Dit recept heb ik weten te ontfutsellen uit de keuken, van het Kerstdiner
INGREDIENTEN
-
2 sjalotten
-
1 teentje knoflook
-
8 el olijfolie
-
250 ml witte wijn
-
½ visbouillonblokje
-
500 g kabeljauw
-
2 el crème fraîche
-
zout en peper
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in.
Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe
. Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer
hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.
Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken.
Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis.
Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
|