De stad roept de deelnemende handelszaken op om hun zaak dan ook duidelijk te decoreren met bloemen, en voorziet, onder meer in samenwerking met de Gentse Floraliën, een aantal randactiviteiten, die uiteraard te maken hebben met bloemen.

Zo zorgen de Floraliën niet alleen voor de 2500 gratis azalea's, de Floraliën zullen de Korenmarkter ook fleuriger en kleurrijker doen uitzien dan anders. Het is ook op de Korenmarkt dat de afhaalstand voor de gratis azalea's zal staan.

In de Sint Niklaaskerk is er een mini-markt en zijn er  workshops. Het aanbod bestaat uit leuke geschenkjes, zoals onder meer etherische oliën, geurkaarsen, bloemkaarsen, aromajuwelen, enz. 

Kunstenares Annie Gansbeke uit Heusden  stelt monumentale olieverfschilderijen tentoon rond het thema bloemen. De werken kunnen ter plaatse gekocht worden. 
 
 
 
De Groene Verbeelding stelt vijf gedekte feesttafels op. Men kan er voor 2 euro ook miniworkshops volgen. Deelnemers leren onder andere een vaasje maken met fietsbanden, een grassenhouder vlechten of tafelideetjes realiseren met theelichthouders.  
 
Ook het  Huis van Alijn doet opnieuw mee. Daar kiest men voor orchideeën, hortensia’s en camelia’s. Er is een tentoonstelling van orchideeën van Petrens, hortensia's van Pieters en camelia's van Guy Van Rysseghem en bloembollen van Daniël Van Heck.
 
Gouden orchideejuweel
Men kan er ook een gouden orchideejuweel winnen, ontworpen door Valerie Lavault, de echtgenote van graaf Renaud de Kerchove van het Park van Beervelde. Om kans te maken om zo'n juweel te winnen moet men een op de site van  www.gentverwent.be het deelnemeningsformulier afprinten en op de avondshopping deponeren in het Huis van Alijn. Men vindt het fomulier onder de rubriek ‘shopnieuws’. De trekking vindt plaats om 21 uur.  Er is ook een boekenstand.
 
Net als vorige jaren doen ook de handelaars van de Prondelmarkt bij Sint-Jacobs mee en net zoals elke vrijdag zijn er bloemen op de Kouter.
zijn weer van de partij. Ook zij werken deze keer rond het thema bloemen.
 
De Lijn voorziet voor die avond een speciaal aanbod tot 23 uur richting Park and Rides van 
- P+R Flanders Expo + tram 1 (Sint-Pietersstation – Gent centrum)
- P+R Gentbrugge + tram 21/22 (Kouter). Uurregeling op de site van De Lijn.
www.delijn.be
 
Handelaars die nog willen deelnemen nemen contact met OOG (Ondersteuningspunt Ondernemers Gent), Sint-Niklaasstraat 27/401, 9000 Gent, tel. 09 210 10 60. 
e-mail ondernemen@gent.be.

OOK FLORALIËN WERKEN MEE AAN VIERDE EDITIE VAN AVONDSHOPPING OP DONDERDAG 19 APRIL


 
Gent verwent ...Je kan op kleine plaatje drukken
en u wordt onmiddelijk doorgestuurd.