NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Categorieën
  • Favoriete Recepten (72)
  • Hoe werkt een Filter "A t/m E" (13)
  • Hoe werkt een Filter "F t/m K" (6)
  • Mooi met kruiden (7)
  • REPELSTEELTJE (1)
  • SCK Maandag lesjes (47)
  • Waar ben ik in Maassluis (5)
  • Zelf gemaakte PSP lesjes (310)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Openbaar vervoer
  • Mooie natuurpagina
  • Foto
    Inhoud blog
  • Creatief
  • Eenvoud siert
  • Gelukkig 2018
  • Kibbeling
  • Fijne Kerstdagen gewenst
  • Vrede op Aarde
  • Croque Madame
  • Bird Sounds
  • November
  • Openluchtmuseum ARNHEM
  • Halloween
  • Andijviestampot
  • Forest
  • Stadstuin
  • Staat er gekleurd op
  • ZOMERGELUK
  • Barones
  • Manuela
  • KIP IN PRUIMENSAUS
  • Jaqueline
  • Voor mijn lieve vrienden
  • Paardje
  • Fijne Paasdagen
  • Artistieke kip
  • Zelfgemaakte Hazelnootpasta en Pindakaas
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Jouw Horoscoop
  • dagboek en foto,s
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • recepten en kruiden enz. van wilfried
  • Muziek
  • Foto
    Foto

    DANKJEWEL

    NOëLLA

    Foto

    DANKJEWEL Joanne

    Foto

    DANKJEWEL Benthe

    Foto

    DANKJEWEL Brigitte

    Foto

    DANKJEWEL Jack

    Foto

    DANKJEWEL     Henk en ANNEKE

    Foto

    DANKJEWEL       Klaas en Marian

    Foto

    DANKJEWEL Noëlle

    Foto

    DANKJEWEL Charlotte

    Foto
    Foto

    DANKJEWEL Maarten

    Foto
    Foto
    Foto

    Dankjewel SUZIEKE

    Foto
    Foto
    Foto
    Dankjewel Dini
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Kerstwens Maarten

    Foto
    Foto
    Foto

    Kerstwens Dirk

    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    .Image and video hosting by TinyPic
    14-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (51)
    04-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoud siert






    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (49)
    31-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig 2018



    Wij wensen jou een jaar met elke dag veel zon,
    en alleen maar positieve dingen als dat even kon.
    Veel liefde, vriendschap, gezondheid en geluk,
    dan kan 2018 zeker niet meer stuk!

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (19)
    29-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling



     

    ingrediënten: 2 pers.

    300 gram vis b.v. kabeljauw, schelvis, pangasius

    viskruiden of cajunkruiden
    100 gr. bloem
    50 gr. maizena
    bruisend bronwater(Spa rood)
    citroensap
    zout
    1/2  theel.bakpoeder

    Bereidingswijze:

    Verwarm de frituurpan op 180 graden.

    Dep de vis droog en snij of knip stukken van de vis ter grootte van zo'n 5 cm.
    Bestrooi ze lichtjes met de cajunkruiden of viskruiden en bedruppel ze met wat citroen.

    Beslag maken: meng de maizena, bloem,  zout, en ook wat cajunkruiden of viskruiden.
    Roer er vervolgens zoveel bronwater doorheen dat er een dik beslagje ontstaat.

    Roer het bakpoeder erdoor en laat het beslag een half uurtje rijzen.

    Haal nu de stukken vis door het beslag heen en schep deze nu langzaam in de frituurpan.
    Als de vis aan beide zijden een mooi kleurtje heeft is de kibbeling klaar!
    Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooien met wat viskruiden.

    Tip: Hoe kouder het beslag, hoe beter het bakt!


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (13)
    21-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Kerstdagen gewenst





    Wens aan al mijn lieve medebloggers 

    Fijne en gezellige Feestdagen toe.


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (46)
    10-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op Aarde





    Vrede op aarde

    In de mensen welbehagen


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (49)
    27-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque Madame



    Croque Madame

    Ingrediënten (4 personen)

              4 eetlepels boter

    Bereidingswijze


    Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk de melk erbij, breng

    aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Beleg 4 sneetjes brood, steeds met 1 plakje ham en 1 plakje kaas.
    Leg de overige sneetjes brood erbovenop.
    Verwarm 2 eetlepels boter in een koekenpan. Bak elke croque in
    3 minuten per zijde bruin. Houd de croques warm.
    Verwarm intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel boter in. Bak hierin de eieren.

    Breng de spiegeleieren op smaak met zout en peper.
    Verdeel de saus over de croques en beleg met de spiegeleieren.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (54)
    14-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bird Sounds





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (63)
    31-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (56)
    20-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openluchtmuseum ARNHEM





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (48)
    10-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (25)
    28-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestampot



    ANDIJVIE STAMPOt

                 100 g spekjes, in blokjes

    • 400 g kruimige aardappelen, in blokjes

    • 100 ml melk

    • 20 g roomboter

    • 300 g verse andijvie, in smalle reepjes

    • snufje nootmuskaat

    Bereiden

    Bak de spekjes tot ze goudbruin kleuren en het meeste vet eruit gesmolten is.

    Bewaar het spekvet en de spekjes.

    Kook de aardappelen gaar in ca. 20 minuten.

    Verwarm de melk in de magnetron, voeg toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuige puree.

    Voeg een klontje boter toe, roer de andijvie erdoor en de helft van de spekjes met het spekvet,

    Laat 5 minuten doorwarmen op het vuur; niet te lang want de andijvie moet knapperig blijven.

    Niet te kort, want koude stamppot is niet lekker. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Schep over in een wijde schaal en bestrooi met de rest van de spekjes.

    Serveer met gebakken saucijsjes of braadworst. Voeg aan het braadvet een scheutje water, zout, peper en een

    scheutje ketchup toe voor een lekkere jus. Geef er mosterd bij.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (43)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forest





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (93)
    20-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadstuin





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (76)
    11-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat er gekleurd op





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (40)
    23-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERGELUK



                                            ZOMERGELUK

    450 gr. chocolade

    125 gr. geschilde pistachenoten

    125 ml gedroogde cranberry's

     

    Bedek de bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolader au-bain-marie

    of in de magnetron.

    Laat de gesmolten chocola een paar minuten afkoelen.

    Voeg dan de pistachenoten en de cranberry's  toe.

    Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bakplaat.

    Zet de bakplaat in de koelkast tot het hard wordt,

    Met een scherp mes in verrukkelijke stukken snijden.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (36)
    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barones





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (55)
    04-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manuela





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (47)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP IN PRUIMENSAUS



    KIP IN PRUIMENSAUS


    • 5 (kleine) kipkarbonades, +/- 500 gram
    • zout, peper en paprikapoeder
    • 2 flinke uien, in partjes gesneden
    • 2 eetl olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
    • 1 kippenbouillon (blokje)
    • 1 kaneelstokje
    • 1 eetl honing
    • 1 theel gemalen komijn
    • 1 theel korianderblad (gedroogd)
    • 100 gram ontpitte pruimen
    • 2 takjes peterselie


    Bereiding
    Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder.
    Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipkarbo's rondom bruin.
    Voeg de ui en knoflook toe en laat dit zacht meebakken totdat de ui lichtbruin is.
    Giet de bouillon erbij.
    Doe er het kaneelstokje, koriander, komijn, pruimen en honing bij.
    Laat dit 25 minuten zachtjes stoven. Dit begint heerlijk te ruiken!
    Haal de kip uit de pan en houd even warm.
    Bind de saus met een beetje aangelengd aardappelzetmeel.
    Leg op elk bord een stuk kip en drapeer hier wat saus over.
    Doe er wat fijngeknipte peterselie over.
    Lekker met rijst en rucola.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (18)
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaqueline





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (16)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Foto

    Maassluis is een cadeautje


    Foto

    Foto

    Dank U wel voor uw berichtje
    Foto

    Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Maeslantkering

  • Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons


  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Mariska Powerpoint
  • Meeuw
  • Marc en Ria
  • De westhoek
  • Jeske

  • Foto

    Mijn Blogmaatjes
  • Corba-Jack
  • Klaas en Marian
  • Patty en Freddy
  • Bospiepertje

  • Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Joanne
  • Dini-creatief
  • Marianne
  • Erwin-Artistlover
  • Hugo

  • Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Brit
  • Noélla
  • Meid
  • Nele
  • Benthe

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ingrid
  • Beverse weetjes
  • Monique
  • Henk en Anneke

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Brigitte
  • Wina
  • Jo (jodelsy)
  • Voske-Dirk
  • Maarten

    Foto

    Mijn favorieten
  • Jeffy Watson
  • Charlotte
  • Roosje
  • Hans

  • Foto

    Foto

    Foto

    DANKJEWEL Gekkemeid


    Foto

    DANKJEWEL Mariska


    Foto

    DANKJEWEL Dini


    Foto

    Dankjewel Dirk


    Foto

    Foto

    Dankjewel Brigitte
    Foto

    DANKJEWEL ALDA


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    DANKJEWEL Ton


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!