Het Gents verzorgend personeel kent een rijke geschiedenis. Dat toont de tentoonstelling 'Een helpende hand' aan. De expositie toont de stichting van het Bijlokehospitaal in de 18de eeuw tot de hervormingen van nu. Tijdens de rondleiding word je onder andere meegenomen langs materiaal en beelden van archieffoto's, oude patiëntenregisters, nagebootste ziekenhuiskamers, authentieke medische objecten en uniformen van de begijntjes.

Entertainmentsgehalte

Om het entertainmentsgehalte voor kinderen hoog te houden wordt er gewerkt met vraagkaartjes. Zo kunnen jonge kornuiten op een interactieve manier de geschiedenis van de verzorgenden te weten komen. Schoolgroepen die nog  voor de officiële opening van 2 mei wensen langs te komen bij de tentoonstelling van  'Een helpende hand', kunnen nog reserveren bij het OCMW Gent.

Helden

De expositie staat in het teken van Erfgoeddag, die als thema 'helden' heeft. De tentoonstelling wordt dan ook op die dag, 22 april, uitzonderlijk geopend voor de bezoekers van Erfgoeddag. De officiële opening volgt op woensdag 2 mei. 'Een helpende hand' toont een stukje Gentse geschiedenis over mensen die zich bekommeren om anderen te helpen. Daarom zijn zij de helden van dicht bij huis.

Meer praktische informatie op de website van OCMW Gent.