Student Folkert de Neve (23), stagiair Sociaal Werk (Arteveldehogeschool Gent) op de Dienst Communicatie tijdens het academiejaar 2010-2011, ontwikkelde in de loop van zijn stage het eerste concept van de Flikkenwandeling. "Tijdens een wandeling hoorde ik kinderen politieagenten vragen hoeveel mensen ze zo moesten doodschieten en hoevaak per dag ze mochten schieten", zegt Folkert.

"Veel kinderen hebben een fout idee van wat de politie doet door Amerikaanse politieseries en andere voorbeelden. Met deze wandeling kunnen ze leren dat de politie geen hele dag mensen neerschiet en inzien wat voor taken agenten zoal uitvoeren." na de voorzet van Folkert ontwikkelde VIZIT, een Gentse organisatie die bekend staat om zijn originele stadswandelingen, de wandeling verder.

"De Flikkenwandeling is ondertussen een afgewerkt product met politie en veiligheid als rode draad doorheen het verhaal", klonk het woensdag. "Kinderen van het vijfde en zesde leerjaar vormen de beoogde doelgroep van deze educatieve speurtocht. De wandeling gebeurt steeds onder begeleiding van een gids van VIZIT."

"De wandeling start steeds op het Sint-Baafsplein, waar alle deelnemers een Flikkenpet ontvangen. Nadat de speurneusjes de Gentse binnenstad doorkruist hebben, eindigt de wandeling in het Commissariaat Gent Centrum, gelegen aan de Belfortstraat. Daar krijgen ze van een échte Gentse flik een Flikkenstrip als souvenir mee."

Meer info over de Flikkenwandeling op de website van Vizit. 

Druk op kleine plaatje en je wordt onmiddelijk doorgestuurd naar

de link.