De Wereld van Kina wordt 28 en 29 april een speelparadijs voor alle kinderen t.e.m. 12 jaar. Er is echter een vereiste: uw kleinste mag niet bang zijn van insecten, want daar draait het natuurlijk rond op het insectenfestival.

Er staan tijdens de tweedaagse heel wat activiteiten op het programma. Zo is er een insectensafari waarbij kinderen met loep en kaart op zoek gaan naar luizen, vlooien, muggen en lieveheersbeesjes. Of een kijkozenparcours, waarbij kleuters een kijkje nemen in het leven van Tjerieke.

Bij de muzikale vertelvoorstelling van Els Trio en Tom Voet zijn alle toeschouwers een roomvlekpieternel en Productions en zonen speelt het dolkomische weetjesparcours in de tuin. Verder zijn er films waarin de hoofdrol is weggelegd voor de kleine diertjes en tijdens de workshops gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze maken vilten insecten, een bijenhotel of insectbuttons, schrijven beestige gedichten of volgen een workshop bij de illustratoren Nils Pieters, Esther Platteeuw of Carll Cneut.

Samen met een natuurgids kunnen kinderen zaterdag om 20u30 ‘het slapengaan van de tuin’ of zondagochtend om 6u20 (!) ‘het ontwaken van de tuin’ beleven.

Insectenfestival, zaterdag 28 en zaterdag 29 april van 10u tot 19u in De Wereld van Kina: De Tuin (Berouw 55 – zijstraat Tolhuislaan, Gent). Verdere info en tickets via www.insectenfestival.be.