Het Event Team werd in 1998 opgericht door Wondelgemnaar Olivier De Meyer. Die 28-jarige onderwijzer aan de vrije basisschool Sint-Bavo volgde reeds als vijftienjarige een musicalopleiding en geeft nu zelf musicallessen.Jaarlijks presenteert hij met zijn Event-Team een familiespektakel.

‘Liefhebbers van musicals moeten meestal naar grote steden om van hun favoriete genre te genieten. Bij ons kan dat dicht bij Gent, zonder parkeerproblemen en tegen aan betaalbare prijs. De 5.500 tickets, die we vorig jaar verkochten voor de musicalHansje en Grietje, bewijzen dat een publiek bestaat voor sprookjesmusicals', stelt de enthousiaste regisseur en producer.

De Gelaarsde Kat is het verhaal van een arme molenaar, die zijn bezittingen verdeelt onder zijn twee zonen. De oudste krijgt de molen, de jongste een kat. Dat is echter geen gewoon dier en belooft de molenaarszoon de hand van een prinses. 

Bij de cast van ruim dertig acteurs speelt Dorothy Wuyts de hoofdrol. Ze is bekend van onder meer The Voice van Vlaanderen. ‘Ik speelde vorig jaar ook mee in Hansje en Grietje. Dat gebeurde in feeërieke decors en met prachtige kostuums', getuigt Wuyts.

Groentewinkel

Ook Peggy Elyn staat op de scène. Die 50-jarigewas vroeger directiesecretaresse, maar baat al acht jaar in Evergem een groentewinkel uit. ‘Ik kwam toevallig in de acteerwereld terecht', zegt Elyn. ‘Mijn vriendin nam me mee naar een avondje bewegingsoefeningen. Ik dacht aan een gymles, maar het was mijn eerste contact met een musicalvereniging. Ik leerde alles in de wekelijkse lessen en maakte snel progressie. In 2009 mocht ik al de hoofdrol spelen in Repelsteeltje en ik won ook al de Gulden Spot van vzw Opendoek. Deze keer speel ik de hofnar Maxima. Ik hou van rollen met karakter en een vleugje humor.'