INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT
8 scholfiletes
4 takjes dragon
250 ml. Witte wijn
500 ml vis of groentebouillon
1bouillon
peper en zout
BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT
Zo maak je gepocheerde schol met dragonsaus:
Neem een wijde pan zoals een hapjespan en verwarm hierin de groentebouillon met de wijn, de takjes dragon en het laurierblad.
Breng aan de kook, kook even door en zet uit zodat alle smaken mooi in kunnen trekken.
Zorg dat je alles klaar hebt staan, de scholfilet gaar je echt als allerlaatste.
Verwarm je bouillon tot 90 graden en laat er 4 scholfilets in zakken, draai het vuur weer hoger tot net onder de kook (90 graden)
Afhankelijk van de dikte en de temperatuur van de scholfilets houd je deze 4 tot 8 minuten tegen de 90 graden tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de bouillon met een schuimspaan en controleer de gaarheid. Schep de filets op een bord met keukenpapier en verdeel ze over borden.
Serveer met dragonsaus.
Wil je alle filets samen garen neem dan de dubbele hoeveelheid vloeistof zodat de temperatuur niet te veel zakt en de vis onder vocht staat.
Categorie:Favoriete Recepten
|