Zoals ondertussen bekend is DOK de tijdelijke invulling van een stuk braakliggend terrein aan de Oude Dokken aan de Voorhavenlaan-Afrikalaan, waar over enkele jaren een nieuwe woonzone komt. DOK creërt er nu reeds nieuw leven en een wijkgevoel met mensen en organisaties van divers pluimage. DOK is een hang- en experimenteerplek voor creatieve manoeuvres.


Zaterdag 5 mei start DOK dus seizoen twee. Ook deze winter was er werking, maar tijdens de zomer wordt ook het vernieuwd buitenterrein volop benut: het DOKstrand, de DOKarena, de DOKmarkt, het DOKterras en de DOKtuin.

 

Op 5 mei trappen 16 ploegen vanaf 10u30 de zomer af tijdens de DOKminivoetbalcup, het allereerste minivoetbaltornooi op DOK. ’s Namiddags staat één van de beste Reggae-acts van het land op het podium aan het terras: Jamaïcaan Rohan Lee brengt vanaf 15u authentieke roots, aangedreven door blazers en grooves van Asham Band. Humo’s Rock Rally finalist Hong Kong Dong stelt ’s avonds in de DOKarena haar album voor. Beide concerten zijn helemaal gratis.
 
 
Die DOKarena wordt in mei de vaste stek van Democrazy, rondreizende muziekclub en één van de partners van DOK. Democrazy haalt nationale en internationale artiesten naar DOK, zoals: Lonely Drifter Karen, Lower Dens (die met ‘Nootropics’ misschien wel één van de beste nummers van 2012 achter hun naam schrijven), Mariee Sioux, Field Music, Ebo Taylor (soullegende die ondertussen vlot de 75 voorbij is), Peaking Lights (die eerder al de DOKkantine muzikaal liet ontbranden) en nog een pak anderen.
 
Duyster
Daarbovenop strijkt Duyster, het gereputeerde zondagavondprogramma van Studio Brussel, op 20 mei neer op DOK om hun 500e uitzending te vieren. Vanuit de DOKarena brengen ze een extra lange uitzending met concerten van Graventhurst, Amatorski en Lanterns On The Lake.
 
Film
 
ook film krijgt eenopnieuw plek op DOK: tijdens 5 vrijdagavonden in mei en juni toont DOK samen met KASKcinema film in openlucht met accent op muziek in de zomerse DOKarena. De films: This is Spinal Tap, Big Fun In The Big Town, Anvil! The Story of Anvil, Last Days Here en The Wrestler. Telkens gratis toegang.
 
 
Druk op kleine plaatje en je wordt onmiddelijk doorgestuurd naar de link.