Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 16

    Konijn met kapperkes in tomaten saus

    2 achterbouten van tam konijn
    olijfolie
    2 gedroogde pepertjes
    olijfolie
    1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt
    een halve winterwortel in kleine stukjes
    50 gram gedroogde tomaatjes
    1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid tomatenpulpo (uit een fles, zónder toevoegingen)
    1 laurierblad, 1 takje tijm zout, peper
    5 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden
    1 eetlepel kappertjes

    Bewerking:

    Het konijn rondom bruin braden, de ui, de knoflook, de pepertjes en de wortel erbij doen en
    even meesmoren. De kruiden toevoegen en de witte wijn. Alles aan de kook brengen en de tomatenpulp erbij.
    Even voorzichtig roeren en het vlees zo, ongeveer 1 uur, zachtjes laten stoven. Voeg zonodig nog wat bouillon toe.
    Dan de ansjovis en de kappertjes erbij doen.
    Opdienen met wat vers gehakte platte peterselie.

    23-03-2009 om 12:42 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje15

    Konijn met rodenbach grand cru

    Voor twee personen :

    2 achterbouten van een tam koijn
    wat boter of olijfolie
    1 ui, grof gesneden en 1 teentje knoflook geplet en gehakt
    1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
    1 flesje Rodenbach Grand Cru. Niet te vervangen door iets anders!!!!
    1 bosje tijm, liefst uit de provence
    (nogmaals dank Willy, voor die mooie bos tijm, dit is één van de gerechten waar deze tijm helemaal tot zijn recht komt!)
    eventueel wat bouillon
    eventueel wat beurre manié om de saus te binden

    Braad de konijnenbouten even lichtbruin in boter of olie. Voeg ui, wortel en knoflook toe en smoor ze zachtjes even mee.
    Doe er dan een flesje Rodenbach Grand Cru bij, breng het geheel aan de kook, voeg de tijm toe en stoof dan op een laag
    vuur nog ongeveer 2 uur.
    (Het vlees moet echt helemaal gaar zijn en bijna van de botjes vallen)
    Je kunt zo nodig, een klein beetje bouillon toevoegen.
    De bedoeling is dat er nog wat vocht over is.
    Neem dan de bouten uit de pan en bind de saus eventueel met wat beurre manié.

    Dien de konijnenbouten op met een paar stukjes van de ui en wortel en een schepje saus.

    Wij aten er een puree bij van aardappelen en knolselderij;
    400 gram knolselderij en 600 gram aardappelen, schillen en in stukken snijden.
    Gewoon samen koken met wat zout en als ze gaar zijn,
    afgieten en door de pureeknijper of met de pureestamper fijnstampen. Een flinke klont boter of een scheut
    olijfolie erdoor roeren.
    En spruitjes gewoon kort gekookt met een klontje boter erover en wat nootmuskaat.
    Wij dronken er natuurlijk een glas Rodenbach Grand Cru bij.

    23-03-2009 om 12:36 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje14

    Kalkoen met chocolade

    Ingrediënten - voor 4 personen


    1 kalkoen van 4 kg, in stukken gesneden
    1 kruidentuiltje
    1 prei,
    1 1 wortel
    2 uien
    5 rode Spaanse pepers
    2 sjalotten
    3 à 4 lookteentjes
    60 g pure chocolade
    70 cl tomatencoulis
    100 g kleine rozijnen
    100 g amandelpoeder
    1 tl kaneelpoeder
    1 tl korianderpoeder
    4 kruidnagels
    5 el olijfolie
    2 klontjes Solo
    platte peterselie
    zout en peper

    Bereidingswijze :

    Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper en het kruidentuiltje.
    Voeg er de wortel, seldertak, prei en een ui bij. Leg de stukken kalkoen in de bouillon,
    zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur. Haal de stukken kalkoen
    eruit en filter de bouillon. Hou 1,2 l apart. Doe 3 el olie in een grote pot en fruit hierin
    de sjalotten en een ui. Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes,
    het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe.
    Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij. Laat een kwartiertje sudderen.
    Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe. Bak hierin de helft
    van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft.
    Giet de apart gehouden bouillon bij de saus. Breng aan de kook en laat nog wat sudderen.
    Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten. Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus.
    Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    Bestrooi dit gerecht met peterselie en dien warm op met rijst.

    Geniet van Kalkoen met chocolade

    23-03-2009 om 12:30 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden zijn niet te missen in de keuken
                                        groetjes" 
                                               Verse en gedroogde  kruiden zijn onvermijdellijk in de keuken

    20-03-2009 om 20:43 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse kruiden uit de tuin
                            groetjes" 
                        Zeer belangrijk verse kruiden geven een veel beter smaak dan gedroogde maar, daar heb je dan weer meer keuze in .

    20-03-2009 om 20:42 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje13
    Oliebollen

    Ingrediënten:

    ½ l halfvolle melk
    30 gram gist
    1 eetlepel suiker
    250 gram rozijnen, krenten, sukade, oranjesnippers
    500 gram bloem
    1 theelepel zout
    1 ei
      olie
      poedersuiker

    Bereiding :

    Verwarm een deel van de melk tot deze lauwwarm is. Verbrokkel de gist in een kommetje en schenk
    de verwarme melk erbij. Los de gist al roerend op en voeg de suiker toe.
    Laat dit 10 minuten op een warme plaats staan.
    Was de rozijnen en krenten. Snijd eventueel sukade en oranjesnippers klein. Laat de rest van de
    melk ook lauwwarm worden. Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop het ei los. Maak een kuiltje
    in het midden van de bloem. Giet het gistmengsel, het ei en een deel van de melk erin.
    Roer dit enkele minuten krachtig tot alle klonten weg zijn. Voeg onder goed roeren meer melk toe
    tot een soepel beslag is ontstaan. Meng de rozijnen, krenten, sukade en oranjesnippers er door.
    Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het 30 minuten op een warme plaats rijzen.
    Verwarm de olie tot 170° C. Houd 2 lepels of een ijslepel even in de olie en schep hiermee bollen beslag in de pan.
    Bak de oliebollen tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin. Keer ze en bak de andere kant bruin.
    Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
    Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

    20-03-2009 om 20:10 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 12

    Oliebollen met fruit en rozijnen

    HET RECEPT voor (ca. 35) Stuks
    Benodigdheden:

    1 kilo tarwebloem
    1 liter water
    20 gram zout
    50 gram suiker
    80 gram gist
    10 gram kaneel
    enkele druppeltjes citroensap
    200 gram rozijnen
    100 gram verse appelstukjes

    Bereiding:

    Los het gist op in het water en meng het kort.
    Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand.
    Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen.
    Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen.
    Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer
    Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius.
    Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden!
    Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie.
    Ververs de olie regelmatig.

    19-03-2009 om 17:50 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 11

    Appelflappen met bier :

    De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat
    zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs.
    In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes
    gesneden banaan gebruiken.

    Ingrediënten

    Voor ongeveer 15 stuks:
    125 gram gezeefde bloem,
    1½ deciliter pils of oud bruin,
    1 eierdooier,
    1 eiwit,
    3 gram zout,
    3 zure appels,
      olie.

    Bereidingswijze:

    Schil en boor de appels uit, snijd ze in niet te dikke plakken. Roer de gezeefde bloem met het
    bier flink door met een garde zodat er geen klontjes meer in voorkomen. Voeg de eierdooier
    (niet het eiwit), zout en de slaolie toe aan het mengsel. Flink tot een gladde massa roeren.
    Neem een vetvrije beslagkom en klop het eiwit vlak voor gebruik op tot een stevig schuim.
    Spatel het opgeklopte eiwit schuim door het beslag.( voorzichtig spartelen en niet te lang ).
    Wentel er de vruchten door, leg ze in de hete olie (170ºgraden) en bak de beignets lichtbruin en gaar.

    19-03-2009 om 17:46 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 10

    Gevulde champignions

    Ingrediënten:

    6 reuzenchampignons
    peperolie en/of knoflookolie
    olijfolie
    zout en zwarte peper naar smaak
    100 gram geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas
    50 gram verse broodkruimels
    2 losgeklopte eieren
    fijngehakte verse oregano naar smaak


    Bereidingswijze:

    Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en hak deze stelen zeer fijn.
    Meng deze met de kazen, broodkruimels, oregano en losgeklopte eieren.
    Let op dat de vulling niet te nat is. Wanneer dit het geval is wat broodkruimels toevoegen,
    is het te droog een extra ei. Verdeel de vulling over de met knoflook- of peperolie ingesmeerde
    champignonhoedjes, bedruppel met olijfolie en zet ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (ca. 200oC)

    19-03-2009 om 17:09 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 9

    Gevulde champignons

    Benodigdheden:

    4 grote champignons (of 8 kleinere)
    1 sjalotje
    4 tenen knoflook
    200 gram geitenkaas
    1 el olijfolie
    peper
    zout

    Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bereiding:

    Haal het steeltje uit de champignons en snijd deze fijn. Leg de hoeden
    van de champignons even apart. Snipper het sjalotje en de knoflook.
    Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het sjalotje en de knoflook
    glazig. Voeg de fijngehakte champignon steeltjes toe. Breng op smaak
    met peper en zout.
    Zet de hoeden van de champignons in een ovenschaal en vul deze met
    het champignon/sjalot mengsel.Verkruimel er wat geitenkaas over.
    Zet de gevulde champignons in de oven en bak deze in ongeveer 10 minuten gaar,
    afhankelijk van de grote van de champignons.

    Tip: Voor een niet vegetarische variant kun je wat fijngesneden bacon toevoegen.

    Eet smakelijk

    19-03-2009 om 17:05 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk versfruit bij eten
                                                                     groetjes"
                                                                           Vers fruit moet bij bereidingen van eten en dergellijke 

    19-03-2009 om 15:35 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn reis naar spanje Juni 2006

    .

    Mijn reis naar spanje 2006

    Is eentje van de vele is wel niet zo ver maar toch het was er prima is over te doen hoor
    Vetrokken van zaventem en na de landing in spanje met bus naar Lloret de mar,
    het hotel lag wel aan een drukke baan in het centrum maar het eten en verblijf in kamers wel
    ok geen 5 sterren maar goed .Overdag de kleine winkelstraatjes gedaan en zo elke dag wat
    gekocht je kent dat wel hé zo van nee ik koop niets en aan het einde van de reis een halve koffer vol.
    Er waren heel veel van die snacks en restaurentjes met tamellijke goede smaak van eten .
    Tegen aan het dinér terug naar het hotel en s'avonds na de maaltijd wat rond slenteren op de dijk en
    eens gezellig gaan zitten met een cocktail hmmmm lekker .
    Ben ook een paar keer naar het strand geweest niet overbevolk goed zo ,ook eens met het touristis
    treintje de groene want er waren er 3 naar het hoogste stukje van Lloret gegaan daar was een oude
    ruiene van in de tijd goed om te bezichtigen .
    Ook eens met de stadsbus naar Tossa de mar geweest zeer mooi stadje klein strand maar aangenaam
    fijne retaurents ,en kan je een mooie wandeling maken naar boven op smalle wegjes en veel bomen met
    boven een heel mooi uitzicht op Tossa. Ook een paar keer in stad s'avonds rond gewandeld zeer druk met
    weeral heel goed eethuizen en allerhande straat vertoningen,moet je mee maken ,heb daar een cocktail
    gedronken van 1 liter namellijk Battida de coco met 4 strootjes ,en eerlijk ik was ver gestroot hoor heb wel
    goed geslapen .Ja dan was de dag daar van vertrek en ben zo terug gekomen zoals ik vertrokken ben.
    heb een mooie reis gehad zou het her doen maar niet te druk dan. Romain

    19-03-2009 om 15:13 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn jaren in belgisch kongo 1955 > 1959


    Reis naar belgisch kongo 1955
    mijn vader was bij het leger (marine) en in had zijn aanvraag gedaan om daar een periode vijf 4 jaar te
    verblijven laat ons zeggen zijn beroep als adjudant 1ste klas dienst te gaan doen om opleiding te geven
    aan de kongoleze leger dat in beneden kongo namellijk de op de basis van Banana.Hij was reeds in het
    begin van februarie 1955 vertrokken met de militaire boot de kamina met nog 3 andere die daar dienst
    gingen doen,wij ik en moeder zijn en begin mei van 1955 na gevlogen met een DC4 van sabena van op
    melsbroek ,na 23 uur met tussen landingen in rome en kano dan overstappen in loepoldville nu kingaza
    in een DC3 van sabena zijn wij aan gekomen op het vliegveld van Moanda daar hebben wij 2 jaar ook
    gewoont in villas de eerste zonder stroom aleen petrol lampen na 1 jaar zijn wij verhuisd in de zelfde
    straat iets dieper maar daar was stroom zoals een group die elektr gaf aan 5 huizen die elk op zijn tour
    s'avonds de group moest stil gaan leggen .het derde jaar tot terug keer naar belgie zijn wij verhuisd naar
    Kitona daar lag een basis van het landleger ,wij zijn daar in getrokken een een mooie prefap huis
    iedereen had het zelfde huis en woonden alles dus militairen in een cité ,dit was voor mij wel plezant zo
    kon ik vriendjes maken ,mijn school was op 150 meter van de woonst en het was een atheneum hoor .
    Zo zijn er 4 jaat voorbij gegaan ,met veel brousse slangen buffels crocoos veel fruit en lange uitstappen
    te voet en per wagen ,enz .Einde februarie 1959 zijn wij vertrokken met de GMC boot de Leopoldville
    terug richting belgie met aankomst in antwerpen 21 dagen later .Wij hadden 1 papagaai bij een hond en
    een kat namellijk jacoo,ricky en de poes pitou ,jocoo is gestrorven in 1961> 6jaar ,ricky in 1972>17jaar
    en pitou in 1976>18jaar ,hebben een mooie leeftijd gehad zou ik zeggen ,maar voor mij mag die tijd
    gerust en zeker nog eens terug komen dat waren de mooiste jaren van mijn leven ,spijtig dat ik niet
    meer foto's heb die zijn door mijn vader verloren gegaan ,heel jammer. Romain

    17-03-2009 om 17:25 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mesjes hihi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-03-2009 om 13:30 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje8

    Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel

    Dit supergezonde gerecht met paprika en shoarmavlees ziet er vrolijk uit en smaakt beslist naar meer.
    Voor 4 personen, maken duurt 30 minuten.

    Ingrediënten 400 gram paprikamix
    500 gram shoarmavlees
    2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
    5 eetlepels tomatenketchup
    1/2 theelepel paprikapoeder
    1 bekertje (125 ml) zure room
    100 gram geraspte jong belegen kaas

    Bereidingswijze
    Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in blokjes of
    smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten.
    Voeg de paprika’s toe en bak alles nog 5 minuten. Meng de tomatenketchup en paprikapoeder
    erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de
    geraspte kaas over het gerecht. Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is.
    Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!

    17-03-2009 om 13:23 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje7

    Hertenbiefstuk met cantarellen
    Makkelijk, feestelijk en vooral erg lekker. Wel even van te voren voorbereiden! Voor 4 personen,
    maken duurt na de voorbereiding nog maar 30 minuten.

    Ingrediënten 1 dl. cognac
    1 pot wildfond
    2 doosjes cantharellen
    1 sjalotje
    100 gram koude boter
    4 hertenbiefstukjes à 125 gram
    zout en vers gemalen peper

    Voorbereiding
    Kan 1 dag van te voren: In een steelpan cognac en fond aan de kook brengen. Op hoog vuur
    onafgedekt ongeveer 15 minuten in laten koken tot ongeveer 1 dl. Af laten koelen en vervolgens
    tot gebruik in de koelkast zetten.

    Bereidingswijze
    Vier borden voorverwarmen. Cantharellen schoonvegen met keukenpapier.
    Sjalotje pellen en fijn snipperen. Helft van de boter in blokjes snijden.
    In de koekenpan de rest van de boter verhitten. Biefstukjes bestrooien met zout en in
    ongeveer 4 minuten bruin bakken, halverwege keren. Biefstukjes uit pan nemen en met vers
    gemalen peper bestrooien in aluminiumfolie wikkelen. Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen,
    en ongeveer 1 minuut al omschepend bakken. De pan van het vuur nemen en een deksel er op doen
    of aluminiumfolie. Intussen de saus (opnieuw) aan de kook brengen. Van het vuur af halen koude blokjes
    boter met een garde of staaf mixer door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
    Saus op warme borden leggen de biefstukjes in het midden leggen.
    Serveren met aardappelpuree en broccoli. Eet smakelijk!

    17-03-2009 om 12:43 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Appelflappen op bladerdeeg in oven :Ingredienten

    50 g suiker
    2 el bloem
    1 mespunt kaneel
    1 mespunt nootmuskaat
    12 plakjes diepvriesbladerdeeg
    grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop)
    1 el citroensap
    En verder
    bakpapier

    Variaties :

    In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen.
    Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken
    Kooktips.
    Appelrondjes: de bladerdeegplakjes iets overlappend naast elkaar leggen en tot een plak uitrollen.
    Hier rondjes uitsteken en deze met de mengsel vullen.
    Een leuk patroon op de rand van de flappen maakt u door de vochtige deegrand met de rug van een
    vork goed aan te drukken


    Bereidingswijze: De suiker, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal
    doen en goed door elkaar mengen.
    De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien.
    De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
    De partjes grof raspen.
    Mengen met het citroensap en aan het bloem suikermengsel toevoegen.
    Goed mengen.
    De oven voorverwarmen op 180 C.
    Een bakplaat met bakpapier bedekken.
    1 el appelvulling op het midden van ieder plakje leggen.
    De randen bestrijken met een beetje water.
    Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken.
    De appelflappen op de bakplaat leggen.
    In de oven (gas 2-3 ; hete lucht 180C) in |1 20-25 min. goudbruin bakken.
    Laten afkoelen op een keukenrooster.

    17-03-2009 om 12:41 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Appelflppen met bier :

    De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat
    zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs.
    In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes
    gesneden banaan gebruiken.

    Ingrediënten

    Voor ongeveer 15 stuks:
    125 gram gezeefde bloem,
    1½ deciliter pils of oud bruin,
    1 eierdooier,
    1 eiwit,
    3 gram zout,
    3 zure appels,
    olie.

    Bereidingswijze:

    Schil en boor de appels uit, snijd ze in niet te dikke plakken. Roer de gezeefde bloem met het
    bier flink door met een garde zodat er geen klontjes meer in voorkomen. Voeg de eierdooier
    (niet het eiwit), zout en de slaolie toe aan het mengsel. Flink tot een gladde massa roeren.
    Neem een vetvrije beslagkom en klop het eiwit vlak voor gebruik op tot een stevig schuim.
    Spatel het opgeklopte eiwit schuim door het beslag.( voorzichtig spartelen en niet te lang ).
    Wentel er de vruchten door, leg ze in de hete olie (170ºgraden) en bak de beignets lichtbruin en gaar.

    17-03-2009 om 12:40 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Appelflappen RECEPT VOOR: circa 32 stuks

    INFO:
    Snel even appelflappen bakken bestaat niet, maar op deze manier gaat het wel een
    stuk vlugger dan met gistbeslag.

    Appelflappen zijn warm het lekkerst maar je kan ze ook koud eten.

    Benodigdheden Ingredienten

    Appelboor

    Klopper

    Friyuurpan of een grote pan (liefst met passende dichte deksel)
    met minimaal 2 liter olie.
    Zie: Tip onder aan de pagina

    1 kilo goudrenetten (appels)
    suiker, kaneel
    250 gram zelfrijzend bakmeel
    snufje zout, zakje vanille suiker
    3 deciliter melk
    poedersuiker

    BEREIDINGSTIJD: 2 - 3 uur.
    BEREIDEN:

    Schil de appels, boor de klokhuizen er uit en snijd ze in plakken van een centimeter dik.

    Tegelijkertijd:

    Leg een laag appelplakken op een bord en bestrooi ze royaal met suiker en kaneel.

    Leg er een volgende laag appelplakken boven op, bestrooi ze ook met suiker en kaneel
    en stapel op deze manier verder tot alle appels op zijn.
    Het zelfrijzend bakmeel in een schaal doen en er een snufje zout en de vanillesuiker door roeren.

    Voeg al roerend met een klopper langzaam circa 1/3 deel van de melk toe er roer tot een glad
    en klontvrij beslag ontstaat.

    Doe er beetje bij beetje de rest van de melk bij en roer tot het beslag goed gemengd is.

    Verhit de olie.

    (In een frituurpan tot 185 graden Celsius - Laat in een gewone pan met olie een druppel beslag vallen,
    als het er op lijkt dat de olie heet genoeg is. Als het beslag meteen boven komt drijven en snel bruin
    wordt is de olie heet genoeg.)

    Zet de kom met beslag dicht naast de pan met olie.

    Doop met twee vorken een plak appel in het beslag, wentel om tot de plak met beslag bedekt is, til op,
    laat even iets uitlekken en hup ..... laat 'm in de hete olie glijden.

    Als je de handigheid te pakken hebt kan je steeds 2 tot 3 plakken tegelijk bakken.

    Draai de appelflappen in de olie met een schone vork om als de onderkant lichtbruin is.
    Haal de appelflappen uit de pan als beide kanten bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Klaar met bakken? Zet het vuur uit en laat de olie afkoelen.

    Controleer nog een keer of het vuur echt uit is voordat de deksel op de pan met olie gelegd wordt.

    Bestrooi de appelflappen vlak voor het serveren met poedersuiker (Tip: Geen strooibus?
    Doe wat poedersuiker in een theezeefje en schud er mee boven de appelflappen).

    Tip:

    Als er tijdens het bakken gaten in het deeg ontstaan is het beslag te dun (geworden).

    Oplossing: Een beetje bakmeel dun over het beslag strooien en er door roeren, zo nodig een paar
    keer herhalen (niet te dik doen, dan krijg je klontjes).

    Tip:
    Appelflappen kunnen niet in een frituurpan met een 'koude zone' gebakken worden (ze zakken
    eerst naar beneden en plakken dan meteen vast aan het warmte-element).
    De overige frituurpannen zijn meestal te klein voor dit werk, de olie koelt tijdens het bakken
    te snel af en de appelflappen worden erg vet.
    Het beste resultaat wordt bereikt in een grote gewone pan of een grote braadpan met minstens 2,
    maar liever nog 3 liter olie. Doe de pan met niet meer dan tot 2/3 vol olie ( reden spatten, brandgevaar).

    17-03-2009 om 12:39 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse groenten
    groentjes" mooie verse groentjes is zeer belangrijk

    17-03-2009 om 00:00 geschreven door rommeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!