Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
Foto
Foto
Foto
Foto
Altijd de juiste tijd


Foto

Pasen 2008 bij ons thuis


Welkom op mijn blog!
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Onze tuin in Juni
  • Nico De Guchtenaere in Galerie Link te Gent
  • Dieren in de sneeuw
  • Spinnenkunst
  • Winterse toestanden
    Zon en schaduw
    Uit het leven van een gepensionneerde
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog lentesfeer!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. 't Is met flinke vertraging dat ik vandaag mijn Blog kan bij werken. Jullie moeten dat toch verstaan; 'k ben deze morgen vroeg al bij mijn meiskes geweest. En hoe gaat dat dan, als 'n mens mekaar in geen weken gezien heeft. Ze hingen aan mijn hals lijk kleine kinderen, en vooraleer ieder zijn verhaal verteld heeft, is 't middag geworden. Maar al bij al, wij hebben mensen heel gelukkig gezien, en dat is veel waard in deze huidige tijd. En daarmee heef mijn dagelijks praatje vertraging opgelopen, en heb ik 'n oud fotoken uit de schoendoos moeten halen. Maar ik wens jullie toch allemaal een heel fijne dag, en maak er maar een heel fijn en heel lang weekend van. Tot in den draai lieve mensen!

    30-04-2008 om 17:25 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. Wij zijn vandag verder gefietst tussen Axel en Hulst, door de Belgen beter gekend als "Morresland" Langs rustige veldwegen, door God en iedereen verlaten, hebben wij halt gemaakt in het liefelijke Luntershoek, en gezeten aan de rand van 't water heben wij met volle teugen genoten van de immense rust van de polder, met in de achtergrond alleen het geluid van ruisende bladeren en af en toe het gekraai van 'n fazant. En we hebben zo stillekes tegen mekaar gezegd: laat ze maar verre reizen doen en urenlange stress hebben op luchthavens. 't Is hier toch zo goed, dicht bij huis, waar er om de haverklap van die kapellekes ( ge weet wel hé) langs de weg staan! En na 'tijdje verpoosd te hebben, zijn we tevreden verder gefietst...tot ver achter den draai....


    29-04-2008 om 08:30 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Patrijzenhoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. Hoe is't geweest? Lekker fijn weekend gehad? Gezellig terrasje gedaan, of lustig op de pedalen getrapt, zoals wij? Wij zijn zaterdag gaan rijden in 't land van de "Morressen" Niet om te gaan shoppen, maar langs leuke godvergeten plekjes. De mooiste plekjes van Zeeuws-Vlaanderen, waar je de rust werkelijk kunt voelen. En we hebben er prachtige bollenvelden gezien, kilometers lang, blakend in de zon. Prachtig! Zoals altijd wil ik jullie daarvan laten mee genieten met bijgaande foto's. Verder wens ik jullie nog 'n heel fijn begin van een voor velen korte werkweek. Tot in den draai...morgen rijden we verder richting Terneuzen!


    28-04-2008 om 09:47 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een rondje Terneuzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste blog vrienden.
    't Is toch nog Lente geworden!  Onze stalen rossen zijn van stal gehaald, en wij hebben ze op een drafje Zeeuws-Vlaanderen in gestuurd. Langs rustige, autoluwe wegen hebben we 'n toertje gemaakt rond Terneuzen.Wij hebben genoten van de rust en de mooie natuur aan de Otheense kreek. In bijgaande kleine diamontage willen wij u dan ook allen laten mee genieten. Verder wensen wij u allen nog 'n heel prettig weekend . Geniet allen van het goeie weer en van 't zonneke! Wij springen weer op onze paardjes voor een volgende trip.. door den draai.... Zeeland in!


    27-04-2008 om 07:42 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er nog brood zijn?
    Dag beste vriende. Vandaag geen bloemen, geen wijdse plaatjes, maar sfeerbeelden uit moeders bakkerij. Eerlijk gezegd, dat vrouwke van mij heeft weer haar best gedaan. Zes verschillende soorten brood op de plank. Je moet het toch maar doen. En dat doet ze met de glimlach! 'k Heb goesting voor te bakken zegt ze... en na 'n uurtje ruikt gans ons stulpje naar lekker versgebakken brood. Moet het koekebrood, met rozijntjes, of 'n suikerboke zijn; of 'n verdommeke.... wel 'tis er allemaal. Dus vandaag voor een keer geen foto's van een of ander blommeke, maar jullie krijgen van mij voor 't weekend allemaal ' n suikerboke! 'k zou zeggen : smakelijk en à demain!





    26-04-2008 om 11:04 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    26-04-2008 om 10:48 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boshyacinten
    Hey, beste bloggers!  't Is bijkan niet te geloven, maar op 'n paar dagen tijd staan de boshyacnten in onze tuin in volle bloei.  Op sommige plekjes een zee van hemelsblauwe bloemen. Geweldig zou den " Eddy" zeggen. Gisteren heb ik er dan ook wat tijd aan besteed om daarvan 'n paar fotokes te nemen. Ik moest toch thuis uit van 't vrouwke lief. 't Mens moest 'n paar ovens brood bakken en dan ben ik best dat ik uit haar omgeving ben. Best niet in de weg lopen op zo'n moment. Dus ben ik maar naar buiten gegaan, in mijn hofke. En 'k heb genoten van mijn gazonneke dat er zo schoon bij lag, en van al de blommekes... Kunnen jullie geloven dat ik mij zo gelukkig voelde als 'n kleine gast die nen lekstok gekregen had. 'k Ben dan nog even verder gewandeld tot achter den draai.. tot opeens de geur van versgebakken brood in mijnen neus sloeg. Ik heb dan maar direct mijn kar gekeerd, Wat is er nu lekkerder dan zo'n versgebakken boken van eigen makelij. Ik krijg nog 't water in de mond als ik er aan denk. Beste mensen, ik wens jullie nog 'n heel fijne dag... courage, de week zit er bijna op!.... Doei....doei !





    25-04-2008 om 09:55 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden. Vandaag gooi ik me volledig in de kunstwereld. Hoe dat komt? Wel heel simpel: Morgen vrijdag 25 april opent er in " HUGIEIA ART GALLERIE " in Tongeren een spectakulaire kunsttentoonstelling met werken van onze zoon Nico. Die stelt er werken ten toon uit 2002-2007. Een voor een staaltjes van pure vakmans kunst.En die befaamde gallerie is te bezoeken elke week van vrijdag tot zondag van 13 tot 17 uur. Ik zou zeggen allen daar heen. 't Zal toch slecht weer zijn van 't weekend. Wie weet komen we mekaar daar niet tegen; 't is juist achter den draai in de Stationslaan 15 in TONGEREN. Als ik jullie zie krijgen jullie zeker 'n pint van mij! Ondertussen wens ik jullie allen 'n heel fijne dag! A demain!

    24-04-2008 om 09:28 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assenede gezien van uit de polders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, jongens en meiskes. 't Is me gelukt, ik ben uit mijn tulpenperiode geraakt. 'k Heb gisteren mijn paard gezadeld en op 'n drafje de polders in gereden. En van uit de "Knikker", een plekje midden de polders heb ik dit mooi plaatje kunnen schieten. Eigenlijk wonen wij hier toch wel in een schone streek hé. Zo tussen koetjes en kalfjes met daarbij af en toe een lente geurtje. Dit laatste moet 'n mens er natuurlijk bij nemen. De boeren moeten ook hun werk doen. En wees gerust, die zij allemaal ijverig aan 't werk om patoaters te planten. Het bruist van activiteit achter den draai. En van achter dienen draai wens ik jullie allen nog 'n heel fijne en zonnige dag. Helaas dat laatste zou wel eens kunnen tegen vallen, want hier hangen er dikke grijze wolken. Maar altijd optimist blijven... morgen wordt het misschien beter. A demain zou 'k zo zeggen!

    23-04-2008 om 10:11 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog tulpen uit Zeeland
    Dag beste vrienden. Vandaag nog maar eens tulpen uit Zeeland. Voorzeker de laatste beelden daarvan. De kwekers zijn machinaal bezig, in snel tempo, de bloemen te knippen.Een prachtige bloemenweelde gaat zomaar tegen de grond. Dus finito met tulpen plaatjes. Dan maar iets anders gezocht om mijn blogske een beetje aantrekkelijk te maken. 'k Heb al gepeinsd van schone meiskes met niet veel aan; maar 'k ga dat toch niet doen. 'k Zou niet graag hebben dat seniorennet blokkeert door te veel bezoekers ineens op mijn site.Ik ga dus maar doen zoals voorheen. Gewoon iedere dag eens tot in den draai gaan zien of er geen nieuw fotoken kan gemaakt worden. En dat beeldeken, wel dat krijgen jullie dan wel te zien....à demain!



    22-04-2008 om 09:17 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpen uit Holland( Zuiddorpe)
    Hey, jongens en meiskes! Gisteren ook zo'n mooie dag gehad? Wij hebben er in ieder geval met volle teugen van genoten. Het etentje in de Chez Nous was om uw tong van achterna te zwelgen. Gewoon super, niet met woorden te beschrijven! jammer dat er weer 'n kilootje bij zal zijn. Vandaag wordt het dus ; ceintuurke toe, en vanaf morgen fietsen tot die kilokes er terug af zijn. Ik presenteer jullie hier nog 'n paar fotokes uit tulpenland en wens jullie bij deze allemaal een fijne maandag en een goeie start van de nieuwe werkweek. Ik persoonlijk ga mij vandaag ...op mijn gemakske houden, misschien eventjes gaan piepen achter den draai, om de Hollanders doei...doei te zeggen. A demain, beste vrienden!



    21-04-2008 om 13:09 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen tulpen uit Amsterdam, maar uit Zuiddorpe !
    Hallo beste lezers. Gisteren zijn we eens vlug over de grens gewipt. Het was wel fris en er stond ’n kille wind in de polder, maar onze stalen rossen hebben ons lans prachtige tulpenvelden gevoerd tussen Zuiddorpe en Axel. De zon liet wel verstek gaan , maar ik heb toch niet kunnen laten van ’n paar beeldekes te schieten. Die plaatjes breng ik hier voor jullie als mijn zondags groet. Maak er een heel fijne dag van. Ik wens jullie dat van ganser harte. Morgen komt er meer nieuws van uit den draai, ondertussen moeten jullie het vandaag doen met een goeie doei…doei!





    20-04-2008 om 07:59 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend boeketje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey, beste lezers!Voorzeker is het jullie al opgevallen: ik ben in mijn bloemekes periode. Bij die senioren mogen jullie zich aan alles verwachten. Vandaag presenteer ik u een zelf gemaakt boeketje. Ha, jullie dachten dat ik niet anders kon dan prietpraat vertellen op mijn blogske.  Lelijk mis beste vrienden. Ik heb gans mijn leven in de bloemekes gewerkt; mijn vingers staan er nog krom van.. Maar om ter zake te komen, ik hoop dat dit boeketje wat zon in huis mag brengen  in 't weekend. 't Zal nodig zijn, want die beloofde zon van de weermakers laat weer verstek gaan. En we gaan wij dan trachten van zelf maar 't zonneke te zijn hé. 'k Ben deze morgen vroeg  al tot achter den draai geweest. Bij onze noorderburen is 't dan zaterdagse markt. 't Was daar precies nog kouder als bij ons. 't Volk kon je er op uw een hand tellen. 'k Heb dan maar vlug doei...doei geroepen. En nu ga 'k mij sebiet 'n goeien aperitief pakken zie... Kwestie van warm te krijgen! Daarbij zeg ik u allen : Santé!

    19-04-2008 om 13:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog bloemen voo jullie
    Hey, beste lezers! Nu kunnen jullie toch niet meer zeggen dat ik u niet geren zie hé mensen. 'k Heb deze morgen vroeg speciaal twee schone blommekes voor jullie geplukt. Ik wil immers op 'n goed bladje blijven staan bij jullie. 'k Ga zeggen gelijk dienen onnozelen Piet: 'k ben weeral van zes uur bezig. Nee mensen, zo vroeg ben ik niet opgestaan. 't Was toch zo lekker warm in mijn nestje; en 'k dacht zo bij mezelf, blijf nog maar wat liggen, die blommekes zullen niet weglopen.Met die twee blommekes wil ik uw laatste werkdag, of beter gezegd, 't begin van het weekend opfleuren. Als we die weermadam mogen geloven krijgen we met 't weekend lenteweer. Geniet er allen van. Uw dienaar zal dar zeker en vast ook doen...van achter den draai!



    18-04-2008 om 09:51 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersenbloesem
    Hallo beste vrienden. Vandaag ben ik even in mijn kerselaar gekropen. Hoog en droog om 'n paar fotokes te schieten. Jullie weten het immers al, ik toon u graag kersverse beeldekes, en de ene dag lukt dat gemakkelijker dan de andere. Vandaag is er een beetje acrobatie aan te pas gekomen, maar voor mijn lezers ga ik niets uit de weg. Ik wil nogmaals al die lezers, die mij regelmatig mailtjes met groetjes toesturen, hartelijk bedanken. Het doet deugd om te ondervinden dat mijn dagelijkse portie prietpraat regelmatig gelezen wordt. Het is'n feit, soms moet ik twee keer nadenken wat ik zou schrijven. Mijn muze is immers ook van voor den oorlog, juist lijk ,ik! En om jullie donderdag op te vrolijken, vandaag twee fotokes van onze bloeiende kerselaar. Ik wens jullie allen een heel fijne en zonnige dag, en ik; wel ik ga mijn stalen ros pakken en even gaan kijken ....achter den draai! Lieve lezers, à demain!



    17-04-2008 om 10:02 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren schoonheid
    Dag beste lezers! Ik ben zo pas gaan dauwtrappen, maar met mijn klompkes aan! 't Is weer neig koud deze morgen. Het bevroren gras kraakte onder mijn voeten, en dat midden april. 'n Mens zou er zijn courage bij verliezen. En dan gaan we nog niet spreken van al die voorjaars blommekes; die staan allemaal met hun oren ingetrokken van de kou. 'k Ben daar juist eens gaan zien achter den draai, maar 't was daar al niet veel beter. Ik heb daar wel 'n paar fotokes kunnen nemen van een blommeke dat daar zomaar tussen de stenen stond te staan..een verloren schoonheid. En met die schoonheid zullen jullie vandaag moeten tevreden zijn beste vrienden. Maar ik wens jullie allemaal toch nog een heel fijne dag. Nu ga ik eens gaan neuzen in moeders keuken, want het ruikt hier al verdomd lekker! Wie weet kan er niet een aperitiefken af! 'k Ga toch maar eens proberen. A demain lieve lezers!




    16-04-2008 om 19:46 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het eens 'n viooltje zijn ?
    Hey, jongens en meiskes. Vandaag krijgen jullie van mij een viooltje op jullie boterham. Dat bloemeke staat hier zo voor 't raam te pronken, al was het om te zeggen: pak ne keer 'n fotoken van mij, en zet mij eens op je blog. En 't is al langer dan van vandaag geweten; ik ben een natuurmens, en soms luister ik naar de stem van de blommekes? Dit is dus het resultaat. Anders moest ik wel 'n oude foto uit een of andere schoendoos gaan halen, en ik vind 'n vers broodje toch nog altijd beter dan ouwe stute! Jullie toch ook zeker. Als we gaan fietsen achter den draai, vinden wij over 't algemeen wel schone plekskes om eens ons kodakske boven te halen, maar de laatste dagen is 't weer zo wisselvallig, dat ons paardjes op stal blijven. Zeg nu eens eerlijk; 't is toch triestig gesteld met de Lente. En dan durven ze nog beweren dat ons moeder aarde opwarmt. Ik begin te geloven dat het juist anders is. Onzen aardbol koelt af... al die warmte gaat verloren door dat gat in de ozonlaag. Dat is toch zo simpel als bonjour! En nu ga ik mijn potlood slijpen. Mijn mémoires zijn dringend aan een update toe. Daar ga ik mij vandaag eens mee bezig houden zie... Klik bovenaan rechts maar ne keer op dat knopke. Ondertussen wens ik jullie al te goare nen fijnen dag, een zeg ik jullie gelijk gewoonlijk : à demain, tot in den draai!



    15-04-2008 om 11:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgebloeid !
    Zij was zo mooi, tot gisteren. Nu is ze uitgebloeid. Al wat nog rest van die eens zo mooie tulp. Maar toch nog 'n fotoken waard vind ik.Ik weet het, jullie zullen weer zeggen: hij is daar weer met zijn rare hersenkronkels. Misschien hebben jullie wel gelijk ook. Maar een ding moeten jullie weten: 't is vandaag maandag. En dan zie ik niet direct de zon door de wolken schijnen! Gisteren 'n verjaardag gevierd; wreed goed gegeten en gedronken. Feitelijk wat te veel voor goed te zijn. En daar krijgt 'n mens dan achteraf de naweeën van hé. Daarmee krijgen jullie vandaag maar 'n beeldeken van een uitgebloeide tulp. 'k Beloof jullie morgen beter. Misschien is er achter den draai iets interessanter om te fotograferen... Misschien een of andere Hollander!



    14-04-2008 om 09:59 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemekeswijk in 't Brugse Ommeland
    Dag beste lezers. Voor jullie zondag wil ik u vandaag eens verwennen met twee onlangs genomen plaatjes uit het Brugse Ommeland. Hier kan je wel letterlijk en figuurlijk spreken van "bloemekeswijk"! Met honderdduizenden stonden de madeliefjes er te pronken in de milde voorjaarszon. En 'k heb dan ook direct mijn 'kodakske' gepakt en'n paar plaatjes geschoten, want jullie weten het al langer: ik laat mijn lezers ook graag mee genieten van al dat natuurschoon dat ons lieve Vlaanderen te bieden heeft. Verder wil ik jullie allen 'n heel fijne zondag toe wensen. Jullie weten wel, zo'n zondag met alles er op en er aan. En voornamelijk met 'n lekker dineetje en 'n goed glaasje wijn! Laat het jullie smaken! Wees gerust, wij zullen dat ook doen. Wij zijn weer van de goeie. Mogen deze noen ons voeten onder tafel gaan steken bij iemand die prima koken kan! 'k Begin al te kwijlen van de goesting als ik er aan denk.Ik ga jullie dan vlug doei..doei zeggen, en tot in den draai!



    13-04-2008 om 09:34 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.' Axels Vaardeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden bloggers. Om even te verpozen hebben wij ons neer gevleid aan de rand van 't Axels vaardeken. 'n Beetje uit de wind en in 't zonneke, met in de verte, zicht op uitgestrekte tulpenvelden. Ja beste vrienden, Zeeuwsch Vlaanderen kan schoon zijn. 't Is prettig om zo dicht bij huis, zulke mooie plekjes te vinden. Je zou kunnen zeggen: een oase van rust, bijna aan ons achterdeur, juist voorbij den draai! Jullie weten dat toch? 'k Zou zeggen ; spring allemaal op jullie fiets en kom ook genieten van die mooie omgeving! Maak er een leuke dag van. En als 't weer moest tegen vallen, hou er toch maar de moed in; en vooral niet pleujen hé! Nog 'n heel fijn weekend van jullie senioorke. Doei...doei

    12-04-2008 om 11:11 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpen uit.....Axel !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers,  Vandaag eens geen tulpen uit Amsterdam, maar tulpen uit Axel! Wij ontdekten ze gisteren even buiten Axel op onze dagelijkse fietstocht. Een echte streling voor het oog, en misschien toch 'n begin van de lente. Als we al van lente mogen spreken? Die schrale wind kwam weer uit 't verkeerde gat, en  't was nog verdomd fris aan mijn kopke. Dat komt natuurlijk omdat de begroeing daar alsmaar dunner wordt. 'k Heb dan maar weer mijn "klakske" opgezet. Die Hollanders zullen zich wel afgevraagd hebben, welke rare vogel is dat; maar ik denk dikwijls het zelfde van onze Noorderburen. Maar al bij al vind ik die Hollanders lieve mensen.... die kunnen zo gesellig doei....doei seggen!  Ik zeg U: allemaal nog een fijne dag. De week zit er weer bijna op, maak er een hardstikke gesellig weekend van! A demain beste lezers!

    11-04-2008 om 09:05 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarbij die molen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. Het wilt maar niet echt Lente worden. Voor de zoveelste keer heb ik gisteren avond mijn tere plantjes een extra bescherm laagje moeten geven. En dan zijn er van die mensen die mij toeroepen: hey buurman 't es goe were! 't Is droog en de zon laat haar gezicht zien, maar 't is ook al. Er staat weer al dagen aan een stuk 'n kille noord-oostenwind, en de plantjes in den hof zouden liever weer in de grond kruipen. Nee, ik zeg rechtuit: 't weer trekt op niets. En mensen, geloof mij of niet, maar 't zal nog 'n paar weken duren. Ik weet niet of jullie dat gezegde van vroeger al gehoor hebben: "'t Es weer roste moane". En dan bedoelde men, dat: als de maan in haar eerste kwartier staat, en de wind zit noord of noordoost; wij koud en schraal weer mogen verwachten tot het einde van de maan cyclus. Dus beste mensen, als we dat mogen geloven zullen we er nog 'n hele tijd mee geplaagd zitten. En ik ben zo iemand die dat geloofd, want 'k ben nog van voor den oorlog! En vandaag breng ik nog 'n fotoken uit het liefelijke Damme. Dat plekske waar de ooievaars zo graag komen wonen. 'k Heb daar eergisteren mijn bokes zitten opeten, daar op dat bankske bij die molen. En 'k heb nog 'n stukske brood aan die ooievaar gegeven. En die zij "kleppe kleppe" in plaats van doei...doei!

    10-04-2008 om 09:32 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet het maar tegenkomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste lezers. Gisteren gezien langs de Damse vaart in Damme. 'n Ooievaars koppel  dat zich genesteld heeft op de schouw van 'n villaatje. En dat zonder verblijfsvergunning te vragen!  De bewoonster, een dame op jaren zit er erg mee verveeld. 't Mens durft  haar stoofke niet meer aansteken... zonder dan nog te spreken van ooievaars bezoek op latere leeftijd. Mizerie.....mizerie. Toch heeft dat menske nog nooit zoveel aandacht van voorbijgangers en fietsers gekregen; en er zijn nog nooit zijn zoveel fotokes van haar mooi villaatje gemaakt! Hieronder vinden jullie nog enkele detail foto's van deze unieke gebeurtenis. Wij zelf hebben er van genoten, hoe die fiere ooievaars man zware takken aansleurde om zijn nest te verstevigen. En we hebben nog meer genoten van een heerlijk zonnetje in een fris Brugs ommeland!
    Beste lezers, nog een fijne dag en ...à demain!


    Als de ooievaar komt
    Klik op de foto om te vergroten

    09-04-2008 om 11:56 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stempel en meeldraden van magnolia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers, 't Is met bibberende vingers dat ik vandaag begin te tokkelen. Ben zo juist 'n paar foto's gaan maken in de hof. Het is verdomd koud, 't gazonnneke ligt er wit bevroren bij, maar de zon schijnt, en dat is al hel veel waard. Ik breng u vandaag'n foto van 't binnenwerk van die magnolia bloem van eergisteren. Ik hoor het jullie al denken: hij is daar weer mee zijnen brol; is 't al dat hij kan "trekken"? Lieve mensen, als jullie 't niet mooi vinden, wel gewoon niet naar kijken, heel simpel toch.Ik weet dat mijn blog misschien niet van het hoogste cultureel niveau is, maar ik ben maar 'n oud senioorke, dat niet lang naar school geweest is. En toch vind ik het zo fijn, dat ik bijna dagelijks mailtjes krijg van lezers, die graag een bezoekje brengen aan mijn "stekske" hier op senorennet. Daarom aan al die lezers, die me regelmatig schrijven, mijn beste dank. Een feit is zeker; ik amuseer mij er mee, en blijf er mee bij de pinken.. en wat moet een ouwe pee lijk ik nog meer hebben. Beste vrienden, ik wens jullie allen nog 'n heel fijne dag en zeg u zoals al zo vaak:....toto in den draai...à demain!

    08-04-2008 om 10:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miniatuur narcisjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste bloggers!
    Om de nieuwe week te starten breng ik jullie een laatste paasblommeke. Echt eentje dat deze morgen nog stond te pronken op een voor de wind beschut plekske. De rest hangen er verlabberd of geknakt bij.'t  Is net alsof ze door de Lente teleurgesteld zijn. En eerlijk gezegd, ik zelf ben een beetje down door dat aanhoudende slechte weer. Dat werkt op de duur op mijn systeem, zoals bij veel mensen. Nochtans, we hebben gisteren 'n schone dag gehad. Geïnviteerd door goeie vrienden , zijn we terecht gekomen in 'n drie sterren restaurantje. Voor mij was het wel vier sterren waard. Vier uur aan een stuk getafeld , en genoten van een echte culinaire tovenaarskunst, in het mooie Pajottenland. Eerlijk gezegd, die kennissen mogen ons nog uitnodigen! Jammer dat er weer een kiloken zal bij gekomen zijn; maar 'k zal het seffens eens gaan aflopen achter den draai.... dus zeg ik jullie maar: nog 'n fijne dag en à demain!

    07-04-2008 om 10:17 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnolia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste vrienden.Zoals wij al gewoon zijn, vandaag weer een zondag vol aprilse grillen. Eerlijk gezegd, ik had meer goesting om in mijn warm nestje te blijven liggen, dan om op te staan.Ik denk dat ik vandaag niet de enige ben. En toch wens ik jullie allen een heel fijne zondag. Met nen goeien dreupel , dicht bij 't stoofke... kan in april ook best gezellig zijn toch! Vandaag breng ik jullie'n zondags blommeke, gisteren genomen tussen de buien door. Als de lente niet van zelf wil komen, wel dan gaan we haar 'n handje toesteken. En ik, wel ik ben vandaag bij de goeie. 'k Ga lekker mijn voeten onder tafel gaan steken. 't Is toch altijd meegenomen als er iemand van Uw vrienden verjaart hé! Ik vrees dus dat ik vandaag niet meer tot in den draai zal geraken...'t Zal dus voor morgen zijn. In 't frans is dat à demain!

    06-04-2008 om 07:46 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel observatie huisje aan 't Canisvliet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste lezers. Het regent  hier wel pijpestelen, maar ik ga u toch allemaal 'n heel fijn weekend wensen.
    Ik weet het ,  de weermakers voorspellen niet veel goeds, maar we gaan ons dat niet aantrekken. 't Is immer toch alle dagen 't zelfde , en op de duur raakt een mens daaraan gewoon. Gisteren , na de noen, hebben we toch nog 'n schoon fietstochtje gemaakt. Door den draai, de grens over, in de hoop dat de tulpenvelden al zouden in bloei staan. Wij zijn van een kale reis thuis gekomen. De tulpen stonden amper boven de grond, verkleumd van de kou, te wachten op een beetje zon. Mijn "kodakske" dan maar terug weggeborgen. Op de terugtocht vond ik dan toch nog 'n mooi plekske, verborgen tussen 't riet, aan 't Canisvliet. 'k Zou  even goed kunnen zeggen : aan ons achterdeur. Enfin, ge weet wel, juist achter den draai.... Hou jullie droog mensen en à demain!


    't Canisvliet

    05-04-2008 om 10:55 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsbloesem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste bloggers. Vandaag geen foto uit de ouwe doos; nee mensen, vers gebakken. Ik ben er speciaal vroeg voor opgestaan. Ik ben wakker geworden door de zon die in mijn ogen scheen. Ik kon 't bijna niet geloven. 'k Ben gelijk nen raket uit mijn bed geschoten en met mijn kodakske naar buiten gehold. 'k Heb daar staan dansen van vreugde omdat de zon scheen. Hopelijk hebben de buren mij niet gezien. Die zouden ook wel gedacht hebben dat ik nen tik van de molen gehad heb. Ik hoop nu maar één ding, en dat is dat 't zonneke blijft vandaag. Maar ik vrees ervoor. 't Schijnt dat de zon een allergie heeft. Misschien ook te veel dio-dinges, gelijk in de eieren van scharrelkippen. Allemaal dikke zever, beste mensen. 't Is er gewoon om te doen om alleen eieren te eten die uit legbatterijen komen. Allemaal commerse!  Ge moet eens zien hoe  gelukkig die scharrelkippen er bij lopen. Ze kakelen van contentement en van fierheid omdat ze weer 'n ei gelegd hebben vol vitamienen! Nu ga 'k nog vlug eens tot achter den draai......Mij kiekens wat dioxine gaan geven! Nog 'n fijne dag beste mensen, en à demain

    04-04-2008 om 11:33 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkvijver Philipine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, jongens en meiskes. Vandaag breng ik jullie een plaatje genomen bij onze noordeburen. Een rustig plekje aan de parkvijver van Philipine. Verleden jaar genomen op een mooie lente dag. 'k Weet al wat jullie gaan zeggen: hij is daar weer met zijn ouwe rommel.'k Geef het toe, maar 't is bij gebrek aan een couranter exemplaar. Eerlijk gezegd, 't weer wil toch niet mee om mooie foto's te maken; altijd somber en grijs: en als de zon er dan eens door komt piepen, wel dan is er wel af en toe iets anders te doen dan portretjes trekken. Maar ik beloof jullie, van zodra ik kan, zal ik mijn schade inhalen. En dan is er nog iets; mijn muze is ook niet meer van de jongste. Die laat ook al af en toe eens verstek gaan. Maar kijk, 'k ga direct eens gaan zien achter den draai, God weet is er daar niets te beleven; maar eerst wens ik u allen nog 'n heel fijne dag. Doei..doei


    Moeder's kookkunst

    03-04-2008 om 11:00 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter den draai...'n Weide vol madeliefjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste Bloggers!  Hoe is het; heeft de vis gesmaakt gisteren? Ik hoop dat jullie mij dat niet kwalijk nemen. Ik ben nu eenmaal zo'n rare kwibus die de mensen eens graag in 't ootje neemt. Ik vind dat op 1 april dat wel moet kunnen. Om het goed te maken breng ik jullie vandaag de beloofde diashow. Ik wens jullie allen veel kijkgenot en een heel, heel fijne dag. Ik zelf ga vlug eens piepen achter den draai, want wij krijgen vandaag hoog bezoek, en 'k moet de "scheve flassche" nog gereed zetten. Daarom zeg uk u allen in sneltempo: à demain!


    02-04-2008 om 08:46 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter den draai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen. Ik ben content vandaag. Gisteren eindelijk eens een serieuze fietstocht kunnen maken. 't Zonneke was van de partij en de wind was ons ook goed gezind. Een hemelsblauwe lucht met prachtige wolken nodigde  ons uit om enkele mooie beelden te schieten. 't Was heerlijk fietsen achter den draai, langs prachtige rijen knotwilgen en in de zon glinsterende beekjes. Hiervan heb ik een dia reportage gemaakt. U kan die bekijken door op bijgaande foto te klikken. Ik wens jullie veel kijkplezier! Nog een fijne dag en à demain!

    01-04-2008 om 08:44 geschreven door fotoamateurke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Al deze buttons en foto's in deze kolom zijn aanklikbaar
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 02-2012
  • 11-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • Een fijne zondag (Nikki)
        op Ons hofken op een zomerse dag
  • Fijne start van de nieuwe week .... (Gita)
        op Herfsttooi in onze tuin
  • Een spetterend jaareinde (marcoen ria)
        op Nieuwjaarswensen
  • Dat ziet er best lekker uit (Rik)
        op Wat gebeurt er in ons hofke?
  • Hallo (priet)
        op Sneeuw en zon
  • Hallo (priet)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Het wordt hier erg glad op de blogs Pascal mag al eens zout gaan strooien op de blogs (Lana en Pip)
        op Is de verschrikkelijke sneuwman hier gepasseerd?
  • Hallo (priet)
        op De opwarming van de aarde?
  • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
        op De polder op zijn winters
  • Hallo (priet)
        op De polder op zijn winters
  • Blog als favoriet !

    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!