welriekende meiklokjes voor jullie. Mogen ze voor u allen veel geluk brengen. Dat wens ik van ganser harte. Ik wens jullie allemaal een heel fijne één mei, en een prettig en mooi lang weekend. Tot in den draai!

    01-05-2008 om 10:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!