Het gaat stuk voor stuk om films die niet eerder werden vertoond in Vlaanderen of over films die nu nog lopen in de Spaanse cinemazalen. Op het programma staan films uit onder andere Chili, Spanje en Argentinië.

De organisatoren mikken op een breed publiek. "Gent kent heel wat Spaanstalige inwoners of tijdelijke inwoners met Spaanse roots zoals de vele Erasmusstudenten bij wie Gent nog altijd een streepje voorheeft op andere studentensteden. Maar ook heel wat Gentenaars hebben een fascinatie voor de Spaanse taal, getuige de populariteit van de vele avondklassen voor volwassenen. Wij hopen vooral heel wat van die mensen met een voorliefde voor de Spaanse taal te bereiken en mikken uiteraard ook op ons vast cliënteel die de betere film weet te smaken.' aldus Wendy van cinema Sphinx.

Op 25 april wordt geopend met La Voz Dormida, een film over de nasleep van de Spaanse Burgeroorlog. De film kreeg onlangs nog de prijs voor beste buitenlandse film tijdens de Spaanse Goya Awards. Het volledige programma vindt uhier.

Haalt u om één of andere reden de filmzaal niet? Geen zorgen, onze medewerker gaat volgende week de temperaturen meten binnen en buiten en voorziet u op tijd en stond van een zuiders filmverslag.


Druk op kleine plaatje en je wordt onmiddelijk doorgestuurd naar de link...

Heb je nog meer informatie.