Het is dus absoluut aangewezen om aan alle bomen in Gent te voelen vooraleer je er uw auto onder parkeert om er zeker van te zijn dat ze nog in de grond zitten en daar niet zomaar als decoratie zijn neergezet. De uitdrukking het zijn alleen maar de bomen die je niet kunt tegenkomen gaat hier dus duidelijk niet op, want ze kunnen gaan liggen. Hoe doen ze het toch vroeg mijn vriend zich deze week ongelukkig af;

Nog vreemder was dat een cafébaas zichzelf vorige week op het stadhuis in brand kwam steken omdat hij zijn vergunning niet kreeg, als dat de methode wordt dan zal het druk worden op het stadhuis. Om nog eens duidelijk de richtlijnen te geven: een vergunning wordt aangevraagd met een formulier dat je afgeeft bij de bevoegde dienst, als je die vindt natuurlijk, het is absoluut niet nodig, noch aangewezen daarvoor naar het stadhuis te gaan en uzelf met benzine te overgieten. De onfortuinlijke cafébaas werd afgevoerd naar Melle en is ondertussen tot rust gekomen. Hij heeft nog altijd zijn vergunning niet, maar ik hoop voor hem dat het in orde komt, want de benzineprijs staat op recordhoogte.
 
Bij mijn vriend de Burgemeester van Brugge is het ook weer panne, een al even vreemd incident van seksuele aard is de talk of the Town, geworden. Hij is daar alweer diep ongelukkig over en begint zich af te vragen wat daar toch in de lucht hangt. Dienen Roger is nog niet helemaal vertrokken of er duikt alweer een nieuw schandaal op. Hij overweegt om zich na zijn burgemeestersambt in Gent te vestigen en zich te laten inburgeren. Dat iemand durfde te insinueren dat hij de oorzaak is van deze nieuwe ellende, is al evenzeer een schande, hij zou niet durven.
 
De verrassingen zijn overigens de wereld niet uit, ook niet bij ons. De bekende Gentse vismarchand Guido gaat zowaar de politiek in, niettegenstaande ik dacht dat zijn visje al lang gebakken was. Hij is het wit konijn van onze Siegfried, met ander woorden het konijn blijkt een vis te zijn. Een andere grote partijideoloog, handelaar in bloemen en plantjes uit Merelbeke, heeft zich ondertussen ook al kwaad gemaakt over de aanwezigheid van onzen Daniel in Peeters en Pichal op de openbare radio waar hij vragen moest beantwoorden van de Gentenaars. Waarom altijd hij, zo vroeg de Merelbeekse bestuurder van de openbare omroep, voor de zoveelste keer onafhankelijk trouwens, zich af. Hij sprak er schande over. Hij had het graag zelf gedaan, vooral dat hij op alle vragen die men hem zou stellen, zou kunnen antwoorden.Terloops gezegd deze ideoloog verkoopt bomen die blijven staan, vermoed ik toch. Voor alle verdere vragen en inlichtingen kunt u zich tot hem wenden, hij staat altijd voor u klaar. Ondertussen heeft men hem een atlas gekocht om mooi aan te duiden wat de provincie hoofdsteden zijn. Mijn vriend de burgemeester van Brugge is overigens ook aan de beurt in dat radioprogramma, niet om vragen over Gent te beantwoorden natuurlijk.
 
Het gezegde Hoge bomen vangen veel wind klopt nog wel, hoewel er was toen die boom ging gaan liggen op die auto van dat meisje aan de onafhankelijkheidslaan geen wind. Vreemd toch allemaal!! De Guido legde bij zijn aankondiging dat hij op de lijst van onze Siegfried zou staan een belangrijke politieke verklaring af, hij stelde dat hij zich in de politiek als een vis in het water voelt.
 
Tot slot nog dit: er worden voor een aantal lijsten nog witte konijnen gezocht, wie belangstelling heeft moet zich beginnen haasten.
 
 
Dany Vandenbossche