ingrediënten
4 personen
5 middelgrote uien
700 g runderriblappen
50 g boter
3 el tarwebloem
500 ml water
2 el witte wijnazijn
1 tl kristalsuiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
5 korrels jeneverbessen
Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft
van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur
in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het
vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan.
Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden.
Roer regelmatig. Voeg het water toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes kruidnagels en jeverbessen toe.
Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 2 ½ uur
gaar. Roer regelmatig.
Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste
dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en zout.
Categorie:Favoriete Recepten
|