NTGent blijft wat mysterieus als het aankomt op de voorstelling van zondag 6 mei. We weten nog niet wie we precies op de bühne van NTGent mogen verwachten, maar dit is wat we wel al weten. ‘De avond vol schaamte is geïnspireerd op teksten van onder andere Louis Paul Boon, Hugo Claus, Dimitri Verhelst en Toon Tellegen’, stelt NTGent. Aan het project werken onder meer Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Wim Helsen, Els Dottermans en Elsie de Brauw mee.

Ze kozen voor schaamte als eerste gevoel omdat dit dagen van schaamte zijn. Ontslagen werknemers verwijten bonusverdienende topmanagers, stakende vakbonden krijgen verwijten naar het hoofd geslingerd, falende banken en politici,… Maar ook acteurs kennen het gevoel goed. ‘Vanaf het eerste uur: de gêne om het podium op te stappen. De schrik om een tekst te vergeten. De angst voor het zwarte gat van waaruit honderden toeschouwers stilzwijgend toekijken’, lezen we op de website van NTGent.

Dit project tussen het Gentse stadstheater en De Standaard, mediapartner van NTGent, borduurt verder op de bestaande samenwerking tussen de twee. Met deze reeks zullen ze elk met hun eigen aanpak en eigen snelheid een interpretatie aan de grote gevoelens geven.

Zondag 6 mei om 20.30u in NTGent. Tickets (€12) via +32 9 225 01 01 of via deze link.