Simon werd in september 2007 op 14-jarige leeftijd in de hals gestoken door de Oekraïens-joodse broers Michaël en Levi G. Reden: Simon wou het telefoonnummer niet geven van een meisje op wie een van de broers zijn oog had laten vallen. Wijffels raakte levensgevaarlijk gewond bij de steekpartij op straat, vlak bij zijn school. 

De daders van de steekpartij kregen bij verstek enkel een berisping en wonen ondertussen in Israël. De familie Wijffels kreeg een schadevergoeding van 30.000 euro toegewezen, maar daar hebben ze tot vandaag nog geen cent van gezien.

Het proces heeft de familie Wijffels veel geld gekost. Simon wilde met het geld van de schadevergoeding graag een dure computer kopen. Omdat dat geld er niet is, brak hij op amateuristische wijze binnen in een basisschool in Wondelgem en in VISO-Gent, de vroegere school van Simon. In Wondelgem pikte hij twee laptops, in VISO vier MacBooks van Apple. Hij kreeg daarbij de hulp van Matthias D. (18).

De zaak kwam aan het lich toen de moeder van Simon de laptops vond en de politie verwittigde. Simon - die tijdens de behandeling aangaf geen werkstraf te willen uitvoeren - kreeg vandaag zes maanden gevangenisstraf met uitstel en een geldboete van 412,50 euro. Matthias kreeg een werkstraf van 96 uur en een geldboete van 412,50 euro met uitstel.