Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Rosanna
  • Jam van sinaasappel
  • Rozen verwelken en schepen vergaan.........
  • zomer/wintertijd
  • Herfst
  • creepy
  • Pompoensoep
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
  • Groei&Bloei
  • Marion
  • Hachee
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    08-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterplaatjes





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (21)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minke





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (23)
    14-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavandel





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (19)
    05-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van makreel filet en doperwten





    Amuse van makreelfilet;


    8 personen

    50 g verse doperwten

    1 el crème fraîche

    5 blaadjes verse munt

    50 g verse gerookte makreelfilet

    Dit heb je nodig

    • Staafmixer

    • amuse lepel

    Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar.

    Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa.

    Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes.

    Leg op iedere lepel een schep doperwten mousse en verdeel hierover de visreepjes.

    Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.

    Heb je geen munt dan zou ik het vervangen door dille.

    Een heerlijk gerechte voor kerstavond of het buffet.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (27)
    29-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creatief





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (28)
    19-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst met pompoen






    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (26)
    12-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans met me





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (18)
    04-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomers 2023





    De zomer was wel kort maar heb er toch van genoten, alles staat weer thuis en uitgewassen en gestreken.

    Wil iedereen bedanken voor de trouwe bezoekjes afgelopen tijd.

    Wij gaan er weer ons best voor doen om er wat leuks van te maken. 

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (18)
    23-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente voor de vogels





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (36)
    21-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappig





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (20)
    07-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure garnalen





    • 4 eetlepels ongezouten boter

    • 4 eetlepels honing

    • 1 eetlepel citroensap

    • 1 eetlepel sojasaus

    • 3 teentjes knoflook

    • 600 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt

    • zout naar smaak

    • ter garnering: citroenpartjes en peterselie

    • Verhit de boter in een pan met een anti-aanbaklaag boven middelhoog vuur en roer het regelmatig even door tot dat de kleur goudbruin wordt.

      Voeg nu de honing, het citroensap, de sojasaus en knoflook toe en roer het geheel goed door. Laat het 30 seconden koken en haal de pan van het vuur.

      Giet de de vloeistof uit de pan, maar laat er ongeveer 2 eetlepels in zitten. Zet dit even opzij.

      Bak daarna de helft van de garnalen in de pan met het deel van het boter-honingmengsel. Bak ze voor ongeveer 2 minuten per kant.

      Maak de pan even schoon en voeg dan weer 2 eetlepels boter-honingmengsel toe en bak de andere helft van de garnalen.

      Doe de andere gebakken garnalen nu ook weer in de pan en giet het mengsel dat overgebleven is eroverheen. Kruid het nog met wat zout en peper

    • en serveer het met groenten, rijst of een salade of pasta.

      Dit gerecht is snel klaar en overheerlijk.



    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (31)
    26-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort verwacht





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (22)
    14-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeezicht





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (38)
    01-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonjour tous






    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (43)
    22-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeelpudding met advocaat



     

    Ingredienten;

    • 4 eetl. advocaat

    • 80 gr witte basterdsuiker

    • 2 theel. geraspte citroenschil

    • 60 gr. griesmeel

    • 4 dl melk

    • 4 perziken (halve op sap)

    • 4 eetl. rozijnen

    • 1 dl. slagroom

    Zet op mijn lijst

    Bereiden

    Breng in een pan de melk met de geraspte citroenschil aan de kook

    en laat de melk ca 5 min. zachtjes trekken.

    Voeg al roerend de suiker en de griesmeel toe en kook het geheel in ca. 5 min. tot een stevige pap

    . Laat de pap van het vuur iets afkoelen. Klop de slaroom in een kom de slagroom stijf.

    Spatel achtereenvolgens de advocaat, de griesmeelpap en de rozijnen erdoor.

    Doe dit mengsel over in dun ingevette eenpersoons puddingvormpjes.

    Laat de puddinkjes in ca. 1 uur in de koelkast opstijven.

    Keer ze boven een bordje en garneer met een toefje slagroom en een schijfje perzik


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (29)
    08-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendel





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (28)
    31-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar





    Een heel fijn en gezond nieuwjaar gewenst

    met veel liefde en humor

    Bedankt voor de trouwe bezoekjes

    en laten we er wat moois van maken.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (13)
    23-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen





    Hierbij wil ik U graag een paar mooie, gezellige dagen toewensen

    en een vooral gezond 2023.

    Laten we er een onvergetelijk jaar van maken. Liefs Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (24)
    06-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholfilet met dragonsaus





    INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

    8 scholfiletes

    4 takjes dragon

    250 ml. Witte wijn

    500 ml vis of groentebouillon

    1bouillon

    peper en zout

    BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

    Zo maak je gepocheerde schol met dragonsaus: 

    Neem een wijde pan zoals een hapjespan en verwarm hierin de groentebouillon met de wijn, de takjes dragon en het laurierblad.

    Breng aan de kook, kook even door en zet uit zodat alle smaken mooi in kunnen trekken.

    Zorg dat je alles klaar hebt staan, de scholfilet gaar je echt als allerlaatste. 

    Verwarm je bouillon tot 90 graden en laat er 4 scholfilets in zakken, draai het vuur weer hoger tot net onder de kook (90 graden)

    Afhankelijk van de dikte en de temperatuur van de scholfilets houd je deze 4 tot 8 minuten tegen de 90 graden tot ze gaar zijn.

    Haal ze uit de bouillon met een schuimspaan en controleer de gaarheid. Schep de filets op een bord met keukenpapier en verdeel ze over borden.

    Serveer met dragonsaus. 

    Wil je alle filets samen garen neem dan de dubbele hoeveelheid vloeistof zodat de temperatuur niet te veel zakt en de vis onder vocht staat.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (37)
    25-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (27)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Foto

    Doe dingen waar je hart van gaat zingen.


    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ton en Loekie
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!