Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Kom je nog?
  • Rosanna
  • Jam van sinaasappel
  • Rozen verwelken en schepen vergaan.........
  • zomer/wintertijd
  • Herfst
  • creepy
  • Pompoensoep
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
  • Groei&Bloei
  • Marion
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    14-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (26)
    06-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creepy





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (32)
    30-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep



    1 ui grof gesneden

    2 tenen knoflook geperst

    1 wortel

    750 gram pompoen

    1 blokje groentebouillon 

    750 ml water

    olie om in te bakken

    Verwarm olie in een grote pan en fruit de ui met knoflook aan op medium vuur.

    Doe de wortel en de pompoen erbij en bak 5 minuten mee.

    Dan een bouillonblokje en het water erbij.

    Beng aan de kook en laat de soep 25 minuten koken.

    Pureer de soep met een staafmixer glad.

    Serveer de soep met een broodje. Lekker als lunch of snelle avondmaaltijd.

    Varieer met de soep door extra kruiden toe te voegen

    zoals tijm, rozemarijn of verse oregano.
    Serveer met een drupje kookroom of crème fraîche

    voor een lekker romige soep.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (21)
    24-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compilatie van de zomer






    Hallo alle lieve mensen,.

    Bedankt voor de lieve berichtjes en trouwe bezoekjes de afgelopen weken.

    We gaan weer proberen om er een fijn seizoen van te maken met elkaar.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (28)
    10-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even thuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zijn even thuis om bij te komen van het herfstweer

    Maar gaan volgende week nog een paar dagen terug om

    na te genieten en om op te ruimen.

    Dus tot spoedig ziens als mijn blog nog werkt want er een 

    hoop vuil in de oude berichten.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (20)
    17-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marco





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (48)
    12-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling





    Ingredienten

    1. Kabeljauw filet of een andere witvis 300 gram ongeveer 3 porties

    2. Tarwebloem 45 gram + extra voor het paneren van de vis

    3. Water met prik 90 ml

    4. Viskruiden (zonder zout) 2 tl

    5. Bakpoeder 1/2 tl

    6. Frituurolie voldoende om een (frituur)pan te vullen

    Bereiding

    • Snij de vis in blokjes van  ongeveer 5 cm.

    • Zeef het bloem in een kom.

    • Voeg ook het bakpoeder en viskruiden toe aan het bloem. Mix alles goed.

    • Voeg geleidelijk het water met prik toe.

    • Roer alles goed tot er geen klonten zijn.

    • Doe wat bloem op een bord.

    • Bedek een kabeljauw filet met het bloem.

    • Klop het overtollige bloem af.

    • Dompel deze filet onder in het beslag.

    • Doe de filet meteen in de, tot 180 graden celsius, verhitte frituurpan.

    • Bak deze goudbruin.

    • Laat de gebakken kibbeling uitlekken op wat keukenpapier.

    • Serveer de kibbeling met b.v. kerriesaus.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (25)
    02-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (33)
    09-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groei&Bloei





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (33)
    27-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marion





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (35)
    18-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hachee





    ingrediënten

    4 personen


    5 middelgrote uien

    700 g runderriblappen

    50 g boter

    3 el tarwebloem

    500 ml water

    2 el witte wijnazijn

    1 tl kristalsuiker

    2 laurierblaadjes

    4 kruidnagels

    5 korrels jeneverbessen


    Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm.

    Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft

    van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur

    in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het

    vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan.

    Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

    Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden.

    Roer regelmatig. Voeg het water toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes kruidnagels en jeverbessen toe.

    Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 2 ½ uur

    gaar. Roer regelmatig.


    Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste

    dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en zout.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (35)
    04-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (35)
    28-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anika





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (35)
    11-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (36)
    30-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat wordt knallen



     

     

    Maak het leuk en gezellig met oudejaarswisseling.

    Dat is dan al een goed begin van het

    nieuwe jaar. .

    Voor de resterende dagen veel geluk, liefde en

    vooral een goede gezondheid voor al mijn lieve en

    trouwe bloggers.

    Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (14)
    14-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis is coming





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (27)
    08-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterplaatjes





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (21)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minke





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (23)
    14-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavandel





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (19)
    05-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van makreel filet en doperwten





    Amuse van makreelfilet;


    8 personen

    50 g verse doperwten

    1 el crème fraîche

    5 blaadjes verse munt

    50 g verse gerookte makreelfilet

    Dit heb je nodig

    • Staafmixer

    • amuse lepel

    Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar.

    Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa.

    Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes.

    Leg op iedere lepel een schep doperwten mousse en verdeel hierover de visreepjes.

    Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.

    Heb je geen munt dan zou ik het vervangen door dille.

    Een heerlijk gerechte voor kerstavond of het buffet.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (27)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Foto

    Doe dingen waar je hart van gaat zingen.


    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ton en Loekie
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!