MAANDAG 30 APRIL

Rock
Volta: Nacht van de Arbeid

Geen Dag van de Arbeid zonder een Nacht van de Arbeid, dacht de sociaal-culturele vereniging curieus in 2009. Dit jaar is er al voor de vierde keer Volta in de Vooruit. Spelen ten dans: onder andere Admiral Freebee, School is Cool, Intergalactic Lovers, Mauro Pawlowski solo en dj Ed & Kim. Alle info op de website van Volta.

Song
De Illustratie met Mong en Magda

Vijf muzikanten doen het in café Trefpuntmet Mong en Magda, twee Vieze Gasten van het eerste uur. Ze brengen een ratatouille van korte verhalen en nog veel meer onbekende en bekende liederen. Een repertoire van Kurt Weill tot Goran Bregovic, van the Kinks tot André Bialek, van Le Temps des Cerises alover La Paloma tot Dream a little dream of me. Om 21 uur in Trefpunt.

DINSDAG 1 MEI

Expo
Hun schoonste dag

Het Huis van Alijn brengt het huwelijk doorheen de 20ste eeuw in beeld. De huwelijksfoto’s tonen meer dan enkel een gelukkig paartje. Achter de beelden schuilen voorschriften en symboliek, nieuwe rituelen en oude gebruiken die nieuw leven worden ingeblazen. Hun schoonste dag, nog tot 1 juli in Het Huis van Alijn.

WOENSDAG 2 MEI

Comedy
Interesting Times – Alex Agnew

In Interesting Times staat Alex Agnew te popelen om de hakbijl naar de op hol geslagen maatschappij te gooien. Hij ventileert zijn ergernissen over het exhibitionisme en de sociale controle op het internet. ‘Iemand anders miserie is entertainment geworden’, aldus de komiek.Agnews shows op 2, 3 en 4 mei zijn helemaal uitverkocht, maar van 24 tot 26 oktober komt hij nog eens naar Capitole en hiervoor zijn nog tickets.